Νέα αντίδραση από τους κατοίκους του Λεβιδίου ύστερα από δηλώσεις Παυλή

Νέα αντίδραση από τους κατοίκους του Λεβιδίου ύστερα από δηλώσεις Παυλή

Μάρτιος 02, 2015 - 08:14
1 σχόλια

Kάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Δήμαρχο ότι στερείται λογικής αυτό που εκστόμισε στην τηλεόραση

Δυστυχώς η περιοχή του Μαινάλου και  κυρίως η παράνομη χωματερή της  ήρθε στην επικαιρότητα το τελευταίο 20αήμερο, όταν και την ακούμπησε η «κρίση των σκουπιδιών". Η αδυναμία εύρεσης λύσης από τη δημοτική αρχή και η ανικανότητά της από τον Νοέμβριο έως και πριν από 20 ημέρες (που κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να φέρουν τα απορρίμματα στο μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Αρκαδίας), είχε ως αποτέλεσμα τα σκουπίδια να στοιβάζονται έξω από τους κάδους της πόλης.  Την αδυναμία του αυτή ο Δήμαρχος προσπαθεί να την καλύψει, με την βοήθεια κάποιων, στρέφοντας τους πολίτες της πόλης ενάντια σε αυτούς που θα αρνηθούν να δεχθούν μια ακόμα πρόχειρη και άκρως επικίνδυνη λύση, λες και αυτοί ευθύνονται για το πρόβλημα.

                Ως πολίτες του πρώην δήμου Λεβιδίου θεωρήσαμε  ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε  και να στηρίξουμε την διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση. Κανείς μας δεν κατάλαβε ότι το σχέδιο ήταν να φτιαχτεί η μονάδα του Μεγαβουνίου  στους πρόποδες του Μαινάλου. Μαίναλο…. μια προσωρινή λύση … της προσωρινής λύση του Μεγαβουνίου (προσφυγή στο ΣτΕ σημαίνει τριετία και βλέπουμε) … της μόνιμης λύσης της ΤΕΡΝΑ που σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Δημάρχου  δεν θα γίνει ποτέ...

                Της  χρηματικές υποσχέσεις που έδωσε ο δήμαρχος στο χωριό μας, του  τις επιστρέψαμε  την ίδια στιγμή της προσφοράς του και μάλιστα τον κατευθύναμε να της διαθέσει  για να στηριχθεί η προσπάθεια μείωσης του όγκου των σκουπιδιών. ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ !!!!  Κάποιοι δεν θέλουν να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Θέλουν σκουπίδια και μάλιστα πολλά… όσα περισσότερα γίνεται !  Τους πατήσαμε εκεί που πονάνε. Αυτοί έψαχναν να βρουν χώρο για τον σκουπιδο-depo τους  (για καλύτερο παζάρεμα) και εμείς μιλάγαμε για το ακριβώς αντίθετο.

                Σε ένα περιβάλλον με θεσμούς σάπιους, με ανθρώπους των ΜΜΕ ανδρείκελα, με οργανώσεις απούσες, με συλλόγους και συνεταιρισμούς απαθής και με μια κοινωνία καχύποπτη αν θέλουμε το καλό της ή το καλό μας … εμείς είμαστε μόνοι !  Απολύτως μόνοι αλλά όχι λάθος. Το γαϊτανάκι παράγω σκουπίδια, βρίσκω γούβες, θάβω σκουπίδια και ψάχνω για νέες γούβες, πρέπει να σταματήσει. Η δημοτική αρχή και τα ΜΜΕ που την υπακούν πιστά δεν έπρεπε να κάνουν  τίποτα άλλο από το να ενημερώνουν  καθημερινά τους δημότες με το τι είναι διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση.

                Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι οικονομία, είναι σεβασμός στο περιβάλλον, είναι πολιτισμός, είναι υγεία. 

                Επειδή είμαστε αποκλεισμένοι από τα τοπικά ΜΜΕ, ο χρόνος που θα μας αναλογούσε σε μια δημοκρατική κοινωνία, θα θέλαμε να διατεθεί από τα εν λόγω μέσα σε θέματα διαχείρισης σκουπιδιών όπως ακριβώς γίνεται σε όλες της πολιτισμένες χώρες.

                Η δε τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δήμαρχος στο δημόσιο υπάλληλο Παπαηλιού (Επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας),  δημιουργεί κατ' αρχάς το εξής εύλογο ερώτημα: Πως είναι δυνατόν ο δημοσιογράφος που μέσα από την συνέντευξη "αναζητεί την αλήθεια" να  έχει προηγουμένως  δώσει, με άλλη ιδιότητα, την συναίνεση του προς στον  συνεντευξιαζόμενο να μεταφέρει τα σκουπίδια στο συγκεκριμένο χώρο; Άρα εξαρχής κανείς γνωρίζει την αντικειμενική παρουσίαση του θέματος.

Επίσης κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Δήμαρχο ότι στερείται λογικής αυτό που εκστόμισε στην τηλεόραση, ότι αφού δεν αναγράφεται κάτι στις απαγορεύσεις του νόμου για τις περιοχές  NATURA αυτό επιτρέπεται. Δηλαδή, σαν να λέμε, απαγορεύονται οι διαφημιστικές πινακίδες που αναγράφονται, και επιτρέπονται σκουπιδότοποι, τοξικά απόβλητα ,ελικοδρόμια, αεροδρόμια, πυρηνικά εργοστάσια ...

Το ψέμα: Ώστε κ. Δήμαρχε εσύ και ο συνομιλητής σου δημόσιος υπάλληλος Παπαηλιού είδατε τους Λεβιδιώτες να πετούν πέτρες και να προξενούν ζημιές στα σκουπιδιάρικα; Αυτό μπορείτε να το λέτε μόνος σας στην τηλεόραση χωρίς αντίλογο, γιατί ενδεχομένως κάποιος σας τα μετέφερε έτσι, αλλά δυστυχώς για κάποιους δεν συνέβη.

Δεύτερο ψέμα: Αναφέρατε κ. Δήμαρχε μαζί με τον συνομιλητή σας δημόσιο υπάλληλο Παπαηλιού ότι φτιάξατε τις τουαλέτες του σχολείου. Ούτε ευρώ δεν δώσατε. Μόνο την άδεια να κατασκευαστούν από προσφορές ιδιωτών επαγγελματιών και μη. Παραπέμπουμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας του Λεβιδίου όπου αναγράφονται τα ονόματα όσων πρόσφεραν χρήματα, υλικά και εργασία για να φτιαχτούν οι τουαλέτες δεδομένου ότι ο Δήμος δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ για την υγιεινή των παιδιών μας.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι ο προγραμματισμός εκτέλεσης ή υλοποίησης οποιοδήποτε έργου σε οποιοδήποτε χωριό καλλικρατικού δήμου αποτελεί υποχρέωση του τελευταίου, χωρίς να δίνει δικαίωμα σε οποιοδήποτε δήμαρχο να απαιτεί σε ανταπόδοση αυτών την ικανοποίηση παράλογων και παράνομων απαιτήσεων του.

Τέλος, να επισημάνουμε στον  συνομιλητή του Δημάρχου, δημόσιο υπάλληλο Παπαηλιού, ότι οι Λεβιδιώτες που όπως είπε επισκέπτονται καθημερινά  στην  Τρίπολη δεν αφήνουν οπωσδήποτε τα σκουπίδια τους αλλά αφήνουν οπωσδήποτε τα χρήματα τους.

Είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε εμφυλιοπολεμική σας διάθεση  να μας διαχωρίσετε σε κακούς Λεβιδιώτες και καλούς Τριπολιτσιώτες  και το ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά: ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ. ΟΥΤΕ ΛΕΒΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΙΚΟ.

 

                                                                                ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επιτέλους ακούγονται αλήθειες για αυτόν τον άνθρωπο! Τα ψέματα που έχετε διαπιστώσει είναι πολλά περισσότερα που δε φαντάζεται ο μέσος Τριπολιτσιώτης που δυστυχώς τον ψήφισε!!!!! Μπράβο στους κατοίκους του Λεβιδίου !!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.