Θέλετε να παίξετε στην ταινία του Μανουσάκη στην Τρίπολη;

Θέλετε να παίξετε στην ταινία του Μανουσάκη στην Τρίπολη;

Απρίλιος 16, 2015 - 20:24
4 σχόλια

Ο Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης πολλών επιτυχιών (Τμήμα Ηθών, Ψίθυροι Καρδιάς, Άγγιγμα Ψυχής, Σύνορα Αγάπης, Η Αγάπη Ήρθε από Μακριά, Μη μου Λες Αντίο, Κρυφά Μονοπάτια, έξι ταινίες μυθοπλασίας ) και η Εταιρεία Τηλεκίνηση Α.Ε. βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας της καινούργιας κινηματογραφικής ταινίας "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ". Βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη

«Ουζερί Τσιτσάνης»

Η εποχή

Θεσσαλονίκη, Καλοκαίρι του 1942. Γερμανική Κατοχή.

Το 1942, η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με μία μεγάλη και ανθούσα Εβραϊκή κοινότητα 56.000 ανθρώπων και, όπως σχεδόν όλη η Ευρώπη, υπό Γερμανική κατοχή.

Το θέμα της ταινίας είναι τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Ο Γιώργος και η Εστρέα θα ξεδιπλώσουν για πρώτη φορά το χρονικό που οδήγησε το 96% μιας από τις πιο σημαντικές Εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης στα στρατόπεδα εξόντωσης στην Πολωνία.

Σε αυτά τα ζοφερά χρόνια για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο (1942 -1943), ο Τσιτσάνης και ο Γιώργος ανοίγουν ένα μικρό ουζερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Τσιτσάνης με την μουσική του εξορκίζει το μίσος και την απανθρωπιά της Γερμανικής κατοχής. Η πείνα και η μαυρίλα, που κρέμονται πάνω από την πόλη, εξαφανίζονται πίσω από τις πόρτες του ουζερί.

Ο Γιώργος και η Εστρέα συμμετέχουν  στην αντίσταση. Είναι ερωτευμένοι. Μυστικά βαραίνουν την ζωή τους, υποχρεώσεις συγκρούονται,  οι δύο θρησκευτικές – κοινωνικές ομάδες, επιμένουν στις προκαταλήψεις τους ακόμη και όταν ο επερχόμενος τρόμος χτυπάει την πόρτα τους.

Η ιστορία ξεκινάει τον Ιούνιο του 1942, όταν οι Ναζί αναγκάζουν τους Εβραίους της πόλης να απογραφούν και να σταλούν σε καταναγκαστικά έργα. Τελειώνει τον Μάρτιο του 1943 όταν τα πρώτα τραίνα, φορτωμένα με Εβραίους, φεύγουν για το Άουσβιτς. Η κλιμάκωση της εφαρμογής των φυλετικών νόμων οδηγεί τους ήρωές μας σε τολμηρές πράξεις.

Μια περιπετειώδης ερωτική ιστορία που καταδεικνύει μία αλήθεια: Τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, της μισαλλοδοξίας και του πολέμου. Η ιστορία μας θα μπορούσε να είναι σημερινή όχι μόνο επειδή καταδικάζει την θρησκευτική και κοινωνική προκατάληψη αλλά και επειδή οι ήρωές μας είναι αντισυμβατικοί νέοι άνθρωποι. Τέσσερεις νέοι, 20 έως 28 χρονών, που δίνουν ελπίδα στην επόμενη γενιά.

ΑΝΤΡΕΣ (από 18 έως 50 χρονών) που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά ως βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα στην ΤΡΙΠΟΛΗ (πλατεία Άρεως ) στα μέσα Μαϊου, μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail : tripolimovie2015@yahoo.gr  , στέλνοντας τις παρακάτω πληροφορίες :

Α) Ονοματεπώνυμο  - Ηλικία - Κινητό –  e-mail ,

Β) 1 φωτογραφία πορτραίτο κοντινή και μια φωτογραφία ολόσωμη (όχι καλλιτεχνικές),

Σας ζητάμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας διότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες πριν τα γυρίσματα για να προετοιμάσουμε τα ρούχα και να συζητήσουμε τις υπόλοιπες  λεπτομέρειες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας: 2106898607.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Το τζάμπα πέθανε Μανουσάκη ! Για μ......ες ψάχνεις ? Άηντε δωσε κανενα μεροκάματο στα παιδάκια.......σουρουκλεμέ !

Δυστυχώς έχουν περάσει το όριο, κρίμα για τον Μανουσάκη, δεν ξέρει τι ταλεντάρες έχασε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.