Εν μέρει αισιόδοξοι οι Τριπολίτες για τα πολιτικά πράγματα (video)

Εν μέρει αισιόδοξοι οι Τριπολίτες για τα πολιτικά πράγματα (video)

Απρίλιος 20, 2015 - 13:32
47 σχόλια

Συμφωνία με τους δανειστές, πρόωρες εκλογές μεταναστευτικό. Η επικαιρότητα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη αυτή την άνοιξη για τη χώρα, ενώ τα μέτωπα είναι ανοιχτά παντού.

Το ArcadiaPortal βγήκε στον δρόμο και ρώτησε τους κατοίκους της Τρίπολης ως προς το τι πιστεύουν για τις εξελίξεις στα πολιτικά πράγματα, για να διαπιστώσει ότι οι Τριπολίτες εμφανίζονται εν μέρει αισιόδοξοι.
Ο κόσμος που μίλησε στην κάμερα, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μια σταθερότητα, και οι πολίτες να υποστηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια, επειδή είναι δύσκολα τα πράγματα. Ακόμη, κάποιοι έκαναν λόγο για ένα παιχνίδι ισχυρών απέναντι στη φτωχή Ελλάδα, και αναγνώρισαν τις προσπάθειες της χώρας μας, αλλά και την απροθυμία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να βοηθήσουν την κυβέρνηση.

Ακόμα, έκαναν λόγο για ανύπαρκτη αντιπολίτευση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και των λοιπών κομμάτων.
Ακόμη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η χώρα μας είναι «μαγαζί-γωνία», με τουριστικά φιλέτα και πετρέλαια, αλλά και ακίνητα που προσπαθούν να τα εκποιήσουν με το μικρότερο δυνατό τίμημα.

Δείτε στο βίντεο όλες τις απαντήσεις.

Video: 

ArcadiaPotal.gr Σε πρώτο πλάνο οι πολιτικές εξελίξεις και στ


47 Σχόλια

Κάθε λαός εχει τις κυβερνήσεις που του αξίζουν.

Πες τα χρυσόστομε. Άκουγα αυτά που έλεγαν και δεν πίστευα στα αυτιά μου!!! Έχει χαντακωθεί η οικονομία, δεν κουνιέται φύλλο, πάμε για τα βράχια και οι άλλοι λένε να στηρίξουμε την κυβέρνηση και ότι είναι η καλύτερη όλων των εποχών! Έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει. Κυβέρνηση της μπαρούφας, της κοτσάνας και των ψεμάτων. Που είναι το ένα άρθρο την επόμενη ημέρα που θα καταργούσε τα μνημόνια; Θυμάστε που έλεγαν για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Ήδη έχουν περάσει δύο σε δυόμιση μήνες! Την επέκταση του προγράμματος δεν τολμούν να την φέρουν στην βουλή. Οι αναρχικοί τους κάνουν πλάκα, παίρνουν λεφτά από όπου βρουν για να πληρώνουν τους μόνους που τους νοιάζει. Δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους. Όταν κλείσει την κάνουλα η ΕΚΤ δεν θα πληρώσουν κανένα και τότε θα γυρίσουν στο 4%. Και ο κλασσικός αμετανόητος Ελληνάρας θα ψάχνει την σωτηρία στην χρυσή αυγή. Τόσο τραγικοί είναι! Τόσο πολύ!

Εγά πάλι θα σταθώ σε κάτι που ειπώθηκε από 2:Ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει, και θα προσθέσω πως θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, γι' αυτό ψήφισε ανάλογα, πιστεύοντας σε ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!

Απαισιόδοξος είναι ο καλά πληροφορημένος αισιόδοξος, ή όποιος αναγκάστηκε να ακούσει πολλούς αισιόδοξους

Παμε τώρα πριν τα φανε ολα τα λαμόγια. Ποτε ξανα αριστερα. Αντε αριστερες κοτούλες, καντε προκύρηξη αμεσα!!!!!

ΡΕ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΩΣΣΙΒΙΑ? ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μεγάλη έκπληξη μας προξενήσει το γεγονός ότι αρκετοί εκατομμυριούχοι κάθονται και σχολιάζουν στο arcadiaportal...... Αναφέρομαι φυσικά στον Παύλο, τον Αλέκο, τον Δήμο ή όπως αλλιώς ονοματίζονται όλοι αυτοί (ή αυτός) οι φραγκάτοι...... Οι μόνοι που πολεμάνε την αριστερά δεκαετίες τώρα είναι οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες, οι μεγαλοεργολάβοι και οι δανειστές μας..... Άρα κάποιοι από αυτούς φυσιολογικά θα γράφουν τις τόσο τεκμηριωμένες απαντήσεις τους!...... Βέβαια δεν είναι και απίθανο να είναι κάποια αμόρφωτα κομματόσκυλα που γλείφουν εκεί που κανονικά αν είχαν αξιοπρέπεια και θάρρος θα έπρεπε να φτύνουν....... Πόσο βρομερός και γελοίος μπορεί να είσαι όταν εύχεσαι να πάει κατά διαόλου η χωρά σου, μόνο και μόνο για να μπορέσεις ξαναέρθεις στην εξουσία ανθρωπάκο;

Ε όχι και εύχονται να πάει κατά διαόλου. Τι απρέπεια εκ μέρους σας. Οι άνθρωποι απλά είναι διορατικοί και βλέπουν ότι με την καταστροφή αυτοί θα συνεχίσουν να περνουν (ή παιρνουν, το αφήνω άτονο) καλά ή και καλύτερα. Οπότε όλα καλά. Εν Χριστώ αδελφοί.

@STOIXOS πέσε κοιμήσου, για να το λες εσύ όλοι αυτοί ένας φραγκάτος είναι! Δώσε τώρα τη συνταγή σου, κι εγώ όσο και να κάνουν θα στα αγοράσω. είμαι κι εγώ φραγκάτος, έκανα μόλις ντου στα ταμεία των ΟΤΑ

Ναι, όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες στο arcadia portal μαζεύτηκαν! Και η μεγάλη μερίδα των Τριπολιτσιωτών, αυτοί που όλοι ξέρουν ότι είχαν λόγους να υποστηρίξουν Σύριζα? Δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι (απειλή για τα προνόμιά τους)και αυτοί με τα 15 διαμερίσματα ο ένας, από τον πατέρα τους κυριώς, (ΕΝΦΙΑ) που είναι?? Άσε μας ρε αρρώστια! Γρήγορα μια με απ' όλα(τα ψυχοφάρμακα) στο 7- από την αρχή!

Στέγνωσε η αγορά ρεεε ΑΧΡΗΣΤΟΙ! Οι μόνοι που πληρώνετε, οι συνταξιούχοι και οι Δημ. Υπάλληλοι, ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τα φυλλάδια των προσφορών στο χέρι ρε νούμερα! Κάνουν δήθεν διαπραγμάτευση με ξένα κόλυβα, κι ο κόσμος δεν ξέρει που να γείρει! ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ!

Θα συμβούλευα τους αγαπητούς Πασόκους και τους Νεοδημοκράτες να είναι πιο επιθετικοί προς τη νέα κυβέρνηση γιατί κοντεύει ήδη 3 μήνες στην εξουσία και είναι πια απόλυτα λογικό να τις ρίξετε όλες τις ευθύνες για το χάλι αυτής της χώρας.............. Όπως φυσικά διαπιστώνετε καθημερινά όλοι σας, εγώ και οι συνάδελφοι μου Τραπεζίτες έχουμε γονατίσει την αγορά εξαφανίζοντας τη ρευστότητα...................... Ο εκβιασμός προς την Αριστερά καλά κρατεί..................... Τα ΜΜΕ τρομοκρατούν αποτελεσματικά τον κοσμάκη, άρα όλοι οι αφελείς στο τέλος θα ρίξουν τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ....................... Ποιος Έλληνας είναι πια σήμερα αξιοπρεπής έτσι ώστε να σκεφτεί και αξιολογήσει τα εγκλήματα των τελευταίων 70 δεκαετιών;.................... Τι και αν διαλύσαμε την οικονομίας μας;................... Αυτό που από την αρχή σχεδιάσαμε επιτεύχθηκε..................... Διασώσαμε τις τράπεζες μας πρώτα και κύρια......................... Όμως όχι μόνο αυτό!...................... Διαλύσαμε το κράτος πρόνοιας, τα ασφαλιστικά ταμία, τα νοσοκομεία την παιδεία, τις ένοπλες δυνάμεις, τις εργασιακές σχέσεις, το μέλλον των νέων Ελλήνων................ Τα ξεπουλάμε όλα, φορολογούμε αυτούς που δεν έχουν γιατί αυτοί που έχουν τα πήγαν στην Ελβετίας, άλλα μη ξεχνάμε!.................. Διασώσαμε τις τράπεζες............... Όλα καλά λοιπόν.....................

ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ,ΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ,ΑΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Τώρα δέσαμε. Όλα τα 'χαμε, έχουμε και το αριστερό ψυχάκι να μας ανασύρει τώρα και μνήμες του εμφυλίου, και να μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως για όλα όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα φταίει η ήττα τους τότε. Γι' αυτό δεν θα πάμε μπροστά με μυαλά σαν τα δικά σας, γιατί έχετε μέινει 70 χρόνια -εκεί-πίσω!!!!!! (Για τις χώρες βέβαια με κομμουνιστικά καθεστώτα δε μας λέει για τη δικαιοσύνη και την ευδαιμονία που απόλαυσαν. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΗΛΙΘΙΕ!)

Βλέπω κάποιους να κουνάνε συνεχώς το δάχτυλο σε ανθρώπους με αντίθετη άποψη και να κάνουν διαρκώς κατήχηση περί Αριστεράς και αποφάσισα να τους βοηθήσω. Ο πραγματικός λόγος που βλέπει ας πούμε ο πιο πάνω αυτά τα σχόλια που τον ενοχλούν τόσο πολύ, που τελικά δυσκολεύεται να το διαχειριστεί, δεν είναι ούτε το συμφέρον απλών πολιτών (αστειότητες εδώ που έχουμε φτάσει), ούτε ότι το "αφελές" κι ¨εξαρτημένο" πόπολο τρώει την "προπαγάνδα" των ΜΜΕ αμάσητη, (με το κανάλι της Βουλής τι κάνει αλήθεια η Ζωή, καλά?) αλλά ότι η πραγματική σας δύναμη είναι, και τελικά παραμένει, το 4%.

Ευτυχώς για μας τους Τραπεζίτες που καταφέραμε να συνδέσει ο αμόρφωτος Έλληνας ολόκληρη την αριστερά μόνο με τον κομμουνισμό.............. Πως αλλιώς θα γινόταν ενώ εμείς σαν Τραπεζίτες να έχουμε όλα τα χρόνια πριν τη κρίση υπερκέρδη , όταν έσκασε η Τραπεζική φούσκα να καταφέρουμε να μετακυλήσουμε το δικό μας ιδιωτικό τραπεζικό χρέος στις πλάτες των Ελλήνων;;;;;............... Βέβαια ακόμα ακόμα ούτε που ξέρει ο αμόρφωτος Έλληνας τη διαφορά του Σταλινισμού ή του Λενινισμού από τον κομουνισμό ή την αναρχία, αλλά ας μη το κάνουμε τώρα θέμα. Ακόμα χειρότερα ενώ η ιστορία της Ελλάδα είναι ένα κλασικό παράδειγμα όταν θέλουν να αναφερθούν στα βιβλία τους οι διεθνείς οικονομολόγοι, αναλυτές και διανοούμενοι για τα εκτρώματα της δεκαετίας του 40 και πιο συγκεκριμένα για το πώς οι συνεργάτες των γερμανών επί κατοχής έγινα το 45 συνεργάτες των Άγγλων και μετά από το 47 σε συνεργάτες των Αμερικανών............. Αυτό το έγκλημα με τις διαχρονικές συνέπειες που όλοι τις βιώνετε, έχουμε κατάφοροι εμείς οι Τραπεζίτες να το διαγράψουμε από συνείδηση των Ελλήνων............... Κάποιοι νομίζουν ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας έγινε από παρθενογένεση, ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο και όχι ότι είναι μια τυπική επαναλαμβανόμενη κατάσταση του καπιταλισμού................ Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι μόνο οι Γερμανοτσολιάδες οι συνεργάτες των Γερμανών και η πριν τον πόλεμο Πολιτική εξουσία ήσαν οι μόνοι που ήταν διατιθέμενοι να διατηρήσουν την κυριαρχία της Αγγλίας στην Ελλάδα και να συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα δάνεια μας προς τους Εγγλέζους μέχρι και σήμερα;;;;;;........ Τα Δάνεια αυτά μας έρχονται από τη δεκαετία του 1850 και παρόλο που είχαμε μετά το 1850 2 χρεωκοπίες τη πρώτη το 1893 επί Τρικούπη και τη δεύτερη του 1932 επί Βενιζέλου, οι δοσίλογοι για να μην χάσουν την εξουσία ή και το κεφάλι τους στήριξαν με λύσσα τους Εγγλέζους και μετά τους Αμερικάνους.............. Ποιος γνωρίζει ότι είμαστε ένα ακόμα κλασικό παράδειγμα επεμβάσεις της CIA στα εσωτερικά μια χώρα;;;;;;;.............. Η δικτατορία στην Ελλάδας του 1967 και η Δικτατορία στη Χιλής το 1973 είναι από τα πιο κλασικά παραδείγματα στην παγκόσμια βιβλιογραφία............... Ο κόσμος δηλαδή το έχει τούμπανο και εμείς το χαβά μας............... Εγώ λοιπόν σαν Τραπεζίτης και μερικοί ακόμα σαν και έμενα αρμέγουμε είτε σας αρέσει είτε όχι ένα ολόκληρο έθνος δεκαετίες τώρα και να είσαι σίγουρος αγαπητέ Anonymous ότι είμαστε πολύ λιγότερο από το 4%................. Αλήθεια κάποιος έγραψε τη λέξη ΗΛΙΘΙΕ, παράξενα πράγματα από τεκμηριωμένες απαντήσεις και γνώσεις επιπέδου καφενείου!!!!

@ STOIXOS: STOKOS

To 'ΗΛΙΘΙΕ" "έξυπνε" προέρχεται από την παράφραση ένος τίτλου βιβλίου, που εσύ κανονικά θα έπρεπε να εχεις κάνει φύλλο και φτερό! Βαλ' το να δουλέψει λίγο...

Δε θα σου μιλούσε κανείς για κομμουνισμό αν ΕΣΥ δεν ανέφερες τα 70 χρόνια, (εκείνοι από που έπαιρναν γραμμή, από τον Αλέκο(χαχαχα) ή από το κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ που θεμελιώθηκε κατά βάση πάνω στις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού??), και μην προσπαθείς να θολώσεις τωρα τα νερά σουπιά, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις! Σου συνιστώ να αποχωρήσεις ήσυχα ήσυχα γιατί όλο σφαλιάρες θα τρώς!

Ακόμα εδώ κλαίγεται αυτή η χήρα του Μάο? χαχαχα! Αναμενόμενη απάντηση: 15 παράγραφοι που κανείς δεν θα διαβάσει! Tι μπορεί να πάθει πάντως το μυαλό του ανθρώπου όταν δουλεύει τόσο μονοδιάστατα! Ρετάρει άσχημα. Ας τον αφήσουμε τώρα να συνεχίσει την κατήχησή του. Εγώ πάντως πείστηκα, δεν θα γίνω αριστερός, χαχαχα!

Και πολύ καλά θα κάνεις "Τα χαπια του" που δε θα γίνεις αριστερός............ Εμείς οι Τραπεζίτες ποιους θα αρμέγουμε αν γίνετε όλοι αριστεροί;................ Θα παρακαλούσα επίσης "ΑPOTROPEA SXOLIA" να μη απαντήσετε στην ερώτηση της χήρας του Μάο αν υπάρχει έστω και μια χώρα στον κόσμο που να έχει σαν μοντέλο οικονομίας τον Νεοφιλευθερισμό (τον άγριο καπιταλισμό δηλαδή) και να μην είναι βουτηγμένοι στα χρέη πολίτες και κράτος.

ΑριστεράVS ALL δυστυχώς για μένα τον Τραπεζίτη το βιβλίο του Μπογιόπουλου παραθέτει επίσημα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται. Τα στοιχεία είναι ένα ξεμπρόστιασμα για μας τους καπιταλιστές-τραπεζίτες και τα πολιτικά ανθρωπάκια της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ αλλά ευτυχώς τα ΜΜΕ είναι δικά μας άρα ο λαός έχει πλήρη άγνοια..................................... Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 23/04/2015 - 15:41 μην έχεις αυταπάτες και μη αυτογελοιοποιήσε, τα χαχανιτά, οι χαρακτηρισμοί και ο χλευασμός σε έναν δημόσιο διάλογο δεν είναι επιχειρήματα, αντίθετα δείχνουν ξεκάθαρο ότι στερήστε επιχειρημάτων και αυτό κάνει πολλή κακό στο κόμμα σας και σε εμάς τους Τραπεζίτες. Επίσης εκτιμώ πως στερήστε και σοβαρότητα και ηθικού αναστήματος άρα θα συνεχίσετε να κινήσετε στο ίδιο μήκος κύματος με αερολογίες, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και γελοιότητες, κλασική συμπεριφορά ελλείψει επιχειρημάτων.

Κάτι απο Zeitgeist θα μας απαγγείλεις? Αλήθεια, εσυ σε ποια τράπεζα θες να διοριστείς είπαμε???? (ναι, ξέρω ξέρω, θα πεις ότι εσύ είσαι αυτοδημιούργητος ή κάτι τέτοιο, αλλά όλοι εδώ μέσα θα ξέρουμε πως λες ψέμματα, αλλιώς δεν θα κοιμόσουν και θα ξυπνούσες με την έννοια σου στα σχόλια ενός portal). Επιχειρήματα λοιπόν δεν υπάρχουν φυσικά, γιατί κάνεις ότι δεν τα βλέπεις! Εγώ πάλι βλέπω ότι για κάποια πολύ σημαντικά πράγματα που πέρασαν από ένα δύο σχόλια δεν λες τίποτα το ουσιαστικό, περιορίζεσαι να μιλάς συνεχώς για τραπεζίτες και χρέη. Δεν χρειάζεται ούτε σοβαροφάνεια ούτε πολλά λόγια για να περάσει κανείς την άποψή του, δοκιμασέ το καμιά φορά. Αν ήσουν λιγότερο αλαζόνας θα σε σεβόμουν, και θα έκανα διάλογο μαζί σου, αλλά τώρα προτιμώ απλά να σε κοιροϊδεύω...ξέρεις, όπως κάνεις εσύ με μια μερίδα ανθρώπων στην οποια θεωρείς (κακώς) ότι δεν ανήκεις. Με απολειφάδια της γιαλατζί αριστεράς λοιπόν δεν συναλλάσσομαι, με παιδάκια ανίδεα και γεμάτα θράσος που τσαμπουνάνε μόνο αυτά που έχουν μάθει παπαγαλία νομίζοντας ότι θα έχουν κάποια θέση στη...νέα εποχή! Θα δουλέψεις για να πάρεις τη θέση σου αυτή, όχι μόνο με τα δάχτυλάκια πληκτρολογόντας και παπαγαλίζοντας βλακείες για το τραπεζικό σύστημα. Το κράτος-πατερούλης δεν θα είναι εδώ να σε βολέψει, μην αυταπατάσαι, τελείωσαν αυτά οριστικά και ευτυχώς!!!! Λοιπόν, πολλή μεγάλη τιμή σου έκανα, δεν θα αναλύσω τις απόψεις μου σε σένα γιατί δεν αξίζει, φιλοσοφικές-πολιτικές συζητήσεις κάνω μόνο με open-minded άτομα (οι πραγματικοί αριστεροί ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε αυτά) , εσένα θα σε αφήσω στην ανυπαρξία και την κενότητα της πνευματικής σου ένδειας, που με περίσσεια θράσσους αποκαλλείς μόρφωση! Καλή τύχη!

Άρες μάρες κομουνιστικές σαχλαμάρες. Μπογιόπουλος, Στάλιν, Λένιν, αριστερά κτλ. κτλ. Οι ψεκασμένοι πιο κοντά είναι στην πραγματικότητα από εσένα. Ορφανά της αριστεράς, μια ιδεολογική τραγωδία. Τα 40 πότε είναι από την πτώση του τοίχους να έρθω να συλλυπηθώ;

Το καταλάβαμε ότι σας έφυγε η γη κάτω από τα πόδια όταν οι Έλληνες αναζήτησαν στην αριστερά μια κυβέρνηση που θα διαφυλάξει επιτέλους τα συμφέροντα των απλών πολιτών. Αηδίασε πια ο Έλληνας με τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της αξιοπρέπειας και της νοημοσύνης του από τα πιόνια των Ελλήνων και ξένων Δανειστών, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.................... Ο παγκόσμιος καπιταλισμός παίρνει μια από τις χειρότερες κρίσεις του. Και όπως μας έχει διδάξει η ιστορία όταν έχει κρίση ο καπιταλισμός την πληρώνουν οι αδύναμοι, αυτοί που και τον καλό καιρό ήσαν στην απέξω, δηλαδή οι απλοί πολίτες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι έμποροι κ.λ.π............. Οι μόνοι που στις κρίσεις του καπιταλισμού ανέκαθεν κατάφεραν να έχουν κέρδη τη ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι καταστρέφονταν ήταν και είναι οι οικονομικές ελίτ................ Στην σημερινή κρίση καταφέραμε εμείς οι Τραπεζίτες που με την εγκληματική απληστία μας, ενώ είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτή τη κρίση όχι μόνο να πάρουμε τα χρήματα των φορολογουμένων αλλά να τους φορτώσουμε και τα χρέη μας............... Βέβαια αυτό δεν θα το καταφέρναμε αν δεν είχαμε να μας υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα ΜΜΕ.................. Αν ο Σύριζα είναι υπηρέτης των Τραπεζιτών ή όχι ο χρόνος θα το δείξει με τα έργα κα ι τις πράξεις του. Αν και ο Σύριζα συνεχίσει το καταστροφικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ θα πει και αυτός στο διάολο όπως πήγαν και οι προηγούμενοι. ............... Μετά από όλα αυτά όμως είναι όμως ύβρης τη στιγμή που βιώνουμε στην Ελλάδα οικονομική και κοινωνική καταστροφή μεγαλύτερη και από περιόδους πολέμου τα κομματόσκυλα των 2 εγκληματικών κομμάτων να αγωνίζονται για την συνέχιση του ξεπουλήματος και της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.............. Όλος ο πλανήτης έμαθε με τον πιο άσχημο τρόπο αυτό που στη Ρωσία λένε ήδη από το 90:. "Ότι μας έλεγε το κόμμα για τον κομμουνισμό ήταν ψέμα, ότι όμως μας έλεγε για τον καπιταλισμό ήταν αλήθεια". Ο νοών...νοείτω............. Συνεχίστε τώρα το γλείψιμο στα κοκαλάκια σας κομματόσκυλα.

Περηφάνεια για τη πρώτη (καισύντομη) φορά Αριστερά. Με Βούτση, Ζωή, Τασία, Αλέκο, Λαφαζάνη, Διαμαντόπουλο (γουναράδικα), Μπαλτά, Στρατούλη, Yiani WOW, Ραχήλ, κ.ά., οι πραγματικοί αριστεροί έχουν εφιάλτεσς. Είσαι σίγουρος ότι τα μυαλά σου STOIXOS είναι στη θέση τους; Τα επιχειρήματά σου περι τραπεζιτών, καπιταλισμού και τα τοιαύτα δείχνει πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι. Γι΄αυτό, σύρε για κανά σφηνάκι να ξελαμπικάρεις και άσε τη κοινωνία να αυτορυθμίζεται όπως κάνει αιώνες τώρα.

Αυτορύθμιση! Μόνο ένας παρατηρητής θα μπορούσε να βρει τόσο γελοία δικαιολογία για να υποστηρίξει την κοινωνική δολοφονία.

Welcome to Jamaica and have a nice day. Εμένα πάντως πραγματικά μου κοπήκανε τα πόδια, έχασα τη μπάλα αδερφάκι μου όταν είδα τον Τσιπράκο να γίνεται πρωθυπουργός. Πάλι καλά πάντως που έχουμε κι αυτούς να γελάμε, όντως έσπασε η ρουτίνα μας, εγώ περνάω τσίλικα. Τον τύπο που έκανε 10 χρόνια να τελειώσει ένα ρημάδι πανεπιστήμιο βάλαμε να κυβερνήσει τη χώρα επειδή θα τους χόρευε καρσιλαμά και θα διόριζε και τη θεία μου τη Μελπομένη. ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ κι αρκούδες εμπριμέ.

Observer μπορείς να μας παραθέσεις ένα βιβλίο που να αναλύει τα αίτια της παγκόσμια και της Ελληνικής κρίσεις για να πάω να είμαι και εγώ άσχετος. Για να δούμε ποιος είναι τελικά ο άσχετος και ποιος το καφενείο.................. Επίσης μπορείς να μας αναφέρεις ένα παράδειγμα οικονομίας που λειτουργεί και να αυτορυθμίζεται;

Μόνο ένα πράγμα θα πω. όποιος ξύνεται συνεχώς στη γκλίτσα του τσοπάνη αυτός έχει και τη φαγούρα.....:) :)

STOIXOS, μην ασχολείσαι με τον εργολάβο και μην ελπίζεις να τον παρασύρεις σε σοβαρή συζήτηση με ανταλλαγή επιχειρημάτων, δεν έχει τέτοιες εντολές.

Οι ντροπολιτσωτες στην πετρινου που πινουν ολη μερα καφε τα σκεφτονται αυτα???

Έτσι σου έκαναν κι εσένα πλύση εγγεφάλου ρε σούργελο και σε τρέλαναν, με το να σου λένε όλη τη μέρα τα ίδια και τα ίδια και νομίζεις ότι θα πιάσει και σε άλλους? Αφήστε, θα δούμε πολλά ακόμα από αυτό το νούμερο-με όποιο όνομα και μορφή κυκλοφορεί όλη μέρα εδώ μέσα- μέχρι να γίνουν οι εκλογές σε κανα μήνα. Αφοσιωμένο ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ πράγματι, από τα πιο πιστά που έχω δει...Είδε 5 αρνητικά σχόλια για τη σούπερ κυβέρνηση-τσιρκολίκι και τρελάθηκε ο βλαμμένος μην τυχόν και χάσει καμία μονάδα επειδή κάποιοι τόλμησαν-άκου εκεί να δεις- να της ασκήσουν κριτική. Κοίτα να το συνηθίσεις ρε, αυτά γίνονται όταν αποκτάς εξουσία, ακούς και μπόλικο κράξιμο, γιατί ενώ τώρα είσαι μόνο με τα χάπια πολύ συντομά σε βλέπω να σε πηγαίνουν δεμμένο με το ζουρλομανδύα! PSYCHO.

Οχι μονο δεν ηρθε η ελπιδα αλλα ηρθε η αναρχια κ η βρισια στη βουλη κ στην κοινωνια.

Ε βέβαια και θα σε αναγκάσουν τέτοιοι άνθρωποι να βρίσεις. Να λένε άκριτα ανθρώπους κομματόσκυλα και πουλημένους, βρωμερά και γελοία ανθρωπάκια, να μιλάνε για αμόρφωτους, ενώ πραγματικά η φτώχεια του πνεύματός και τελικά η έλλειψη ήθους τους, βγάζει μάτι? Για χαφιέδες και δοσίλογους δεν μίλησε ακόμα (με ακριβώς αυτές τις λέξεις) αλλά θα το κάνει σύντομα. ΚΑΤΑΝΤΙΑ πράγματι......Εύχομαι στο εξής κανείς να μην τον ακολουθήσει στην κατρακύλα του.

Η δημιουργία σύγχυσης είναι ένα από τα εργαλεία της προπαγάνδας. Διαπιστώνω μια αλλαγή στρατηγικής στον πόλεμο.

Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Κυρ, 26/04/2015 - 01:20 Το καλύτερο σχόλιο, Τέλος!!!!

Συνέχισε να κυνηγάς φαντάσματα εσύ...καλά το πας! Είναι πολύ άσχημο να υποτιμάς τον "αντίπαλο", αλλά χειρότερο να τον υπερτιμάς. Και το ακόμα χειρότερο είναι να υπερτιμάς τον εαυτό σου...έχει μια μικρή διαφορα από τα προηγούμενα.....

Δυστυχώς για τον τόπο μας έχουμε μια οικονομία και μια νοοτροπία που βασικά της χαρακτηριστικά είναι παρμένα και από τον καπιταλισμό και από τον κομμουνισμό, εφαρμόσαμε όμως μόνο τις άσχημες εκδοχές των δυο αυτών οικονομικών μοντέλων. Γρήγορα γρήγορα μπούμε να αναφέρουμε μερικά σημεία...... 1. Δεν λειτούργει (ποτέ δεν λειτούργησε) ο υγείας ανταγωνισμός στην Ελλάδα. Κλασικό υποτίθεται χαρακτηριστικό του καπιταλισμού. Και δεν αναφερόμαστε σε επίπεδο μπακάλικου και ελαιοχρωματιστή αλλά σε μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Όλοι ζήσαμε τα καρτέλ στη Ελλάδα, τις απευθείας αναθέσεις ,τις μίζες, τις φοροαπάτες και τις φοροαπαλλαγές που καταστρέφουν τον ανταγωνισμό και την οικονομία....... 2. Η περιβόητη στον καπιταλισμό αυτορρύθμιση της οικονομίας δεν λειτούργησε επίσης ποτέ (σε καμία χώρα δεν έχει λειτουργήσει, πόσο μάλλον στη Ελλάδα)...... 3. Η αξιοκρατία. Αυτό το είδαμε και στο κομμουνισμό. Για παράδειγμα αναρριχήθηκαν συνήθως και με ευκολία όσοι ήσαν του κόμματος άσχετα αν ήταν, στη καλύτερη περίπτωση άσχετοι και ανίκανοι και στη χειρότερη επικίνδυνοι για τις θέσεις που τοποθετήθηκαν. Το ίδιο έχουμε και εδώ. Στον αρρωστημένο καπιταλισμό της Ελλάδας αν έχεις κομματική ταυτότητα Νεοδημοκράτη ή Πασόκου το κόμμα σε τοποθετούσε σε καρέκλες (και όχι μόνο) με μοναδικό προσόν φυσικά τη κομματική σου ταυτότητα, τόσο απλά!!!, ήσουν δεν ήσουν ικανός. Από διοικητές ορφανισμών μέχρι απλούς εργαζομένους, το πελατειακό κράτος εχθρεύτηκε από Νέα Δημοκρατία και Πασοκ, γιγαντώθηκε και έγινε ένα τέρας από ανάξια κομματόσκυλα. Ακόμα και εδώ μέσα στο portal βλέπουμε με αηδία πια ότι όλα αυτά τα “παιδάκια” που βρίζουν και γράφουν ένα σωρό προτάσεις χωρίς να έχουν μάθει να τεκμηριώνουν τίποτα από όσα λένε, να το κάνουν για έναν και μόνο σκοπό. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κόμμα χωρίς στιγμή να σκεφτούν και να τους ενοχλήσει το γεγονός πως αυτό ακριβώς το κόμμα (που αυτά τα παιδάκια γλείφουν γράφοντας για να γράψουν) είναι που κατέστρεψε την Ελλάδα και εκατομμύρια Έλληνες. Αυτά τα “παιδάκια” το κάνουν γιατί προσβλέπουν μόνο και μόνο με αυτόν τον ελεεινό τρόπο (χρησιμοποιώντας δηλαδή τη κομματική τους ταυτότητα και τις βδελυρές υπηρεσίες τους) στο να αναρριχηθούν σε θέσεις και καρέκλες που αν υπήρχε αξιολόγηση και αξιοκρατία στην χώρα μας ούτε που θα τολμούσαν να σκεφτούν αυτές τις θέσεις. Τα παραδείγματα άπειρα και γνωστά σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Να το πούμε αλλιώς: ο ραγιαδισμός εμφανίζεται και σήμερα με τη μορφή της κομματικής ταυτότητας........ 4. Ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ελεύθερο εμπόριο. Με αυτά τα δυο καταστρέψαμε τη Βιομηχανική και την Αγροτική μας παραγωγή. Γιγαντώθηκε η διαφθορά στη χώρα μας (πάντα είχαμε αλλά τα τελευταία χρόνια μας αξιολογούσαν πια σαν μια από τις κορυφαίες χώρες με την μάστιγα της διαφθοράς) και η διαφυγή κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους και ξένες τράπεζες. Σήμερα βιώνουμε αυτό που οι οικονομολόγοι λένε: Ελεύθερες αγορές, δούλοι πολίτες........ 5. Η γιγάντωση του Χρηματοπιστωτικού τομέα. Ο σημαντικότερος λόγος της παγκοσμίας κρίση αποκλείετε να απουσίαζε και από την Ελλάδα. Αυτό έγινε γιατί αποσύρθηκαν νόμοι που ίσχυαν δεκαετίες οι όποιοι έλεγχαν την (native) απληστία των Αγορών και των Τραπεζιτών......... Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα για δικαιοσύνη, ΜΜΕ κ.λ.π. όμως αυτή τη στιγμή νομίζω πως θα είναι καλυτέρα να επισημάνουμε το ότι για πρώτη φορά αχνοφαίνετε η θέληση ενός σοβαρού μέρους της Ελληνική κοινωνίας (και δεν αναφέρομαι μόνο στους ψηφοφόρους του Σύριζα, που και από αυτούς ακόμα του ψηφοφόρους του Σύριζα, υπάρχουν σημαντικά κομμάτια που επιθυμούν να συνεχιστεί η βρώμικη διακυβέρνηση στο στιλ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί έτσι γαλουχήθηκαν) να κάνει τα πρώτα της βήματα έξω από αυτές της νοσηρές νοοτροπίες. Ας ελπίσουμε πως ο Σύριζα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα πάει την χώρα 100 χρόνια πίσω αντιγράφοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις.........

2. Η περιβόητη στον καπιταλισμό αυτορρύθμιση της οικονομίας δεν λειτούργησε επίσης ποτέ: Οι νόμοι supply/demand δεν ίσχυσαν; Δεν συμφωνώ. 3. Η έλλειψη αξιοκρατίας και η διαφθορά, οι μόνες (κατά την άποψή μου) αιτίες κατάρευσης των λαϊκών δημοκρατιών. 4. Ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ελεύθερο εμπόριο. Με αυτά τα δυο καταστρέψαμε τη Βιομηχανική και την Αγροτική μας παραγωγή. Συμφωνώ. Αλλά, όντας στην παγκόσμια σκακιέρα, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να προσπαθείς να έχεις ανταγωνιστική οικονομία. Αυτό είναι κάτι που στην Ελλάδα αποφεύγεται τις τελευταίες δεκαετίες. Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής είναι μία από τα ίδια...

Ας πει κάποιος επιτέλους σ' αυτό το παιδί πως οι διορισμοί τελείωσαν εδώ και κάποια χρόνια ευτυχώς, και πως ο καθένας που γράφει τη γνώμη του δεν είναι δυνατόν αν προσβλέπει σε εξαργύρωση σχολίων -αν είναι δυνατόν- με άλλα πράγματα! Έτσι μπορεί κανείς πολύ εύκολα να υποθέσει και γι' αυτόν, αν το πάμε έτσι. Δεν έχει επίσης κανείς το δικαίωμα να επιβάλλει το αίσθημα ελπίδας εκεί όπου δεν υπάρχει. Σε μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας δεν υπάρχει κανένα τέτοιο αίσθημα, πως να το κάνουμε! Υπήρχε ένα κλίμα ευφορίας στην αρχή, αλλά γρήγορα έσβησε και αντικαταστάθηκε από μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Εγώ θα πω το εξής απλοϊκό. Ας δούμε πρώτα πως θα γίνουν οι προσλήψεις σ' αυτά τα πεντάμηνα, και θα έχουμε ένα σημαντικότατο δείγμα γραφής, που ενδιαφέρει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους ανέργους. Ζητήθηκε από την προκήρυξη να κρατηθεί ένας κωδικός με τον οποίο θα μπορούμε να αναζητήσουμε την σειρά κατάταξής μας. Στις προηγούμενες 2 προκηρύξεις αν θυμάμαι καλά δεν είχε ζητηθεί. Δεν είχα κάνει όμως αίτηση σ΄αυτές, και γι' αυτό δεν θα το πω με απόλυτη σιγουριά. Σ' εκείνες όμως ο καθένας, είχε δεν είχε κάνει αίτηση, μπορούσε να δει τα μόρια του οποιουδήποτε. Αντίθετα, αυτό με τον κωδικό το θυμάμαι στις 2 πρώτες προκηρύξεις των πενταμήνων, όπου είχα κάνει αίτηση, και εκεί φυσικά δεν μπορούσες να δεις τίποτα παρά μόνο αριθμούς ΑΦΜ αντί ονόματος στην κατάταξη, και υπήρχαν σε άλλη λίστα απλά τα ονόματα των επιτυχόντων και οι θέσεις που πήραν. Το τι είδαμε εκεί δεν περιγράφεται. Αδέλφια και ξαδέλφια στη σειρά να καταλαμβάνουν τις θέσεις! Κι επειδή δεν θέλω να κουράσω άλλο, ελπίζω μόνο αυτή η τελευταία προκήρυξη να μην έχει την οποιαδήποτε σχέση με εκείνο το αίσχος!!!!

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ :Ακόμα και εδώ μέσα στο portal βλέπουμε με αηδία πια ότι όλα αυτά τα “παιδάκια” που βρίζουν και γράφουν ένα σωρό προτάσεις χωρίς να έχουν μάθει να τεκμηριώνουν τίποτα από όσα λένε, να το κάνουν για έναν και μόνο σκοπό. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κόμμα χωρίς στιγμή να σκεφτούν και να τους ενοχλήσει το γεγονός πως αυτό ακριβώς το κόμμα (που αυτά τα παιδάκια γλείφουν γράφοντας για να γράψουν) είναι που κατέστρεψε την Ελλάδα και εκατομμύρια Έλληνες. Αυτά τα “παιδάκια” το κάνουν γιατί προσβλέπουν μόνο και μόνο με αυτόν τον ελεεινό τρόπο (χρησιμοποιώντας δηλαδή τη κομματική τους ταυτότητα και τις βδελυρές υπηρεσίες τους) στο να αναρριχηθούν σε θέσεις και καρέκλες που αν υπήρχε αξιολόγηση και αξιοκρατία στην χώρα μας ούτε που θα τολμούσαν να σκεφτούν αυτές τις θέσεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!!!!!!!!!(Λες τα βλέπουμε. Ποιοι τα βλέπετε;;;;Λες για ένα κόμμα. Δεν είναι ενα αλλά δυο τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα, και τώρα εγώ βλέπω και το τρίτο το...καλύτερο να τους ακολουθεί!!!) Κι επειδή επίσης βλέπω ότι τελικά σου αρέσουν πολύ οι αντιπαραθέσεις και το κλίμα πόλωσης, ότι και να πεις δεν σκοπεύω να σου δώσω άλλη τροφή! Καλή τεκμηρίωση!

Θα προσθέσω κάτι ακόμα! Είπα πως οι διορισμοί τελείωσαν, κι εννοώ προφανώς τους αθρόους διορισμούς που γίνονταν μέχρι την κυβέρνηση Καραμανλή! Εγώ λοιπόν χαίρομαι, και προτιμώ να ξέρω ότι υπάρχουν 10 θέσεις που μπορώ να τις διεκδικήσω με την όποια αξία μου, παρά 1000 και να τις διεκδικήσω γύφοντας, έρποντας και με τα κέρατά μου! Πραγματικά μεγάλη εντύπωση μου κάνει που εξακολουθείς να μιλάς για "παιδάκια" που γράφουν μόνο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κόμμα, λες κι εδώ είναι ενας αποστειρωμένος χώρος που μόνο οι άνθρωποι με σκοπιμότητες μπαίνουν (τελικά αναρωτιέται κανείς εσύ τι είσαι). Εδώ λοιπόν μπαίνουν σίγουρα και τέτοιοι αλλά μπαίνει επίσης και γράφει απλός κόσμος, από τον πιο μορφωμένο μέχρι τον πιο αμόρφωτο, που εκφράζει τη γνώμη του! Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό λοιπόν που ψήφισε Σύριζα, κι ένα μεγάλο ποσοστό που δεν ψήφισε, και δεν μπορείς να του αποκλείεις εσύ το δικαίωμα να ασκεί κριτική και να λέει τη γνώμη του! Για σκέψου το λίγο, γιατί πραγματικά μ' αυτή τη στάση σου ενοχλείς ανθρώπους που λένε απλά τη γνώμη τους, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις όπως υπονοείς!

2. Καταλαβαίνεις από μόνο σου ότι όταν σε μια οικονομία και σε μια κοινωνία όπως η δική μας, που η διαφθορά είναι ένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά, αυτορρύθμιση δεν μπορεί να υπάρξει. Όταν π.χ. ο Μπόμπολας παίρνει το 95% των δημοσίων έργων, ποιος κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης μπορεί να ισχύσει στο κλάδο των κατασκευών και των μεγάλων έργων; Τα ίδια όμως γίνονται και σε οικονομικό επίπεδο πολύ πιο μικρό π.χ. σε μικρά έργα σε δήμους όπου εκεί γίνονται με εύκολο τρόπο απευθείας αναθέσεις ή με μαγειρεμένους διαγωνισμούς, ακόμα και τώρα που θεωρητικά αυτό το πρόβλημα το έχουμε λύση. Μήπως θυμάσαι όταν απελευθέρωσε την τιμή των καυσίμων ο Μητσοτάκης πόσο ήταν η τιμή της βενζίνης και πόσο πήγε; Από 80 δραχμές το λίτρο πήγε την άλλη μέρα, με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης σε ισχύ πια, στις 150 δραχμές και θα πήγαινε πάνω από τις 200 δραχμές αν στην αγορά δεν έπαιζε και η κρατική τότε εταιρεία πετρελαίων για να ανακόψει της απληστία του Βαρδινογιάννη και των άλλων μεγαλοβιομηχάνων του χώρου......................... Όμως το σημαντικότερο είναι παρακάτω.............................. Πότε μια οικονομία αυτορυθμίζεται; Στην αυτορυθμιζόμενη οικονομία λειτουργούν οι καλές υγιής εταιρείες και βάζουν λουκέτο οι προβληματικές, οι χρεοκοπημένες. Ο ίδιος ο Milton Friedman που είναι ένας από τους βασικότερους θεωρητικούς του Νεοφιλελευθερισμού έλεγε και το τόνιζε: αφήστε την αγορά και την οικονομία να αυτορυθμίζεται. Εξηγούσε λοιπόν πως για να λειτουργήσει πραγματικά μια οικονομία Νεοφιλελεύθερα και να αυτορυθμίζεται απαγορεύεται η οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και στις επιχειρήσεις γιατί αν το κράτος παρεμβαίνει παύει η αγορά να αυτορυθμίζεται, παύει ο υγιής ανταγωνισμός και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να κλονίζεται ολόκληρη η οικονομία. Δηλαδή αν μια εταιρία χρεοκοπήσει π.χ. λόγω μικρής ανταγωνιστικότητας, λόγω κακοδιαχείρισης, λόγω έλλειψης ρευστότητας και υψηλών χρεών κ.λ.π. για να ισχύσει η αρχή της αυτορρύθμιση και του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η εταιρεία πάρει κρατικά κεφάλαια σαν βοήθεια, δηλαδή να μην επέμβει με κανέναν τρόπο το κράτος. Κορυφαία ακύρωση αυτορυθμιζόμενης οικονομίας είχαμε και στην Ελλάδα όταν οι χρεοκοπημένες τράπεζες πήραν δισεκατομμύρια ευρώ από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ με αποτέλεσμα την διάλυση της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Να το πω αλλιώς δώσαμε το αίμα μας στις τράπεζες για να σωθούν, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουμε τελικά εμείς!!! Που είναι λοιπόν στην Ελλάδα η αυτορρύθμιση και ο υγιής ανταγωνισμός; Όταν οι διοικήσεις των τραπεζών ξέρουν ότι είτε είναι σοβαρές και επιτυχημένες χωρίς ρίσκα και απληστία, είτε εγκληματικές και αποτυχημένες με τρελό ρίσκο και δολοφονική απληστία στο τέλος το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι πολίτες, γιατί να μην κάνουν τρελά πάρτι δισεκατομμυρίων που θα τους αποφέρουν δισεκατομμύρια σε μπόνους;............................. Είδε κάνεις μας να γίνονται ρυθμίσεις που θα αποτρέψουν μια για πάντα μια ακόμα τραπεζική φούσκα όπως αυτή που περνάμε;........................................ 4. Η Ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων σημαίνει στην πραγματική οικονομία αφορολόγητο για τις μεγάλες και πολύ μεγάλες εταιρίες,, οικονομικούς παραδείσους, λίστες λαγκάρτ, κολοσσιαία οικονομικά εγκλήματα κ.λ.π. Για να καταλάβουμε τις συνέπειες της ελευθέρωση διακίνησης κεφαλαίων θα δώσω ένα παράδειγμα: Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας το 90 στη Νότια Κορέα (ΝΟΤΙΑ όχι ΒΟΡΙΑ) η μεταφορά κεφαλαίων έξω από την χώρα τιμωρείτο με την θανατική ποινή! Και στην Ιαπωνία διώκονταν όσοι έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό και γενικά σε όλες τις σημερινές μεγάλες οικονομίες όταν αυτές ήταν ακόμα στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης τους. Οι ΗΠΑ μετά από αγώνα δεκαετιών πέτυχαν την διαγραφή αυτού το νόμου. Αποτέλεσμα: Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (3-4 χρόνια) με την πρώτη δυσκολία, την κατάρρευση της Νοτιοκορεατικής οικονομίας και την εξαγορά κολοσσών από αμερικανικές εταιρίες π.χ. Daewoo. Η μετατροπή της Νοτιοκορεατικής οικονομίας από μια οικονομία προστατευόμενη σε μια οικονομία ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων ήταν για τους παγκόσμιους αναλυτές και οικονομολόγοι ως ένας από τους βασικότερους λόγους της χρεοκοπίας της Νότιας Κορέας................................................. Ελεύθερο εμπόριο. Θα παραθέσω ένα παράδειγμα που δείχνει κατά την γνώμη μου ξεκάθαρα ποιους πραγματικά εξυπηρετεί το Ελεύθερο εμπόριο. Στα μέσα της δεκαετίας του 90 το Μεξικό υπέγραψε τις συμφωνίες GATT(Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου) και NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου) με τις ΗΠΑ. Αυτές οι συμφωνίες είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας του Μεξικού. Σήμερα 20 χρόνια μετά από τα 120 εκατομμύρια Μεξικάνους, οι μισοί, δηλαδή περίπου τα 60 εκατομμύρια να ζουν σε καθεστώς φτώχειας, ενώ το 13% της χώρας βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας (15 εκατομμύρια περίπου). Πως έγινε αυτό; Για αιώνες το Μεξικό ήταν μια πολύ πλούσια χώρα με ελαχίστους πάμπλουτους και εκατομμύρια φτωχούς πολίτες που όμως και οι φτωχοί είχαν γη για να καλλιεργήσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς. Μετά από τις υπογραφές με τις ΗΠΑ η Μεξικανική αγορά κατακλίστηκε από φτηνά επιδοτούμενα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα με αποτέλεσμα η αγροτική παραγωγή της να καταρρεύσει. Τότε εκατομμύρια Μεξικάνοι αγρότες εγκατέλειψαν τη γη τους και μαζεύτηκαν στις πόλεις αναζητώντας με αγωνία ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Τότε οι μεγάλες βιομηχανίες των ΗΠΑ μετέφεραν τα εργοστάσια τους στο Μεξικό (αφού μπορούσαν πια να το κάνουν μετά τις συμφωνίες) οπού εκεί είχαν νέους πολύ φθηνότερους εργάτες, με φοροελαφρύνσεις για να έρθουν στο Μεξικό σε σχέση με τους φόρους που θα πλήρωναν στις ΗΠΑ και χωρίς να χρειάζονται να ξοδέψουν χρήματα για να μη ρυπαίνουν και να μη δηλητηριάζουν τους χώρους γύρω από τα νέα εργοστάσια τους. Αποτέλεσμα άνεργοι βιομηχανικοί εργάτες στις ΗΠΑ βλέπε Ντιτρόιτ, χωρίς κτήματα και μέλλον Μεξικάνοι αγρότες και φυσικά ακόμα πιο πλούσιοι οι λίγοι ελάχιστοι εκλεκτοί.......................................... Να το δούμε και με ένα άλλο πιο σύντομο παράδειγμα. Το ελεύθερο εμπόριο βοηθάει τον Αιγύπτιο παραγωγό πατάτας να πουλάει στην Τρίπολη φθηνότερα από τους Αρκάδες παραγωγούς τις πατάτες του. Αυτά τα ολίγα για αρχή.

Anonymous στις Δευ, 27/04/2015 - 20:20 Τα βλέπουμε όσοι διαβάζουν τα σχόλια τους. Το κάθε κομματόσκυλο προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δικό του (ένα) κόμμα πχ. τη Νέα Δημοκρατία γι' αυτό μιλώ για ένα κόμμα, άσχετα αν όπως πολύ σωστά ανέφερες, δυο είναι τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Οι Πασοκοι υπηρετούν τα συμφέροντα του Πασοκ και οι Νεοδημοκράτες της Νεας Δημοκρατιας, πόσο πιο απλά έπρεπε να το γράψω;........................... Μου αρέσει ο γόνιμος διάλογος και μόνο αυτός. Κλίμα πόλωσης και άγονες αντιπαραθέσεις με βρύσες ποτέ δεν έχω κάνει. Ταυτόχρονα όμως στη κατάσταση που μας έχουν φέρει Νεα Δημοκρατία και το Πασοκ δεν μπορώ να δεχτώ και να μην καυτηριάσω το ότι ακόμα και σήμερα με τα τόσα εγκλήματα που έχουμε υποστεί από αυτά τα δυο κόμματα εμφανίζονται ξεδιάντροπα χωρίς ίχνος συναίσθησης της κατάστασης και ευθύνης τους "παιδάκια" που υπερασπίζονται άλλες φορές αποκάλυπτα ή άλλες φορές κεκαλυμμένα τα δυο αυτά κόμματα..................... Όταν μιλώ για αμόρφωτους αναφέρομαι περισσότερο σε ανθρώπους που δεν έχουν πάρει ακόμα μορφή και όχι σε αγράμματους όπως ίσως κάποιοι θεωρούν πως μιλώ. Όχι ότι δεν γραφούν αστοιχείωτοι εδώ μέσα, που στερούνται γνώσεων και απόψεων. Οι αστοιχείωτοι-αμόρφωτοι φαίνεται όταν εξάσκηση της μοναδική ικανότητα που έχουν . Να βρίζουν και μόνο να βρίζουν. Χωρίς ποτέ να λένε μια άποψη και να την τεκμηριώνουν όπως όφειλαν και όπως κάθε μορφωμένος και σοβαρός πολίτης θα έκανε. Αμόρφωτος κατά τους αρχαίους Έλληνες ήταν αυτός που δεν έχει πάρει μορφή. Μορφή χαρακτήρα και όχι σε σχέση με γνώσεις. Αμόρφωτος λοιπόν είναι και ο Γιατρός που ζητά με εκβιαστικό τρόπο φακελάκι από τον ασθενή του. Όλοι ξέρουμε πόσο πολύ διάβασμα έχουν ρίξει οι γιατροί(όχι όλοι και ιδίως όχι οι Βουλευτές μας) όμως με αυτές τις συμπεριφορές θεωρούνται αμόρφωτοι. Προφανώς η καλοπροαίρετη κριτική είναι δικαίωμα όλων και στις μέρες μας θα έλεγα είναι και υποχρέωση μας. Όμως αν παρατηρήσουμε τα κακοπροαίρετα και με βρώμικες σκοπιμότητες σχόλια είναι πολλαπλάσια των καλοπροαίρετων και αυτό είναι το πρόβλημα............. Και προσέχοντας λίγο τι γράφω εύκολα οποιοσδήποτε θα καταλάβει ότι δικά μου σχόλια θα ενοχλούσαν και τον Σύριζα και το ΚΚΕ, όπως προφανέστατα ενοχλούν και την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ποτάμια και τέτοια δεν παίζουν γιατί δεν θέλουμε να ξεφτιλιστούμε τελείως.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.