Δείτε μέχρι ποια ώρα επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα στην Τρίπολη

Δείτε μέχρι ποια ώρα επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα στην Τρίπολη

Ιανουάριος 31, 2015 - 13:04
8 σχόλια

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ήταν και η έκδοση κανονισμού λειτουργίας μουσικών οργάνων καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Ο κ. Σμυρνιώτης και ο κ. Τσιαμούλος έφεραν μια διαφορετική πρόταση προς ψήφιση, η οποία και στηρίχθηκε από τις παρατάξεις τους.

Ο κ. Τσιαμούλος είπε χαρακτηριστικά: «Ψηφίζω την κανονιστική περί μουσικών οργάνων, αλλά το ωράριο να επεκτείνεται έως τις 03:00 και να είμαστε πιο ελαστικοί στα πρόστιμα, διότι οι επιχειρήσεις έχουν γονατίσει από αυτά».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι όσο τραβάει προς τα πίσω το ωράριο, τόσο περισσότερο «μπαίνουν μέσα» οι επιχειρηματίες. «Δεν είναι δυνατόν ένα μαγαζί που ανοίγει στις 07:00 να παραμένει ανοικτό έως τις 07:00 το επόμενο πρωί. Πρέπει να δουλέψουν τα καταστήματα που ανοίγουν πιο αργά. Η ταμπακιέρα αφορά 5-10 καταστήματα. Είναι προκλητική η στάση μερικών, και στα 200 μέτρα απόσταση ακούγεται η μουσική τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, και κλείνοντας, τόνισε: «Θα εφαρμοστεί η κανονιστική που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή, από τη στιγμή που θα αναρτηθεί στη Διαύγεια».

Με ευχές δεν λύνονται τα προβλήματα

Η κανονιστική αναφέρει ότι κατά τη χειμερινή περίοδο και από την 1 Οκτωβρίου μέχρι 31 Μαρτίου, Κυριακή έως Πέμπτη, η μουσική θα επιτρέπεται έως τη 01:00 κατ’ ανώτατο όριο και Παρασκευή – Σάββατο - παραμονές αργιών, τις επίσημες αργίες, τοπικές, θρησκευτικές και εθνικές εορτές, έως τις 02:00 της επόμενης ημέρας κατ’ ανώτατο όριο.

Δεύτερον, κατά τη θερινή περίοδο από 1ης Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 02:00 της  επόμενης ημέρας κατ’ ανώτατο όριο.

Σημειωτέον ότι τη θερινή περίοδο η μουσική θα λειτουργεί μόνον εντός των καταστημάτων με κλειστές πόρτες και παράθυρα για την προστασία και περιφρούρηση της κοινής ησυχίας των περιοίκων.

Για καταστήματα που κάνουν χρήση μουσικής στον υπαίθριο χώρο ορίζεται και για τη χειμερινή περίοδο το όριο στις 24:00 και κατά τη θερινή περίοδο στη 1:00.

Στις περιπτώσεις που αφορούν γάμους, βαφτίσεις και συναφείς εκδηλώσεις, το ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρατείνεται έως τις 03:00, κατ’ εξαίρεση την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον δεν ενοχλούν τους περίοικους, κατόπιν αιτήσεως και έγκρισης από τον δήμαρχο Τρίπολης.

Ο κ. Σμυρνιώτης και ο κ. Τσιαμούλος έφεραν άλλη πρόταση, η οποία ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα την παράταξη Σμυρνιώτη και Τσιαμούλου. Αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής, η οποία ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Δείτε στο συνημμένο που ακολουθεί τα άρθρα της κανονιστικής.

Συνημμένα αρχεία: 

8 Σχόλια

ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΥΛΟΥ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΖΟΥΛΟΥ. ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΝΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ.

Το γεγονός οτι η καφετέρια με την καλύτερη ηχομόνωση στην πόλη αυτή τρώει τις περισσότερες μηνύσεις για παραβίαση της κοινής ησυχίας πραγματικά με ξεπερνα! Το ακόμα μεγαλύτερο παράδοξο είναι ότι οι μυνήσεις δεν προέρχονται απο άμεσους ανταγωνιστές που θα εποφεληθούν απο το κλείσιμο του εν λόγω μαγαζιου για να αυξήσουν την πελατεία τους αλλά από μαγαζιά που παίζουν άλλου είδους μουσικη και έχουν άλλου πελάτες/θαμώνες και ξενοδοχεία! Και όλα αυτά τη στιγμή που διασχίζοντας την πετρινού ενα τυπικο Σαββατόβραδο είσαι θέση να ακούσεις πεντακάθαρα τους στίχους των τραγουδιών που παίζουν απο όλα τα μαγαζιά εκεί! Οχι δεν ειμαι συνογορος του εν λογω μαγαζιου και μάλιστα έχω να πάω καιρό λογώ συγκυρίων αλλά δε μπορώ να παραβλέψω την χωριατολογική που επικρατεί εδώ.

Θες να μου πεις ότι τα ξενοδοχεία δεν έχουν συμφέρον; (μιλώ για την ησυχία που χρειάζονται οι ένοικοι τους για τον ύπνο)

ΚΑΛΑ ΕΣΥ Η ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ........Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.......????

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.