Τατούλης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα απορρίμματα της Τρίπολης μετά από αδυναμία του Δήμου

Τατούλης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα απορρίμματα της Τρίπολης μετά από αδυναμία του Δήμου

Μάρτιος 02, 2015 - 12:08
22 σχόλια

Άμεσα μαζεύουμε τα σκουπίδια, 30/3 επιλογή αναδόχου όλων των ΧΑΔΑ

Σε ανακοινώσεις προέβη σήμερα Δευτέρα 2/3 ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία που πραγματοποίησαν οι δημότες, οι γονείς και οι μαθητές στο Δημαρχείο Τρίπολης και εν συνεχεία προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ ακούγονταν φήμες περί πρότασης για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος από την Περιφέρεια, ο κ. Π. Τατούλης προέβη σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, προκειμένου να ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες, που έχει λάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, όπως είπε, ως προς το ζήτημα των απορριμμάτων.

 

«Το θέμα αυτό της διαχείρισης και απομάκρυνσης, είναι θέμα του δήμου και της δημοτικής αρχής. Οι πολίτες πληρώνουν τέλη στη δημοτική αρχή. Την Παρασκευή με αυτοψία διαπιστώθηκε από την περιφέρειά μας ότι δημιουργείται πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Ζήτησα άμεσα η δημοτική αρχή να απομακρύνει τα σκουπίδια από την πόλη. Αν δεν μπορούσε να το κάνει, είπα ότι εγώ θα αναλάβω». 

 

«Έχω στα χέρια μου την επιστολή του δημάρχου ότι υπάρχει αδυναμία και ζητάει τη βοήθεια τη δική μας προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια. Από την Παρασκευή εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουμε στην απομάκρυνση των αστικών στερεών αποβλήτων από την πόλη μας. Μετά την ανακοίνωση, είμαστε έτοιμοι προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα. ήδη η εντολή που δόθηκε ήταν από σήμερα να συσκευάζουν τα απόβλητα που είναι σκορπισμένα, για να μεταφερθούν σε χώρους για να γίνει νοικοκυρεμένη η απομάκρυνση σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο εκτός της περιοχής μας».

 

«Έχουμε καταλήξει σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία».
Αν και ο ΦΟΔΣΑ δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση, αλλά είμαστε στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου. «Να μαζεύονται τα σκουπίδια, από αύριο θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε περίπου 30 σημεία για να γίνει η μεταφορά τους στον αδειοδοτημένο χώρο για να γίνει η διαχείρισή τους» 

 

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου είχε μιλήσει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Περιφέρεια έχει τη λύση για τα απορρίμματα, και μάλιστα δίχως να πρέπει να ανοίξει κάποιος από τους προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης είπε:

Ακολούθως, ο κ Τατούλης κάλεσε τη δημοτική αρχή, με σύνεση και ηρεμία, να αναλάβει την ευθύνη, αλλά και επιτέθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή, για την οποία είναι ντροπή, όπως είπε, να συμμετέχει στις πορείες για τα απορρίμματα, καθώς φέρει ακέραια την ευθύνη για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος.
 
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τους καλώ με σωφροσύνη αλλά και με τους κινδύνους που συνεπάγεται η μη λήψη αποφάσεων, να αναλάβουν την ευθύνη. Είχαμε διαβεβαιώσει ότι θα ήμασταν στη διάθεσή τους. Τώρα που εγγράφως ζητήθηκε η συνδρομή μας, με αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη λύση. Βλέπω ότι σε αυτές τις λαϊκές, θα έλεγα, αντιδράσεις, συμμετέχουν και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής. Θα ήθελα να πω ντροπή, ότι θα έπρεπε να σκέφτονται με σοβαρότητα, δεν είχαν ποτέ ενδιαφέρον να λύσουν το πρόβλημα. Άφησαν στους δήμους και στην Περιφέρεια έναν επιφανειακό, παράνομο ΧΑΔΑ με σωρεία αστικών αποβλήτων, βόμβα για το περιβάλλον. Ιδιαιτέρως για το Πλάτωμα, εγκρίθηκε από την ΕΕ το σχέδιο για τη μελέτη και αποκατάσταση του Πλατώματος που αποτελεί τη μεγάλη ντροπή για εκείνους που ενώ είχαν την ευθύνη, δεν διαχειρίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα. Η Περιφέρεια είναι εδώ και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να λύσει προβλήματα που έχουν δημιουργήσει άλλοι που κάνουν και τους τιμητές». 

 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα του περιφερειακού σχεδιασμού για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους: «Από αύριο το πρωί, ο δήμος αλλά και η αποκεντρωμένη διοίκηση, και η δική μας υπηρεσία, θα συγκεντρώσουν νοικοκυρεμένα τους σάκους και από την Πέμπτη και μετά, θα αρχίσει η μεταφορά σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Πρόκειται περίπου για 3.500 τόνους απορριμμάτων».

 

Προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τατούλης απευθύνθηκε προς τους πολίτες, ψέγοντάς τους για το γεγονός ότι δεν κάνουν διαλογή στην πηγή. 
«Δεν είδα πουθενά, μα πουθενά, κανένας μα κανένας να λειτουργεί στη βάση της κοινής λογικής. Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να μπουν στη λογική της διαλογής των σκουπιδιών τους προτού τα βγάλουν από το σπίτι τους. Η ανακύκλωση ουσιαστικά δημιουργεί οικονομία στην οικογένεια, μειώνει τα δημοτικά τέλη. Η δική τους ευθύνη είναι να διαλέγουν και να προεπιλέγουν ποια από τα σκουπίδια τους είναι χρήσιμα».
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Τατούλη για απορρίμματα


22 Σχόλια

επρεπε να αγριεψει ο κοσμος και να σου πει οτι θα σου πεταξει τα σκουπιδια στο γραφειο και πανω σου για να γινει το αυτονοητο? αρε βουρδουλας που σας χρειαζετε........................................

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΕΤΡΑΝ!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3ΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!! ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΑΝ!! ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΤΡΑΝ!! ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ''ΕΝΙΩΣΕΣ'' ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΑΝ!!! ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΤΡΑΝ?????????

Να τα φας ρεεεεε. Να τα φας εσύ και το σινάφι σου και να σας βγουν από την μύτη. **ΗΣΤΕ!!!!!!

Με αυτη την κινηση κερδισε την ψηφο μου για οσα χρονια θελει , αν δεν θελει αυτος την δινω σε παιδια , εγγονια , τρισεγγονα και συγγενεις .

ανακύκλωση κάνουμε κύριες περιφερειάρχα, ασχέτως αν πρέπει να κουβαλήσουμε τα ανακυκλούμενα μας 3 τετράγωνα παρακάτω διότι δεν υπάρχουν μπλε κάδοι στη γειτονιά μας. τα δημοτικά τέλη όμως δεν είδα να μειώνονται. πάλι ψέμματα λοιπόν.

Ε όχι πάλι ψέματα, μόνο ψέματα. Μπλα μπλα... Α, αυτή η τεράστια μορφή ο γιαννακούρας δεν θα πει την μπιπ του; που είναι αυτός;

"Την Παρασκευή με αυτοψία διαπιστώθηκε από την περιφέρειά μας ότι δημιουργείται πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. "!!!! Καλέ τι λέτε, την Παρασκευή με την αυτοψία το καταλάβατε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία; Αστροπελέκια!

Λοιπον εχουμε και λεμε για την ενεργεια του Τατουλη:αφησε να φτασει ο κομπος στο χτενι προκειμενου να δωσει λυση και να εμφανιστει ως σωτηρας. Αυτου του ειδους οι τακτικες τον κραταγαν στην πρωτη θεση στο παρελθον. Αλλα μαλλον σημερα δεν εχει καταλαβει οτι ο κοσμος πλεον εχει ξυπνησει.

Ας μην ηταν η εδρα της Περιφέρεις στην Τριπολη και θα σου έλεγα εγω εαν ασχολιοταν ο Τατουλης.Το που θα τα παει όμως δεν μας είπε,διότι να τα παρω απο την Τριπολη τα σκουπιδια μπορώ και εγω αυριο το πρωι.Το που θα τα παει δεν μας ειπε.Και εάν ξερει το μερος γιατι δεν το φανερωνε στον Παυλη τοσο καιρό?

Μάλλον ο Πετράν θέλει να πει ότι αποφάσισε επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του που τις μετατοπίζει εδώ και 4 χρόνια στους δημάρχους. Με βούλεμα του Εφετείου του Ναυπλίου έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη ότι αυτός είναι υπεύθυνος και για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Κρύβεται πίσω από του δήμους που έχουν ακόμα παράνομες χωματερές ανοιχτές. Στήν Τρίπολη όμως, τον Πύργο και την Ερμιονίδα δε μπορεί να κρυφτεί . ΚαΙ τώρα εμφανίζεται σωτήρας για κάτι που έπρεπε να το είχε κάνει ήδη. Ασε ρε Πέτρο το δούλεμα και μάζεψε κανένα σκπουπίδι...

Δυστυχώς ο κύριος Τατούλης για να κρύψει την ανεύθυνότητά του προσπαθεί να καπελώσει τις αντιδράσεις του κόσμου , λέγοντας ότι υποκινούνται από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εάν δει όμως τα άτομα που συμμετέχουν στην πορεία θα δει ότι είναι άτομα από ολες τις παρατάξεις. Και από το Σμυρνιώτη και από τον Τσιαμούλου και από τον Τζιούμη και απο τον Νικολάου και από την Αντωνία. Αυτή η αγανάκτηση κύριε Τατούλη δεν καπελώνεται ότι και να κάνετε !!!

ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΙΟΣΚΕΡΒΕΛΕΔΕΣ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ! ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ .... ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΟΥ ? ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ! ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ .....ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΕΙ Όπως ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ....ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ?? ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!! ΚΛΕΙΣΤΟΝ. ΑΛΛΑ....ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΥΠΗΡΧΕ????? ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΤΕ Ο Κ. ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ ( ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...) ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ????? Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ...ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΕΕ?? ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΕΝΑ ΑΝΤΡΙΚΙΟ..ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΝ.

Σε ποιό νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο θα τα πάει ο Πέτρος τα σκουπίδια? Την προηγούμενη φορά δε μας είχε πει που τα πήγε. Μήπως θα έπρεπε να γνωρίζουν οι πολίτες που θα τα πάει τώρα για να δούμε και πόσο νόμιμος είναι αυτός ο χώρος?

Για ποιά νομιμότητα μιλάς Τατούλη? Η Πελοπόννησος είναι η Περιφέρεια με τις περισσότερες χωματερές που υποτίθεται όιτ έχεις κλείσει εσύ εδώ και 2 χρόνια , αλλά λειτουργούν με τις ευλογίες σου γιατί είσαι ανίκανος να τελειώσεις το διεθνή διαγωνισμό. Εάν έρθουν από την Ευρωπαική ΄Ενωση θα μας πάνε όλους μέσα.

Εχει το θράσος ο Περιφερειάρχης να καπελώσει τους απλούς δημότες και να αποποιηθεί τις ευθύνες του λέγοντας ότι η αγανάκτηση των ανθρώπων υποκινείται από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μάλλον δεν είδε ότι η αγανάκτηση για τη βρώμα της πόλης μας εκφράστηκε από μέλη όλων των παρατάξεων που βρέθηκαν στις πορείες ως απλοί πολίτες και όχι ως πολιτικά πρόσωπα. Όταν πρόκειται για την υγεία μας η πολιτική περισσεύει κύριε ηγεμόνα...

Δε μας εξήγησε ο Τατούλης τι ακριβώς δεν έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή? Ξεχνά φαίνεται ότι όταν έπρεπε να ορίσει ο Τατούλης ο ίδιος χώρο για την έκτακτη ανάγκη πέταξε το μπαλάκι στον τότε δήμαρχο? Παρόλα αυτά ο Σμυρνιώτης χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος , πήρε την ευθύνη επάνω του και όρισε την Αγία Τριάδα ως προσωρινό χώρο μεταφόρτωσης και αποθήκευσης , προκειμένου να σώσει τους πολίτες από ιώσεις και επιδημίες. Πήγε σε ένα χώρο με τις λιγότερες περιβαντολλογικές επιπτώσεις, έτοιμο τεχνικά, ένα χώρο που δεν ενοχλούσε παρά μόνο τους πεθαμένους με όλο το σεβασμό που έχουμε για αυτούς. Γι΄ αυτό και είχε τις λιγότερες αντιδράσεις από κατοίκους σε αντίθεση με όλους τους χώρους που έχει επιλέξει μέχρι τώρα ο Παυλής.

Γιατί κατηγορεί ο Τατούλης το Σμυρνιώτη? Ο Σμυρνιώτης είναι ο μόνος δήμαρχος σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου που κατάφερε να πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις στο χώρο που του υπέδειξε η ίδια η Περιφέρεια για το ολοκληρωμένο τρίπτυχο διαλογή - κομποστοποίηση- rdf. Eϊναι ο μόνος δήμαρχος που υπέγραψε συμφωνητικό με δημόσιο φορέα , τα ΤΕΙ Κρήτης και όλα αυτά με μηδενικό κόστος. Έδωσε έτοιμη τη λύση στον Παυλή με το κλειδί στο χέρι τον Ιούλιο του 2014 και ο Παυλής αντί να την υλοποιήσει μας έλεγε ότι έχει μία καλύτερη λύση. Μέχρι να βρει αυτήν την καλύτερη λύση ας μας εξηγήσει ο Παυλής και ο Τατούλης γιατί δεν εφαρμόζουν την έτοιμη και μοναδική νόμιμη και αδειοδοτημένη λύση για το δήμο Τρίπολης , λύση του Σμυρνιώτη? Γιατί ? Γιατί?

Η μικρή χωματερή της Αγίας Τριάδας είναι προς αποκατάσταση όπως και άλλες 54 χωματερές σε όλη την Πελ/σο. Μας πείραξε η μια χωματερή την Αγίας Τριάδας που έσωσε τους Τριπολιτσιώτες για δύο χρόνια από αυτό που περνάμε τις τελευταίες 180 μέρες και δε μας πειράζουν οι υπόλοιπες 53 χωματερές? Η Τρίπολη που είναι τώρα μία απέραντη χωματερή δε μας πειράζει?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΙΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;;;;;;;;; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΟ;;;;;;;;;;ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ...........ΛΑΜΟΓΙΑ;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.