Διχόνοια

Διχόνοια

Φεβρουάριος 01, 2015 - 11:19
14 σχόλια

Δεν θα περίμενε κανείς στήριξη στη νεόκοπη κυβέρνηση από τα κόμματα εξουσίας. Προς Θεού. Ούτε καν από το κόμμα που ξεφύτρωσε προσφάτως –και αναφέρομαι στο Ποτάμι- οι «καλλιεργητές» και οι κηπουροί του οποίου είναι γνωστοί. Ίσως, όμως, θα περίμενε σιωπή. Σιωπή και περίσκεψη. Όχι τόσο από το Ποτάμι, όσο από τα κόμματα εξουσίας.

Ωστόσο, ας ξεκινήσουμε από τον Ποταμίσιο κ. Λιαρόπουλο, τα σχόλια του οποίου σε «τοίχο» μέσου κοινωνικής δικτύωσης προχθές Παρασκευή, όταν ο νέος υπουργός Οικονομικών συζητούσε με τον Γερούν Ντάισενμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση: «Γερούν, γερά, σπάσ’ του τον τσαμπουκά. Ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον τζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες! Και όμως!», έγραψε.

Κατ’ αρχάς, κύριε Ποταμίσιε μου, ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα είναι με το μέρος του Γερούν; Άλλα φάνηκαν στις κάλπες. Και, δεύτερον, όταν ο αρχηγός Στ. Θεοδωράκης έλεγε ότι εκείνος πρέπει να σταλεί στις Βρυξέλλες διότι ξέρει από διπλωματία, εννοούσε ότι για το κόμμα σας οι εταίροι είναι τζιτζιφιόγκοι; Να χαρώ εγώ επίπεδο!

Προχθές Παρασκευή, επίσης, ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προβλέψεις της παράταξής του θα δικαιωθούν –δηλαδή, η χώρα θα καταστραφεί, και η γαλάζια παράταξη τότε θα τη σώσει με εκείνον αρχηγό. Ωραία. Να εύχεσαι να καταστραφεί η χώρα που –όπως έχεις δηλώσει- τόσες θυσίες έχεις κάνει για να σωθεί, προκειμένου να την «ξανασώσεις». Το κόμμα και η καρέκλα πάνω απ’ όλα. Όχι, να μην πετύχει η νέα κυβέρνηση για να δικαιωθείς εσύ. Εξαιρετικά.

Και πάλι προχθές, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος δήλωσε την ήττα του, δήλωσε ότι θα τεθεί στο συνέδριο θέμα αρχηγίας του κόμματος και μετέθεσε τις διαδικασίες για μετά το Πάσχα. Κατά τον Μάιο. Δηλαδή, κάτσε να δούμε, σου λέει, μήπως κλείσει η «αριστερή παρένθεση» και φύγω τσάμπα και βερεσέ. Ετούτον εδώ, δεν φαίνεται να τον απασχολεί καν το γεγονός ότι το ΠαΣοΚ έχει χάσει τα πάντα και πρέπει να επαναπροσδιοριστεί τώρα –αν ενδιαφέρονται, ασφαλώς, να ορθοποδήσουν, κάτι που δεν βλέπω να απασχολεί την κοινωνία.

Το ζήτημα είναι ότι τα δύο κόμματα εξουσίας, όταν έπρεπε να είναι μπροστά στις διαπραγματεύσεις, τα έδιναν όλα αμαχητί. Ευλόγως αναρωτιόμαστε πώς έθεταν τόσα χρόνια τις περίφημες «κόκκινες γραμμές» δίχως να πουν ένα «όχι» στους εταίρους. Και τώρα το παίζουν «σωτήρες» στα μετόπισθεν, ευχόμενα ξεκάθαρα να αποτύχει η όποια προσπάθεια της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να συνεχίσουν το ευαγές τους έργο. Αμφιβάλλω αν ενδιαφέρονται για κάτι πιο γενικό, όπως το καλό της χώρας. Και αμφιβάλλω αν ενδιαφέρονται να σταθούν στα πόδια τους ως παρατάξεις, να εξυγιανθούν, να αντιληφθούν τι πραγματικά συνέβη. Με αυτές τις συμπεριφορές, και επειδή τα πραγματικά πρόσωπα στα δύσκολα αποκαλύπτονται, είτε πρόκειται για κόμματα είτε για πολιτικούς, αφήνουν να διαφανεί το μικρόψυχο ποιόν της πολιτικής πραγματικότητας.

Διχόνοια. Αρρώστια βαριά του τόπου τούτου, που δεν βλέπω να θεραπεύεται. Κακό του κεφαλιού μας…

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

14 Σχόλια

ο ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι καν κόμμα, αλλά αμάγαλμα αντιπροσώπων της εγχώριας ολιγαρχίας και διαπλοκής.Πρέπει να είναι το----- μοναδικό ποτάμι------ που αν κατουρήσεις το νερό... καθαρίζει. Πρόκειται για βολεμένα ανθρωπάκια (κυρίως μιλάμε για φανατικούς οπαδούς του Συστήματος Σημίτη) και ο μόνος τους στόχος ήταν να βολευτούν και πάλι στην εξουσία. Ωστόσο, ο Τσίπρας και ο Καμμένος τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν...

Κοπέλα μου την αγωγή της απεξάρτησης* δεν την αποφασίζει το πρεζόνι. *από τα λεφτά των άλλων

Η ιστορία των Ελλήνων είναι γεμάτη εμφύλιους και εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Δεν υπήρξε ποτέ ομοψυχία σε αυτή τη χώρα...

Paul Tomsen, τελειώσαμε με τους κλητήρες, ήσουν καλός όσο ήταν στα πράγματα ο Αντωνάκης που γυάλιζε το μάτι του και ο ιπποπόταμος, τώρα ψάξε για άλλη δουλειά.

Απεξάρτηση, αγωγή, εξαρτημένος (κοινώς, πρεζόνι), δίνουν το ιδεολογικό στίγμα του Paul Tomsen. ενός από τους σχολιαστές του σάιτ (να τον χαιρόσαστε παιδιά). Σε κάθε ευκαιρία, κρυμμένος πίσω από δήθεν πραγματισμό, ξερνάει μίσος εναντίον των ανέργων, των ανασφάλιστων, των επισφαλώς εργαζόμενων, των αστέγων, εκείνων που δεν έχουν ρεύμα, που κρυώνουν χωρίς θέρμανση, που τρώνε μια τυρόπιτα ή ένα κρουασάν για γεύμα. Μίσος, επειδή φοβάται ότι η ικανοποίηση των στοιχειωδών αναγκών αυτών των ανθρώπων θα γίνει εις βάρος της βόλεψής του, των καταθέσεών του. Σύγχρονος μαυραγορίτης ο Paul Tomsen.

Ναι, τώρα ο Tomsen είναι άνεργος και πίνει φραπέ στην Πετρινού συζητώντας για τα σκουπίδια. Εσύ τώρα θα μιλάς με την Μέρκελ απευθείας. Το σανό τουλάχιστον να το μασάς και λίγο όταν στο σερβίρουν.

Αγαπητή Εύα. Κάνε υπομονή μερικές εβδομάδες να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από το αποτέλεσμα κρίνονται όλα. Θα δούμε αν θα γίνει ρήξη, αν θα γίνει συμβιβασμός και ποιος θα είναι αυτός. Όταν τα δούμε αυτά μετά θα κάνουμε κριτική και συγκρούσεις. Το να γράφεις τώρα ενώ έχουμε μόνο παχιά λόγια ακόμα, τι νόημα έχει; Λίγες εβδομάδες υπομονή. Μακάρι να τα καταφέρει ο Βαρουφάκης, αλλά δικαίωμα στην κριτική έχουν όλοι. Δημοκρατία έχουμε.

@ Αnonymoys (χωρίς επαλήθευση) στις Κυρ, 01/02/2015 - 12:27 Σιγά ρε μεγάλε, μην είναι και το «άγαλμα» του Πουλόπουλου! Αμάλγαμα, άσχετεεεε! Θα σου πρόπτεινα πάντως, να μην χρησιμοποιείς δύσκολες λεξούλες, γιατί δεν έχεις μυρωδιά και γίνεσαι ρόμπα...

Γιατρέ ξέχασες ότι ειρωνευόταν και το Ευάκι, ή το συγκαταλέγεις στους μειονεκτικούς που υπερασπίζεσαι;

Kαλά τι θράσος έχουν οι κουτόφραγκοι, ζητάνε να μην πληρώνονται με τα λεφτά τους οι κηφήνες!!!!!

Ποιοι είναι οι κηφήνες ρε μακακα; Κρύψου μακάκα, κρύψου πίσω από ηλίθια nicknames

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.