Μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής

Μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής

Μάρτιος 31, 2015 - 10:05
54 σχόλια

Τσίπρας: «Το καινούριο έχει γεννηθεί, αλλά δυσκολεύεται να στεριώσει» - Σαμαράς: «Εμείς λέμε, πρώτα η πατρίδα, μετά το κόμμα, κύριε Τσίπρα»

Η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να λάβουν οι βουλευτές ενημέρωση για τις διαπραγματευτικές τακτικές της κυβέρνησης και για τα μέτρα τα οποία έχει προτείνει στους δανειστές, αλλά και για να στηρίξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την κυβερνητική πολιτική, είχε πολλή ένταση και κατέληξε στην αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κατ' αρχάς, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε από το βήμα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να φτάσει σε έναν «έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους», τηρώντας τις κόκκινες γραμμές της και όχι να συνθηκολογήσει άνευ όρων: «Αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γι' αυτό η κυβέρνηση δέχεται ανηλεή πόλεμο» είπε. «Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς», υπογράμμισε. Και επεσήμανε ότι οι πολίτες βρίσκονται στο πλευρό της κυβέρνησης στις διαπραγματευτικές της προσπάθειες, και ρώτησε ευθέως τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν θα στηρίξουν την εθνική προσπάθεια.
Ο Αντώνης Σαμαράς, προτού καβγαδίσει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας με τους βουλευτές της παράταξής του, αναρωτήθηκε ως προς τη σκοπιμότητα της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης: «Μας φέρατε εδώ σήμερα, όχι για να ενημερώσετε εμάς, αλλά για να σας ακούσει η αριστερή πτέρυγα», υπογράμμισε αρκετές φορές.

«Ξυπνήστε γιατί καταστρεφόμαστε!», τόνισε. «Από τη μία δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και από την άλλη παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε. Ενώ η χώρα πνίγεται στα αδιέξοδα, στα οποία εσείς ο ίδιος την έχετε βάλει», είπε, επιτιθέμενος στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ακολούθως, έθεσε το ερώτημα «πού θα βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα;» προς την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, κύριε Τσίπρα, είναι 36 δισεκατομμύρια». Η επισήμανση αυτή συνδέεται με ένα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε πολλές φορές στον λόγο του, ότι ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε ένα νέο μνημόνιο, που, όπως υποστήριξε, η κυβέρνησή του μπορούσε να είχε αποτρέψει, αν δεν γίνονταν εκλογές.

«Θα στηρίξουμε να μην πάει η χώρα στα βράχια. Αλλά σήμερα εσείς είστε κυβέρνηση και εσείς έχετε τις ευθύνες. Σας ζητάμε να συμφωνήσετε άμεσα. Τώρα. Τα ψέματα τελείωσαν. Αν το πάρετε απόφαση, υπεύθυνα να προχωρήσετε, εμείς θα στηρίξουμε», είπε ο κ. Σαμαράς καθορίζοντας τη στάση του κόμματός του απέναντι στις κυβερνητικές προτάσεις. Και εξακολούθησε: «Αλλά μην μας θεωρείτε και δεδομένους. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σήμερα, απ’ ό,τι αναλάβατε πριν από δύο μήνες. Αλλά ακόμα σώζεται η κατάσταση. Αν χάσετε κι άλλο χρόνο, ανεβαίνει ο λογαριασμός και σε λίγο δεν θα σώζεται η κατάσταση. Δεν πρόκειται να σας αφήσω να παρασύρετε τη χώρα στην καταστροφή. Και δεν θα σας ακολουθήσουμε».

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στις βολές, τόνισε: «Εσείς ξέρετε μόνο ρήξη ή κωλοτούμπα· για μας δεν είναι έτσι» και υπογράμμισε: «Δεν συζητάμε νέο μνημόνιο, είναι κόκκινη γραμμή. Σας καλώ να υιοθετήσετε την εθνική κόκκινη γραμμή».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κόκκινες γραμμές οι οποίες υπαγορεύονται από τη λαϊκή εντολή, και υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει πίσω σε αυτές, καθώς έχει τη στήριξη του λαού. Και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί υφεσιακά μέτρα και μέτρα λιτότητας, όπως την περικοπή μισθών και συντάξεων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Δεν υποχωρούμε όσους εκβιασμούς ή πιέσεις κι αν δεχθούμε», ξεκαθάρισε.

Κλείνοντας, επισήμανε: «Το καινούριο έχει ήδη γεννηθεί, αλλά δυσκολεύεται να στεριώσει, γιατί το παλιό παλεύει με νύχια και με δόντια για να αποτύχει το νέο» και διαμήνυσε: «Αν αποτύχουμε εμείς, δεν θα επιστρέψετε εσείς, θα έρθουν άλλες δυνάμεις. Γι' αυτό συνταχθείτε, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για τη χώρα και τον λαό».

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΒΓΑΣ
Ένταση επικράτησε ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως προς τον χρόνο που η Πρόεδρος διέθεσε στον κ. Σαμαρά, αλλά και επειδή τον ρώτησε, μόλις τελείωσε ο Πρωθυπουργός τη δευτερολογία του, αν θα επιθυμούσε να δευτερολογήσει και ο ίδιος.

Η πρώτη ένταση δημιουργήθηκε όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον κ. Σαμαρά να χρησιμοποιεί λιγότερους σεξιστικούς και ρατσιστικούς όρους στην ομιλία του. Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για «αντρίκια διαπραγμάτευση» από την πλευρά του. Ο κ. Σαμαράς επανήλθε κατά τη δευτερολογία του, λέγοντας ότι, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, «η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών».
Ακολούθως, τα πράγματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, καθώς ο κ. Κατρούγκαλος θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ύστερα από αναφορές στο όνομά του για την «προμήθεια 12%». Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε να λάβει τον λόγο ο κ. Κατρούγκαλος προτού δευτερολογήσει ο κ. Σαμαράς, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του.

«Δεν συμπεριφέρεται σαν Πρόεδρος της Βουλής, συμπεριφέρεται σαν Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε ο κ. Σαμαράς στους διαδρόμους της Βουλής, μετά την αποχώρησή του, προσπαθώντας να κρύψει την οργή του για την εξέλιξη που είχε λάβει η συνεδρίαση. «Είμαι βουλευτής από το 1977, έχω ζήσει δύσκολες καταστάσεις εδώ μέσα, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί. Να μου κλείνει το μικρόφωνο και να κάνει σχόλια και παρατηρήσεις σε κάθε ομιλητή».

Ο ίδιος επίσης πρόσθετε ότι σκοπίμως στη διάρκεια της ομιλίας του ηχούσε το κουδούνι πολύ προτού τελειώσει ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του. Και όπως συμπλήρωνε, η Πρόεδρος της Βουλής δεν έκανε καμία προσπάθεια να το σταματήσει, σε αντίθεση με τον αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο, που ήταν εκείνος ο οποίος προσπαθούσε να το σταματήσει.
Και ο Στ. Θεοδωράκης εξέφρασε την απογοήτευσή του, λέγοντας ότι «η Πρόεδρος είναι κατώτερη των περιστάσεων».

Φωτογραφία EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ειδήσεις: 

54 Σχόλια

Η αλεπού περιμένοντας να πέσουν του κριαριού τα’@ρχίδι@ ψόφησε .......................... -Κάποτε μια αλεπού((ΑΝΤΩΝΗ΅&ΒΕΝΙ)) παρακολουθούσε ένα κριάρι, καθώς το κριάρι γυρνούσε γύρω – γύρω η αλεπού πρόσεξε κάτι που κρεμόταν ανάμεσα στα δύο πίσω πόδια του, σκέφτηκε ότι αυτοί οι δυο μεζέδες έτσι που κουνιούνται κάποια στιγμή θα πέσουν και τότε χωρίς τον κίνδυνο να την κουτουλίσει το κριάρι, θα απολαύσει τους μεζέδες. Είδε πόσο κουνιόντουσαν με κάθε βήμα του κριαριού και σκέφτηκε πως ήταν έτοιμα να πέσουν. Ακολούθησε λοιπόν το κριάρι και περίμενε την πτώση για να αρπάξει τη λεία της. Προτίμησε να περιμένει, παρά να πάει και να τα κόψει η ίδια. Μπροστά το κριάρι λοιπόν και πίσω η αλεπού. Πέρασε μία εβδομάδα, πέρασαν δύο, έγιναν μήνας, έγιναν μήνες. Το αποτέλεσμα ήταν τα αρχίδια να μην πέσουν ποτέ και η αλεπού να ψοφήσει από την πείνα..... Περιμενε--- Όλμε---- την αρ.παρενθεση.......

@Αnonymoys 14:41. Στο πνευματικό αυνανισμό είσαι σε καλό δρόμο.

Τι έγινε ρε "Observer"? είδες σχόλιο πάνω από μια γραμμή και ζαλίστηκες? τα άλλα σχόλια ήταν βαθυστόχαστα και σε πείραξε το συγκεκριμένο που έριχνε το επίπεδο ε?

@Observer 31/03/2015 - 15:54.-------Mεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου .Ψυχασθένεια βαριάς μορφής βλέπω,Θα το ξεπεράσεις με τον καιρο.Αν κάνατε διαπραγμάτευση στα τεσσερα δεν σου φταίω εγώ <<Πατριώτη>>!!!!!!!!!!!Βράσε με το ζουμί σου τώρα μλκ.........

ο τσιπρας αποδειχθηκε χειροτερος κ απο τον γιωργακη παπανδρεου...

Κύριοι, μην ασχολείστε με τον γελοίο καραγκιόζη που αυτοαποκαλείται Observer. Είναι το πιο λυσσασμένο μνημονιακό σκυλί που περιφέρεται στο σάιτ. Δεν ακολουθεί την αγωγή που του έχουν δώσει οι γιατροί και, τώρα που κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στα Μνημόνια θα χτυπήσει πραγματικά κόκκινο. Θα πρέπει να ανοίξουμε ομπρέλες για τα virtual σάλια που θα εξαπολύει. Εχ, τι έχουμε να δούμε! Αλλά μην περιμένετε απ' αυτόν σοβαρή συζήτηση, ένας serial killer δεν συζητάει. Ο Κατρούγκαλος πάντως είπε το καλύτερο: "μπορεί αυτοί να είναι λύκοι, εγώ όμως δεν είμαι πρόβατο".

@ <O> πάρε το χάπι σου πρώτα και μετά το ανοίγεις.................................................................. http://www.newsbomb.gr/prionokordela/tromokraths/story/572214/me-mono-opado-ton-papastayroy-tha-meinei-i-nea-dimokratia

Την καταβρίσκω ανώνυμε 31/03/2015 - 20:53 με την κωλοπιλάλα που σας έχει πιάσει. Την ήθελα υπουργό Δικαιοσύνης ή και απλή βουλευτή, για να έχει μεγαλύτερη ελευθερία δράσης, εν τέλει όμως, Πρόεδρος της Βουλής είναι άλλο πράγμα.

Ναι, είναι απόλαυση το νούμερο, έχεις δίκιο! Και ως υπουργός δικαιοσύνης ή βουλευτής θα καθάριζε σίγουρα τον κόπρο του Αυγεία η φαντασιόπληκτη! Τώρα σωθήκαμε! Από την άλλη, πώς λέμε ένας τρελός θα μας σώσει; (εδώ γελάνε)

Τα τσιπροτσιράκια ξύπνησαν και αρουλιόνται... Τελικά δε χάνετε καμία ευκαιρία να διατυμπανίσετε την ασχετοσύνη και τη βλακεία σας.

Αλλοι τη βρίσκουν με μαστίγια, αλλά και το ζωάκι είναι αποδεκτό. Ως Γιάρομιλ πάντως έχει την ψύχωση με το πεπρωμένο που είχε προδιαγράψει o κυοφορών πατέρας της για τον γιο που δεν έκανε. Γι'αυτό παίζει όλους τους ρόλους όπως τα ψώνια σε audition.

"Ο δείκτης αυτοκτονιών στην Ελλάδα από 3,37 ανά 100.000 κατοίκους το 2010 αυξήθηκε σε 4,56 ανά 100.000 το 2012. Ενώ την περίοδο 2003 - 2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011 - 2012. Οι άντρες επλήγησαν περισσότερο μαρτυρούν τα στοιχεία αφού ο αρσενικός δείκτης αυτοκτονιών από 5,75/100.000 το 2010 ανέβηκε στο 7,43/100.000 στη συνέχεια. Στις γυναίκες υπήρξε επίσης αύξηση αυτοκτονιών, αλλά μικρότερη αναλογικά, από 1,17 πριν την κρίση, σε 1,55 μετά. Οι θάνατοι από αυτοκτονίες αυξήθηκαν σε όλες ουσιαστικά τις ηλικιακές ομάδες και των δύο φύλων, ιδίως όμως στους άνδρες παραγωγικής ηλικίας 20 έως 59 ετών, όπου η αύξηση ήταν 34% (από 6,58 σε 8,81 ανά 100.000 άτομα). Αύξηση υπήρξε και στις γυναίκες 20 έως 59 ετών, από 1,37/100.000 προ κρίσης σε 1,84 κατά την περίοδο 2011 - 2012. Σύμφωνα με την μελέτη, κάθε πρόσθετη ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας στην Ελλάδα (η οποία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2010 - 2012) συσχετιζόταν κατά προσέγγιση με μια αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών κατά 0,19 ανά 100.000 κατοίκους ή με 20 περισσότερους θανάτους από αυτοκτονία."----------------------------------------------------------------------- Κανένα περιστατικό ανάμεσα στους πολιτικούς.

@ Anonymous (χωρίς επαλήθευση) 08:45 - Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη με τις πολιτικές Λαφαζάνη/Δρίτσα. Η ύφεση και η αύξηση ανεργίας θα είναι αναπόφευκτες.

Ύφεση και αύξηση της ανεργίας έχουμε από το 2010. Οι ανακοινώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης περί ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης πράγματι αύξησαν τις αυτοκτονίες (άκουγε ο άλλος ότι μειώνεται η ανεργία αλλά δουλειά δεν έβρισκε και πήδαγε απ' το παράθυρο) και χρησίμευαν για να παρθούν πιο σκληρά μέτρα (αφού "αποδίδουν καρπούς"). Αύξηση των αυτοκτονιών και γενικά άνοδο των νεκρών λόγω της "κρίσης" θα έχουμε αν η σημερινή κυβέρνηση οδηγηθεί σε αποτυχία, συνολικά η χώρα θα τιναχτεί στον αέρα, αυτό όμως δεν χρειάζεται να σας απασχολεί, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πέφτουν τα φράγκα, οι τόκοι. Χρησιμοποιώ το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο γιατί έχεις αποδεχτεί πλήρως τη κυρίαρχη ιδεολογία. Εσύ και οι φίλοι σου παλεύετε για να εδραιώσετε την επικράτειά σας, η ανθρωπότητα παλεύει για την επιβίωσή της. Όλα όσα γράφεις τόσα χρόνια είναι μέρος της προπαγάνδας σας. Οι αυτοκτονίες έχουν διαφορετική σημασία για μας, που χάνουμε έναν φίλο, ένα γνωστό, που νιώθουμε την απελπισία του αυτόχειρα και συμπάσχουμε. Για σας είναι ένας δούλος λιγότερος, χάνετε πελάτες και άτομα διαθέσιμα για εκμετάλλευση. Η ανάπτυξη για την ανάπτυξη δεν υπηρετεί την ανθρωπότητα.

@Anonymous 22:43 - Άγνοια φυσικών και κοινωνικών νόμων είναι καταστροφική. Οι παπαριές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύουν σε ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα του κόσμου. Αυτό το έχεις σκεφτεί ποτέ;

Από το TV Χωρίς Σύνορα, σήμερα. Η ερώτηση της ημέρας: Συμφωνείτε με την απόφαση της κυβέρνησης να ελέγξει τα δάνεια των τραπεζών προς τους εκδότες και καναλάρχες ή λόγω της πολιτικής συγκυρίας να τ’ αφήσει γι’ αργότερα; Να τα ελέγξει τώρα 99,3% Να τ’ αφήσει γι’ αργότερα 0,7% ------------------------------------------------Παρ' όλα αυτά, οι έλληνες συνεχίζουν να "ενημερώνονται" από τα κανάλια των εφοπλιστών, εθνικών εργολάβων και πετρελαιάδων.

@22:43 - Δεν πας με τα καλά σου. Εσύ είσαι ο "καλός" άνθρωπος που νοιάζεται για αυτούς που πεθαίνουν και οι υπόλοιποι που δεν πιστεύουμε στις συριζο-αριστερές μπούρδες, αποτυχημένες σε όλο των πλανήτη, είμαστε οι παλιάνθρωποι που δεν τους νοιάζει ο θάνατος του συνανθρώπου μας; Μα καλά, πόσο σανό σε ταΐζουν στην αριστερά;;; Πόσο πρόβατο είσαι; Ύφεση έχουμε, όπως και ανεργία γιατί χρεοκόπησε το Ελληνικό δημόσιο. Πριν την χρεοκοπία μια χαρά σε τάιζε ο καπιταλισμός όπως και σε ταΐζει και τώρα. Πήγαινε δες τις αυτοκτονίες στην Βόρεια Κορέα και έλα να συγκρίνουμε. Μαρξιστής το 2015, πιο γραφικός και από την Σαντορίνη είσαι...

Χέσε μας ρε μακάκο, όσους τολμούν να μιλήσουν εναντίον του Αντωνάκη που γυαλίζει το μάτι του, τους ονομάζεις Μαρξιστές εν έτει 2015 και πρόβατα που πιστεύουν τις συριζο-αριστερές μπούρδες. Θέλεις να βρίσεις, όχι να συζητήσεις. Κάθαρμα.

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα αναρωτιέμαι... Ποιά είναι η πιθανότητα να είναι σωστοί 4 εκατομμύρια κάτοικοι της γης (υποστηρικτές των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) και οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη (4-5 δισεκατομμύρια) να είναι άσχετοι, απληροφόρητοι, κ.λ.π., όλα από το προπαγανδιστικό οπλοστάσιο της Αριστεράς. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε ο Κύρκος και ο Ηλιού, δεν θα είχαν καμία σχέση με το θίασο που φοράει το μανδύα της Αριστεράς..

@Observer Πέμ, 02/04/2015 - 16:24: Ο Κύρκος ήταν από τους πολιτικούς που κάθε πρωί άνοιγαν τους Financial Times για να πάρουν τις εντολές των αγορών. Ο Ηλιού σίγουρα όχι. Τότε είχαν αξιοπρέπεια οι πολιτικοί.

Τα κατοικίδια της Μέρκελ κυκλοφορούν χωρίς διμοιρίες ΜΑΤ να τα προστατεύουν; Για να δούμε, για να δούμε...

Να δούμε για πόσο καιρό θα σουλατσάρουν ανέμελα οι αφελείς ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Μόλις χωνέψετε τις δηλώσεις Βαρουφάκη στη Λαγκάρντ (υποταγή εσαεί υποσχέθηκε!), σταθείτε μακρυά από ανοιχτά παράθυρα, μπαλκόνια, κ.λ.π.

Ρωτάει ο Observer (καθένας είναι ό,τι δηλώσει): για πόσο καιρό θα σουλατσάρουν ανέμελα οι αφελείς ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Ανεμελιά και αφέλεια εκτοξεύονται κατά των συριζαίων. Τους λείπει η σοβαρότητα του Σταικούρα, του Μειμαράκη, του Σταύρου Θεοδωράκη. Λείπει (η σοβαρότητα) και στα τέσσερα εκατομμύρια κατοίκων της γης που δεν θέλουν να "πέσουν στα τέσσερα", να υποκύψουν στις τράπεζες. Οι σοβαροί, οι διάφοροι κουστουμαρισμένοι που εκτελούσαν τις εντολές των τραπεζών, έχουν εξασφαλίσει τον επιούσιο με κάθε άνεση. Το πρόβλημα είναι αυτά τα τέσσερα εκατομμύρια αφελών και ανέμελων που δεν δέχονται να πεθάνουν εν σιωπή. Κάτι πήγε στραβά και ξέφυγαν από τον έλεγχο στον οποίο συνεχίζει να υπόκειται μεγάλο μέρος των άλλων ευρωπαίων. Πού θα πάει όμως, τέσσερα εκατομμύρια είναι και μάλιστα περιορισμένης νοημοσύνης, θα τρομάξουν από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών των εθνικών εργολάβων, των εφοπλιστών και των πετρελαιάδων, θα πειστούν να κατέβουν στις πλατείες με κατσαρόλες και κουτάλες, για να επαναληφθεί η χιλιανή εποποιία. Αλλά δεν τους αφήνει η επίγνωση της μοίρας που τους περιμένει αν ξαναγυρίσουν οι σοβαροί, οι κουστουμαρισμένοι στη διακυβέρνηση. Πρόβλημα. Η προσφυγή στα πραξικοπήματα είναι πολύ απαρχαιωμένη, Μόνη λύση λοιπόν, και μάλιστα μοντέρνα, είναι η διάλυση κάθε κρατικής δομής, όπως στη Ρωσία με την πτώση του τείχους, όπου από τη μια μέρα στην άλλη εξαϋλώθηκε το κράτος.

@Anonymous 23:33: Μάλιστα, το ακούσαμε κι αυτό. Ολόκληρος ο πλανήτης θα έπρεπε να πάρει μαθήματα από 4 εκατομμύρια ανεγκέφαλους+λαμόγια. Τι λες ρε μεγάλε! Τι στιγμή που εισάγεις 70% των αγαθών (επειδή δεν παράγεις ΤΙΠΟΤΑ) και χρωστάς και 350 δις, έχεις την αφέλεια να κάνεις και δηλώσεις; Μιλάς για σοβαρότητα σε μιά κυβέρνηση που ο κάθε υπουργός έχει δική του πολιτική! Έλα τέλος Ιουνίου να μου πεις για τις σοφιστείες/αμπελοφιλοσοφίες που παράγει 40 χρόνια η "Αριστερά" και που θα σ' έχουν οδηγήσει. Και τότε μεγάλε, χαιρέτα μου το πλάτανο.

Πού θα σε βρω τέλος Ιουνίου να σου πω για τις σοφιστείες/αμπελοφιλοσοφίες των 4 εκατομμυρίων ανεγκέφαλων/λαμογιών;

@Observer Τετ, 08/04/2015 - 01:15 Αποδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία την ψύχωσή σου. 4 εκατομμύρια ανεγκέφαλοι και λαμόγια λοιπόν! Σε όλους, πάνω-κάτω τυχαίνει να αντιπαθούν ή και να μισούν κάποιον/κάποιους, όταν όμως πρόκειται για 4 εκατομμύρια μπαίνουμε στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας.

@ 10.48 Ακριβώς όπως το είπες, στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας: Οταν κάποιος πιστεύει σε ανύπαρκτα δεδομένα λέγεται τρελός, όταν όσοι το κάνουν είναι αμέτρητοι λέγεται θρησκεία.

"ΚΚΕ και συνιστώσες αντιμετωπίζονται ως παραθρησκευτικές οργανώσεις" Τζίμης Πανούσης

Οσοι ψηφισαν συριζα το εχουν μετανιωσει ή θα το μετανιωσουν οταν ερθει η εφορια ή καει το αυτοκινητακι τους...

Μη χάνετε την ώρα σας. Ψεκασμένοι σαμαροβενιζελικοι φασισταριά του κερατά, γράφουν <<αντρίκα>> σχόλια,σαν τον ψυχασθενή αντώνη............................ΒaLtakos

@ Λακάν 11:08 - Συμφωνώ απολύτως. 4 εκατομμύρια που πιστεύουν σε ανύπαρκτα δεδομένα δεν θα τους έλεγα θρησκεία, αλλά (λίαν επιεικώς) αφελείς και απληροφόρητους.

Οι κανόνες του σάιτ επιτρέπουν την ανωνυμία και τους εκμεταλλεύεσαι δεόντως, εγώ όμως περιμένω πάντα να δω τη φάτσα σου Observer. Ανθρωπολογική περιέργεια. Ένας από τους 4 εκατομμύρια (λίαν επιεικώς) αφελείς και απληροφόρητους.

Παίζω με τους κανόνες όπως όλοι, αδιαφορώντας για τις φάτσες. Ένα ακόμα στοιχείο της ανέπάρκειά σου ως υπεύθυνος πολίτης.

Ίσα ρε μακάκο που μας το παίζεις υπεύθυνος πολίτης. Υπεύθυνοι πολίτες μπορεί και να υπάρχουν, αλλά οι ανεμιστήρες εξ ορισμού είναι ανεύθυνοι.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.