Χρυσόγονος: «Πληρώστε γιατί καιγόμαστε»

Χρυσόγονος: «Πληρώστε γιατί καιγόμαστε»

Φεβρουάριος 26, 2015 - 12:21
13 σχόλια

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει τους φορολογούμενους που μπορούν, να μην αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να πληρώνουν τους φόρους τους.

Ο κ. Κ. Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τις Βρυξέλλες, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην εκπομπή «Live U» και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, στον απόηχο της χθεσινής ψηφοφορίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τη συμφωνία διά ανάτασης της χειρός ως προς τη συμφωνία, όπου αρκετοί βουλευτές ψήφισαν «κατά» ή «λευκό».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επόμενοι τέσσερις μήνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τις διαπραγματεύσεις και επανέλαβε ότι το κείμενο της συμφωνίας δεν περιλαμβάνει ούτε έναν αριθμό προς το παρόν. Και ότι οι αριθμοί που θα συμπεριληφθούν στην τελική συμφωνία -η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο- θα εξαρτηθούν από τα έσοδα του κράτους τους επόμενους τέσσερις μήνες. «Το περιεχόμενο της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας», επεσήμανε. Και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για «κούρεμα» των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ ανά λογαριασμό, όχι ανά καταθέτη, όπως υπογράμμισε.

Στην ερώτηση της κυρίας Τσαπανίδου για το τι θα συμβεί αν δεν μπορέσουμε να «καταπιούμε» την τελική συμφωνία, ο κ. Χρυσόγονος επανέλαβε ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε κάποιο Plan B, καθώς και την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Την έκπληξη της δημοσιογράφου προκάλεσε η δήλωσή του ότι όσοι μπορούν, θα πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και αν έχουν κάποιοι τη δυνατότητα, να στηρίξουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολούθως, η κυρία Τσαπανίδου τού έθεσε ερώτηση σε σχέση με τη στάση του συναδέλφου του στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Μ. Γλέζου, ο οποίος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του, η οποία, όπως είπε, βαπτίζει το κρέας ψάρι. Ο κ. Χρυσόγονος εξέφρασε τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του κ. Γλέζου, και σημείωσε ότι βιάστηκε να μιλήσει.

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι στη συμφωνία δεν υπάρχουν νούμερα, και ότι τα νούμερα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και τους συσχετισμούς δυνάμεων, ενώ επεσήμανε ότι αυτοί που μπορούν και δεν πληρώνουν, «πυροβολούν τα ίδια τους τα πόδια», επειδή θα εξαρτηθεί η συμφωνία και από τα έσοδα του κράτους.

Τέλος, ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει δικαιότερη κατανομή της πίτας, για να λάβει την ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχουμε πίτα να μοιράσουμε και αν αντέχουμε για τους επόμενους τέσσερις μήνες, ωσότου επιτευχθεί η συμφωνία. «Βεβαίως, η Ελλάδα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει», ήταν η απάντηση. «Το ζήτημα είναι πώς θα περάσουμε τον κάβο», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.


13 Σχόλια

Παρακαλούνται όσοι έχουν παλιά στρώματα για πέταμα (ακόμη και ΝΕΟΣΕΤ) να τα φέρουν στις πλατείες προς αποφυγή καταγμάτων απο τις τούμπες

ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ ΓΙΝΑΝΕ.....ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥΣ.........

Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 27/02/2015 - 20:02. Ουτε ευρω τσακιστο δεν θα παρετε...νουμερα ρε λαμάκα, αυτοί δεν θα πάθουν τίποτα, εσύ θα πάθεις ζώον, εσύ θα τρέχεις!

Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 27/02/2015 - 20:02 έγραψε: "Ουτε ευρω τσακιστο δεν θα παρετε...νουμερα". Ακριβώς το ίδιο είπε ο Σόιμπλε την Πέμπτη. Μπράβο ανώνυμε, ξεπέρασες τον γερμανό, πρόσθεσες και το "νούμερα". Τι αστέρια έχουμε στην Τρίπολη!!!

Οταν απλώνεις μαντήλι για ...βοήθεια, πρέπει να κοιτάς κάτω μη δουν ότι εσύ τους έβριζες

Το ζήτημα είναι: πληρώνεις τους φόρους ή όχι; Μέχρι τώρα οι φόροι που πληρώναμε πήγαιναν στις τσέπες των εθνικών εργολάβων και των άλλων φίλων των κομμάτων που κυβερνούσαν, ήταν το καύσιμο της διαπλοκής. Πάχαινε τις πέντε-δέκα ντόπιες οικογένειες και τα εκτός συνόρων αρπακτικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.