Σμυρνιώτης: Η δημοτική αρχή αναλώνεται μόνο στα απορρίμματα, υπάρχουν και άλλα θέματα (video)

Σμυρνιώτης: Η δημοτική αρχή αναλώνεται μόνο στα απορρίμματα, υπάρχουν και άλλα θέματα (video)

Φεβρουάριος 26, 2015 - 15:32
7 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης με αφορμή τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 24-25 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ των θεμάτων που έθιξε ήταν και το Κοινωνικό Πνατωπολείο του δήμου,θέμα το οποίο έφερε η δημοτική σύμβουλος της παράταξής του, κυρία Εικοσιδέκα. Αρκετοί συμπολίτες μας προμηθεύονται τρόφιμα από το κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δεν τους επιτρέπουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Όπως ανέφερε η κυρία Εικοσοδέκα, η δομή αυτή παραμένει κλειστή για αρκετό καιρό αφήνοντας πολλούς συμπολίτες χωρίς ένα πιάτο φαγητό.

Αυτοί οι τρεις μήνες σίγουρα είναι αρκετοί αλλά, όπως αναφέρθηκε στη Δημοτικό Συμβούλιο, άμεσα το θέμα θα επιλυθεί, και έτσιαναμένονται οι εξελίξεις.

Ένα άλλο θέμα το οποίο έθιξε ήταν και τα καινούργια τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ για 7 δημοτικές ενότητες οι οποίες ενσωματώθηκαν στον Καλλικρατικό Δήμο Τρίπολης. Συγκεκριμένα οι αλλαγές αφορούσανστα τιμολόγια για τις ΔΕ Βαλτετσίου, ΔΕ Μαντινείας, ΔΕ Κορυθίου, ΔΕ Τεγέας, ΔΕ Σκυρίτιδας, ΔΕ Φαλάνθου, ΔΕ Λεβιδίου και στον καθορισμό τιμολογίου αποχέτευσης βιομηχανικών εγκαταστάσεων ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σμυρνιώτης, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική μελέτη και είναι αδύνατον να γίνουν οριζόντιες αυξήσεις οι οποίες φτάνουν και στο 300%. «Το νέο τιμολόγιο παρείχε χρέωση 5 ευρώ για τα πολιτιστικά του Δήμου Τρίπολης. Εμείς ως δημοτική αρχήκαταφέραμε και μειώσαμε τις χρεώσεις και προσπαθούσα να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα πολιτιστικά δρώμενα των πολιτών και όχι να επιβαρύνεται το ήδη βεβαρημένο νοικοκυριό του δημότη»,  επεσήμανε ο πρώην δήμαρχος.

Αλλά θέματα τα οποία έθιξε ήταν και αυτά που αφορούσανστην ΚΕΔΗΤ, τη δομή αυτή που είναι απόλυτα σημαντική για όλους τους πολίτες. Όπως τόνισε, ψήφισαν «παρών» γιατί κάποιες από τις αποφάσεις αναρτώνται στο πρόγραμμα Διαύγεια και μετά ανακαλώνται και επίσης υπάρχουν προβλήματα στα οικονομικά της.

Ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε και για τη συμπεριφορά του προέδρου του ΔΣ κ. Κακλαμάνου,«η οποία καταντά ενοχλητική», όπως υπογράμμισε. Συγκεκριμένα είπε: «Οι συνεδριάσεις διακόπτονται συνεχώς, γνωρίζουμε ότι η αίθουσα είναι μικρή, αλλά είναι αστείο να σηκώνουμε κάποιον πρόεδρο ο όποιος έχει προσκαλεστεί στη συνεδρίαση μονό και μόνο για να είναι κενή η καρέκλα του δημοτικού συμβούλου».

Μεταξύ άλλων, πρότεινε να διαμορφωθεί κατάλληλα η αίθουσα της παλαιάς βιβλιοθήκης στο Πνευματικό Κέντρο η οποία χωρά περισσότερα άτομα έτσι οι συνεδριάσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές για το κοινό, να είναι ποιοτικότερες.

Κλείνοντας, μίλησε και για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής η οποία αναλώνεται στο πρόβλημα των απορριμμάτων χωρίς να δίνει μια λύση και αφήνει πίσω πάρα πολλά προβλήματα του δήμου, αλλά και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Σμυρνιώτη για ΔΣ Τρίπολης


7 Σχόλια

Ρε Γιαννάκη υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλο θέμα ποιο σοβαρό απο την δημόσια υγεία? Αλλά τι λέω εσύ είσαι στην κοσμάρα σου

Τραγικός... είναι επικίνδυνα άσχετος αυτός ο άνθρωπος. τουλάχιστον στον κόσμο του είναι ωραία???

Ο Σμυρνιώτης μίλησε πρώτα για τα απορρίμματα - άλλο αν δεν έχει αναρτηθεί η συνέντευξή του στο Arcadia Portal - και όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς απαντώ: 1. Η Τρίπολη επί Σμυρνιώτη είχε τα σκουπίδια κάτω μόνο για 2-3 μήνες στα τρισήμισυ χρόνια και αυτούς κατά διαστήματα. 2. Ο Σμυρνιώτης με κινητοποιήσεις επέβαλε την μεταφορά 11000 τόνων στη Φυλή, την έκδοση της απόφασης κύρυξης σε έκαακτη ανάγκη που επέτρεψε την μεταφορά και προσωρινή αποθήκευση στην Αγ. Τριάδα. 3. Προχώρηση σε προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΙ Κρήτης για προσωρινή διαχείριση (διαλογή-ανακύκλωση, κομποστοποίηση των οργανικών και αποθήκευση του υπολείμματος) αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η διαχείριση (προσωρινή και οριστική ανήκει στην Περιφέρεια) Τώρα απόλαυσε τις "λύσεις" Παυλή που σε συνεργασία με τον Τατούλη θα μας στείλουν - τώρα που έρχεται και άνοιξη- ...στα θυμαράκια.

@Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 27/02/2015 - 10:09 Δεν είπε, γκιοζάκο, ότι δεν είναι σημαντικό θέμα τα σκουπίδια...Και βέβαια υπάρχουν κι άλλα σοβαρά θέματα, άσχετε γκιοζάκο παυλο-παπαγάλε, π.χ. το κοινωνικό παντοπωλείο που ο δήμαρχός σου το έχει γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια απ ' όταν ανέλαβε και από το οποίο κάποιοι συνάνθρωποί σου, άσχετε γκιοζάκο, περιμένουν να φάνε, σε αντίθεση με σένα, που κάθε μεσημέρι έχεις ένα πιάτο ζετό φαί να σε περιμένει, άσχετε και άθλιε γκιοζάκο παυλο-παπαγάλε...Εκτός κι αν εσύ το θεωρείς ασήμαντο θέμα, βολεμένε άσχετε γκιοζάκο παυλο-παπαγάλε...

Άθλιος και άσχετος είσαι εσύ και όλη σου η παρέα. ¨Όσον αφορά τον δήμαρχο μου σε πληροφορώ ότι είναι και δικός σου αφού είναι δήμαρχος όλης της πόλης. Η διαφορά είναι ότι εγώ δεν τον ψήφισα Εσείς οι σχετικοί που τα ξέρετε όλα που τρέχατε μόνοι σας και στο τέλος βγήκατε δεύτεροι ας τον λουστείτε

Πωπωπω, πώς φαίνεται ότι τσιμπάνε αμέσως το δολωματάκι, μερικά φερέφωνα του Μήτshιου του εκshυγχρονιστή, που δεν τον έχουν ψshηφίshει κιόλας (και καλά), έσπευσαν όμως να απαντήσουν στα σχόλια εναντίον του...Ίshια ρε βλαχάκο, κάτσε ήshυχα σου λέω...Σshιωπή...(ειλέθ η ανάτυοπ αν ίετφυρκ ιακ η άραχ νεδ νητ ιενήφα)...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.