Nεοσύστατος σύλλογος στην Αρκαδία για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις (video)

Nεοσύστατος σύλλογος στην Αρκαδία για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις (video)

Μάρτιος 27, 2015 - 09:19
2 σχόλια

Όλοι πρέπει να δώσουν αίμα - Σύλλογος μη – κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας για παιδιά με πλασματικές παθήσεις ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2014 και απέκτησε νομική υπόσταση. Ο κ. Γιώργος Παναγούλης είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο πρώτος στόχος του Συλλόγου είναι η παροχή αίματος για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις, παιδιά με καρκίνο, τα οποία νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ο δεύτερος στόχος είναι η συλλογή αιμοπεταλίων και ο τρίτος στόχος είναι η διάδοση της ιδέας της δωρεάς μυελού των οστών.

Ο κ. Παναγούλης μίλησε για τον εθελοντισμό και για το κατά πόσον αυτός διαδίδεται στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο εθελοντισμός δεν βρίσκεται στα επίπεδα που θα έπρεπε, καθώς οι νέοι άνθρωποι στην πλειονότητά τους δεν γνωρίζουν την έννοια του εθελοντισμού.

Ο Σύλλογος έχει έλθει σε μια πρώτη επαφή με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» και έχουν οργανώσει την πρώτη τους αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα η αιμοδοσία θα γίνει τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοδοσίας.

Η παιδίατρος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης κυρία Νικολέττα Κοτταράκου αναφέρθηκε αρχικά στις νεοπλασματικές παθήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν κακοήθεις νεοπλασίες. «Η συχνότητα του παιδικού καρκίνου έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Σύλλογος θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να μπορεί να στηρίξει σε αίμα το νοσοκομείο. Ο παιδικός καρκίνος σε πολύ υψηλά ποσοστά είναι θεραπεύσιμος», τόνισε η γιατρός, «με τα ποσοστά να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρέπει αν βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά γιατί ο δρόμος είναι πολύ μακρύς».

Κατά το μικρό διάστημα ύπαρξης του συλλόγου, αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί στην πρώτη αιμοδοσία. Ο κόσμος ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές θέλει να προσφέρει, αλλά θέλει κάποιος να τον παρακινήσει και να του δώσει το έναυσμα.

Η αιμοδοσία είναι πολύ απλή. Μια εξέταση αίματος στην αρχή, και στη συνέχεια η προσφορά αίματος είναι ολιγόλεπτη και ανώδυνη.

Σε λίγα 24ωρα ο Σύλλογος θα έχει και σελίδα στο facebook, την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προσφέρουν ό,τι σίγουρα έχουν, δηλαδή αίμα.

Ο κ. Παναγούλης αναφέρθηκε στον Σύλλογο. «Το όνομά του είναι ‘Άξιον εστί’: Άξιο ως προς τον σκοπό του, και ως προς την αποστολή, στην οποία πρέπει να βοηθήσουν όλοι, οι νέοι γονείς ιδιαίτερα θα πρέπει να είναι πρωτοπόροι σε αυτό».

Ακολούθως, οι υπεύθυνοι μας μίλησαν για την επάρκεια αίματος, λέγοντας ότι γίνεται προμήθεια και από άλλες χώρες και πόλεις. «Τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις χρειάζονται αρκετό αίμα το οποίο είναι δυσεύρετο. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς ενήλικοι», τόνισε η γιατρός, «αρκεί να μην παίρνουν κάποια θεραπεία». Κλείνοντας, κάλεσε για ακόμα μία φορά τον κόσμο στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στην Τρίπολη στις 27-28 Απριλίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, για να μπορέσουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι να δώσουν, και την Τρίτη από τις 09:00 έως να προσέλθει και ο τελευταίος αιμοδότης.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος θέλησε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που έχει βοηθήσει τον Σύλλογο και να ευχαριστήσει θερμά τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ιδιαίτερα τον πατέρα Θεόκλητο Ντούλια, ο οποίος παραχώρησε το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης για να στηθεί η κινητή μονάδα αιμοδοσίας.

Κλείνοντας, ο κ. Παναγούλης θέλησε να απευθυνθεί στον κόσμο που θα διαβάσει αυτό το κείμενο και θα δει το βίντεο:

«Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, και θέλω να καλέσω τους νέους ανθρώπους να μην γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Ας κλείσουν τα μάτια και ας σκεφτούν ότι αυτή η ασθένεια μπορεί να προσβάλει τα δικά τους τα παιδιά. Το να δίνεις αίμα, σημαίνει ότι έχεις περίσσευμα αγάπης».

«Μιλάμε για παιδιά που σήμερα είναι και αύριο μπορεί να μην είναι», είπε κλείνοντας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο στο τηλέφωνο του προέδρου κ. Γιώργου Παναγούλη 698 25 41 468 .

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Σύλλογος Εθελοντών αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας


2 Σχόλια

Μπραβο Γιώργο!!!!!!!! και στην κα Κοτταράκου επίσης. Γιώργο χαίρομαι που έχεις τη δύναμη αλλα και το μεγαλείο ψυχής να στήσεις έναν σύλλογο που θα βοηθήσει παιδιά και τις οικογένειές τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.