Συναντήσεις και άμεσες εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Συναντήσεις και άμεσες εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Απρίλιος 17, 2015 - 08:05
4 σχόλια

Η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης από αμιγώς στρατιωτικό και σε πολιτικό, δίχως αμφιβολία θα ενισχύσει την οικονομία και την τουριστική κίνηση ολόκληρης της Πελοποννήσου και όχι μόνο

Η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης από αμιγώς στρατιωτικό και σε πολιτικό, δίχως αμφιβολία θα ενισχύσει την οικονομία και την τουριστική κίνηση ολόκληρης της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, μαζί με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και με τον τότε υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συνυπέγραψαν κοινή απόφαση για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας. Τότε, ο κ. Τατούλης είχε δηλώσει: «Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα δημιουργήσει έναν σημαντικό πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και την Αττική».

Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου σε προηγούμενες δηλώσεις είχε τονίσει ότι το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα μπορούσε να έχει συμπληρωματικό ρόλο στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργεί ως lowcost και θα είναι συμπληρωματικό του μεγάλου διεθνούς αερολιμένα της Καλαμάτας».

 

 Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε χαρακτηρίσει εκείνη την ημέρα που υπεγράφη η απόφαση «θαύμα» για την Πελοπόννησο, λέγοντας: «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συντελείται ένα θαύμα», μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από κοινού με τον ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και για πολιτική χρήση.

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, ο κ. Τατούλης,στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μίλησε για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αναφέροντας:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα προχωρούσε γρήγορα η διαδικασία της μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό, χρειαζόταν και μια νομοθετική απόφαση, την οποία δεν προχώρησε ο κ.Χρυσοχοΐδης,δηλαδή την τροπολογία της εκχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η νέα κυβέρνηση θα το καταλάβει πάρα πολύ γρήγορα», είπε, και συνέχισε λέγοντας ότι είχε μια συνάντηση με τον κ. Γιώργο Σταθάκη, τον νυν υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ο περιφερειάρχης φάνηκε αισιόδοξος για το έργο, και ανέφερε ότι κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις.

«Το αεροδρόμιο είναι σε προτεραιότητα», τόνισε,«και οι προσπάθειες δεν σταματούν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

«Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα δώσει μια αρτιότητα και μεγαλύτερη δυναμική στο τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας και όχι μόνο. Κορέστηκε το αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος», επεσήμανε.


4 Σχόλια

ΠΟΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ? ΠΟΙΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ? !! Μας κοροιδέυετε ρε άχρηστοι ? Αντε βαλτε κανενα καδο - μαζευτε τα σκουπιδια που τρεχουν τα ζουμιά απτα κοντεηνερ ? Θέλετε και ....αεροδρόμιο. Γελοίοι

Το γνωστό σύστημα Τατούλη. Οταν έχει λερωμένη τη φωλιά του και δεν έχει τι να κάνει, πλακώνεται στις συνεντεύξεις για να καλύψει την απραξία του και τις πομπές του. Εύγε Μεγάλε(ΜΙΚΡΕ) Πέτρε...

Καλά, ας κοιτάξει να συντάξει κανά καλό...Υπόμνημα για τα σκουπίδια, γιατί δεν τον βλέπω καλά, και να μην πετάει την μπάλα έξω από το γήπεδο λέγοντάς μας για αεροδρόμια και πράσινα άλογα!!!! Α, ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ διάβασα το άρθρο! χαχαχαχα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.