Τίτλοι τέλους για τον «Παπαρέλα» στην Τρίπολη

Τίτλοι τέλους για τον «Παπαρέλα» στην Τρίπολη

Μάρτιος 04, 2015 - 14:12
6 σχόλια

Το παλιό, διαχρονικό σουβλατζίδικο για ξενύχτηδες στον πεζόδρομο της Δεληγιάννη στην Τρίπολη κλείνει για πάντα τις πόρτες του και σβήνει τα κάρβουνα στην ψησταριά του. Οι Τριπολιτσιώτες που προτιμούσαν ένα σουβλάκι στα όρθια από τον πατσά μετά το ξενύχτι και πήγαιναν εκεί μετά την κραιπάλη για να «στρώσει» το στομάχι, πρέπει να αναζητήσουν άλλο στέκι.

Αρκετές φορές τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τον κόσμο να μην χωράει να καθίσει και να περιμένει να αδειάσει κάποιο τραπέζι.

Αν και στέκι όμοιο δεν υπάρχει στην πόλη. Το σουβλατζίδικο με την κουζίνα του στην είσοδο έκλεισε. Άνθρωποι που μεγάλωσαν εδώ θυμούνται τα γέλια, τα πειράγματα τις πλάκες που άκουγαν εκείνοι οι τοίχοι, όταν τα ξημερώματα βρίσκονταν εκεί, μετά το ξενύχτι στα κλαμπ της πόλης. Οι παρέες παραδοσιακά πήγαιναν για ένα σουβλάκι ή έναν γύρο, δημιουργώντας πηγαδάκια στον πεζόδρομο, όπου τα αστεία έδιναν και έπαιρναν.

Ποιος θα ξεχάσει τις ιστορίες με τους Αμερικανούς, με τον Μάικ και τους απίστευτους διαλόγους του Ντίνου με τους μεθυσμένους πελάτες, που τους διαχειριζόταν με χιούμορ, δίχως ποτέ να παρεκτρέπονται...

Κρίμα που τέτοια στέκια δεν επιβιώνουν για να δουν ακόμα μία εποχή. Περνώντας τυχαία από εκεί τις απόκριες, είχε κάμποσες παρεούλες μέσα που έπιναν τις μπίρες τους και τα γέλια τους ακούγονταν έως έξω. Καλή συνέχεια στον ιδιοκτήτη του, κ. Κωνσταντίνο Ζαχαρόπουλο, ό,τι και αν κάνει στη ζωή του μετά τη συνταξιοδότηση. Καλή τύχη και στην Πετρούλα, που ακούραστα, με κέφι και γέλιο σέρβιρε τους πελάτες.
 

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Ντίνο, ίσως θα πρέπει να μας αποκαλύψεις την μυστική συνταγή του "παπαρελόζουμου"

Για το τι διαδραματίστηκε σε αυτό το μαγαζί δεν περιγράφεται ... Ο καθένας εχει τη δική του ιστορία και σίγουρα είναι εκατοντάδες !!! Ιδιαιτερα την εποχή που μεσουρανούσε ο πεζόδρομος τα σόου ηταν απίστευτα ! Παρελθόν το pacman, παρελθόν το vivache, παρελθόν και ο παπαρελάς πλέον ...

Παπαρέλα, Παπαρέλα είσαι τρέλα....... είσαι τρέλα με την κέτσαπ στην φανέλα. Αχ ρε Ντίνο μας μεγάλωσε ρε φίλε. Πάντα με χαμόγελο είσαι ρε φίλε. Και να είσαι για πολλά χρόνια ακόμη. Από 16 χρονών που δούλευα απέναντι στο Βιβάτσε έτρωγα σε σένα. Πολλά σουβλάκια. πολλές μπύρες. Πηγαίναμε στο παταράκι επάνω κ καθόμασταν μεχρι τις 9 το πρωί. Βλέπαμε τηλεόραση, κοιμόμασταν,συνεχίζαμε εκεί τα πάρτυ μας από τα κλαμπ. Κ ποτέ δεν μας έκανες την παρατήρηση. Ποτέ. Μας γούσταρες κ σε γουστάραμε. Να χαρείς την σύνταξή σου όσο καλύτερα γίνεται για πάρα πολλά χρόνια. Θα μας λείψεις ρε φίλε. Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα.

Ας συνεχίσει τν λειτουργια του μαγαζιού ο Δημήτρης ωστε να μην σταματήσουν οι ομορφες βραδιές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.