«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Μάρτιος 27, 2015 - 11:36
14 σχόλια

Πρέπει να ικανοποιούν και τους δανειστές και τους βουλευτές

Η κυβέρνηση προβληματίζεται ως προς την κατάρτιση της λίστας με τα μέτρα που θα προωθήσει, διότι, όχι μόνο πρέπει να ικανοποιούν τους δανειστές, αλλά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και λεπτομέρειες ως προς τα μέτρα που θα προτείνει, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει να σκεφθεί και το πώς θα «περάσει» τις νέες μεταρρυθμίσεις από την ΚΟ του κόμματός του.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν παύσει οι πολλές συζητήσεις και η άσκηση κριτικής εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό, ωστόσο αυτό συμβαίνει επειδή ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους ως προς τις μεταρρυθμίσεις που καλούνται να υλοποιήσουν. Επομένως, τηρούν στάση αναμονής.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στα «όχι» του Πρωθυπουργού προς τους δανειστές: Όχι νέες κλίμακες στον συντελεστή ΦΠΑ, όχι νέες ιδιωτικοποιήσεις παρά μόνο συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο, όχι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν στο φορολογικό πλαίσιο, στη φορολογική διοίκηση για μεγαλύτερη απόδοση στην εισπραξιμότητα, στη δημόσια διοίκηση και στην αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα και αλλαγές που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας», ανέφερε στον Βήμα 99,5.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», και εν αναμονή των τελικών κυβερνητικών προτάσεων, στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις εξετάζεται να ενταχθούν και προτάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα και για τον τρόπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον.


14 Σχόλια

Eκκαθαριστικά στους λεβέντες του δεν πληρώνω για 350.000.000 ευρώ για το "χαράτσι" το 2013!!!!!!! Η μεταρρύθμιση: το παλεύουν για τις 100 δόσεις!!!!

Και όχι μόνο η Ραχήλ... Όλοι οι πρώην Κνίτες και νυν Υπουργοί.. Προβλέπω Πρωτομαγιά με δραχμές και δημοτικούς χορούς με μαέστρο τον καμμένο μόσχο.

Οι (επιεικώς) γελοίοι είναι αυτοί που δεν παίρνουν χαμπάρι τι χυλόπιτα φάγανε! Παρένθεση είναι και θα κλείσει... Πως είχατε πει; vincerò!!

Έχει δίκιο ο Αλέξης.Οι ΣαμαροΒενιζέληδες πήγαιναν στα ΤΕΣΣΕΡΑ στη διαπραγμάτευση!!!! Τα πολιτικά βοθρολύματα έβγαλαν γλώσσα βλέπω.Όμως δεν ξεχνάμε ....40 χρόνια κυβερνούσε η πολιτική αλητεία, η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και έφερε την Ελλάδα σε αυτό το χάλι .ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ..........Παλ..τ.μ.ρα.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην "Αριστερή Πλατφόρμα" και στους εθελοτυφλούντες: "H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το Reuters."

Observer, ΑPOTROPEA SXOLIA, Α ρε τρόικα, πόσο άργησες. Ποιος λείπει; Ο σύντροφος προβοκάτορας, ο Paul Tomsen, ο "Παύλος" (ξεχνάω κανέναν;). Ευχαριστούμε, ω εταιρεία!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.