Τζιούμης: Να αναζητηθεί η λύση αποκομιδής απορριμμάτων εκτός Δήμου Τρίπολης

Τζιούμης: Να αναζητηθεί η λύση αποκομιδής απορριμμάτων εκτός Δήμου Τρίπολης

Μάρτιος 02, 2015 - 12:36
54 σχόλια

Για άλλη μία φορά τα τελευταία τρία χρόνια τα σκουπίδια βρίσκονται εγκαταλειμμένα  στους δρόμους

Οι θέσεις της παράταξης του Κώστα Τζιούμη "Τρίπολη αύριο" για το ζήτημα των απορριμμάτων στην Τρίπολη.

Η επιστολή του κ. Τζιούμ αναφέρει:

Για άλλη μία φορά τα τελευταία τρία χρόνια τα σκουπίδια βρίσκονται εγκαταλειμμένα  στους δρόμους, μπροστά στα σπίτια, στα σχολεία, στο Νοσοκομείο, στα καταστήματα και στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.

Αυτή τη φορά όμως βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα, κοντά τρεις μήνες. Και επειδή υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση, ένα σύντομο ΙΣΤΟΡΙΚΟ είναι αναγκαίο, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2012, μετά το κλείσιμο του «Πλατώματος», οι τέσσερεις από τις έξι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και η δική μας παράταξη, είχαμε συμφωνήσει με τον τότε Δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη, να προχωρήσει ο Δήμος μας μόνος του, στη διαχείριση των απορριμμάτων με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιελάμβανε τα εξής: εντατικοποίηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, ώστε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, στη συνέχεια μηχανική διαλογή των σκουπιδιών που οι πολίτες θα είχαν ρίξει στους μαύρους κάδους για ανάκτηση όλων των  ανακυκλώσιμων υλικών σε μονάδα διαχείρισης του Δήμου, κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος για την παραγωγή αξιοποιήσιμου κομπόστ και τέλος δεματοποίηση του υπολοίπου κλάσματος. Δυστυχώς, τρία χρόνια τώρα, τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Τώρα, όμως, δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες…

Το Σεπτέμβριο του 2014, αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή, οι επικεφαλής των παρατάξεων κληθήκαμε από τον νέο Δήμαρχο σε σύσκεψη στο Δημαρχείο. Εκεί ο κ. Παυλής μας ανακοίνωσε την απόφαση του να προχωρήσει στη δημιουργία της δημοτικής μονάδας διαχείρισης που αναφέρθηκε παραπάνω και επίσης να σταματήσει τη χρήση της περιοχής της Αγίας Τριάδας ως χώρου προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.

Στην σύσκεψη αυτή ο επικεφαλής της παράταξής μας Κώστας Τζιούμης συμφώνησε να προχωρήσει ο Δήμος στην ολοκληρωμένη διαχείριση, όπως είχε αποφασιστεί από το 2012. Επιπλέον ο Κ.Τζιούμης επισήμανε στον Δήμαρχο ότι η μεταφορά των σκουπιδιών στην Αθήνα θα σταματούσε σε 3-4 μήνες, γιατί η σύμβαση που είχαμε επαρκούσε για τη μεταφορά περίπου 4.000 ακόμη τόνων. Άρα η νέα Δημοτική αρχή θα έπρεπε  από τότε, δηλαδή από το Σεπτέμβριο του 2014, να εξεύρει στα όρια του Δήμου μας χώρο για την προσωρινή αποθήκευση των απορριμάτων, με τις προδιαγραφές που είχε θέσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο με προηγούμενες αποφάσεις του.

Το θέμα του ορισμού χώρου προσωρινής απόθεσης των απορριμμάτων από το Δήμαρχο το επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλές φορές ο κ. Τζιούμης λέγοντας μάλιστα ότι πλησίαζαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα τελείωνε η μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Δήμου και τα σκουπίδια θα παρέμεναν σκόρπια  στην Τρίπολη  και στα χωριά μας. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε, ώστε να έχουμε έτοιμη τη διάδοχη λύση, όπως επιβάλλει η χρηστή διοίκηση, ή όπως λέει ο λαός μας «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», κι έτσι αφότου τελείωσε η μεταφορά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων τα σκουπίδια παραμένουν στη γνωστή κατάσταση σε όλη την έκταση του Δήμου Τρίπολης! Από το φθινόπωρο εμείς κι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας είχαμε προσφερθεί να βοηθήσουμε τον κ.Δήμαρχο να βρεθεί μία λύση και να γίνει κι ένα δημ.συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα αποριμμάτα ,για να βρεθεί μία λύση.Δυστυχώς ποτέ δεν έγινε αυτό.Επιπλέον ψηφίσαμε απο τότε την μελέτη περιβαντολλογικών επιπτώσεων για την δημοτική μονάδα διαχείρησης.

 

 

Στις 14 Ιανουαρίου 2015 έγινε το δημοτικό συμβούλιο,που ζητούσαμε, με πολλή μεγάλη, ανεξήγητη θα λέγαμε καθυστέρηση.Εκεί ο κ. Δήμαρχος μας ανακοίνωσε ότι η μονάδα διαχείρισης προχωρά για αδειοδοτήσεις στη θέση «Μεγαβούνι», περιοχής Βαλτετσίου κι ότι σε λίγες ημέρες, και πάντως πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα είχε εξασφαλίσει χώρο προσωρινής αποθήκευσης και θα ξεκινούσε η αποκομιδή των απορριμμάτων. Δεν το έπραξε όμως. Στις αρχές Φεβρουαρίου μας διαβεβαίωσε ότι σε 2-3 ημέρες ξεκινάει η αποκομιδή, το επανέλαβε στον αρμόδιο Υπουργό, που επισκέφθηκε την Τρίπολη και το ισχυρίστηκε ξανά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προ εβδομάδος.

Τελικά τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Τίθεται λοιπόν σοβαρά ζήτημα αξιοπιστίας της Δημοτικής Διοίκησης.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;

Η κατάσταση είναι προφανώς αφόρητη και ήδη έχει γίνει μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, με τα «στραγγίδια» τόσων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στο υπέδαφος και, το κυριότερο, τώρα υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αν δεν έχει ήδη πληγεί η υγεία των πολιτών…

Πρέπει, λοιπόν κυριολεκτικά σήμερα Δευτέρα, όχι αύριο Τρίτη, να ξεκινήσει η μαζική απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους, με χρησιμοποίηση από το Δήμο όλων των διαθέσιμων μηχανικών μέσων στην περιοχή μας…

ΖΗΤΑΜΕ λοιπόν:

1. Να ξεκινήσει, σήμερα, η μεταφορά των συσσωρευμένων σκουπιδιών σε χώρους εκτός δήμου, (ΧΥΤΑ ή ΧΑΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια ή και την Κεντρική Διοίκηση.

2. Να αναζητηθεί η λύση της αποκομιδής εκτός Δήμου Τρίπολης των συσσωρευμένων απορριμμάτων από αδειοδοτημένες εταιρίες.

Παράλληλα σήμερα ο Δήμαρχος κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που του δίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να ορίσει χώρους προσωρινής αποθήκευσης,έως όταν λειτουργήσει η μονάδα διαχείρησης, που να ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σαφή δέσμευση,(όχι μόνο προφορική αλλά και γραπτή), της Διοίκησης για την χρονική διάρκεια της απόθεσης και τη μετέπειτα πλήρη αποκατάσταση των χώρων.

4. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της ανακύκλωσης στην πηγή, με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την διαμόρφωση του αναγκαίου κανονισμού λειτουργίας της ανακύκλωσης.

Επίσης καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει υπεύθυνα, με έγγραφα τις δημοτικές παρατάξεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης του έργου της Δημοτικής Μονάδας Διαχείρισης των Απορριμμάτων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογες καταστάσεις στο άμεσο ή προσεχές μέλλον.

Τέλος επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά στη Δημοτική Αρχή ότι εξακολουθούμε να είμαστε διαθέσιμοι για  να βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος, μολονότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει  μέχρι σήμερα αξιοποιήσει την καλή μας πρόθεση γι’ αυτό.

Ειδήσεις: 

54 Σχόλια

ασε μασ ρε Τζιουμη που ξυπνησες και εσυ τωρα που πετροβολαει ολος ο κοσμος τον Παυλη και θες να διαχωρισεις την θεση σου θα ξεχασουμε λες οτι εσυ βοηθησες να παρει την εξουσια ο αχρηστος γιαυτο εισαι και εσυ συνυπευθυνος συν οτι ειχες υπαρξει και προτοκλασατος συμβουλος επι κοτσανη και παλι δεν ειχες κανει τιποτα οποτε μοκο την μπανανα σου και στο κλουβι σου.

Βρε βρε, μετά τα γιουχαρίσματα που έφαγες εμφανίστηκες τώρα να πεις για τα σκουπίδια;;;;;Τωρα μας έπιασε ο πόνος ;;συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες!

Σοβαρότητα ορθός λόγος,αξιοπιστία. Κρίμα αφήσαμε να μας διοικούν τύποι σαν το Παυλη και τον Σμύρνιώτη που τα έκαναν όλα χάλια!!!Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα

Σοβαρότητα, ορθός λόγος και από πρωτοβουλίες ........ κότα!!!! Καλά σοβαρολογείται ότι ο Τζιούμης είναι ικανός να διοικήσει δήμο ? Αυτός έπινε καφέ και οι συνδημότες του έκαναν διμαρτυρία για το αυτονόητο , να καθαρίσει η πόλη . Αυτός που έβαλε να πλάτη να βγει ο άλλος μέγας άσχετος Μήτσος ? Τα ξεχάσατε αυτά ? Συνέχισε να πίνεις καφεδάκι Κώστα .... άλλωστε μόνο για αυτό είσαι ικανός!!!!

Ρε ο Παυλής μας χόρτασε ψέματα ,θα πει καμμιά αλήθεια Ο Τατούλης είπε ότι σε 15 ημέρες ο Δήμος πρέπει να βρει χώρο αποθήκευσης. Ο Τζιούμης αυτό το είχε πει απο τον Σεπτέμβριο μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να μας πει γιατί δεν έγινε τότε το Σεπτέμβριο και θα γίνει τώρα ;

ΒΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ; ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!

Κώστα εισαι ο μόνος που εχει πάρει σοβαρή θέση! Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ με τον Τσιαμούλο δημιούργησαν το πρόβλημα και ο ΠΑΥΛΗΣ το συνέχισε! Μια χαρά τα είπες! Είμαστε μαζί σου! Μακάρι να ξαναγίνουν εκλογές! Να βγεις για να ξεβρωμίσουμε και απο τα σκουπίδια και απο τους προαναφερόμενους!!!

Τον Σμύρνιώτη τον καταψήφισε ο κόσμος ως ανίκανο ,ο Παυλής έκανε σήμερα δήλωση ότι ειναι ανίκανος (θέλω να δω τη δήλωση που λέει ο Τατούλης),γιατρέ ήρθε η ώρα σου να διοικήσεις το δήμο!! (Για τον Τσιαμούλο ας μη γράψω τίποτε καλύτερα)

Ρε παπαγαλάκια του Σμυρνιώτη ο Τζιούμης δεν πήγε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μην φανεί ότι καπελώνει ή υποκινεί αυτή την εκδήλωση του απλού πολίτη για να μαζέψει ψηφάκια όπως έκανε η Ζαμπαθά ο Σαμπράκος και άλλοι που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Όσον αφορά την καραμέλα σας ότι για όλα φταίει ο Τζιούμης και ο Κοτσιάνης σας πληροφορώ ότι ο Κοτσιάνης δεν άφησε ποτέ την πόλη σε αυτό το χάλι και δεν πλήρωσε ο πολίτης ούτε ένα λεπτό σε σχέση με τις μεταφορές τις δικές σας με 90 λεπτά τον τόνο ( εαν έγιναν όλες) και 150 ευρώ του Παυλή. Επίσης εσείς που γράφετε θα πρέπει να ξέρετε ότι επί δημαρχίας Κοτσιάνη η αρμοδιότητα για το θέμα των σκουπιδιών άνηκε στο ΦΟΣΔΑ (και όχι στο δήμο Τρίπολης )ο οποίος αποτελούνταν απο 25 μέλη εκ των οποίων το δήμο Τρίπολης εκπροσωπούσε ο Κοτσιάνης και ο Κακλαμάνος. Ο Τζιούμης που λέτε ευθύνεται για να κρύψετε την ανικανότητά σας θέλω να πιστεύω και όχι κάτι άλλο,ήταν ένας απλός δημοτικός σύμβουλος και όχι μέλος του ΦΟΣΔΑ . Τέλος επειδή όλος ο κόσμος ξέρει απο ποιούς έγινε δήμαρχος ο Σμυρνιώτης καλό είναι να σέβεστε ορισμένα πράγματα γιατί τον Παυλή τον βγάλατε εσείς με την ανικανότητά σας και την ανύπαρκτη στρατηγική σας. ή μήπως στρατηγική σας ήταν να φάτε τον Τζιούμη με κάθε τρόπο και μετά να σας δώσει την δημαρχία.

Το αν ειναι ο Τζιούμης ικανός ή όχι θα το δούμε όταν εκλεγεί δήμαρχος.ο Γιαννάκης ο Σμυρνιώτης σαν δήμαρχος απεδείχθη εντελώς ανίκανος Και καταστροφικός.Ο δε Παυλής που είχε έτοιμα σχέδια για τα σκουπίδια όπως μας έλεγε προεκλογικά απεδείχθη πολύ λίγος.

Το να είναι λίγος και ανεπαρκής ένας που αναλαμβάνει δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος είναι όχι αποδεκτό αλλά κατανοητό ..Το να είναι επικίνδυνος όμως και τοξικός αυτό δεν συγχωρείται .Προσοχή σε κάτι λαμόγια που είδαν την εκλογή τους σαν τρόπο να ξεπεράσουν την κρίση ..και πάλι προσοχή ο κόσμος και μυαλό έχει και καταλαβαίνει πια και ξέρει και σας παρακολουθεί ....

ειναι δυνατον να λεμε σοβαρη θεση αυτη που θελει τα σκουπιδια μας να πανε εκτος δημου? αυτη ειναι η σοβαρη θεση? ελεος

Κώστα προχωρά εδώ εχουν βγάλει γλώσσα οι αποτυχημένοι στα δημοτικά κι όχι μόνο Επίσης όλοι οι ανεπάγγελτοι που ζούσαν μέσα απο το δημο κάνοντας τους υπασπιστές του Σμύρνιώτη

Τζιούμη εσύ μαζί με την παράταξη Κοτσιάνη, έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό που περνάει σήμερα η Τρίπολη, και έχεις το θράσσος και μιλάς για τα σκουπίδια. Καλά έκαναν οι συμπολίτες μου και σε έκραξαν στην καφετέρεια που έπινες καφέ, όταν αυτοί αγωνίζονταν για το καλό της πόλης.

Γιαννάκη αγόρι μου εσύ δεν είσαι κότα είσαι το αυγό που έβγαλε την κότα. ΓΈΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΠΙ ΚΟΤΣΙΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ρε αχάριστο ανθρωπάκι ο Κοτσιάνης και ο Τζιούμης σ έβγαλαν δήμαρχο.Πού να ήξεραν οι άνθρωποι το μέγεθος της ανικανότητάς σου.Ευτυχώς που σε ξεσκέπασε σήμερα η γάτα ο Τατούλης. Γιαννάκη μάλλον σούπεσε η μύτη σκύψε να τη μαζέψεις.

Που την είδατε την αξιοπιστία? Πρώτα απ' όλα μας μιλάει για ιστορία και αποκρύπτει γεγονότα που δεν τον συμφέρουν. Το κλείσιμο της χωματερής έγινε με απόφαση του 2010 . Αυτός με τον Κοτσιάνη πίνανε καφέ και παρέδωσαν στο Σμυρνιώτη την απόφαση για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Τόσα χρόνια με τον Κοτσιάνη δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να εκμεταλλευτούν ευρωπαικά κονδύλια και να φτιάξουν οργανωμένη διαχείριση απορριμμάτων πάνω στο πλάτωμα όπως έκανε η Βόρεια Ελλάδα. Αυτός και η παράταξη του είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχουμε φτάσει.

Δε μας είπε όμως πως θα μας απαλλάξει από τα σκουπίδια. Δεν ακούσαμε ποτέ καμία πρόταση από τον κύριο Τζιούμη μέχρι τώρα επιστημονικά τεκμηριωμένη. Μόνο συστάσεις κάνει. Δε μας είπε τι θα κάνει εάν βγει αυτός ποτέ δήμαρχος. Γιατί? Μήπως επειδή δε ξέρει? ή μήπως επειδή δε θέλει να θίξει συμφέροντα?

1) Ο Τζιούμης δεν γίνεται ποτέ Δήμαρχος.Δεν το έχει,δεν το θέλει και δεν μπορεί. 2) Τελικά παλι δεν προτεινε λυση αλλά φιλολογική συζητηση ,τι εκαναν ολοι μαζι και οχι μονος του μεχρι τωρα. 3) Οτι ο Παυλης θα δηλωνε αδυναμια και το τι έχει να δηλωσει στο μελλον ειναι γνωστο. 4) Καντε λιγο υπομονη να τα ακουσετε ολοι σας,συντομα απο αυτον που θα βγει Δημαρχος.κουιζ Ποιος ειναι αραγε?

Ο Σμυρνιώτης είναι ο πιο ικανός δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ από την Τρίπολη. Εκανε τα περισσότερα έργα και είναι ο μόνος που ολοκλήρωσε σε όλη την Πελ/σο το τρίπτυχο διαχείρισης απορριμμάτων όπως το είχαν συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις. Εβγαλε όλες τις αδειοδοτήσεις και το παρέδωσε στον Παυλή με το κλειδί στο χέρι. Εάν τώρα ο Παυλής που τον ψήφισε και ο κύριος Τζιούμης δεν το υλοποίησε για λόγους εγωισμού τότε φταίνε και οι δύο .

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν πήγε κανένας αρχηγός παράταξης παρά μόνο υποψήφιοί τους ως απλοί δημότες. Λυπάμαι όμως για κάποιους που θέλουν να πολιτικοποιήσουν τέτοιες ενέργειες. Εγώ πάντως εκτός από τη Ζαμπαθά και το Σαμπράκο είδα και τον Κανελλόπουλο υποψήφιο του κυρίου Τζιούμη και τη Χατζοπούλου σύζυγος υποψηφίου του κυρίου Τζιούμη και το ζεύγος Δελφάκη που διαδέχτηκε ο κύριος Τζιούμης και την εξαδέλφη του Τσιαμούλου και υποψηφίους του Τσιαμούλου όπως επίσης υποψηφίους από όλες τις παρατάξεις. Γι' αυτό σταματήστε να καπελώνετε την αγανάκτηση των πολιτών...

Μάλλον σας τρομάζει η ικανότητα του Σμυρνιώτη, γιατί είναι ο μόνος δήμαρχος που άλλαξε την πόλη μετά το Σεχιώτη και ο μόνος δήμαρχος που ετοίμασε τόσο γρήγορα τη λύση για τα σκουπίδια. Εάν ο Σμυρνιώτης φοβόταν τον κάθε Τατούλη σε αντίθεση με κάποιους άλλους υποψηφίους που προσκυνούν μπροστά του ψηφοθηρικά δε θα πήγαινε στο περιφερειακό συμβούλιο να τον ξεσκεπάσει. Όλοι οι άλλοι μόνο να γλείφετε ξέρετε και να σκύβετε το κεφάλι σα ραγιάδες. Ξυπνήστε ο Πετράκης θα σας πετάξει σα λεμονοφλουδα όπως πέταξε και το φίλο του τον Παυλή για να διασφαλίσει τη θεσούλα του.

Βέβαια αφού τα πέταγε στις παράνομες χωματερές και τα έπαιρνε και από τους γύρω εργολάβους γιατί να έχουμε σκουπίδια μέσα στην πόλη?

21:13 Αρχίζω να πιστεύω ότι είσαι ο ιδιος ο Σμυρνιώτης γιατί δεν γνωρίζω άλλον με τέτοια αφασία. Ποια λύση ετοίμασε για τα σκουπίδια?πλάκα κάνεις .

Το τρίπτυχο της λύσης που είχε βρει ο Σμυρνιώτης : Σκουπίδια για πολλούς μήνες μέσα στην πόλη. Χωματερή στην Αγία Τριάδα. Μεταφορές-*** στην Αθήνα ,στην Μεγαλόπολη,σε ρέματα κ. λ. π

Όταν ένας άνθρωπος παίρνει κάτι παραπάνω απο ότι αξίζει γίνεται αλαζόνας αχάριστος και υπερόπτης όπως ο Σμυρνιώτης, Επι δημαρχίας Κοτσιάνη ο Μιχαλάκης ήταν αντιπρόεδρος για 4 χρόνια στα ΔΑΚ . και στην ουσία γενικός δερβέναγας . Ο Κοτσιάνης με την παρέα του έκαναν τον Σμυρνιώτη δήμαρχο. Η δημοτική αρχή Κοτσιάνη του άφησε έτοιμο το Μαλλιαροπούλειο θέατρο έτοιμο το γεφύρι ,την χρηματοδότηση και μελέτη της πλατείας άρεως που είχε ξεκινήσει την χρηματοδότηση της πλατείας πετρινού και την μελέτη και χρηματοδότηση για την πεζοδρόμιση του κέντρο. Του άφησε δηλαδή ενόψει κρίσης μελέτες και λεφτά να κάνει το κομμάτι του και αυτός βρίζει απο το πρωϊ μέχρι το βράδυ τον Κοτσιάνη και τον Τζιούμη. Πήγε στις εκλογές και αντί να τα βάλει με τον παυλή που τον έκανε ρόμπα (και όχι άδικα) στο πανελλήνιο αυτός τα έβαζε με τον Τζιούμη γι αυτό κατάφερε και έβγαλε τον Παυλή δήμαρχο . Κατάφερε το ακατόρθωτο να τρέχει μόνος του και τελικά να έρχεται δεύτερος.

Κώστα προχωρά και μην ασχολεισαι...ας ψηφίσουν παλι τον Παυλή και τον Σμυρνιωτη!Εαν έχουμε τέτοιο επίπεδο σε αυτή την πόλη είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Ο Κώστας τουλαχιστον έχει επίπεδο ως επιστημονας! τους αλλους τους είδαμε...ας δοκιμασουμε και αυτον.. Ο νυν είναι ανύπαρκτος και ο προηγούμενος ν σας θυμησω οτι κορόιδευε και ρωτάτε εαν έπρεπε να τα ****ι..αφήστε που έχει πνίξει και τους κατοικους στην αγια τριάδα και στον άγιο σωστη..

ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΖΙΟΥΜΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ, ΕΝΑΣ CAPPUCCINO ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ !!!!!! ΑΝΤΕ ΠΙΕΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ - ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΩΡΑ.... ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!.

Ετοίμασε το ολοκληρωμένο τρίπτυχο που είχαν αποφασίσει όλες οι παρατάξεις, αλλά ο κύριος Τζιούμης είναι τόσο αδιάφορος που δεν κατάλαβε ποτέ και δε ρώτησε ποτέ για το εάν έχουν ολοκληρωθεί οι αδειοδοτήσεις.

Αρχίζω να πιστεύω φίλε των 21:13 ότι είσαι άσχετος. Ο Σμυρνιώτης παρέδωσε στον Παυλή έτοιμη τη λύση. Η λύση είναι η πλήρη διαχείριση στη θέση Πολωνού που είχε υποδείξει η Περιφέρεια. Εκεί πήρε όλες τις αδειοδοτήσεις από όλες τις υπηρεσίες και τα υπουργεία , υπέγραψε συμφωνητικό με τα ΤΕΙ Κρήτης που διαθέτει την καλύτερη τεχνογνωσία για το τρίπτυχο διαλογή-κομποστοποίηση-rdf. Tα παρέδωσε όλα έτοιμα τον Ιούνιο του 2014 στον Παυλή και ο Παυλής δεν έκανε τίποτα γιατί είχε υποτίθεται καλύτερη λύση.... Αφού τελικά δήλωσε ανικανότητα γιατι δεν υλοποιεί αυτά που είχε φτιάξει η προηγούμενη δημοτική αρχή? Φοβάται μην του πέσει η μύτη?

Ρε 08:10 δεν στα είπε καλά ο Γιαννάκης δεν ξέρεις ότι το συμφωνιστικό που λες με τα ΤΕΙ Κρήτης δεν εγκρίθηκε απο το ελεγκτικό συνέδριο? Όσον αφορά την πλήρη διαχείριση και εφόσον προχωρούσε ας μη μιλάμε καλύτερα γιατί πριν απο αυτή θα έπρεπε να πάμε κάπου τα σκουπίδια . και αυτό το λύνατε περιστασιακά με παρεμβάσεις υπουργών για μεταφορά στη φυλή . Έκλεισε η φυλή για εμας εξαιτίας Δούρου έλειξε και η σύμβαση μεταφοράς γειά σας

@21:58 Σιγά ρε έξυπνε. Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Κοτσιάνης με τον Τζιούμη δούλευαν και στο Multirama πωλητές για να τα βρίσκει έτοιμα η Ματίνα! Αν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις έχεις πρόβλημα.

ΕΣΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΕΙΣ);ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΦΘΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΟΥΜΗ ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡ ΑΓΚ.Ι

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι ότι θα ξαναγίνεις δήμαρχος Σμυρνιωτάκο , Κάνε στην πάντα για τους ικανούς και που το έχουν και που το θέλουν και που το μπορούν Έσύ μάθε πρώτα να διοικείς μόνος σου και ύστερα κρίνε τους άλλους .

Ρε παιδιά μαζέψτε τον Τόση έπαρση τόσο εγωισμό θα τρίζουν τα κόκκαλα των πεθαμένων δημάρχων και θα σηκώνεται η τρίχα των ζωντανών, Έλεος καημένε Γιάννη χαμήλωσε λίγο αλλά πάντα ήσουν και είσαι υπερόπτης και αλαζών γι αυτό δεν σε θέλει ο κόσμος- άκου ο ικανότερος δήμαρχος που έχει περάσει από την Τρίπολη- Κούνα το κεφάλι σου δεν βρέθηκε κανένας να σε επαναφέρει στην τάξη;

Φίλε η λύση που έδωσε ο Σμυρνιώτης ήταν ολοκληρωμένη και το μόνο που είπε το ελεγκτικό συνέδριο είναι ότι η λύση είναι σωστή αλλά είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Αρα τι έπρεπε να κάνει ο Παυλής ? Αντί να κάνει δακρύβρεχτες επιστολές ανικανότητας στον Τατούλη , έπρεπε να του ζητήσει να του εκχωρήσει την αρμοδιότητα ή να υποχρεώσει τον Τατούλη να υλοποιήσει τη λύση αυτή εφόσον βάση ελεγκτικού είναι αρμοδιότητά του και εφόσον έχει κολήσει ο διεθνής διαγωνισμός. Τα πράγματα είναι απλά . Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατι δε γίνονται και να ζητήσουμε εξηγήσεις.

Μην κατηγορείτε τη Δούρου. Η θέση της ήταν σαφής , είπε ότι θα βοηθήσει εφόσον βλέπει από τη δημοτική αρχή σοβαρή πρόταση για μετέπειτα,. Αφού λοιπόν ο Παυλής δεν έχει καμία σοβαρή πρόταση και κάθε εβδομάδα αλλάζει γνώμη για το που θα πάει τα σκουπίδια , γιατί να τον εμπιστευθεί η Δούρου? Ο Σγουρός δέχτηκε το Σμυρνιώτη γιατί ο Σμυρνιώτης έπαιρνε τις αδειοδοτήσεις τη μία μετά την άλλη στο χώρο που του υπέδειξε η Περιφέρεια και παρουσίασε έτοιμη λύση για μετά το τέλος της Φυλής. Λύση που ο Παυλής δε συνέχισε σε βάρος των δημοτών.

Δυστυχώς η πόλη έχασε που δε βγήκε ο Σμυρνιώτης και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Μέσα σε 6 μήνες έχουν καταστραφεί τα πάντα. Τα σκουπίδια βουνά, γούβες παντού, κοινωνικό παντοπωλείο άδειος, όλες οι κοινωνικές δομές έκλεισαν, χάθηκε ο Περιφερειακός δρόμος, η τηλεθέρμανση , η πολιτιστική πρωτεύουσα, όλα...

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Σμυρνιώτη προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως αλαζόνα. Ο κόσμος όμως που ξέρει το Γιάννη το Σμυρνιώτη που είναι γέννημα θρέμμα της Τρίπολης ξέρει πόσο απλός άνθρωπος είναι. Μιλάει με όλους, από μικρά παιδιά μέχρι γέρους. Από υπουργούς μέχρι άστεγους. Είναι άνθρωπος του λαού γιατί έχει μεγαλώσει από μικρός στην Τρίπολη και ξέρει τους πάντες. Εχει μεγαλώσει στα στάδια , έχει μεγαλώσει στις γειτονιές της Τρίπολης. Ακόμα και σα δήμαρχος η πόρτα του ήταν ανοιχτή και δεχόταν τους πάντες. Αλίμονο από μερικούς που πίνουν τον καφέ τους καθημερινά στην Πετρινού, φοράνε τα επώνυμα ρούχα και δε μιλάνε σε κανέναν.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.