Δώστε ζωή με το αίμα σας στα παιδιά με καρκίνο (video)

Δώστε ζωή με το αίμα σας στα παιδιά με καρκίνο (video)

Απρίλιος 24, 2015 - 19:01
10 σχόλια

Ενόψει της επικείμενης πρώτης αιμοδοσίας που διοργανώνει, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»  για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 24 Απριλίου με στόχο να προσκαλέσει τους πολίτες της Τρίπολης, αλλά και ολόκληρης της Αρκαδίας, στην αιμοδοσία τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοδοσίας.

Να αναφέρουμε ότι, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος και στην πρώτη του συνέντευξη στο ArcadiaPortal, ο σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2014 και απέκτησε νομική υπόσταση, με τον κ. Παναγούλη να προεδρεύει του συλλόγου.

Ο πρώτος στόχος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» είναι η παροχή αίματος για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις, παιδιά με καρκίνο, τα οποία νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ο δεύτερος στόχος είναι η συλλογή αιμοπεταλίων και ο τρίτος στόχος είναι η διάδοση της ιδέας της δωρεάς μυελού των οστών.

Ο Σύλλογος έχει έλθει σε μια πρώτη επαφή με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» και έχουν οργανώσει την πρώτη τους αιμοδοσία.

Ο κ. Παναγούλης στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στις ανάγκες των παιδιών σε αίμα, αφού δεν υπάρχει επάρκεια, καθώς οι ανάγκες τους καθημερινά ολοένα αυξάνονται, τη στιγμή που, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο  Παίδων ετησίως τριακόσια (300) παιδιά που χρειάζονται αίμα.

Η παιδίατρος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης κυρία Νικολέττα Κοτταράκου, μέλος του συλλόγου, αναφέρθηκε αρχικά στη  συχνότητα του παιδικού καρκίνου, ο οποίος έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 10 χρόνια. Ο σύλλογος θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να μπορεί να στηρίξει σε αίμα το νοσοκομείο. Ο παιδικός καρκίνος σε πολύ υψηλά ποσοστά είναι θεραπεύσιμος, τόνισε. Έπειτα, όπως και πρόεδρος, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν τον σύλλογο να στήσει την εθελοντική αιμοδοσία και να την κάνει γεγονός σε λίγες μόλις ημέρες.

Τέλος, ο κ. Γεράσιμος Βάκρος, εθελοντής του συλλόγου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βοήθησε τον σύλλογο με ό,τι μπορούσε να κάνει, μίλησε για την αξία του εθελοντισμού και κάλεσε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να γίνουν μία γροθιά και να δείξουν τη δύναμή τους μπροστά σε κάτι τόσο σημαντικό. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτή η αιμοδοσία, από τον μικρότερο χορηγό έως τον μεγαλύτερο.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ώρα 10:00-16:00 και την Τρίτη 28 Απριλίου, ώρα 9:00-14:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη.

Κανένα παιδί και κανένας γονιός δεν πρέπει στις μέρες μας να νιώθει μόνος και αβοήθητος μπροστά στην αρρώστια του καρκίνου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας «Α


10 Σχόλια

ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. - Προκαλώ λοιπόν, όλους αυτούς που καθημερινά κάνουν τους "σχολιαστές του καναπέ", να γράψουν σήμερα, - άμεσα το σχόλιό τους, δηλώνοντας ότι θα σηκωθούν από το πληκτρολόγιο, για να πάνε να δώσουν αίμα την Δευτέρα & την Τρίτη. Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα ευαισθητοποιηθούν ... {μακάρι όλοι !!!}

Το αξιέπαινο της πράξης σου αναιρείται από την εριστικότητά σου πάντως....Διακρίνω μια ένταση την οποια θεωρώ ότι θα πρέπει να αποβάλεις, δεν αρμόζει καθόλου στο θέμα....Επειδή εσύ θα πας -κάτι που μην ξεχνάς ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, χωρίς να το αμφισβητώ παρόλα αυτά-, δε σημαίνει ότι πρέπει να βάζεις τους άλλους, που προφανώς κάνουν σχόλια που σε ενοχλούν, (διαφορετικά δεν εξηγείται η αντίδραση) σε απολογητική θέση. Και νομίζω ότι η δική μου είναι η τελευταία απάντηση που θα λάβεις. Δεν θα σου πω τι θα κάνω φυσικά......

Δεν κατάλαβα, όπως αναφέρεις, την εριστικότητα και τον εκνευρισμό του προηγούμενου σχολίου. Σωστά τα λέει ο ανθρωπος.Για τα αυτονόητα μιλάει. Μάλλον εσύ έχει εκνευρισμό. Περισσότερο ήθος εμπράκτως αγαπητέ μου, λιγότερο μπλα -μπλα. Την αδιαφορία και τον φαρισαϊσμό στιλιτεύει και απλά μας υπογραμμίζει τις ενοχές μας.

Ναι, δίδαξε "ήθος" ο ανώνυμος Νο1 όντως!!! ανατρίχιασα! Νέοι καιροί, νέα ήθη!! Ανώνυμε Νο2 μάθε να διαβάζεις τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόκληση στους σχολιαστές του καναπέ, γιατί προφανώς έχεις χάσει μερικά επεισόδια. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι όπως εγώ που διαβάζουμε τακτικά το site και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι λέει ο Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 24/04/2015 - 23:32! Δεν έχει καμία δουλειά να λέει σε αυτούς που σχολιάζουν άλλα θέματα να έρθουν να σχολιάσουν κι εδώ! Γιατί ο καθένας μπορεί να έρθει να πει ότι θα πάει να δώσει αίμα και να μην το κάνει στο τέλος. Κατάλαβες? Α, και στο λιγότερο μπλα μπλα ορισμένων θα συμφωνήσω όντως.....

Υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Κατάλαβα πρόθεση να σχολιάσουμε ως έκκληση, και όχι ως πεδίο τεχνιτής αντιπαράθεσης. Αυτό χαρακτηρίζει αυτούς που το επιδιώκουν. Έχετε δίκιο. Αυτό που χρειάζεται είναι η συμμετοχή, εκεί, χωρις πολλά πολλά. Αν κάποιος αισθάνεται οτι πρέπει να το σχολιάσει και να το προωθήσει και σε άλλους, μέσω πορταλ ή ότι άλλο, καλό είναι. Κι ας μας πονέσει; Κακό είναι να διοχετεύσει άρνηση και εμπάθεια. Τέλος καλό, όλα καλά.

Ακριβώς anonimos να το προωθήσουμε και να πάμε όσο το δυνατόν περισσότεροι!!!!!! Αυτό το: "προκαλώ να σχολιάσετε κι εδώ" μου κάθεται στο στομάχι, από κάποιον που παριστάνει τι, τον ανώτερο(??). Και είναι και περίεργος να δει αν θα δοθεί εδώ το παρόν από σχολιαστές, λες και όλοι δεν ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι τα θέματα που τραβάνε τους περισσότερους για σχόλια! Αυτό το θεωρώ εγώ προσωπικά μεγαλύτερο φαρισαϊσμο και υποκρισία, και πιστεύω ότι δεν βοηθάει σε τίποτα! Γνώμη μου. ΥΓπάντως αν πήγαινα στην αιμοδοσία, δεν θα έβγαινα να πω με στόμφο: Θα παω εγώ εκεί και περιμένω να δω τι θα γράψετε εσείς, αλλά θα προέτρεπα με άλλο τρόπο!!! Ας πάμε παιδιά να δώσουμε αίμα! Τόσο απλά!!! Εγώ για κάποιους λόγους νομίζω ότι δεν γίνεται, αλλά θα ρωτήσω!

@-προς [ Άντα και λοιπούς ]: Τελικά θα σηκωθείτε από το πληκτρολόγιο να πάτε δώσετε αίμα ή όχι ????? Αυτό περίμενα να δω να γράψετε όλοι σας ως σχόλιο (δηλ. συμμετοχή στην αιμοδοσία) , αλλά μάλλον σε κάποιους αρέσει τελικά το κουτσομπολιό και όχι η ουσία. Δηλώστε με σχόλιο (έστω ανώνυμα) συμμετοχή στην αιμοδοσία και κάντε το πραγματικά !!! - να είστε σίγουροι ότι έτσι βοηθάτε και άλλους να παρακινηθούν. Όλα τα υπόλοιπα που λέτε, είναι απλώς περιττά λόγια του καναπέ... ΕΓΩ ΘΑ ΣΗΚΩΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ !!!!!!

Μπράβο στον ΑνΩνΥμΟς ! Τους χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα ! Εγώ θα δώσω αίμα τη Δευτέρα. Ακολουθείστε και άλλοι.

Ναι ναι μας έπεισες. Η αρρώστια ορισμένων καλά κρατεί. Θα πάω και θα ήθελα πραγματικά να μη συμπεσω μαζί τους..........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.