Προσφυγές και ενστάσεις κατοίκων για το Μεγαβούνι (video)

Προσφυγές και ενστάσεις κατοίκων για το Μεγαβούνι (video)

Μάρτιος 30, 2015 - 18:58
15 σχόλια

Για το Μεγαβούνι και για τα έργα που προτίθεται να πραγματοποιήσει εκεί η δημοτική αρχή, προκειμένου να διαχειριστεί τα απορρίμματα, μίλησε ο κ. Κώστας Λυμπερόπουλος, εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Δόριζας, αναφέροντας ότι τα απορρίμματα εκτός από μεγάλη δυσοσμία έχουν και πολλά συμφέροντα: «Μεγάλη δυσοσμία σε ‘χρηματικά συστήματα’», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λυμπερόπουλος θέλησε να απευθύνει μερικά ερωτήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα των έργων τα οποία επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο κ. Παυλής. «Υπάρχουν μερικοί από τον Δήμο Τρίπολης, εντεταλμένοι, που επιμένουν ότι θα γίνουν έργα, προκειμένου να διαχειριστούν τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης. Ψεύδονται», τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος, «ο δήμαρχος και μερικοί σύμβουλοι».

«Από τα 67 στρέμματα για τα οποία έχει γίνει το τοπογραφικό, τα 47 είναι ιδιωτικά και ήδη έχουν γίνει προσφυγές από τους ιδιοκτήτες», υπογράμμισε.

Ο κ. Λυμπερόπουλος από τη Δόριζα κρατούσε στα χέρια του μερικά έγγραφα με προσφυγές, για τα οποία έχουν πληρωθεί και τα παράβολα για την ένσταση για την πράξη χαρακτηρισμού.

Οι ιδιοκτησίες είναι δικές μας. Δεν μπορεί να τις πάρει ο δήμαρχος με οποιαδήποτε τρόπο.

«Κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος, συνεχίζοντας: «Ο κ. δήμαρχος ψεύδεται ασυστόλως στον λαό που τον ψήφισε, γιατί εκτός από την πράξη χαρακτηρισμού δεν έχει κάνει τίποτα άλλο».

Ο κ. Τσούκας, εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτετσίου, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, κατ’ αρχάς επειδή η περιοχή είναι αρκετά επιβαρυμένη, τα αιολικά πάρκα βρίσκονται εκεί, ενώ δραστηριοποιούνται και κτηνοτρόφοι στην περιοχή. Το υψόμετρο δεν βοηθά τη δημιουργία των έργων, και σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίηση της διαχείρισης.

Κλείνοντας, ο κ. Τσούκας τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής να μην επιτρέψουν τη δημιουργία «εργοστασίου» σκουπιδιών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Προσφυγές και ενστάσεις κατοίκων για το Μεγαβούνι


15 Σχόλια

Τα βλέπετε;;; Σε 4 μήνες θα έχουμε το δικό μας εργοστάσιο και θα φύγουν τα σκουπίδια είπε ο άλλος που έβαλαν να εξηγήσει τα...ανεξήγητα στους διαμαρτυρόμενους στον Αγ. Βλάση!!! Απλά ο Δήμαρχος ζητάει την υπομονή μας, και την εμπιστοσύνη μας!!

Μάλιστα τα κατσάβραχα έχουν επιβαρυνθεί. Κύριε Τσούκα πόσους κατοίκους έχει το χωριό σας; Παίρνετε αντισταθμιστικά απο τα αιολικά;

ρε παιδια λετε και στο φεγγαρι να εχει κατοικους και να κανουν μυνηση? οπου και να πουν οτι τα πανε ολο μυνηση πεφτει,που στο καλο να τα πανε? στο φεγγαρι?

Ναι, βγάλτε και τον Παυλή ήρωα τώρα! Τον διώχνουν από παντού! Ότι δεν έχει κάνει τίποτα πέρα από τον χαρακτηρισμό του χώρου δεν το είδατε!!!!!! Σε μας βέβαια άλλα λέει!!!!! 19:32 Δεν δικαιώνονται όλες οι προσφυγές, δες Λεβίδι! Χαλάρωσε λοιπόν!

Έλα Γιάννη με την ομάδα σου.. Επίθεση! Υπέρ των κατοίκων εννοείται! Έχεις χάσει τη φόρμα σου τελευταία μου φαίνεται.

Για άλλη μία φορά φαίνεται πόσο αναξιόπιστος είναι ο Παυλής . Λέει ότι μετά από κάποιους μήνες θα πάει σε δημόσιο χώρο και τώρα μαθαίνουμε πάλι ότι το Μεγαβούνι είναι ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Να δούμε τι άλλο θα μας πει. Ελεγε προχθές ο Σωτηράκης μη μας συγκρίνετε με τους προηγούμενους. Φυσικά και τα ψέματά τους δε συγκρίνονται με κανέναν. Αντί για ένα μήνα που είχαν οι προηγούμενοι τα σκουπίδια κάτω , τώρα τα έχουν 4 μήνες Αντί για δημόσιο χώρο που έλεγαν ότι θα πάνε , πήγανε σε ιδιωτικό. Αντί για τη Φυλη με 70€/τόνο θα πάνε στην Κοζάνη με 150€/Τόνο Σωτηράκη είστε ασύγκριτοι!!!

Ποια εμπιστοσύνη μιλάει ο Παυλής , αυτή που του έδωσε ο κόσμος όταν έλεγε ότι είχε τη λύση στο τσεπάκι του και τώρα έχει θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών? Ας του πει κάποιος ότι η εμπιστοσύνη και η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκαν πλέον.

Τα αιολικά δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών . Και οι κάτοικοι που ζουν εκεί έχουν ψυχή, δεν κατάλαβα τι σημαίνει πόσοι μένουν εκεί? Αυτή είναι η ανάπτυξη που θα έφερνε ο Παυλής στα χωριά?

Να μη τα πάει στο φεγγάρι, να τα πάει σε δημόσιους χώρους που δε βρίσκονται κοντά σε χωριά. Αυτός έλεγε ότι έχει υποδείξεις από το δασαρχείο και είχε 4 διαφορετικές προτάσεις. Αυτές ήταν οι προτάσεις του? Γιατί δεν τις έλεγε πριν τις εκλογές και τότε κοίταγε πως να κοροιδέψει τον κόσμο?

Άστρα ρε λυμπεροπουλε Τσούκα και συμμορία εκεί!! Τελείωσαν τα ψέματα και μαζί έφυγε και ο Γιαννάκης ο Σμυρνιωτης!!! Τωρα ενδιαφερθήκατε όλοι σας για το μέγαβουνι. Έτσι ξαφνικά...με τις ανεμογεννήτριες που οικονοματε δεν μιλάτε???

Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι σκουπίδι. Και προφανώς το ότι παράγουν χρήμα είναι στα υπέρ τους. Αντί να λιβανίζετε κάποιοι τον Παυλή, πείτε του να μελετήσει, να δουλέψει και να βρει λύση. Να μιλήσει με σοβαρούς μηχανικούς που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο. Προς τους πολίτες θα πω "ας προσέχατε". Στην διοίκηση ενός Δήμου είναι χρήσιμο να έχεις άτομα που έχουν γνώσεις που έχουν σχέση με το έργο που αναλαμβάνουν. Ένας καλός μηχανικός είναι απαραίτητος σε κάθε παράταξη. Στον Παυλή ποιον έχουν; Στην παράταξη του Σμυρνιώτη ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Καλτεζιώτης, o Σαμπράκος και ίσως και κάποιος άλλος που ξεχνάω. Για αυτό είδατε έργα. Τώρα είναι αργά.

ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2019. ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ.

Αυτοί τα δυο προεδράκια τι νομίζουν ότι τους ακούει η τους υπολογίζει κανείς εκτός από τα πρόβατα τους; ΑΝΤΕ να αρμέξετε καμμία γίδα ρέεεεεεεε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.