Γέμισαν την πλατεία οι μαθητές της Τρίπολης (photos+video)

Γέμισαν την πλατεία οι μαθητές της Τρίπολης (photos+video)

Μάρτιος 03, 2015 - 12:55
15 σχόλια

Μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών στην πορεία διαμαρτυρίας

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η πόλη της Τρίπολης, με μια νέα πορεία διαμαρτυρίας αμιγώς μαθητική για τους όγκους των απορριμμάτων που έχουν στοιβαχτεί σε ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης. Την Τρίτη 3 Μαρτίου οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Τρίπολης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πετρινού στις 12:45 και πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο της Τρίπολης.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν αντέχουν άλλο καθώς ολόκληρη η πόλη έχει μετατραπεί σε χωματερή. Τα κρούσματα των ασθενειών ολοένα αυξάνονται, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο αποπνικτική, με αρκετούς από τους συμμαθητές τους να απουσιάζουν από τα μαθήματα όντας άρρωστοι με διάφορες ιώσεις.

Mαζέψτε τα σκουπίδια μην πάθουμε χολέρα, θέλουμε οξυγόνο και καθαρό αέρα

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν πάρα πολύ μεγάλη,  σχεδόν όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς και μερικά δημοτικά συμμετείχαν.

Η Αστυνομία είχε μπλόκα σε όλα τα σημεία της πορείας οι μαθητές όμως δήλωσαν με ένα στόμα μια φωνή ότι η πορεία είναι ειρηνική και δεν έχουν σκοπό να προβούν σε πράξεις που θα χαλάσει όλο αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Κάποια στιγμή στο Δημαρχείο η κατάσταση ξέφυγε, καθώς κάποιοι πέταξαν ντομάτα και μπουκάλια, αλλά οι μαθητές το κατέκριναν και θέλησαν να σταματήσουν τα συγκεκριμένα άτομα, καθώς δηλώνουν ειρηνικοί.

Στο Δημαρχείο μία επιτροπή των μαθητών ανέβηκε και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μαθητική πορεία για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

ArcadiaPortal.gr Οι μαθητές διαμαρτύρονται στο Δημαρχείο για σκουπίδια


15 Σχόλια

Μπράβο ρε παιδια!Συγκινουμαι ειλικρινά !Υπαρχει μέλλον και μάλιστα ελπιδοφόρο !ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!Για σκεφτείτε κι όλους τους Τριπολιτσιωτες στο πόδι !Η Λύση θα δινόταν στο άψε σβήσε! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ σαν ΧΑΖΟΙ!!!

Μπράβο στα παιδιά!!!! Είναι η ελπίδα του τόπου. Ας ξυπνήσουν και τους γονείς τους...

Κρφτειτε.βγηκαν τα παιδια στους δρομους.δεν σας σωζει τιποτα.και ξερετε γιατι;γιατι δεν ψηφιζουν.δεν υπόκινουνται.ειναι αθωες ψυχες.μπραβο σας παιδια.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ "ΓΥΑΛΙΑ" ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!!!!!!

Μπράβο σας βρε παιδιά, η Τρίπολη σας ανήκει , πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας!!!

Απο τοτε που ημουν μαθητης μας εβγαζαν στους δρομους για να πετυχουν το σκοπο τους...αφηστε τα παιδια ησυχα στην αθωοτητα τους και κοιταξτε να λυσετε μονοι σας τα προβληματα που δημιουργησατε. Ολοι οσοι εχουμε παρει μερος σε μαθητικες κοινητοποιησεις ως οργανωτες ξερουμε απο καθοδηγητες και υποκινητες.

"Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα..." ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά μας!!! ΥΣ: Εσείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είστε γονείς? Δεν έχετε παιδιά που περπατάνε στα σκουπίδια για να πάνε στο σχολείο? δεν έχετε λόφους σκουπιδιών έξω απο τα σπίτια σας? Πολύ απλά, ΝΤΡΟΠΗ σας...!

ημουν και εγω μια απο ολους τους μαθητες που συμμετειχαν στην πορεια σημερα....διαβασα ολα τα σχολια και θελω να σας ευχαριστησω εκ μερους ολων των συμμαθητων μου γυμνασιων και λυκειων και επισης θελω να σταθω λιγακι περισσοτερο σε καποιον που λεει οτι χανουμε την αθωοτητα μας γιατι κανουμε πορειες που τις υποκινουν αλλοι...και αλλος να μας υποκινει(εγω προσωπικα πιστευω οτι κανεις δεν μας υποκινει)τα σκουπιδια ειναι κατι που αφορουν και εμας την μαθητικη κοινοτητα...απο την στιγμη που οι καδοι ειτε ειναι ακριβως απεξω απο τα σχολεια ειτε δεν ξερω και εγω που αλλου αλλα ειναι κοντα σε σχολειο δεν γινεται να μην βγουμε και εμεις εξω στους δρομους... νταξει ειμαι σιγουρη οτι θα λετε "τι λεει αυτο τωρα" και "αντε κοριτσακι μου διαβασε και μολις μεγαλωσεις ελα να μιλησεις" αλλα....τελως παντων...αυτο που ηθελα να πω θα το πω με παραδειγμα...δεν ξερω αν εχετε προσεξει αλλα στην ακαδημια(κααααααπου εκει μενω και εγω για αυτο χρησιμοποιω αυτο τον δρομο ως παραδειγμα)ξανα λεω δεν ξερω αν εχετε περασει απο εκει και εχετε προσεξει αλλα οι καδοι που ειναι εξω απο το 4ο λυκειο και το 4ο γυμνασιο ειναι γεματοι(ναι ναι οπως ολοι οι καδοι στην τριπολη το ξερω)...πηγαινω 3η γυμν στο 4ο....αν και προλαβα μονο μια χρονια στο παλιο κτηριο(γιατι απο το σεπτεμβρη του '13 εχουμε παει στο καινουργιο)και τοτε υπηρχε προβλημα με τα σκουπιδια και η στιβα απο αυτα ειχε καλυψει την μιση μαντρα και οταν αρχισε να ζεσταινει οπως τωρα δεν μπορουσαμε να ανοιξουμε τοσο ευκολα τα παραθυρα στις αιθουσες ουτε μπορουσαμε να κατσουμε στο μπροστα προαυλιο εξαιτιας της βρωμας(αν καποιος απο το 4ο δει το σχολιο μου και κανω λαθος ας το πει)...αυτο κατα την διαρκεια των μαθηματων...οταν σχολαγαμε δεν μπορουσαμε να κινηθουμε ελευθερα γιατι τα σκουπιδια ηταν το 1ο εμποδιο και το 2ο ηταν τα αυτοκινητα.... οι οδηγοι διαμαρτυρονταν γιατι εμεις προσπαθουσαμε να αποφυγουμε τα σκουπιδια και λογικο ειναι να πηγαινουμε σαν ζαβα στον δρομο...με λιγα λογια εκει περα γινοταν ενας χαμος...για να μην μακριγορω αλλο θελω να πω οτι και αλλος να μας υποκινει απο την στιγμη που δινεται και σε εμας τους μαθητες η ευκαιρια να ακουστει η φωνη μας θα την αρπαξουμε οσο και να διαφωνειτε οσο και να λετε οτι χανουμε την αθωοτητα μας...ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!(Αλλα αν δεν ριχνατε και αυτα τα δυναμιτακια ρε παιδια θα ηταν καλυτερα ^^)

ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!!!!!ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ!!!!!!

η αθωότητα των παιδιών μας χάνεται όταν τα αναγκάζουμε να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, επειδή εμείς είμαστε ανίκανοι να τους χαρίσουμε τον κόσμο που τους αξίζει. παιδιά μην ακούτε κανέναν, εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους!

ΜΠΡΑΒΟ παιδιά!!!!!! Μακάρι η διαμαρτυρία σας αυτή να κινητοποιήσει και όλους τους δημότες, γιατί απ'ότι φαίνεται μπορεί τα υπάρχοντα σκουπίδια να φύγουν αλλά μετά από 15 ημέρες θα αρχίσουν να δημιουργούνται νέα βουνά.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ....ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ...ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ''ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ Κ ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΥΦΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ.ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ...ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ Κ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΣΟΙ ΤΗ ΔΟΙΗΚΟΥΝ ΟΣΟ ΕΣΥ....ΘΑ ΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.