Κάτοικοι Τρίπολης: Η συνάντηση με Παυλή, Τατούλη και η μήνυση (photos+video)

Κάτοικοι Τρίπολης: Η συνάντηση με Παυλή, Τατούλη και η μήνυση (photos+video)

Φεβρουάριος 27, 2015 - 14:34
14 σχόλια

"Είναι αβίωτη η ζωή μας"

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα των απορριμμάτων στην πόλη της Τρίπολης. Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα αγανακτισμένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρη την πόλη, με τους σωρούς των σκουπιδιών να έχουν καταλάβει και τις εισόδους των πολυκατοικιών ακόμα.

Οι εκατοντάδες «χωματερές» κατά μήκος των δρόμων του δήμου δεν άφησαν άλλα περιθώρια στους Τριπολιτσιώτες, οι οποίοι δείχνουν να είναι αποφασισμένοι. Σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Δικαστήριο Τρίπολης όπου και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση με τα απορρίμματα η οποία απειλεί τις ζωές τους.

Στη συνέχεια, και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, και έλαβαν πρωτόκολλο για την απόφαση, οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και επεδίωξαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και με την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου. Οι κάτοικοι επέδωσαν το ψήφισμα και επεσήμαναν ότι τα απορρίμματα πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν από τον δήμο και ότι πρέπει όλες οι Αρχές να δώσουν λύση τώρα.

Η θέση της Περιφέρειας είναι ότι ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή την αρμοδιότητα να βρει τη λύση και ότι η Περιφέρεια είναι διατιθέμενη να παρέχει όλες τις διευκολύνσεις που μπορεί.

Στη συνέχεια, περίπου 50 κάτοικοι βρέθηκαν στο Δημαρχείο Τρίπολης και ζήτησαν να δουν το δήμαρχο. Ο κ. Παυλής νωρίς το μεσημέρι τούς δέχτηκε στο γραφείο του και μίλησε μαζί τους.

Οι κάτοικοι τόνισαν στον δήμαρχο ότι η μόλυνση είναι μεγάλη και ότι υπάρχει κίνδυνος επιδημίας στην πόλη. Σε πολύ ήρεμο κλίμα εκτυλίχθητε η συνάντηση, με τον δήμαρχο να καθησυχάζει τους κατοίκους, λέγοντάς τους ότι κάνει ό,τι μπορεί και τα απορρίμματα θα φύγουν άμεσα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κάτοικοι Τρίπολης: Η συνάντηση με Παυλή, Τατούλη και η μήνυση


14 Σχόλια

Έχεις διανοηθεί ότι ηγείσαι της πόλης. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εσύ μας λες ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο? Σηκώνεις τα χέρια ψηλά? Εσύ είχες την λύση έτοιμη σε δυο μέρες που δεν την είχαν οι άλλοι τώρα τι έγινε. Παραιτήσου

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΙΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!!

ΤΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ:: <<ουδεις μωροτερος των ιατρων αν δεν υπηρχαν οι δασκαλοι>>

Aν κατηγορούσες τον Πετραν,σθεναρα-- πάντοτε-- και όταν έπρεπε-- δεν θα έγραφα το σχόλιο::Διότι ξέρω πόση ευθύνει έχει το νούμερο....... <<ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΒΕΙΟ… Λοιπόν ήρθε η ώρα να πέφτουν και τα γιαούρτια. Ο Σμυρνιώτης που άφησε φεύγοντας από το τιμόνι του δήμου κληρονομία τα σκουπίδια θέλει τώρα να μπλοκάρει και την λύση Λεβιδίου...>>

ΚΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Η ΟΥΣΙΑ.ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ;ΕΛΕΟΣ.......

Ο Σμυρνιώτης ευτυχώς το παραδέχθηκε και ο Τατούλης πήρε την πολιτική ευθύνη όταν ορίστηκε η έκτακτη ανάγκη και απομάκρυνε μέσα σε 3 μέρες τα απορρίμματα από την πόλη επιστρατεύοντας όλα τα συνεργεία του νομού. Πήγε στην Αγία Τριάδα γιατί στο πλάτωμα υπήρχε δικαστική απόφαση και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα η έφεση που είχε κάνει. Μπορεί η Αγία Τριάδα να μην είναι η ιδανικότερη λύση , αλλά όπως αποδεικνύεται είναι μία λύση για να μην είναι τα σκουπίδια μέσα στην πόλη. Δυστυχώς ο Παυλής δεν τον αφήνει ο εγωισμός του να ακολουθήσει αυτή τη λύση, προτιμά να μας πεθάνει , κάνοντας την πόλη μία απέραντη και παράνομη χωματερή.

Την κληρονομιά των σκουπιδιών την άφησε ο Κοτσιάνης με το Τζιούμη γιατί η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν του 2010. Και όταν ο Τσιαμούλος έκλεισε τη χωματερή , ήταν ακόμα στην παράταξη του Παυλή. Αυτά για να θυμόμαστε την ιστορία στα δημοτικά δρώμενα, και να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Άντε ρε νούμερα ποια απόφαση του Αρείου πάγου του 2010 λέτε δεν υπάρχει τέτοια απόφαση. Ο Τσιαμούλος έκλεισε το 2012,το πλάτωμα χωρίς να τον νοιάζει τι θα κάνει η πόλη και απο εκεί και πέρα δυο άχρηστοι δήμαρχοι ο Σμυρνιώτης κι ο Παυλής τρία χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα να λύσουν το θέμα. Είμαστε ακριβώς στο μηδέν

Φίλε εάν δε μπορείς να τη βρεις ή κάνεις ότι δεν τη ξέρεις είναι η Aπόφαση του 2973/2010 του Συμβουλίου Επικρατείας που έκλεισε το πλάτωμα και ο Τζιούμης που κόπτεται τώρα να πάει στο πλάτωμα , τότε που έκλεινε ήταν δημοτικός σύμβουλος με τον Κοτσιάνη και δεν είχε κάνει τίποτα....

Υπάρχει δεν υπάρχει απφ τα σκουπιδια ,εστω μεχρι να βρεθει λυση, ΜΟΝΟ στο ΠΛΑΤΩΜΑ μπορουν να πανε! Είναι η μονη λύση που μπορει να πραγματοποιηθεί αμεσα Και να πηγαινουν ,προσωρινα λεω και παλι , μονο τα σκουπιδια της πολης , οχι απο αλλες περιοχές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.