Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να «υποχωρεί» στις απαιτήσεις 15 κατοίκων του καθενός οικισμού

Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να «υποχωρεί» στις απαιτήσεις 15 κατοίκων του καθενός οικισμού

Φεβρουάριος 27, 2015 - 00:31
17 σχόλια

Tο κείμενο που διαβάστηκε  στη συγκέντρωση των πολιτών στην Τρίπολη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.
Διευκρινίζουμε τα εξής:

1) Όλο το Δ.Σ. του Δ. Τρίπολης έχει ευθύνες, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί, και όλες οι Δημοτικές Αρχές που πέρασαν απ’ το Δήμο. Όμως εξ αντικειμένου τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει αυτή τη στιγμή η παρούσα Δημοτική Αρχή.

2) Δεν είμαστε αρμόδιοι να γνωρίζουμε αν φέρει μεγαλύτερες ευθύνες ή όχι η Περιφέρεια. Όμως όταν δια στόματος κ. Νικολάκου μας λέει να «κόψουμε το λαιμό μας» δεν δείχνει τη δέουσα αλληλεγγύη και συνεργασία για ένα πρόβλημα που απειλεί ήδη την υγεία όλων μας.

3) Το να χωροθετήσεις ένα ΧΥΤΥ στον Δ. Τρίπολης ο οποίος έχει μία πολύ μεγάλη έκταση, δεν απαιτεί τους χρόνους που ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος. Θέλει μία σειρά εγκρίσεις από Υπηρεσίες, ΟΜΩΣ στην παρούσα φάση ποια Αρμόδια Υπηρεσία θα πάρει την ευθύνη να καθυστερήσει έστω και μία ημέρα την απαιτούμενη από αυτήν έγκριση; Αλήθεια την περιβαλλοντική μελέτη για Μεγαβουνι γιατί δεν την προχωρεί? Εκεί ποιος του φταίει?

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα Δημοτική Αρχή το πρόβλημα ήταν γνωστό και έχουν ήδη περάσει 6 μήνες!

Απλά θέλει τόλμη και ισχυρή Βούληση. Δεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος να «υποχωρεί» στις απαιτήσεις 15 κατοίκων του καθενός οικισμού και να κρατάει όμηρο ολόκληρη πόλη.

4) Το Λεβίδι δεν είναι λύση ούτε προσωρινή. Μιλάμε για παράνομο ΧΑΔΑ που έπρεπε ήδη να έχει «κλείσει» και ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή Natura στην «καρδιά» του Μαινάλου. Ο Δήμος Τρίπολης εκτείνεται σε τόσες «ερημιές» και ξεροβούνια, δεν χρειάζεται να μολύνουμε το Μαίναλο.

5) Αν κοιτάξουμε στους γύρω Δήμους της Περιφέρειας και όχι μόνο, θα διαπιστώσουμε ότι ήδη πολλοί από αυτούς κάνουν πιο ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων τους με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση σε πολύ μεγάλα ποσοστά με οικονομικά οφέλη για τους δημότες.

Ο Δήμος Τρίπολης εκτός από το να λύσει το προσωρινό μεν Τεράστιο δε, πρόβλημα της αποκομιδής των ήδη υπαρχόντων απορριμμάτων της Τρίπολης, θα πρέπει από τώρα να προσανατολιστεί σε τέτοιου είδους λύσεις και να ζητήσει τεχνογνωσία από γειτονικούς δήμους (π.χ. Δήμος Ευρώτα, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Ελευσίνας κτλ).

Ταυτόχρονα θα πρέπει με τη βοήθεια φορέων και συλλόγων που έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών για την ανακύκλωση.
Με βάση όλα τα παραπάνω ζητάμε από την παρούσα Δημοτική Αρχή:

1) Να δημοσιεύσει (με αριθμούς πρωτοκόλλου, ημερομηνίες κτλ) τις επιστολές και γενικά τις ενέργειες που έχει κάνει για τη λύση του προβλήματος.

2) Να ενημερώσει το Λαό της Τρίπολης ποιες Υπηρεσίες εμπλέκονται στην έγκριση του νέου ΧΥΤΥ στο Μεγαβούνι ή οπουδήποτε αλλού και ποια είναι η Υπηρεσία που την καθυστερεί.

3) Για οποιοδήποτε ΧΥΤΥ επιλέξει να ζητήσει την ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. ώστε όλοι μαζί να πάρουν την ευθύνη.

4) ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ
• ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ
• ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ 
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ !

Καλούμε επίσης την Περιφέρεια Πελ/σου να δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη και συνεργασία στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει για την Πόλη και να πάψει να «κωφεύει» στις Ανάγκες του Δήμου Τρίπολης.
Αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Το παρόν να δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ καθώς και να αποσταλεί και στους φορείς, συλλόγους κτλ.

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

Παιδιά στο μεγαβουνι δεν μπορεί να κανει κάτι γιΑτι απο τα 65 Στρεμματα που έχει για να κανει το έργο τα 48 Στρεμματα ειναι με τίτλους περασμένα σε ε9 και Κτηματολόγιο. Δηλαδή στα χωράφια που ειναι ιδιοκτησία μου μπορεί να φέρει τα σκουπίδια στο δήμο Τρίπολης. Τα 36000€ που θέλει να κανει έργα στο λεβίδι δεν λέτε τίποτα έξι μήνες δεν φωνάζατε ενώ οι κάτοικοι και στη δόριζα στο βάλτετσι στο λεβίδι στου θανα έκαναν τον αγώνα τους! Σας ενδιαφερει να φύγουν τα σκουπιδια μόνο απο την πόρτα σας τελικά! Και εγω ήμουν στην πορεία είμασταν μόνο 600 άτομα τόσο ενδιαφερει τους πολίτες της πόλης μας τα σκουπιδια! Την βιομηχανική περιοχή γιατι την εχουμε δεν μπορούμε να κανουμε κατευθείαν διαλογή και διαχωρισμό υλικών! Να παραιτηθούν όλοι άμεσα είσαστε λίγοι και επικίνδυνοι! Και ένα τελευταίο το μεγαβουνι έχει μπροστά του το βαλτετσορεμα το οποίο καταλήγει στην τάκα στο χωριό παλλαντιο και ένα κομμάτι του μάκρη και πίσω απο το γήπεδο του Αστέρα με υπόγεια νερά και επιφανειακά! Μπείτε στο διάστημα της δυτικής Μακεδονίας και ανοίξτε τα μάτια σας να καταλάβετε ποιο ΕΙναι το Σωστο! Ενω αυτοι εκει πάνω κοίταγαν τα πακέτα Ντελόρ να τα κανουν έργα εδώ κοίταγαν να τα φάνε γι αυτο φτασαμε σε αυτο το σημείο!

Το κείμενο είναι εξαιρετικά ανώριμο και αντιδραστικό και δείχνει ακριβώς τα σκουριασμένα μυαλά των Τριπολιτσιτών που στο συνέταξαν. Ας μου επιτραπεί λοιπόν να θίξω μονάχα ένα θέμα που είναι κι ο τίτλος του άρθρου. "Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να «υποχωρεί» στις απαιτήσεις 15 κατοίκων του καθενός οικισμού". Στη δημοκρατία, το δικαίωμα του ενός είναι αναφαίρετο. Στη δημοκρατία, οι πολλοί αποφασίζουν για θέματα κοινά κι όχι για τα προσωπικά και συνταγματικά δικαιώματα του ενός. Το να μπορεί ο άλλος να ζει αξιοπρεπώς και χωρίς κίνδυνο της ζωής του είναι αναφαίρετο δικαίωμα γραμμένο στο σύνταγμα και η προτροπή να μην υποχωρούμε στους 15 δείχνει μια νοοτροπία κανιβαλιστική άρα αντισυνταγματική. Ο αντίλογος; Ποιοι παράγουν τα σκουπίδια στη Τρίπολη; Οι κάτοικοι της. Ποιος πρέπει να επιφορτιστεί λοιπόν με τη διαχείριση τους; Οι Λεβιδιώτες; Οι Δοριζαίοι; Οι Παλιοχουναίοι; Όχι. Ο καθένας πρέπει να επιφορτιστεί με αυτό που ο ίδιος παράγει. Το 95% των απορριμμάτων του δήμου της Τρίπολης προέρχονται από την πόλη. Άρα σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας και το δίκαιο "you make, you pay" θα πρέπει να γίνεται η διαχείριση στη Τρίπολη και μάλιστα δίπλα σητ πόλη έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες με το πρόβλημα στα πόδια τους και να ξεκινήσουν ανακύκλωση. Οι κανιβαλιστικές λύσεις που ψάχνουν οικισμούς 15 ατόμων για να μεταθέσουν το πρόβλημα κι ας πεθάνουν οι λίγοι, οι λύσεις βαθιά μεσσαιωνικές και συμπτώματα της χωματερής στα μυαλά της επαρχίας. Ας γίνει επιτέλους αυτή η τομή που ζητάμε τόσα χρόνια. Ας πάψουμε να επικαλούμαστε τα έργα του Τατούλη, τη κάθε ΤΕΡΝΑ που έρχεται να κερδίσει από τις τσέπες μας, ας δούμε το πρόβλημα κατάματα κι ας αποφασίσουμε να κάνουμε μια διαχείριση που ΔΕΝ θα αφήνει υπόλειμμα έτσι ώστε όπου και να πάει να μην υπάρχει ρύπανση.

Μην γράφεις βλακείες "Τριπολιτσιώτη". Άκου "είναι περασμένα στο Κτηματολόγιο". Που το είδες το Κτηματολόγιο ρε έξυπνε στο μεγαβούνι;

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΠΕ

Είμαι δημ. σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μάλιστα νεοεκλεγμένος. Κατ'αρχήν τονίζω ότι συμφωνώ απολύτως με την κινητοποίητη των πολιτών και με το κείμενο που δημοσίευσαν. Έχω όμως να κάνω μία παρατήρηση και να απευθυνθώ στους συντάκτες του κειμένου,από τους οποίους κάποιοι πιθανόν να είναι και νομικοί: Σε ποια ακριβώς ενέργειά μου ή παράλειψή μου εντοπίζεται η ευθύνη μου για τα σκουπίδια? Υπάρχει κάποια πρόταση,κάποια απόφαση του δημάρχου που δεν την ψήφισα στο ΔΣ?Μήπως από το Σεπτέμβριο δεν ζητήσαμε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να γίνει συζήτηση στο ΔΣ για τα σκουπίδια κι ο δήμαρχος συνεχώς το ανέβαλλε? Μήπως από τον Σεπτέμβριο δεν ζητήσαμε να βρεθεί χώρος προσωρινής αποθήκευσης και η διοίκηση δεν το έπραξε? Μήπως δεν ψηφίσαμε τη μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων για Μεγαβούνι από τον Οκτώβριο η οποία εκ τότε αγνοείται? Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας,και επιπλέον επειδή η εξίσωση των ευθυνών,το όλοι φταίνε,όλοι ίδιοι είναι βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΖΑΜΠΑΘΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠ...ΕΣ ΤΟΥ

η χωματερή του πλατώματος ήταν και είναι η καλύτερη επιλογή φτανει να γίνεται σωστή διαχείρηση. δηλαδή διαχωρισμός στην πηγή, με σακούλες διαφορετικού χρώματος ή κάδους ανάλογους, και τα ανακυκλώσιμα σε κέντρο επεξεργασίας. το προιόν των οργανικών απορριμμάτων θάβεται στο πλάτωμα αφού πρώτα επεξεργαστεί σε ειδικές εγκαταστάσεις. επίσης χρειάζεται ένας χώρος για τα μπάζα. το πλάτωμα προσφέρεται και για αυτό. δεν αγνοείται η επιθυμία των Φιλικών που είχαν δίκιο που προσέφυγαν στο ΣτΕ αλλά δεν γινόταν σωστή διαχείριση. όλη η Τρίπολη έπρεπε να τους συμπαρασταθεί και να γίνει πριν 25 χρόνια το κέντρο επεξεργασίας. τώρα σε μια κοινή συμφωνία όλοι μαζί Δήμαρχος Περιφερειάρχης πολίτες να αποφασίσουμε για την καλύτερη λύση με συναίνεση. τα ήδη συσσωρευμένα πρέπει να πάνε στο Πλάτωμα και να θαφτούν. ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια των κάδων και να ξεκινήσει την κατασκευή των εγκαταστάσεων παρακάμπτοντας την γραφειοκρατίαμε την παρέμβαση και συνδρομή του αρμόδιου υπουργείου. αλλιώς να κλείσουμε τα διόδια με μαύρες σημαίες να κηρύξουμε γενική απεργία να κλείσουν σχολεία και υπηρεσίες να φέρουμε τα ΜΑΤ και τα κανάλια και όποιος υπουργός θέλει να έρθει να μείνει στην Τρίπολη στο καλύτερο ξενοδοχείο και να του βάλουμε και τα έξοδα. όλα τα κατεστημένα ανατράπηκαν κατά καιρούς μόνο με αντίδραση!

@Κάρολος Σαγάνης Σε μια δημοκρατία οι πολίτες διεκδικούν το δίκιο τους μέσω των Δικαστηρίων και όχι με αυτοδικία. Το Δικαστήριο εν προκειμένω έκρινε ότι δεν υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την προσωρινή προστασία των Λεβιδιωτών. Ως προς το σκεπτικό, "you make, you pay" ξεχνάς ότι ζεις σε οργανωμένο κοινωνικό σύνολο. Με το ίδιο σκεπτικό όσοι δε έχουν παιδιά δεν έπρεπε να πληρώνουν φόρους για σχολεία, όσοι δεν είναι άρρωστοι δεν έπρεπε να πληρώνουν φόρους για νοσοκομεία, όσοι δεν έχουν επιχειρήσεις δεν έπρεπε να πληρώνουν φόρους για τους εργαζόμενους και ούτω καθεξής.

Ανώνυμε 3, μη μπλέκεις διαφορετικά πράματα. Σου είπα οτι αυτή η αρχή (ο ρυπαίνων πληρώνει) είναι για να ευαισθητοποιήσει τους κατα τ΄αλλα αδιάφορους πολίτες σε ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν. Το κοινωνικό σύνολο επιμερίζει τις ευθύνες αναλογικά σε ΟΛΕΣ τις υποχρεωσεις. Αναλογικά πληρώνουμε φόρους (θα έπρεπε τουλάχιστον) και αναλογικά κατασκευάζονται έργα. Το πληθυσμιακό κριτήριο σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων είναι κανόνας απαράβατος. Όπως ο αυτοκινητόδρομος θα περάσει από τη Τρίπολη για να την εξυπηρετήσει, έτσι και η διαχείριση θα είναι δίπλα στη Τρίπολη επίσης για να την εξυπηρετήσει. Αλλά εδώ συμβαίνει το εξής οξύμορο : Δε θέλει η πόλη τη διαχείριση κοντά της, η πόλη έχει πολλές ψήφους άρα χαιδεύουμε την πόλη και την πληρώνουν οι 15 που ούτε έργα κοινής ωφέλειας έχουν δίπλα τους, ούτε νοσοκομεία ούτε τίποτα. Ας μη μπερδεύουμε λοιπόν αυτό που ανέπτυξα με τον ατομισμό που ανέφερες εσύ. Νομίζω ήμουν σαφής. Προφανώς κι οι Λεβιδιώτες θα πρέπει να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα απορρίμματα τους. Δε μπορούν; Τότε θα πληρώνουν κάποιους άλλους που είναι πρόθυμοι να το κάνουν. Αλλά οι λεβιδιώτες, οι Δοριζαίοι κι οι Παλιοχουναίοι μαζί παράγουν το 1% των απορριμμάτων (25.000 τόνοι η Τρίπολη και 250 τόνοι οι υπόλοιποι). Δε μπορεί η πόλη να κάνει τα χωριά αποχωρητήριο της μόνο και μόνο για εκλογικά ωφέλη των πολιτικών. Αν υπήρχε μια ερημιά ακατοίκητη να το καταλάβω. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρέπει να χωροθετήσουμε αναλογικά που σημαίνει και οικονομικότερα και ορθότερα.

"Ο ρυπαίνων πληρώνει" για μένα έχει την έννοια ότι τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης θα πάνε κάπου μέσα στο Δήμο Τρίπολης και όχι πχ στο Δήμο Καλαμάτας. Από εκεί και πέρα το Λεβίδι δεν είναι και τόσο μακριά από την πόλη ώστε να χρειάζεται νοσοκομεία κλπ που αναφέρεις. Στο κάτω κάτω είμαστε 3 μήνες με σκουπίδια στους δρόμους. Το δικαίωμα για τη μη ρύπανση του περιβάλλοντος υποχωρεί μπροστά στο δικαίωμα για την υγεία και την ζωή των πολιτών. Αν τα σκουπίδια ήταν μόνο μια εβδομάδα κάτω τότε οι Λεβιδιώτες ίσως και να κέρδιζαν την προσωρινή διαταγή. Αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει είναι να μην γίνεται απλά εναπόθεση των απορριμμάτων αλλά και ορθή διαχείριση τους. Διαφορετικά ΟΠΟΥ και να τα πάμε θα καταλήγουμε σε μόνιμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ενδεχομένως θα πρέπει να θεσπιστεί και μια μηνιαία αποζημίωση των Λεβιδιωτών από τον Δήμο μέχρι την ολοκλήρωση έργων ορθής διαχείρισης απορριμμάτων.

Γι'αυτά έχει ευθύνη η παράταξη Κοτσιάνη- Τζιούμη που όταν έπρεπε να πάρουν τα πακέτα Ντελόρ και να έχουν φτιάξει πρότυπη μονάδα στο πλάτωμα όπως έκαναν στη Μακεδονία, αυτοί τότε απλώς πέταγαν τα σκουπίδια, τα σκέπαζαν με χώμα και έπιναν με ήσυχη τη συνείδησή τους το φραπέ τους και τα ουζάκια τους.

Οταν επιχείρησε ο Σμυρνιώτης να τα πάει στη ΒΙΠΕ και μάλιστα οργανωμένα , επαναστάτησαν όλοι με πρώτο τον κύριο Τότση τον νυν αντιδήμαρχο. Τώρα που τα έχει πάει ο κύριος Τότσης χύμα μέσα σε κοντέινερ δεν τον πειράζει.

Είναι αστείο αυτό που προσπαθεί να περάσει ο Παυλής για να καλύψει την ανικανότητά του. Η πορεία έγινε από απλούς ανθρώπους που ξεσηκώθηκαν μέσω facebook. Kανένας πολιτικός δε μας ξεσήκωσε. Μας ξεσήκωσε το δίκιο μας και τα παιδιά μας που αρρωσταίνουν από ιώσεις και γαστρεντερίτιδες.

Τότε που έπρεπε να τα κάνουν ο Κοτσιάνης με το Τζιούμη, έπιναν καφέ στην πλατεία Άρεως...

Είναι κίνηση δημοτών και μόνο . Η Ζαμπαθά ήταν εκεί ως δημότης, όπως ήταν και ο Θεοδωρακόπουλος που είναι τοπικός σύμβουλος του Παυλή , όπως ήταν και ο πρόεδρος των τριτέκνων που είναι και υποψήφιος του Τσιαμούλου, όπως ήταν και ο Τσιάμας του Τζιούμη κ.τ.λ. Ολοι αυτοί ήταν ως δημότες. Μην προσπαθείτε να καπελώσετε την αγανάκτηση του κόσμου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.