«Η αποκομιδή και διαχείριση σκουπιδιών της Τρίπολης να γίνει από τους δήμους της Πελοποννήσου»

«Η αποκομιδή και διαχείριση σκουπιδιών της Τρίπολης να γίνει από τους δήμους της Πελοποννήσου»

Μάρτιος 27, 2015 - 09:59
10 σχόλια

Συνεργασία , αλληλεγγύη , ενότητα , σύμπνοια προτείνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος για την αποκομιδή απορριμμάτων στην Τρίπολη.

Συνεργασία , αλληλεγγύη , ενότητα , σύμπνοια , κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αυτή είναι η συνταγή για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δήμαρχοι όλοι της χώρας ευαγγελίζονται μια πορεία προς όφελος των δημοτών - πολιτών. Τα διογκωμένα από τις απίστευτες (μέχρι και - 60%)  οικονομικές περικοπές προβλήματα των δήμων μας δεν μπορεί να μας καθιστούν αδιάφορους για την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν δίπλα μας σε γειτονικούς δήμους και στους δημότες τους. Προβλήματα για τα οποία κάθε άλλο παρά ευθύνονται οι ίδιοι. Αναφέρομαι στην κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου την Τρίπολη. Την κατάσταση με την αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν θα αναλύσω και δεν θα αναφερθώ στο θέμα των απορριμμάτων μιας και η συζήτηση πρέπει να γίνει στα αρμόδια όργανα και με τους καθ ´ ύλην αρμόδιους. Η παρέμβαση μου έχει άλλο σκοπό.

Ο Δήμος Τρίπολης περνάει δύσκολες στιγμές με τα απορρίμματα να στοιβάζονται στους δρόμους. Η απειλή για τη δημόσια υγεία πραγματική. Οι Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της Πελοποννήσου δεν μπορούν να αδιαφορούν και να μένουν απλοί θεατές.

Καλώ την Π. Ε. Δ. Πελοποννήσου και τον πρόεδρό της και τον ΦΟ. Δ. Σ. Α. Πελοποννήσου και τον πρόεδρό του να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από το Δήμο Τριπόλεως. Η αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών που βρίσκονται  στους δρόμους  θα γίνει από τους 26 δήμους της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Θα δοθεί έτσι μια ανάσα χρόνου για τους αρμόδιους να δρομολογήσουν λύση και φυσικά στους δημότες του Δήμου Τριπόλεως η προστασία από την υγειονομική βόμβα που παραμένει στους δρόμους. Η υγεία και η ποιότητα ζωής όλων των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί και αποτελεί το βασικό κίνητρο για κάθε δράση και για κάθε ενέργειά μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


10 Σχόλια

Σωστή πρόταση! Η Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου θα πρέπει να αναλάβει αμεσα πρωτοβουλία για την υλοποίηση αυτής της πρότασης για την συγκομιδή των σκουπιδιών της Τρίπολης. Μην ολιγορείτε! Εύγε στον κ. Δήμαρχο Ναυπλίου για την χείρα αλληλεγγύης και συνεργασίας που τείνει προς όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου για την επίλυση αυτής της γάγγραινας. Αναμένουμε αποτελέσματα άμεσα....

Καλά καλά Σκουπίσου κι αποφάγαμε που 'ήσαστε 3 μήνες τώρα;

Εδώ ήμουνα και έχω ξαναμιλήσει γι αυτό το θέμα αλλά ποιός ακούει. Κάτι πρέπει επι τέλους να γίνει. Που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου? Αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα για την Περιφέρεια. Οχι λόγια, εργα, πράξεις.

Φανταστείτε το πρόβλημα να το είχε το Ναύπλιο και να έβγαινε ο Παυλής να λέει αυτά που λέει ο Δήμαρχος Ναυπλίου. Με τις πέτρες θα τον είχαμε τον Παυλή "που θα φέρει σκουπίδια άλλων σε μας".

Γιατί βρε παιδιά? Στην ίδια χώρα ζούμε. Αν δεν βοηθήσει ο ένας τον άλλο ή ο ένας δήμος τον άλλο στο τέλος θα φάμε τις σάρκες μας. Ας λογικευτούμε λιγάκι και ας αφήσουμε να ακουστούν λογικές προτάσεις που θα λύσουν το πρόβλημα. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς, εδώ απειλείται η ζωή πολιτών, παιδιών των δικών μας παιδιών και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μην φωναζεις ρε....ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ,και θα θελουν και 2ο καφε.Χαμηλοφωνα μιλα,και μην χτυπας τα πληκτρα του PC δυνατα....

Στην ιδια χωρα γιατι στην ιδια πολη αποκλειται τετοια νοοτροπια να βρει θεση εδω.Ολοι για την παρτυ τους και μαζι στον καφε....Ρε που ζεις εσυ?Ποια παιδια και σκυλια ?Ο καφες που πινουν σε λιγο το νερο θα ειναι μεσα στο τοξικο και στο δηλητηριο και εσυ ζητας συνεργασια?Εδω εχουν αρχισει μερικοι και ζητανε να τους τον φτιαχνουν με εμφιαλωμενο,και εσυ θελεις Ομονοια και συνεργασια.χαχαχαχαχχαχαχαχ Μαλλον απο αλλον πλανητη εισαι φιλε....

Geo πώς φαίνεται ότι έχεις απωθημένα με τον καφέ κι εσύ και κάποιοι άλλοι .Βιώματα είναι αυτά.Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τη στέρησή του.Της στραβής . . .......της φταίνε Τί άλλο να κάνουμε πια και ξεσηκωθήκαμε και μηνύσεις έγιναν και πορείες.είδες αποτέλεσμα; Α και τον καφέ μας ήπιαμε..

Πολλά μπράβο στον κ. Κωστούρο, είναι ο μόνος που προθυμοποιήθηκε, μακάρι να τον ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.