Ποιες είναι οι σπάνιες παθήσεις και το ποσοστό τους στην Ελλάδα (video)

Ποιες είναι οι σπάνιες παθήσεις και το ποσοστό τους στην Ελλάδα (video)

Απρίλιος 23, 2015 - 10:51
1 σχόλια

Επιστημονική Ημερίδα για σπάνιες παθήσεις στην Τρίπολη

Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (ΕΕΣΠΟΦ), διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη» την Τετάρτη 22 Απριλίου στο ξενοδοχείο ARCADIA (Πλατεία Κολοκοτρώνη 1), στην Τρίπολη. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, για τους οποίους η είσοδος ήταν ελεύθερη. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση της ΕΕΣΠΟΦ είχε στόχο να ενημερώσει πρωτίστως το γιατρό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τα πλέον συχνά «σπάνια νοσήματα» που μπορεί να συναντήσει στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής, καθώς και για όλα τα νεότερα θεραπευτικά δεδομένα που αφορούν όλους τους επαγγελματίες υγείας στην αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας περιελάμβαναν το κληρονομικό αγγειοοίδημα, την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, τα αθροιστικά λυσοσωμικά νοσήματα και τις βλεννοπολυσακχαριδώσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα την πρόσβαση των ασθενών με σπάνια πάθηση στα Ορφανά Φάρμακα.

Ο Αντώνης Αυγερινός

«Πρόσβαση Ασθενών με Σπάνια Πάθηση στα Ορφανά Φάρμακα»

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα για σπάνιες παθήσεις στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Άλλη φορά να αφήνετε όλες τις ερωτήσεις...Επειδή δηλαδή ενδεχομένως να μην είναι δικός σας ο δημοσιογράφος, εμείς θα πρέπει να μυρίζουμε τα νύχια μας τί ερώτηση έκανε και σε τί απαντά ο συνεντευξιαζόμενος; Τί λογική είναι αυτή; Αλλά μάλλον οι «δικοί» σας δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις επιστημονικού περιεχομένου, έξω απ' αυτό το σύμπαν...Οι ίδιες γυφτιές με την Αρκαδική (και όχι μόνο)...Ρίχναμε μονίμως τα χαρτιά, για να βρούμε σε τί απαντούσαν οι συνεντευξιαζόμενοι, γιατί σε όλες τις ερωτήσεις, εκτός απ' αυτές των δημοσιογράφων της, έπεφτε πετσόκομμα...Τα θερμά μου συγχαρητήρια...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.