Κάτοικοι, γονείς και μαθητές στο Δημαρχείο για τα απορρίμματα (photos+video)

Κάτοικοι, γονείς και μαθητές στο Δημαρχείο για τα απορρίμματα (photos+video)

Μάρτιος 02, 2015 - 10:23
5 σχόλια

Όπως ήταν προγραμματισμένο μετά την πορεία διαμαρτυρίας της περασμένης Πέμπτης, σήμερα Δευτέρα 2/3 στις 10:00 οι κάτοικοι, αλλά και πιο συγκεκριμένα οι γονείς και οι μαθητές, αυτή τη φορά, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Τρίπολης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Τρίπολης εξαιτίας των απορριμμάτων τα οποία παραμένουν εδώ και τρεις μήνες στον δρόμο.

Οι κάτοικοι της Τρίπολης είναι πια εξοργισμένοι με τις συνεχείς παλινωδίες από πλευράς δημάρχου, ο οποίος την Παρασκευή δήλωσε στην επιτροπή κατοίκων που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο ότι υπάρχει συμφωνία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για τη μεταφορά μέρους των απορριμμάτων εκεί, το περιεχόμενο της οποίας, όμως, διαψεύστηκε λίγες ώρες αργότερα από τον δήμαρχο Β. Κυνουρίας κ. Π. Μαντά.

Ακόμη, όπως φάνηκε από τις προσπάθειες μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την απόθεση ούτε καν μέρους των σκουπιδιών της Τρίπολης εκεί.

Σημειωτέον ότι κάτοικοι της Τρίπολης εκφράζουν την έντονη πια ανησυχία τους για το ενδεχόμενο εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών από την παραμονή των απορριμμάτων στους δρόμους. Χαρακτηριστικά, λένε ότι φοβούνται ακόμα και να ανεβεί η θερμοκρασία, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Είμαστε πλέον στον πρώτο μήνα της άνοιξης, και λύση δεν φαίνεται πουθενά, λένε.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων, αλλά και των γονέων και μαθητών στο Δημαρχείο Τρίπολης στην οδό Λαγοπάτη, καθώς ο χρόνος περνούσε, όλο και περισσότεροι δημότες αλλά και γονείς με τα παιδιά τους προσέρχονταν στο σημείο, προκειμένου να δηλώσουν στη δημοτική αρχή ότι απαιτούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Με σύνθημά τους το «Τρίπολη, πόλη ιστορική, έχεις καταντήσει χωματερή», μετά τη διαμαρτυρία τους στο Δημαρχείο, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση των απορριμμάτων σε κάθε γωνιά του Δήμου Τρίπολης.

Όπως φαίνεται, οι κάτοικοι δεν προτίθενται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις ωσότου δοθεί μια λύση στο φλέγον πρόβλημα, η οποία θα είναι υπεύθυνη, όπως λένε. «Ακούγονται κάθε μέρα λύσεις, και λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης μάς εμπαίζουν. Η πόλη πρέπει να καθαρίσει, δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο», δηλώνουν οι δημότες.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr κάτοικοι,γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για σκουπίδια


5 Σχόλια

Μπράβο για την πρωτοβουλία!Μακάρι κι οι υπόλοιποι σύλλογοι γονέων να αντιδράσουν!Ξυπνατε γιατί ήδη έχουμε κρούσματα τύφου!Ας βγουν επιτέλους οι γιατροί να το πουν!Τι φοβούνται;;;;ας βγουν να Πούν ποσά κρούσματα περίεργων μορφών ιώσεων υπάρχουν εδώ και τρεις μήνες στο νοσοκομείο και τι αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι με το σωρό των σκουπιδιών έξω απο το νοσοκομείο ! ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!!

Ο Παπασταματάκης γιατί τους καλύπτει? Γιατι δεν αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος, γιατί δε μας λένε τι περιστατικά έχουν καθημερινά στα νοσοκομεία? Προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια?

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.