Η ελπίδα ήρθε(;), ο ΕΝΦΙΑ-λτης θα μείνει;

Η ελπίδα ήρθε(;), ο ΕΝΦΙΑ-λτης θα μείνει;

Μάρτιος 26, 2015 - 21:48
3 σχόλια

Προς
Την  ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ !

Κύριοι
Παρ'όλο που τις προεκλογικές σας εξαγγελίες τις είχαμε διαβάσει, μελετήσει και αναλύσει επαρκέστατα, όμως, αυτές που κρατήσαμε ζωντανές στο μυαλό μας, τις είχαμε δέσει  και κόμπο στο μαντίλι της προσμονής και ελπίζαμε και να υλοποιηθούν άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σας, κατά περίεργο τρόπο, ήταν μόνο τρείς.
Είπαμε δηλαδή: αυτά τα τρία αν μας δώσετε, δεν θέλουμε τίποτε άλλο σε πρώτη φάση.
Τι περιμέναμε;
Πρώτο βέβαια, (ποιό άλλο;) , μα το χιλιοειπωμένο από σας :"η ελπίδα έρχεται"
Το ομολογούμε "Σύντροφοι". Ελπίζαμε ! Και και το να ελπίζει κανείς είναι ανθρώπινο.  Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Τώρα, το αν η ελπίδα ήρθε, δεν είμαστε σίγουροι. Μπορεί και να ήρθε και να μην την βλέπουμε εμείς, ή και να έρχεται. Ίσως  δηλαδή να είναι ακόμη καθ'οδόν !

Ας υποθέσουμε όμως ότι έχουμε τα αποθέματα υπομονής και ότι  θα την περιμένουμε.
Το δεύτερο από αυτά που εξαγγείλατε και το είχαμε και αυτό δέσει στον κόμπο, ήταν το Μνημόνιο !
Θυμόμαστε πολύ καλά το πώς το εξορκίζατε και το πώς το διατυμπανίζετε σε όλους τους τόνους. Να μην σας πούμε ότι το είχατε κάνει και σημαία του προεκλογικού σας αγώνα.
Θα λέγαμε μάλιστα, ότι αυτή σας η δέσμευση, έκρινε κατά κύριο λόγο και τις εκλογές.

" ΘΑ σκίσουμε το μνημόνιο " ! Η ιαχή......ηχεί ακόμη στ'αυτιά μας !
Μας λέγατε λοιπόν, ότι θα κάνατε ΕΝΑΝ Νόμο που με ΕΝΑ του άθρο, θα καταργούσε το μνημόνιο ! Με δυό λόγια, μας λέγατε ότι θα σκίσετε το Μνημόνιο χωρίς καθυστέρηση.
Ο Νόμος αυτός δεν ήρθε κύριοι και απ'ότι συμπεραίνουμε από τα συμφραζόμενά σας, μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Και αν κάποιες από τις συνιστώσες σας, επιμένουν να σκίσουν το μνημόνιο, εμείς τους έχουμε συμβουλεύσει να προσέξουν και να μην το σκίσουν σε πάρα πολύ μικρά
χαρτάκια, γιατί θα σας δυσκολέψουν μετα, στην συναρμολόγηση του.......πάζλ !

Το τρίτο "τάμα" σας σύντροφοι ήταν, (ποιό άλλο; ) μα η κατάργηση του τρισκατάρατου εκείνου φόρου που ο μέσος Έλληνας τον είπε Χαράτσι. Τον ΕΝΦΙΑ βέβαίως, ο οποίος πλακώνει σαν  μάρμαρο στο στομάχι του φτωχού Έλληνα και τον πατάει και στον λαιμό να τον πνίξει..
Ξέρετε τι είναι ο ΕΝΦΙΑ !

Ξέρετε τι είναι να δουλεύει μιά ζωή ο φτωχός, να αποκτήσει ένα κεραμίδι, για να βάλει από κάτω το κεφάλι του, και να έρχονται κάποιοι Σαμαροβενιζέλοι να του ζητούν να τους πληρώσει γι'αυτό.....ενοίκιο ;
Είναι σαν να του ζητούν  να στύψει το κεραμίδι για να βγάλει.......χυμό.

Αυτός δεν είναι φόρος. Είναι φόρος στον..... φόρο. Αυτός είναι ΕΝΦΙΑ-λτης
Αυτό λέγεται κατάργηση της ιδιοκτησίας με το έτσι θέλω.
Αφού να φανταστείτε κατάντησε πλέον η περίπτωση .....ανέκδοτο !

Θα το έχετε ακούσει κι'εσείς:  "Κάτσε καλά γιατί θα σου γράψω το σπίτι," λέει και φοβερίζει ο πατέρας το παιδί του.
Και δεν το "λέει" τυχαία, το λέει διακωμωδώντας  τον πόνο του για να διατηρήσει και την ψυχική του ισορροπία .  Να μην  " σαλτάρει " δηλαδή. Εκεί φτάσαμε.
Έν τέλει και........ για να μην μακρυγορούμε.
Μετά από τα παραπάνω που εμείς σας περιγράφουμε, εσείς τι απαντάτε "Συντροφοι" ;

Η ελπίδα ήρθε (;) , ο ΕΝΦΙΑ-λτης θα μείνει ;

Νικόλαος Η. Σκαντζός
Μέλος Τ.Ο. Τριπόλεως
Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

οσο θα πλησιαζει η δικη της ναζιστικης εγκληματικης οργανωσης τοσο θα το παιζουν φιλολαικοι.αληθεια που ειναι οι δαδες τα μπλουζακια ται το στρατιωτικο βημα;χαθηκαν απο τη πιατσα γιατι για αλλη μια φορα οι τραμπουκοι ειναι και δειλοι.τα ποντικια θα περιμενουν καλυτερες εποχες για να σκοτωσουν ξανα κανενα αδυναμο μεταναστη.

(αφού τελικά όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε) θα 'πρεπε να έχει κερδίσει τις εκλογές ο αντωνάκης που γυαλίζει το μάτι του παρέα με τον υστερικό μπένι για να αποτελειώσουν την εξόντωση του νεκροζώντανου μορφώματος που κατοικεί αυτή την περιοχή του πλανήτη, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει ακόμα κάποια αξία, να μοιράσουν στους φίλους τους τα απομεινάρια, να ρίξουν μια δυο φτυαριές χώμα από πάνω και να τελειώνουμε με το δούλεμα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.