Οι περιφερειάρχες ταυτίζονται με τον Τατούλη για τα ταμειακά

Οι περιφερειάρχες ταυτίζονται με τον Τατούλη για τα ταμειακά

Απρίλιος 25, 2015 - 16:52
5 σχόλια

Το Σάββατο 25 Απριλίου το μεσημέρι στις 12:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ενώ στις 15:00 το απόγευμα δέχτηκε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι περιφερειάρχες δείχνουν να αλλάζουν στάση και να δέχονται να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην κυβέρνηση. Όπως όλα δείχνουν, οι περιφερειάρχες της χώρας ακολουθούν την αρχική πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος δέχτηκε ασμένως την κυβερνητική απόφαση να δεσμευθούν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και περιφερειών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες. Και τούτο διότι θεωρεί ότι είναι προτιμότερο η χώρα να προβεί σε εσωτερικό δανεισμό παρά να εκβιαστεί από τους εταίρους σε μια τόσο δύσκολη διαπραγματευτική συγκυρία.

Μπορούμε να πούμε ότι η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό να δηλώνει, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι οι περιφερειάρχες πήραν την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο για τα ταμειακά διαθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, κατόπιν σχετικής τροπολογίας του νόμου.

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος με τους Περιφερειάρχες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε την άποψη ότι απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και άδολος ακομμάτιστος πατριωτισμός για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου γιατί μετά τη συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό αποδείχθηκε ότι με την απόφαση του συνόλου των Περιφερειών της χώρας επιβεβαιώνεται η στάση μας.

Οι Περιφερειάρχες στέλνουμε παράλληλα ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αντιμετωπίζουμε με ομοψυχία και υπευθυνότητα τα εθνικά ζητήματα της χώρας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό στην εθνική προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα".  

 

 


5 Σχόλια

Συμφωνω κι εγώ, τη βοήθειά μας σε άτομα με ειδικές...δεξιότητες(?????) πρέπει να την προσφέρουμε πάντα!

Η ερώτηση της ημέρας στο tvxs είναι: Πιστεύετε ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δυνάμεις που θα επιθυμούσαν ένα Grexit, για να δικαιωθούν; Έρχεται ο ανώνυμος του arcadiaportal που μας προειδοποιεί ότι "αν δώσουμε τα ευρώ μας σ' αυτούς θα χάσουμε τα λεφτά μας". Πολλά χρόνια πριν, στο Ποντίκι τότε που πρωτοκυκλοφόρησε προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο η πολιτική να γίνει πιο αναξιόπιστη από τα αθλητικά.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ. ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.