Τσίπρας: Δεν επιθυμώ ρήξη με τους δανειστές

Τσίπρας: Δεν επιθυμώ ρήξη με τους δανειστές

Ιανουάριος 31, 2015 - 20:15
3 σχόλια
Με δήλωσή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να θέσει το πλαίσιο των προσπαθειών της νέας κυβέρνησης, μετά και τη χθεσινή ένταση ανάμεσα στον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.
Όπως εξηγεί ο Πρωθυπουργός, «η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε», ενώ ζητεί χρόνο, προκειμένου η κυβέρνηση να καταθέσει το δικό της μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης. «Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για το τέλος της λιτότητας και την επιστροφή σε μια αναπτυξιακή πολιτική, σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος της.
«Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φθάσουμε σε μια αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη», υπογράμμισε και ζήτησε χρόνο, ώστε «να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης το οποίο, μεταξύ των άλλων, θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους».
 
ΕΠΑΦΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΝΤΡΑΓΚΙ, ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ
Τηλεφωνικές επαφές είχε από χθες βράδυ ο κ. Αλ. Τσίπρας με τον Μ. Σουλτς, τον Γ. Ντάισελμπλουμ αλλά και τον Μ. Ντράγκι, στον απόηχο της αρνητικής αίσθησης που προκάλεσε η χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου του Γ. Βαρουφάκη και του Ολλανδού ομολόγου του. Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να είπε στον κ. Τσίπρα ότι δεν είχε την πρόθεση να αφήσει να διαφανεί ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. 
Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.