Τατούλης: Η πλειοψηφία της μειοψηφίας είναι διαπλεκόμενη (video)

Τατούλης: Η πλειοψηφία της μειοψηφίας είναι διαπλεκόμενη (video)

Μάρτιος 30, 2015 - 09:57
8 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης αναφέρθηκε στην αποπληρωμή έργω που εκκρεμούσε από τη δεκαετία του '90 ήδη, αλλά και άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την για διαπλοκή με μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ακόμη, αναφέρθηκε στην παραίτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Οδυσσέα Βουδούρη, λέγοντας ότι η παράταξή του θα έπρεπε να απολογηθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιουργεί μια «καθαρά ευκαιριακή προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος».

Αρχικώς, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αποπληρωμής των έργων, δήλωσε: «Η Περιφέρεια αξιοποίησε τις τεράστιες δυνατότητες ώστε να αποπληρώσει υποχρεώσεις που προέρχονταν από έργα ακόμα και της δεκαετίας του '90. Δεν εξορθολογήσαμε απλώς τον πίνακα, αλλά δείξαμε μέσα από τη χρηστή διαχείριση ότι μπορέσαμε και αποπληρώσαμε έργα που οι πιστώσεις τους σε ετήσια βάση ήταν απλώς και μόνο σημειώσεις».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αίτημα της μειοψηφίας για συναπόφαση, τονίζοντας ότι κέρδισαν την εμπιστοσύνη του πελοποννησιακού λαού με μεγάλη πλειοψηφία και λέγοντας ότι αυτή είναι η βασική αρχή της δημοκρατίας: «Μας ζήτησαν προηγούμενα το δικαίωμα της συναπόφασης. Θα συναποφασίσουμε με τις μειοψηφίες για την υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο πρόσφατα ψηφιστήκαμε με 60% από τους συμπολίτες μας. Και όχι μόνον αυτό. Μας ζητάνε να συναποφασίζουμε αυτοί που και σε τυπικά θέματα δεν συμφωνούν ποτέ με την πλειοψηφία».

Και εξακολούθησε, κατηγορώντας τη μειοψηφία για διαπλοκή: «Μόνο μία βασική αρχή λειτουργεί στη δημοκρατία: ο σεβασμός στην αρχή της πλειοψηφίας. Και αυτό δεν το έχουμε εισπράξει ποτέ μας, διότι δυστυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία της μειοψηφίας είναι διαπλεκόμενη με διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης που συνεχώς θέλουν να εκβιάζουν την πλειοψηφία. Αυτή είναι η δημοκρατία σας; Για αυτή τη δημοκρατία ερχόσαστε σήμερα να μας εγκαλέσετε; Δεν γνωρίζουμε πολύ καλά τη διαπλοκή σας ή τη διαπλοκή ορισμένων με τα ΜΜΕ; Δεν σας έχουν αναγορεύσει σε εισαγγελείς; Αυτή τη δημοκρατία σας εμείς την έχουμε απέναντι. Δεν την υπολογίζουμε, δεν την σεβόμαστε. Δημοκρατία είναι σεβασμός και αξιοπρέπεια».

Στη συνέχεια, καταφέρθηκε εναντίον της μείζονος μειοψηφίας, υπενθυμίζοντας το γεγονός της παραίτησης του επικεφαλής της και χαρακτηρίζοντάς τον για ακόμη μία φορά «πολιτικό αλεξιπτωτιστή»: «Σας έχω πει πολλές φορές και δεν έχετε δώσει καμία εξήγηση. Γιατί ο επικεφαλής της παράταξής σας την έκανε και σηκώθηκε και έφυγε. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν αισθάνεστε πολιτικά την ανάγκη να δικαιολογηθείτε απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου. Γιατί δεχτήκατε να δημιουργείτε ένα περιβάλλον μιας καθαρώς ευκαιριακής προσέγγισης ενός εκλογικού αποτελέσματος. Δεν έχετε υποχρέωση να απολογηθείτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Και γιατί δεν γνωρίζετε ότι ο επικεφαλής σας είναι ένας πολιτικός αλεξιπτωτιστής; Αυτή είναι η πολιτική σας αντίληψη για μια φερέγγυα και αξιόπιστη σχέση με τον πολίτη;».

Ακόμη, αναφέρθηκε στα συνεχή αιτήματα για ενημέρωση εκ μέρους της μειοψηφίας, παρατηρώντας ότι όλα τα μέλη έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες: «Το ΠΕΣΥ δεν είναι ένα όργανο συναισθηματικής αποφόρτισης. Είναι ένα πολιτικό όργανο. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε εδώ παντελώς ανενημέρωτοι και αδιάβαστοι. Δεν μπορεί να έρχεται εδώ μέλος της αντιπολίτευσης και να ζητεί από την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής για την πορεία της Προγραμματικής Σύμβασης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά συνεχώς να είναι απέναντι σε όλα τα κρίσιμα προβλήματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Και προειδοποίησε την αντίπαλη παράταξη: «Έτσι όπως τα πάτε, κακά μαντάτα έρχονται. Και έρχονται πολύ κακά μαντάτα. Γιατί δεν μπορεί να διαβάζετε την ίδια σελίδα με διαφορετικό τρόπο. Τελειώνουν τα παραμύθια. Και το λέω αυτό τώρα για να ξεκαθαρίσουμε κάποιους λογαριασμούς. Οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σάς έστειλαν εδώ για να συνεργαστείτε και να βρείτε λύση για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να προωθεί το πιο στυγνό κομματικό κράτος».

Ολοκληρώνοντας, επιτέθηκε με δριμύτητα στον «ταχέως εξελισσόμενο πολιτικό άνθρωπο της Περιφέρειας να βγαίνει στα κανάλια, κανάλια με τα οποία σαφέστατα διαπλέκεται, και να καταγγέλλει το ένα ή το άλλο, έχοντας ως βασική αρχή την αρχή του Γκέμπελς, λέγε-λέγε κάτι θα μείνει», όπως είπε. «Προσβάλλει το κόμμα του, προσβάλλει την παράταξή του. Τι ζητάτε στοιχεία; Για αποφάσεις που λαμβάνονται στο ΠΕΣΥ; Δεν υπάρχουν οι αποφάσεις στο Διαύγεια; Γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι απλώς και μόνο να αποδεικνύετε πόσο καλύτεροι είστε. Κάνω έκκληση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να πρυτανεύσει η λογική και ο σεβασμός και να καταλάβει ο καθένας ότι έχει ευθύνες απέναντι στους πολίτες που οι πολίτες έδωσαν τον ρόλο στον καθένα μας με σεβασμό».

Video: 

Arcadiaportal.gr Τατούλης στο ΠεΣυ


8 Σχόλια

Η μειοψηφία της πλειοψηφίας τι είναι; Ρε τι πίνετε εκει μέσα και την ακούτε; Αυτοί δυστυχώς κύριοι είναι οι κυβερνήτες που μας κυβερνούν.....

ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΡΑΓΕ:

"ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90". Ποιά τα αμαρτωλά: Σκούρα-Πυρί, Ανακαίνιση Παναρκαδικού Νοσοκομείου κλπ????

΄Οταν ικανοποιηθεί η λ..... όλα γίνονται (ΑΔΑ: 9Ψ0ΠΟΡΡΡ-Ζ0Ζ, Ψ7ΣΘΟΡΡΡ-ΜΑΝ, 7Α6ΦΟΡΡΡ-9Λ9, ΩΙΜΖΟΡΡΡ-ΦΣΠ, Ω6ΤΚΟΡΡΡ-ΙΕΜ, 76ΓΤΟΡΡΡ-ΔΙΝ).

Τον έφερε στα μέτρα του ο Μεγάλος!!! Οι προηγούμενοι γιατί δεν έκαναν το ίδιο, μακάκες ήτανε; Θα το φας το κεφαλάκι σου!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.