Κάτοικοι διαμαρτύρονται στον Άγιο Βλάση για τα απορρίμματα (photos)

Κάτοικοι διαμαρτύρονται στον Άγιο Βλάση για τα απορρίμματα (photos)

Μάρτιος 28, 2015 - 15:33
20 σχόλια

Όπως ήταν αναμενόμενο η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ξεκινήσει και φορτηγά του Δήμου τα πάνε στον χώρο που ορίστηκε για προσωρινή αποθήκευση. Άνθρωποι του Δήμου και της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον Δήμο Τρίπολης τα απορριμματοφόρα πάνε κανονικά και ξεφορτώνουν και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν καθώς τα απορρίμματα θα βρίσκονται δίπλα στα δέντρα, αλλά και στην πηγή νερού.

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

Τι έγινε και καθυστέρησε ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ με τους δικούς του. Αχ βρε Γιανγκο τι σου εμελε να πάθεις με την απόφαση του ΣτΕ. Τώρα δεν σε πιστεύει κανείς πλέον. Ο ΠΑΥΛΕΑΣ θα ειναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ για 5 χρόνια και εσύ και Κωστάκης ο Τζιούμης θα τρέχετε μαζί με τον Νικολάκη και τον Καμαράκο αυτό το "ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ" από πίσω του.

μεσα στο δασος σκουπιδια, και ποιο κοντα στην Τριπολη δεν γινοταν!!!!!!!!! τι πολιτισμο εχουμε; "βαρβαροι" ελεος. τι να πω, αισχος.

φιλαρακο δεν κοιτας που ο δημαρχος σου εχει μεσα σε 6 μηνες καταστρεψει την πολη ασχολεισαι με τον τζιουμη , τον σμυρνιωτη και τον τσαμουλο . δηλαδη εσενα σου αρεσει οπως εκανε την πολη .... ο βλαχος αλλα για να σου αρεσουν ολα αυτα γυφτος θα εισαι και εσυ, τι αλλο!!!!!!!!!!!!

Ναι, γέλα κυρία μου, γέλα καλή μου! :) :) Τσιράκια του Παυλή, εξαφανιστείτε από τα σχόλια!!!!!!!!!! Δημοσιογράφοι "αντικειμενικοί" που φρίττει κανείς να ακούει τις....συνεντεύξεις σας να το πω (?) επίσης ΟΥΣΤ από το σημείο, εκτίθεστε ανεπανόρθωτα! Μόνο άτομα με στοιχειώδη νοημοσύνη επιτρέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. οι υπόλοιποι μην ασχολείστε και ξοδεύετε άδικα το δηλητηριώδες σάλιο σας!

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της άσχημης αυτής πόλης, δίπλα στο νοσοκομείο και μέσα στο πευκοδάσος αποφάσισαν οι "άρχοντες" να δημιουργήσουν μια ακόμα ανεξέλεγκτη χωματερή. Κριτήριο επιλογής οι όσο γίνεται λιγότερες και ανίσχυρες διαμαρτυρίες. Αναρωτιέται ο η2ο τι πολιτισμό έχουμε. Εμ, δεν έχουμε. Και το ότι είμαστε βάρβαροι δεν φαίνεται μόνο από την απόφαση του δήμαρχου, πολύ περισσότερο φαίνεται από τα διάφορα σχόλια. Βαρέθηκα. Και τους τριπολιτσιώτες και γενικά τους έλληνες. Λιώμα λαός. Αξίζουμε κάθε τι που τραβάμε.

Παρατρεχάμενοι του Παυλη στον Τζιούμη θα λέτε πάντα ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί σε αυτόν οφείλετε τη δημαρχία. Τιπότε αλλο.

ΜΠΑΒΟ. ΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΛΥΣΗ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΚ, ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΥΤΕ ΓΟΥΒΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΛΕΟΣ.

κ.κ. που γράφετε ποιό πάνω δεν μου λέτε, ο χώρος στο Πλάτωμα δεν σας αρέσει, ο χώρος στη Αγία Τριάδα δεν σας αρέσει, ο χώρος μεταξύ Θάνα και Παλλάντιου δεν σας αρέσει, ο χώρος στο Νιοχώρι δεν σας αρέσει, το Λεβίδι δεν σας άρεσει (το Λεβίδι έχει καλά σκουπίδια η Τρίπολη βρώμικα), ο χώρος του εργοστασίου επεξεργασίας που υπάρχει (με τον ένα ή άλλο τρόπο) δεν σας αρέσει, ο χώρος στον Άγιο Βλάση δεν σας αρέσει, ΔΕΝ μου λέτε εσείς οι συνεχώς διαμαρτυρόμενοι έχετε καταδικάσει την Τρίπολη και τους Τριπολιτσιώτες σε αργό θάνατο; ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για να ξεφύγουμε από τα σκουπίδια δεν έχετε; μόνο να διαμαρτύρεστε ξέρετε; Έλεος πιά ! μας έφαγε η βρώμα και η δυσωδία τα κουνούπια και οι σκνίπες μας τάραξαν στα τσιμπίματα και όσο ζεσταίνει θα αρχίσουμε να αρρωσταίνουμε! Αμάν ποιά! δώστε ένα τέλος σε όλα αυτά προτού μας βρεί καμία συμφορά!

Τι τραβάμε με τους παρατρεχάμενους...Ναι ρε παιδιά, θα είναι 5 χρόνια Δήμαρχος το κελεπούρι, το εμπεδώσαμε. ΟΚ, πάμε παρακάτω. Επί της ουσίας μπορείτε να μιλήσετε ή μόνο σαν οπαδοί; Ο Παυλής μας είπε ότι στην Αγία Τριάδα δεν τα πάει γιατί πέφτουν "προστίματα" (!!!). Στον Άγιο Βλάση πιστεύει ότι θα του στέλνουν λουλούδια; Δεν θα έρθουν "προστίματα" ΚΑΙ για εκεί; Αφού λοιπόν είχε δημιουργηθεί χωματερή στην Αγία Τριάδα, γιατί δημιουργούν και άλλη; Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν σημαίνει ότι τα σκουπίδια θα πάνε οπουδήποτε. Έφριξα και με την άποψη δημοσιογράφου που τα έβαζε με τον κάτοικο!!! Με την λογική του δημοσιογράφου και στο ελατοδάσος του Μαινάλου μπορούμε να τα πάμε τα σκουπίδια, γιατί δεν έχει κοντά σπίτια και δεν ενοχλούν κάποιο!!! Απίστευτα πράγματα. Τα σκουπίδια έπρεπε να πάνε στην Αγία Τριάδα ή στο Πλάτωμα. Στην Αγία Τριάδα να πλήρωναν τα ενοίκια που ακούγεται ότι χρωστάνε (αν χρωστάνε) και στο πλάτωμα ας πληρώναμε το πρόστιμο που έχει ορίσει το δικαστήριο. Στο google earth βλέπουμε ότι υπάρχει μια τεράστια τρύπα στο πλάτωμα άδεια. Ας τα έριχναν εκεί. Ο Τσιαμούλος που είναι; Πιο κοντά από το Πλάτωμα είναι η νέα χωματερή. Τώρα οι Φιλικοί δεν ενοχλούνται; Δεν θα τους μυρίζει; Αλλά ποιος τολμάει να μιλήσει. Θα τον κατηγορήσουν ότι εμποδίζει το μάζεμα των σκουπιδιών. Και ας πάνε τα σκουπίδια και στο Μαίναλο, εδώ που θα φτάσαμε. Ντροπή σας κύριοι υπεύθυνοι. Ντροπή σας κύριε Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, όσοι έχετε ευθύνη. Γιατί δεν έχουν όλοι.

@astrinos13 - Αγαπητέ συμπολίτη μου, στον κύριο Δήμαρχο δεν αρέσει η Αγία Τριάδα και το Πλάτωμα και φτάσαμε εδώ που είμαστε σύντομα. Πήγαινε ρώτησέ τον γιατί δεν του αρέσει η Αγία Τριάδα και μετά απευθύνσου και στους συμπολίτες σου. Ρώτησε τον γιατί έχουμε "προστίματα" στην Αγία Τριάδα και δεν θα έχουμε στον Άγιο Βλάση. Μόλις σου απαντήσει έλα να μας ενημερώσεις. Την Τρίπολη την καταδικάζει ο νυν Δήμαρχος με τις μη-επιλογές του 6 μήνες τώρα. Χώροι στάθμευσης δεν υπάρχουν, γέμισαν όλοι οι δρόμοι λακκούβες (χειρότερα από ποτέ), η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ανέκδοτο (είδα και το πρώτα αυτοκίνητο σήμερα στην πλ. Αγίου Βασιλείου με πινακίδα προς πώληση-τα χάλια που είχαμε 8 χρόνια πριν), σκουπίδια 2,5-3 μήνες στους δρόμους, τα καταστήματα στους πεζόδρομους ανεξέλεγκτα. 6 μήνες το απόλυτο μηδέν. Πήγαινε λοιπόν ρώτησε αυτόν που είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να σου πει γιατί δεν πάνε τα σκουπίδια στην Αγία Τριάδα ή το Πλάτωμα. Μην έρθεις όμως να πεις για "προστίματα". Φτάνει το κουτόχορτο. Και στον Άγιο Βλάση τα πρόστιμα θα πέσουν σύννεφο. Στο πλάτωμα υπάρχει άλλη τρύπα άδεια και τα 5.900 την ημέρα είναι λιγότερα από αυτά που θα μας στοιχίσει από το να πάνε στην Κοζάνη ή την Κόρινθο. Το ποιος έχει την τρύπα στο Πλάτωμα μου είναι αδιάφορο. Ας μας δώσουν όμως πειστικές απαντήσεις, γιατί αυτά που μας λέει ο Δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν πείθουν.

Τα παπαγαλάκια της δημοτικής αρχής για να καλύψουν την ανεπάρκεια του Παυλή που τα έχει κάνει μαντάρα μέσα σε 6 μήνες, τα ρίχνουν στην αντιπολίτευση. Ας σοβαρευτούν και ας στρωθούν στη δουλειά , μόνοι τους κάνουν αντιπολίτευση στους εαυτούς τους. Αυτοί όταν ο Σμυρνιώτης είχε αφήσει τα σκουπίδια κάτω για ένα μήνα είχαν βγει στα κάγκελα, τώρα που τα έχουν 6 μήνες κάτω αυτοί τους φταίνε οι άλλοι. Ελεος!!!!

Να τα πάρει στις ερημίες του Κακουριού που δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς! Για το σημείο ειδικά ξέρει πολύ καλά ότι η εγγύτητα με σπίτια και με το νοσοκομείο είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως θα φέρει αντιδράσεις! Οπότε τι παριστάνει? Ούτε 600μ. από σπίτια? 200-300 από μαντριά? 700 από την Κάρτσοβα? Αυτοί τι νομίζει, ότι είναι δυνατόν να κάτσουν να τους @@@@@ και να πουν κι ευχαριστώ??? άντε από δω!!!!!!!!!!!!!!

Ρε astrinos13 τι δείκτη νοημοσύνης μπορείς να έχεις για να γράφεις τέτοιες ανοησίες; Θέλω σωστή αντιμετώπιση των αστικών αποβλήτων για την ανάκτηση χρήσιμων πρώτων υλών, αλλά και για να μην υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και η δημόσια υγεία. Όταν ήρθα στην Τρίπολη (είκοσι χρόνια πριν) βρήκα μια κατάσταση, το Πλάτωμα, που δεν ήταν λύση, δεν υπήρχε όμως η απαιτούμενη ωριμότητα της κοινωνίας μας για κάτι καλύτερο. Σιγά σιγά άρχισε και στη χώρα μας η συζήτηση για μια ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Οι ανάγκες της εποχής μας ΔΕΝ εκτιμήθηκαν με την απαιτούμενη σοβαρότητα από αυτούς που διαχειρίζονται τα κοινά, το ζήτημα έγινε πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται, μετά το Πλάτωμα ήρθε η Αγία Τριάδα και τώρα, μετά από έξι μήνες παραμονής των σκουπιδιών μέσα στην πόλη, βρέθηκε ο Άγιος Βλάσης. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι επιχειρηματίες, ως επί το πλείστον κρατικοδίαιτοι, είπαν να βγάλουν το κάτι παραπάνω στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, μαγειρεύτηκαν διάφορες προτάσεις μέχρι να πετύχουν τον επιθυμητό συνδυασμό κερδών, βουνά τα σκουπίδια λειτουργούσαν σαν μοχλός πίεσης υπέρ του ενός και του άλλου, και έρχεσαι τώρα εσύ και κατηγορείς τους "συνεχώς διαμαρτυρόμενους" σχολιαστές ότι καταδικάζουν την Τρίπολη και τους τριπολιτσιώτες σε αργό θάνατο και άλλες συμφορές. Υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση είναι αυτοί που εκβιάζουν τα πράγματα για να προωθήσουν λύσεις που δεν με συμφέρουν. Δεν με συμφέρει η σπατάλη πρώτων υλών και (οικονομικών) πόρων, πέραν του ότι προκαλεί και ζημιά στο περιβάλλον. Τώρα πια οι "υπεύθυνοι" μάς έχουν φέρει σε αδιέξοδο, σε μια κατάσταση στην οποία είμαστε ώριμοι για οποιαδήποτε λύση αρκεί να μην περπατάμε πάνω και μέσα σε δύσοσμα σκουπίδια, έτοιμοι να δοξολογούμε οποιονδήποτε τα απομακρύνει από την πόρτα μας. Στον Άγιο Βλάση θα έπρεπε να είναι όλοι εκείνοι που είχαν κινητοποιηθεί εναντίον της μεταφόρτωσης στο Τουρκοδέντρι, της εναπόθεσης στο Λεβίδι, στον Βιολογικό, εναντίον του ανοίγματος του Πλατώματος, της χρήσης της Αγίας Τριάδας, όλοι οι τριπολιτσιώτες. Τότε θα ήταν Τριπολιτσιώτες. Τώρα είναι/είμαστε απλά ξεφτιλισμένοι.

Προς astrinos 13. Θα πείτε τελικά ένα ευχαριστώ στο Λεβίδι που δεχόταν στην "ζούλα" τα σκουπίδια της Τρίπολης απο αρχές Δεκεμβρίου ? Θυμάστε τις υπερβολές, των "οικολόγων" του Δήμου, με τα χριστουγεννίατικα δένδρα ? (εκείνο στην πλ. Αγίου Βασιλείου δεν το λυπήθηκαν ?) Στην Χωματερή αυτή λοιπόν δεν έχει μπει σκουπίδι από τότε που έκλεισε...και δεν θέλουμε να ξαναμπεί. Η δημοτική μας αρχή όμως τόσο καιρό: 1. γιατί δεν προχωράει την λύση στο Μεγαβούνι ? (βάλτε εκείνα τα σπίρτα στο περιφερειακό συμβούλιο να μην κάνουν τίποτα άλλο απο το να προχωρούν τις άδειες του χώρου αυτού). Δύο μήνες τώρα δεν ακούμε κουβέντα. Έκτακτη ανάγκη όπου μας συμφέρει... 2. γιατί δεν μιλάει κανείς για ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή ώστε να μειωθούν οι όγκοι των σκουπιδιών? 3.γιατί με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη βάζει σκουπίδια μέσα στο δάσος (είτε απο εδώ είτε απο εκεί) και δεν αίρονται αποφάσεις.... Μια απορία. Το φιάσκο του Τατούλη δεν το σχολιάζει κανείς. Και καλά οι αφεντάδες, εσείς ?

Φτάνει ρε παιδιά τόσο μίσος και διχόνοια , δεν χορτάσατε ; Η πόλη εχει πνιγεί στο σκουπίδι , στα μικρόβια , στην αδιαφορία των πάντων απο τους συνταγματικους θεματοφύλακες όσο και τους πολίτες πατριώτες που δεν βλέπουν την Τρίπολη παρά ως λάφυρο και τσιφλίκι τους. Έχουν καταφέρει να στρέψουν όλους εναντίον όλων και μετά απο 3 χρόνια προκλητικής αχρηστίας έχουν αγιοποιήσει τα σκουπίδια του Λεβιδίου , της Τρίπολεως του Άστρους κλπ και όλους τους γύρω λόφους , ραψουλες και βουνοκορφές. Αν βρεθεί τρόπος να τα πάνε και στο διάστημα θα βγαινει πάντα ο δεύτερος τρίτος δημοτικός σύμβουλος για να πει την διασπαστική και ιδιοτελή άποψη του. Ξυπνήστε και ξεθολώστε τα μυαλά σας... Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να επικοινωνούμε και όχι να κράζει ο ένας στον άλλο όντας σκύλοι... Ας βρούμε τρόπους να συμφωνούμε και όχι να διαφωνούμε έτσι για τον χαβαλέ του καφενείου ενώ την ίδια ώρα όλων τα κεφάλια είναι στην γκιλοτίνα ... Και σε εσάς πολιτικά τρόλ (είτε εκούσια είτε ακουσια ) είστε στον βούρκο και δεν το ξέρετε ...

Η οποιαδήποτε απόφαση είναι καλύτερη από την ανυπαρξία απόφασης. Τα υπόλοιπα είναι θέμα Ιστορίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.