Άγονος ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ

Άγονος ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ

Μάρτιος 31, 2015 - 13:12
7 σχόλια

Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου παρείχε ενημέρωση το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαρτίου ως προς την εξέλιξη του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο.

«Ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκατάσταση 76 ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, την οποία είχαμε πει ότι θα ξεκινούσαμε στις 31 Μαρτίου, όπως μας ενημέρωσαν, υπήρξε άγονος. Ένα τεράστιο έργο προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Η επιτροπή του έργου μάς ενημέρωσε ότι καμία εταιρία δεν κατέθεσε προσφορά, και αναμένουμε το πρακτικό για να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή με νέους όρους, σε έκτακτη συνεδρίαση, πιθανόν και σήμερα, την εκ νέου διεξαγωγή του διαγωνισμού, ορίζοντας νέα ημερομηνία», ανακοίνωσε η κυρία Νικολάκου.

Στην ερώτηση για το για το αν υπάρχουν εταιρίες διατεθειμένες να αναλάβουν το έργο, η κυρία Νικολάκου απάντησε: «Υπάρχουν εταιρίες, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον νόμο, να επαναλάβουμε τη δημοπρασία για μια νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού. Επομένως, υπάρχουν δύο έργα που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Πελοποννήσου: το ένα είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση, για την οποία περιμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και το άλλο η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, που αποτελούν χώρους περιβαλλοντικού εγκλήματος».

Στην ερώτηση του ArcadiaPortal.gr αν υπάρχει περίπτωση η διαδικασία να ολοκληρωθεί με προσκλήσεις, η κυρία Νικολάκου απάντησε: «Εμείς θα επαναλάβουμε με τους ίδιους όρους τη δημοπρασία, τηρώντας κάθε νομιμότητα, και θα περιμένουμε την πρόταση των τεχνικών μας υπηρεσιών. Στην Οικονομική Επιτροπή θα βρίσκονται και οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών».


7 Σχόλια

XAXAXAXAXAXAXAXA OYOYOYOYOY XAXAXAXAXAXA OYOYOYOYOYOYOY

Γεια σου μεγάλη Ντίνα, αλήθεια μέχρι σήμερα τι ακριβώς έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια για πες μας !!! αλλά τι μπορεί να πεις εσύ και ο Περιφερειάρχης μαζί ........

Γιατί άραγε, μήπως επειδή κανένας δεν εμπιστεύεται πλέον την Περιφέρεια Πελοποννήσου?

Πωπώ βγήκε άγονος ο διαγωνισμός των 23,5 εκατ. ευρώ ; Η κα Ντίνα θα... εξεπλάγη βέβαια. Δεν το είχε προβλέψει .... τι μας ετοιμάζει τώρα;

Μεσα στους προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ είδα ότι είναι και το Βαθύρεμα της Τεγέας. Εκεί όμως τι ακριβώς θα αποκατασταθεί, δεδομένου ότι στην περιοχή αυτή που προσπάθησε παράνομα το 2007 ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας να δημιουργήσει χωματερή δεν τα κατάφερε, και στο χώρο αυτό ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ έγινε ΧΑΔΑ;;;;;;;;;;;;;;; Τι εργασίες αποκατάστασης ΧΑΔΑ θα γίνους λοιπόν σε έναν χώρο που ποτέ δεν ήταν ΧΑΔΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.