Γονείς και Μαθητές διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια

Γονείς και Μαθητές διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια

Φεβρουάριος 27, 2015 - 22:31
16 σχόλια

Μετά από σημερινή  ομόφωνη απόφαση  του Δ.Σ.  της   Ένωσης Γονέων - Μαθητών  του Δήμου Τρίπολης, στάλθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 27/02/2015, σχετικά με τα συσσωρευμένα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης.

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων – Μαθητών του Δήμου Τρίπολης, λαμβάνοντας υπόψη την συνεχιζόμενη άθλια κατάσταση με τα απορρίμματα στους δρόμους της Τρίπολης και πολύ περισσότερο, αντικρίζοντας εικόνες με σωρούς σκουπιδιών κυριολεκτικά σε αποσύνθεση, (έξω ακριβώς από τα σχολεία των παιδιών μας), απευθύνουμε ισχυρό μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς: Δήμο Τρίπολης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε περαιτέρω έκθεση των παιδιών μας σε κινδύνους μολύνσεων από τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από σχολικές μονάδες. Ήδη παρατηρείται ανεξήγητα μεγάλος αριθμός ιωσεων ανάμεσα στους μαθητές και καθημερινά υπάρχει μεγάλος αριθμός άρρωστων παιδιών που απουσιάζουν από τα σχολεία.

Για ακόμη μία φορά, καταδικάζουμε την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων για την κατάσταση που επικρατεί και απαιτούμε την συλλογή κατά προτεραιότητα, των σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από τα σχολεία, με ταυτόχρονη απολύμανση των χώρων αυτών.

Παράλληλα, καλούμε τα μέλη μας, συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων όλων των σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Τρίπολης), αλλά και όλους τους γονείς και μαθητές, να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Τρίπολης (στην οδό Λαγοπάτη) που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί.

Δεν θα ανεχτούμε πλέον εικόνες σαν τις παρακάτω, έξω από τα σχολεία της Τρίπολης.

Εκ του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων - Μαθητών Δήμου Τρίπολης

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

Να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας! Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες! Μας στερούν τα αυτονόητα με την ανικανότητά τους.

Την Δευτέρα να μην στείλει κανείς τα παιδιά του στα σχολεία. Να κάνουν όλοι οι μαθητές αποχή και μαζί με τους γονείς τους, να πάνε όλοι στο δημαρχείο να τα ψάλλουν ένα χεράκι στον Παυλή, τον Κακλαμάνο και την υπόλοιπη παρέα, που παίζουν με την υγεία των μαθητών και όχι μόνο...

Να κλείσουν όλα τα σχολεία την Δευτέρα το πρωί και όλοι να πάνε στην Δημαρχία !!!!!!

Παυλήήήήήή - Αίσχοςςςςςςςςςςςς

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ...

Μακάρι και οι διοικούντες τα σχολεία να έβγαζαν μια τέτοια απόφαση καθώς η απόφαση αυτή είναι του συλλόγου γονέων. Πρέπει να υπάρξει μια απάντηση από τους αρμόδιους φορείς. Η παιδεία δεν είναι μόνο γράμματα. Είναι και διεκδίκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων για μια υγιή και ευνομούμενη πολιτεία. Απο μικρά πρέπει να μάθουν τα δικαιώματά τους. Ας ακούσουμε λοιπόν και μια απάντηση από τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης. Έτσι θα συντονιστουν τα σχολεία καλύτερα, και δεν θα είναι σκορποχώρι.....Ας πάρουν θέση οι αρμόδιοι. Αυτοί θεωρούν πως τα σκουπίδια πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία; Δηλαδή συμφωνούν να δουλεύουν τα σχολεία και να αρρωσταίνουν παιδιά και δάσκαλοι; Ας πάρυν μια θέση και γιαυτό και όχι μόνο για θέματα καθαρά παιδείας. Που είναι το "ζωντανό' σχολείο που πρεσβεύουν; Που είναι η ευαισθησία τους ως διδάσκαλοι; Αυτό τους μάθανε στα πανεπιστήμια; Ξέρω πως στα Παν/μια τους μάθανε πως τα παιδιά είναι το παν. Πρώτα η υγεία και μετά όλα τα άλλα.

Κανενας μαθητης τη δευτερα σχολειο.παρτε μια τσαντα σκουπιδια να παμε να τη πεταξουμε στο δημαρχειο πριν αρρωστησουμε ολοι.καταληψη της πολης απο τη νεολαια.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΠΑΥΛΗ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Οι μαθητές των γυμνασίων - λυκείων θα δείξουν τον δρόμο... Τέρμα τα σκουπίδια από τις γειτονιές και γύρω από τα σχολεία. Όλα στο δημαρχείο τη Δευτέρα το πρωί !!!!!!!!!!!!!!!!

Καλούμε όλους τους μαθητές γυμνασίων και κυρίως Λυκείων να συμμετάσχουν δυναμικά στις δυο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις (στην διαδήλωση της Δευτέρας και στην πορεία την Τρίτη) καθώς και τους καθηγητές και ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ των σχολείων να συμμετάσχουν και να ΜΗΝ εμποδίσουν με κανένα τρόπο την δράση των μαθητών! Ο αγώνας είναι μαζικός και προς το κοινό καλό όλων μας!ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΚΙΝ-ΔΥ-ΝΕΥ-ΟΥ-ΜΕ!!!

Ναι ρε φίλε, αγανακτισμένε, δίκιο έχεις! Όλοι οι μαθητές πρέπει να πάνε επιτέλους...Και οι διευθυντές να καταλάβουν το δίκιο και το σωστό, και να μην τους νοιάζει μόνο το μάθημα και το ''πρωτόκολλο'' !Από εμάς τους πολίτες κρίνεται η δουλειά, ας το καταλάβουν!

Ολοι τη δευτερα τα σκουπιδια εξω απο το δημαρχειο.να τους πνιξουν να δουμε τι θα κανουν μετα.ολοι μας τη σακουλα στο δημαρχο.ξ ε σ η κ ω θ ε ι τ ε...ολοι μαζι στη συγκεντρωση.νεολαια εισαι η δυναμη της πολης.φ ω ν α χ τ ε...

Ολοι τη δευτερα τα σκουπιδια εξω απο το δημαρχειο.να τους πνιξουν να δουμε τι θα κανουν μετα.ολοι μας τη σακουλα στο δημαρχο.ξ ε σ η κ ω θ ε ι τ ε...ολοι μαζι στη συγκεντρωση.νεολαια εισαι η δυναμη της πολης.φ ω ν α χ τ ε...

ΦΙΛΟΙ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ. ΑΙΣΧΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και το circo medrano.... Σμυρνιωτης και το συνάφι του.....να υπάρχει και κατάλληλη ψυχαγωγία!!!

Όπως βλέπετε την ΥΓΕΙΑ μας δεν την υπολογίζει κανένας........ δεν κάνει κανένας ένα βήμα πίσω για να βρεθεί μια λύση και να ξεβρωμίσει η πόλη..... ο καθένας το χαβά του..... Δεν τους απασχολεί καθόλου το ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αρχίσουμε να θρηνούμε θύματα από τις αρρώστιες. Ο μόνος λόγος που μας θέλουν ζωντανούς είναι για να τους ψηφίζουμε όταν έρχονται εκλογές και είναι υποψήφιοι. Τι ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!! και όμως την δεχόμαστε. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.