Έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

Έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

Μάρτιος 30, 2015 - 12:32
5 σχόλια

Σαμαράς: «Να μην μας θεωρεί δεδομένους η κυβέρνηση»

Η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ως προς τον τρόπο με τον οποίον γίνονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές -που βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο- αλλά και οι επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την απόφασή της να μην φέρει προς ψήφιση το κείμενο της έκτακτης δανειακής σύμβασης δεν αφήνουν άλλα περιθώρια, παρά μόνο τη σύγκληση της Ολομέλειας.

Έτσι, ο Πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα 30 Μαρτίου για τις 20:00, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Κατ' αρχάς, ο κ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί επί του θέματος και, ακολούθως, θα τοποθετηθούν με τη σειρά τους οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ υπάρχει και δικαίωμα δευτερολογίας. Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανέβαλε προγραμματισμένη επίσκεψη στις Σκουριές, προκειμένου να παραστεί στην Ολομέλεια. 

Ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματός του, λέγοντας: «Να μην μας θεωρούν δεδομένους» ως προς τη θετική ψήφο της ΝΔ στη νέα σύμβαση.

Ο Στ. Θεοδωράκης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το «μέλλον του τόπου είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού και μιας ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Αλλαγές και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία. Αυτό είναι το δίλημμα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Το ΚΚΕ ζητεί από την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, ενώ προειδοποιεί ότι το «e-mail Βαρουφάκη» προς τους εταίρους φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζεται από το ΠαΣοΚ την κυβερνητική πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας όμως το γεγονός ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, κάτι που δεν πρέπει να παραβλεφθεί. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια, και θεωρεί ανερμάτιστη τη στάση της.

Σημειωτέον ότι την Κυριακή 29 Μαρτίου στο Κυβερνητικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρέδωσαν τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών στο Brussels Group. Η συζήτηση ήταν αναλυτική, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τελικώς δεν υπήρξαν αλλαγές. Νωρίτερα, το κείμενο είχε εγκριθεί και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.


5 Σχόλια

Θα 'πρεπε η πρόεδρος της Βουλής να αποβάλει τον Αντωνάκη που γυαλίζει το μάτι του και τον Μπένι από την αίθουσα και να μην ανέχεται τους τσαμπουκάδες τους. Φίδι φαρμακερό, βέβαια, ο Σταυράκος. Και από όσα ειπώθηκαν, ειδικά η παρέμβαση του Στρατούλη πρέπει τυπωθεί και να μοιραστεί σε όλους. Για να μη νομίζουν ο Αντωνάκης που γυαλίζει το μάτι του και ο Μπένι ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν.

Και βέβαια, ωραίος ο Κατρούγκαλος: "αυτοί μπορεί να είναι λύκοι, αλλά εγώ δεν είμαι πρόβατο"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.