Εορταστικός Αιώνιος Φοιτητής

Εορταστικός Αιώνιος Φοιτητής

Δεκέμβριος 29, 2014 - 09:46
2 σχόλια

Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες είπα να γράψω ένα εορταστικό κείμενο.

Λίγα πράγματα για μένα και τη συνεργασία μου με το ArcadiaPortal.gr πριν μπω στο κυρίως θέμα

Η συνεργασία μου με τα παιδιά στο Arcadia Portal ξεκίνησε τέλη Νοεμβρίου 2014. Η συμφωνία μας ήταν να δημοσιεύω ένα κείμενο με ό,τι θέμα θέλω εγώ σε εβδομαδιαία βάση και στο μεταξύ αν προέκυπταν φοιτητικά θέματα θα ήταν ευπρόσδεκτα. Στην ουσία η στήλη του Αιώνιου Φοιτητή είναι η πηγή πληροφόρησης του φοιτητή της Τρίπολης και στόχος μας είναι να είναι η πιο έγκυρη και η πιο κατανοητή που υπάρχει στην πόλη μας ώστε να ενημερώνονται σωστά οι φοιτητές από εμάς! Είχα την επιλογή να γράφω και υπογράφω κείμενα με το όνομα και το επίθετό μου ή να γράφω με ένα nickname. Επειδή όμως η Τρίπολη είναι μικρή και με ξέρει πολύς κόσμος εδώ λόγω της ενασχόλησής μου με τη σχολή και τα κοινά της επέλεξα το nickname. Όποτε στο άρθρο για το Γρηγορόπουλο και τον Ρωμανό που με κατηγόρησαν κάποιοι ότι γράφω υπό την ασφάλεια του nickname μου για αυτό λέω ό,τι λέω νομίζω ότι παίρνουν μια ξεκάθαρη απάντηση ότι είναι θέμα συμφωνίας και όχι τόσο θέμα ασφάλειας. ΕΠΙΣΗΣ ο λόγος που γίνεται είναι επειδή θέλω να επικεντρωθεί κάποιος στο κείμενο και όχι στο ποιος το γράφει. Πάντως με λίγο ψάξιμο η πραγματική μου ταυτότητα είναι εύκολα γνωστή, δε χρειάζεται να γίνει κανείς πράκτορας ειδικών αποστολών για να τη μάθει αν αυτό είναι ο διακαής του πόθος.

Παρά το nickname «Αιώνιος Φοιτητής» μόνο αιώνιος δεν είμαι... ακόμα. Ούτε ελπίζω να γίνω. Περνάω μαθήματα σιγά-σιγά και είμαι σε έτος νορμάλ για αυτά που χρωστάω και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Μου αρέσει η μουσική και ο αθλητισμός και φυσικά να κάθομαι όπως σε όλους τους ανθρώπους. Σαν χόμπι έχω το ποδήλατο, το κολύμπι ενώ γενικά μπορώ να χαρακτηριστώ ως gamer αφού αφιερώνω πολλές ώρες την ημέρα στον υπολογιστή παίζοντας και πολλά χρήματα από τα διαθέσιμά μου για εξοπλισμό gaming. Κατά καιρούς ανεβάζω βιντεάκια με gameplay από call of duty που παίζω φανατικά πλέον.

Παρακάτω ακολουθεί το κυρίως κείμενο:

Ερωτήσεις κλισέ που δεν αποφεύγει ένας φοιτητής και οι ανάλογες απαντήσεις

 

Επειδή το να γράψω ένα εορταστικό κείμενο δεν είναι στο μυαλό μου όπως το θεωρούν κάποιοι, δηλαδή με περιγραφές γιορτινού κλίματος και το τι έκανα τις γιορτές και άλλες λοιπές μπούρδες θα σας πω γι’ αυτό που υποδεικνύει ο τίτλος.

Όλοι οι φοιτητές περνάνε από την κρησάρα του σογιού και δέχονται μπροστά σε όλους τους συγγενείς περίεργες ερωτήσεις και αδιάκριτες πολλές φορές, μάζεψα όσες βρήκα σας τις δίνω με μερικές απαντήσεις ή tips για απαντήσεις..

  1. Ερώτηση γιαγιάς/παππού στο οικογενειακό τραπέζι: Έχεις βρει καμιά κοπέλα εκεί στα ξένα;
    Απάντηση: Ναι έχω βρει φυσικά(φυσικά και δεν έχω βρει αλλά με ρωτάς πάντα).
    ΤIP: Μπορεί να αρπάξεις κανά ψιλό παραπάνω για να τη βγάλεις για καφέ...και καλά
  2. Ερώτηση Γονέων: Διαβάζεις τίποτα εκεί ή τσάμπα σε στέλνουμε;
    Απάντηση: Προφανώς! Κάθε μέρα.
  3. Ερώτηση ΌΛΩΝ: Πόσα μαθήματα χρωστάς;
    Απάντηση: Αυτοσχεδιάστε δεν ξέρω.
    Τip: Μη δείξεις τα νεύρα σου για κανένα λόγο!
    Tip 2: Πέρνα κανά μάθημα για να μην έχεις πρόβλημα να το λές ;)
  4. Ερώτηση: Τι εννοείς γύρισες σπίτι στις 8 το πρωί; Και ως τότε τι έκανες; Με ποιους ήσουν;
    Απάντηση: Μπλα μπλα μπλα
  5. Ερώτηση ΌΛΩΝ: Ξεκίνησες το διάβασμα για την εξεταστική;
    Απάντηση: (Πες την αλήθεια δε σε παίρνει να πεις πολλά ψέματα που δε θα θυμάσαι.)
  6. Ερώτηση μάνας: Το καθάρισες το σπίτι πριν έλθεις(εννοεί σκούπισες κάτω από το πλυντήριο, πίσω από το κρεβάτι, έδιωξες κάθε ίχνος σκόνης από το σπίτι αυτό;)
    Απάντηση: Ναι, ρε μάνα προφανώς
    Απάντηση για τους τολμηρούς: Άμα θες έλα μια μέρα να δεις το σπίτι(αν σου πει ναι και εσύ μπλοφάρεις καλό είναι να έχει τα κλειδιά σου κάποιος που να μπορεί να καθαρίσει :p ).
  7. Ερώτηση γονέων στις γιορτές: Πήρες τίποτα να διαβάσεις τόσες μέρες που θα μείνεις εδώ;
    Απάντηση: Τι ερωτήσεις είναι αυτές; Για τεμπέλη με έχεις;(περιμένεις πληρωμένη απάντηση)
    TIP: Πάρε έστω ένα άκυρο βιβλίο και κάνε πως διαβάζεις 2 ώρες την ημέρα.
  8. Ερώτηση ΌΛΩΝ των μεγάλων: Πού θα πας; Τι ώρα θα γυρίσεις
    Απάντηση: (Από 5 χρόνων μέχρι 205 χρονών η ερώτηση αυτή είναι διαχρονική)
    TIP: Πες κατι στην τύχη για να μη σε πρήζουν...Λες και δεν είσαι 20 χρονών μαντράχαλος/γκόμενα. Λες και ξέρεις πολλές φορές πού θα πας. Φοιτητής είσαι! Η παρέα κάνει το μέρος!
  9. Ερώτηση μάνας: Μέθυσε ο Γιάννης χτες; Και πώς οδήγησε; Μεθυσμένος;
    Απάντηση: Αυτονόητη..Είχαμε κάποιον στην παρέα που δεν είχε μεθύσει
    Tip: Ξέρεις πολύ ότι ο Γιάννης ακόμα κα πιωμένος οδηγάει καλά. Πόσο μάλλον όταν έχει πιει λιγότερο από όλους τους μπεκρίδες! Δεν υπάρχει λόγος να το μάθει η μαμά ε!
  10. Ερώτηση μάνας σε άντρα φοιτητή(του πατέρα δεν πειράζει η ίδια ερώτηση):Το κάνατε; Πήρατε προφυλάξεις; Δε φαντάζομαι να το κάνατε χωρίς προφυλακτικά!
    Απάντηση: (τρολλιά μεγάλη) Από δω μαμά ο καρπός του έρωτα μου με τη Μαρία(φωτογραφία άκυρο μωρού στο κινητό)

 

Ας ελπίσουμε ο νέος χρόνος να συνοδευθεί από υγεία. Μη μασάτε αν δεν υπάρχουν λεφτά ή αν οι δυσκολίες στη ζωή σας σάς χαστουκίζουν κάθε μέρα. Όσο έχουμε ο ένας τον άλλον δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και ειδικά αυτούς που κάθε μέρα μέσα από την τηλεόραση και τα άλλα μέσα τους προσπαθούν να μας φοβίσουν, να μας τρομοκρατήσουν και να μας κατευθύνουν εν τέλει! Γι’ αυτό σφίξτε τα δόντια και πάμε όλοι μαζί μπροστά. Το 2015 ξεκινάει και ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι ότι θα πάει καλά!

Καλή χρονιά σε όλους!

 

Αιώνιος Φοιτητής

Ειδήσεις: 
Tags: 

2 Σχόλια

"Είχα την επιλογή να γράφω και υπογράφω κείμενα με το όνομα και το επίθετό μου Ή να γράφω με ένα nickname" λέει ο αιώνιος φοιτητής, και το τονίζω το ή, αν και στο κείμενο με το Ρωμανό απαντάει σε σχόλιο έτσι: "Ηταν συμφωνια με την ιστοσελιδα η χρηση nickname.", από το οποίο το λογικό νόημα είναι ότι η ιστοσελίδα του απαγόρεψε να βάλει πραγματικό όνομα, τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. Και αντιφάσκει με το "Επειδή όμως η Τρίπολη είναι μικρή και με ξέρει πολύς κόσμος εδώ λόγω της ενασχόλησής μου με τη σχολή και τα κοινά της επέλεξα το nickname", αλλά παρόλα αυτά δεν είναι για λόγους ασφαλείας. Είχε δηλαδή την επιλογή να βάλει το πραγματικό του όνομα, αλλά δεν το έκανε, όχι για λόγους ασφαλείας αλλά επειδή τον ξέρει πολύς κόσμος; Μόνο εγώ δεν βρίσκω λογικό νόημα σε αυτό; Και δεν το θεωρώ σημαντικό να σχολίασω, αλλά επειδή προφανώς αναφέρεται και σε μένα στο κείμενο, είπα να δω μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά κάτι. Αλλά πέρνωντας τα λεγόμενα του στα δύο κείμενα, πάλι δεν μπορώ να καταλάβω.

Αν ήσουν στη Γενική συνέλευση του τμήματος στις 27 Νοεμβρίου 2014 δε θα χρειαζόταν καν να σχολίασεις! Αλλά δεν θυμάμαι να σε είδα πουθένα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.