Μαζεύουν τα σκουπίδια; Σαν ψέμα φαίνεται...

Μαζεύουν τα σκουπίδια; Σαν ψέμα φαίνεται...

Απρίλιος 01, 2015 - 11:12
16 σχόλια

Τα μάτια τους τρίβουν οι κάτοικοι της Τρίπολης κάθε που βλέπουν απορριμματοφόρο να κυκλοφορεί -τέτοια χαρά, σου λέει, ούτε να έβλεπαν ολόκληρο τον στόλο της Φεράρι να παρελαύνει στους δρόμους της πόλης. Κάποιοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα, άλλοι σε επευφημίες, όλοι σταυροκοπιούνται και οι περισσότεροι θέλουν να το αγγίξουν μπας και πρόκειται για όραμα. Κάπου άκουσα ότι ετοιμοθάνατος παππούς είχε μόνο μία ευχή: να δει το απορριμματοφόρο του Δήμου, αφού τόσους μήνες δεν έβλεπε την αυλή του από τα σκουπίδια...

Πρώτη Απριλίου σήμερα, και, πράγματι, σε αρκετές γειτονιές έρχονται μηχανήματα και απορριμματοφόρα να παραλάβουν τους τόνους των απορριμμάτων. Κάπου-κάπου, περπατώντας στις γειτονιές, συναντά κανείς άδειους κάδους -ξέρετε, αυτά τα μεγάλα πλαστικά δοχεία που ήταν θαμμένα κάτω από τις σακούλες; Πού να θυμάστε, ε;

Και, το βράδυ, σε αυτές τις γειτονιές που είναι πια καθαρές, οποία αγαλλίαση να βλέπει κανείς και πάλι τις νοικοκυρές και τους νυκοκυραίους με την παντόφλα να κατεβαίνουν στον δρόμο και να ξεφορτώνονται τα σκουπίδια τους (σε σακουλίτσες-σακουλίτσες, μην ξεχνιόμαστε! Όλα ανάκατα! Κουτιά από γάλα, πλαστικά μπουκάλια και οι μπάμιες που περίσσεψαν μαζί!) λες και όλα ήταν ένα κακό όνειρο.

Βέβαια, σε άλλες γειτονιές, τα απορρίμματα έχουν λιώσει, έχουν πετρώσει, έχουν πατηθεί και έχουν σκορπιστεί. Έχουν σαπίσει, έχουν φτιάξει τα βουνά τους, είναι αμετακίνητα στη θέση τους. Τιτάνιο το έργο της αποκομιδής, δεν λέω, τόσο που καθυστερήσαμε, αλλά τόσος καιρός πέρασε από την «τακτοποίηση» στους μεγασάκους και ακόμα να δούμε να τακτοποιούνται τα απορρίμματα σε πολλούς δρόμους έξω από το κέντρο της πόλης.

Γι' αυτό οι κάτοικοι αυτών των γειτονιών όταν βλέπουν να μαζεύουν τα απορρίμματα αλλού, νιώθουν ότι τους κάνουν πλάκα! Ότι πρόκειται για όνειρο, δεν μπορεί! Υπάρχουν γειτονιές που δεν έχει περάσει από εκεί το «Πρόγραμμα Μεγασάκος», και το «Πρόγραμμα Απορριμματοφόρο» αργεί ακόμα.

Πάντως, αυτό που δεν είναι ψέμα, είναι η δυσωδία που έχει απλωθεί σε όλη την πόλη -και στον δρόμο για τον Άγιο Βλάση, «εκεί που μύριζε φλισκούνι και άγρια μέντα», που λέει και το τραγούδι. Μην παραπονιέστε, βρε, πώς αλλιώς θα ξέραμε πώς μύριζε το Παρίσι τον 15ο αιώνα; Γυρίζουμε πίσω τους αιώνες ως Δήμος, γυρίζουμε στον Μεσαίωνα, τότε που πετούσαν τα απομεινάρια και τις ακαθαρσίες από τα παράθυρα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα! 

Κι αν δείτε απορριμματοφόρο στη γειτονιά σας... πλάκα μας κάνουν, το σηκώνει η μέρα!

 

Γαλανιάδη Εύα


16 Σχόλια

Ωραία, τα μαζεύουν !ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ κάνουν ;;;;;;;;;ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ κι όχι σωστές κι όσο για απολύμανση ΜΗΔΕΝ!!!μα πάντα προχειρότητα σε αυτή την πόλη;;;;;;Κατα τα αλλά ο Δήμος κι η περιφέρεια κάνουν το καθήκον τους!Το να μεταφέρω όμως τα σκουπίδια χωρίς ψεκασμό και καθαρισμό των κάδων και των γύρω περιοχών ισούται με το μηδέν !!!!!ΜΟΝΟ για στολισμό του Πάσχα μας ενδιαφέρει !!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!

Κυρία Γαλανιάδη, πλάκα πλάκα, αυτό δεν σηκώνει πλάκα! Είναι ότι χειρότερο έχει γίνει στην πόλη και κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν! Γυρίσαμε στο Μεσαίωνα, στην απόλυτη αυθαιρεσία και απολυταρχία! Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε άλλο τη συνέχιση αυτής της ντροπής για πολύ ακόμα! Να γίνουν αναθέσεις να μεταφερθούν, να καθαριστεί ο χώρος κι ίσως τότε συγχωρεθεί ο Παυλής, όχι από τον ηλικιωμένο με την παντόφλα που αύριο θα το έχει ξεχάσει, και καλά θα έχει κάνει, κι αυτός τον κήπο του κοιτούσε τόσον καιρό που μαράζωνε, αλλά και από τους υπόλοιπους που βλέπουμε ένα ακόμα, στην ουσία αναίτιο, έγκλημα κατά της φύσης! Μπορούσε να γίνει κάτι πολύ καλύτερο, μια όχι τόσο οφθαλμοφανώς ακατάλληλη (και παράνομη) λύση! Μακάρι να εκλείψει αυτή η πρωτοφανής αδιαφορία από μια μερίδα κόσμου, που μας θίγει σαν πολίτες! Με τα μακάρι βέβαια δεν γίνεται τίποτα, χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση στο εξής, αυτό να μην περάσει στα ψιλά!! Αρκετά πια, όλα έχουν όρια!!!

Η απολύμανση είναι μια ακόμα λεπτομέρεια που έχει διαφύγει του Παυλή...κατά τα άλλα κόπτονταν για τη Δημόσια υγεία που κινδυνεύει και βιαζόταν να βρει ΤΗ ΛΥΣΗ...εν όψει Πάσχα βέβαια όλως τυχαίως!!!! Εδώ δεν είχε δισταγμό να πάει τα σκουπίδια μες το δάσος και το νερό που πίνετε, ο δρόμος θα τους επηρεάσει? Μικρόβια είναι, αόρατα, με τον καιρό θα ξεχαστούν! Πάσχα να κάνουμε, να βγούμε στην πλατεία να χαιρετάμε τον χαρούμενο κοσμάκη που δεν βλέπει πια βουνά από σακούλες, και βλέπουμε.....(Μακάρι να γίνει απολύμανση έστω μετά...αύριο, ξέρω γω, μεθαύριο......) Θυμάστε αλήθεια ότι και πριν τα Χριστούγεννα τα είχε μαζέψει χωρίς απολύμανση? Γιατί άραγε? Όποιος το βρει, το κοκορέτσι δώρο! (Γιατί η αποκομιδή θα γίνεται εάν και όποτε βρίσκεται χώρος και φορτηγά για Αγ, Βλάση, Κόρινθο, και για όπου αλλού τους φέξει. Γιατί να καθαρίζουμε κάτι που θα ξαναβρωμίσουμε, έστω σε μικρότερη κλίμακα, εεε?-Λογικό...)

Είμαστε τόσο αδρανείς ως πολίτες που είναι τρομακτικό! Μας προκαλεί αηδία η δημιουργία μιας ακόμα χωματερής σε απόσταση αναπνοής από την πόλη; (Εμένα μου προκαλεί) Μας προκαλεί σιχασιά να καθαρίζουμε τους κάδους και τους δρόμους από τις σακούλες, και να βλέπουμε τα υπολείμματα, τις οσμές, και να φοβόμαστε και πάλι να πατήσουμε στα σημεία αυτά; (και σιχαίνομαι, και φοβάμαι) Δράση λοιπόν για όλα αυτά. πίεση σε όλους. με το να βγαίνουμε ο καθένας να λέμε τον πόνο μας στα portal και να νομίζουμε ότι κάποιος τα υπολογίζει, δεν κάνουμε τίποτα.

Κάτι άλλο που αξίζει να αναφερθεί και ψάξτε το σαν μέσο, είναι η επιλογή των κάδων που θα αδειάσουν. Παράδειγμα στον ίδιο δρόμο, στην Αγίου Κωνσταντίνου συγκεκριμένα, λίγο πριν την πολυκατοικία που μένει ο δήμαρχος, ένας και μοναδικός κάδος είναι άδειος και καθαρός ενώ σε όλο τον υπόλοιπο δρόμο βουνό τα σκουπίδια. Παίζουν α μπε μπα μπλομ κ όποιος βγει κερδίζει και καθαρίζει ή καθαρίζουμε πρώτα τους ημέτερους και οι άλλοι δεν μας νοιάζουν;

Κυριοι οπως καταλαβαινετε το εγκλημα συνεχιζεται και το προβλημα απλα μεταφερεται σε μια αγνη δασικη περιοχη (η οποια μεχρι προτινως εκμεταλευοταν μονο απο μελισσουργους οι οποιοι θα μετονομασουν το μελι τους σε garbage honey!!!)....τα σχολια περιττα, οι ιθύνοντες γνωστοι για την αδιαφορια τους απεναντι σε πολιτες και περιβαλλον, νοιαζομενοι για ανουσια ψευτοιματζ τυπου στολισμων και λοιπών μπαρουφοκαταστασεων...οσο για εμας τους λατρες της περιοχης-διαδρομης διατιθενται στολες βιολογικου πολεμου και αυτοματος καθαρισμος οχηματων απο garbage oil.Προσοχη!!Δεν Δεχομαστε Οχηματα της Αστυνομιας.Να τα πλυνουν μονοι τους!!!

Το θέμα είναι να φροντίσουμε το έγκλημα να έχει και τιμωρία. και το κυριότερο, ένα τέλος, πριν υπάρξουν επιπτώσεις για κανέναν !!

Καλά οι κάδοι, κουτσά στραβά αδειάζουν? Με τους σάκους τι θα γίνει? Θα μαζευτούν ποτέ από την Περιφέρεια ή κοροϊδευόμαστε?

Όταν φτάνεις στην κόλαση, ο Άγιος Βλάσσης φαντάζει Ευρωπαϊκή Διαχείριση δυστυχώς. Το σημαντικότερο για μένα από το σωστότατο άρθρο και μπράβο στην Εύα (δεν την ξέρω, αλλά νιώθω ότι εκφράζει πολλούς μας), που είναι από τους λίγους, που εκφράζουν σαφείς και ορθώς γραμμένες απόψεις, είναι ότι παρά την κατάσταση, που διαμορφώνεται, συνεχίζουμε τα σακουλάκια και την μηδενική διαλογή. Επειδή από τους εκλεγμένους δεν περιμένω τίποτα, όταν παραμένουμε ή επανερχόμαστε στο λήθαργό μας, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Το μεγαλύτερο έργο Παυλή θα ήταν η ευαισθητοποίηση και η συνεχής έκτοτε επαγρύπνηση για ένα ζήτημα, που θα έπρεπε να μας αποφέρει και όχι να μας κοστίζει...

Κύριε/α που μας λέτε με όμορφα λόγια πως βρεθήκαμε στην κόλαση,... και άρα πρέπει να ανεχτούμε το (κατά την άποψή σας) ένα βήμα παραπάνω από την κόλαση που είναι η "λύση" Παυλή θα σας πω πως η πραγματική κόλαση είναι αυτό που σαπίζει μες το δάσος αυτή τη στιγμή που μιλάμε και το ρουφάει το ασβεστολιθικό έδαφος στο οποίο δεν στρώθηκε καν ο ειδικός τάπητας,. έτσι, για τα μάτια του κόσμου......Ντρέπομαι πραγματικά! Κήπο έχω και καμία διάθεση για κομποστοποίηση δεν έχω , γιατί δεν βλέπω το λόγο...δεν αξίζει η προσπάθεια! Για ποιο έργο Παυλή μιλάτε? Που δεν λειτουργεί τίποτα στην πόλη? Θα ευαισθητοποιήσει του κατοίκους για να παράγει λιγότερα σκουπίδια? (Αυτός που δεν έδειξε καμία ευαισθησία για το δάσος, την ιστορία, για το νερό,το μέρος που περπατάει τόσος κόσμος για την υγεία του, για το νοσοκομείο που επίσης πάει να βρει την υγεία του??) Δεν υπάρχει λόγος, σκουπίδια θέλουν όσο πιο πολλά γίνεται, αυτά έχουν το χρήμα, κι έχουν τον τρόπο αυτοί να το βγάλουν, παρόλα τα...προστίματα!

Απασχολεί άραγε κανέναν από τον Δήμο πως μαζεύοντας σκουπίδια σε σήψη μετα από παραμονή μηνών θα πρέπει να κάνουν κάτι για τους δύσοσμους χώρους εναπόθεσής τους για τα υγρά που γεμίζουν τους δρόμους και που τα μεταφέρουμε όλοι πατώντας πάνω τους στα σπίτια μας ??Στα χωριά απολύμαιναν με ασβέστη αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την δυσοσμία και την σήψη ?Δεν θα κρίνω καθόλου την υποτιθέμενη "λύση " για τον χώρο συλλογής τους ..Αυτόν θα τον κρίνει ή Ιστορία. Αλλά μου έκανε εντύπωση πως σήμερα κυκλοφόρησε το φυλλάδιο με τις εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό του Πάσχα ..στην ώρα του .Για κάτι τέτοια οι λύσεις είναι άμεσες. .για τα σκουπίδια απελπιστικά αργές και πρόχειρες .Δεν θέλουμε γιορτές κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου ,αξιοπρεπές επίπεδο ζωής θέλουμε. Εκτός αν εσάς το μόνο που σας νοιάζει είναι το πόσα και ποιος..

Από δω και πέρα η απειλή θα σε στείλω στο νοσοκομείο αποκτά και μια ακόμα διάσταση, χαχαχαχα! Γελάω γιατί αλλιώς.........

Το ότι οι εκλεγμένοι του δημοτικού συμβουλίου και της περιφέρειας είναι *** δείχνει πολλά για τον τρόπο που ψηφίζουμε. Είναι όμως υποχρέωσή μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξει η ζωή μας. Επιβάλλεται να κάνουμε ανακύκλωση, να ελαχιστοποιήσουμε τα Απορρίμματά μας και να μην πετάμε μικρές ανοιχτές σακούλες απο απόσταση και όπου πάνε. Ας ξεκινήσουμε απο αυτά και όταν ξαναέχουμε εκλογές ας σκεφτούμε πιο σοβαρά και υπεύθυνα.

21:16 H Ιστορία δεν χρειάζεται να τον κρίνει καν....στη συνείδηση του κόσμου αυτός είναι ήδη...Ιστορία! Τα λυσσασμένα κομματόσκυλα και οι βολεμένοι εξαιρούνται, δεν βλέπουν μπροστά τους έτσι κι αλλιώς, και στην τελική δεν αφορούν και κανέναν! Από δω και πέρα στο χέρι του καθενός είναι να τρέχει να ασχολείται, να ψάχνει τα......υποτίθεται αυτονόητα (απολύμανση), και καλά ξεμπερδέματα! Δεν πειράζει θα γίνουμε και πιο δραστήριοι (ναι, σιγά!) Εν τω μεταξύ η αστυνομία φυλάει τους....παράνομους (δεν σας εμπόδισε κανείς ποτέ, χαλαρώστε, σιγά τα...οδοφράγματα, χαχαχαχα) να ολοκληρώσουν το...καθάρισμα (??)της πόλης!!! Πως λέμε φωνάζει ο κλέφτης? Αυτό!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.