Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα

Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα

Ιανουάριος 30, 2015 - 17:55
4 σχόλια

«Σαθρά δομημένη επιτροπή» χαρακτήρισε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και του προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, με τον πρώτο να απορρίπτει την παράταση του προγράμματος και τη συνεργασία με την τρόικα και τον δεύτερο να αποχωρεί προβληματισμένος.

Αν και ο κ. Νταίσελμπλουμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών μίλησε για εποικοδομητικές επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, φάνηκε ενοχλημένος με τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι η τρόικα αποτελεί μια «σαθρά δομημένη επιτροπή», ενώ συνέδεσε την ευρωπαϊκή στήριξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από ελληνικής πλευράς. Ακόμη, επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, αλλά όχι και η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση» και ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης, είπε ότι στράφηκε γύρω από το ζήτημα της δημιουργίας ενός κλίματος εμπιστοσύνης για μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα.
 


4 Σχόλια

Για να είμαι ειλικρινής (as usual) μου θυμίζει τον καβγατζή - ναύτη Κερέλ, για πολλούς λόγους

Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Ποταμιού, Λυκούργος Λιαρόπουλος, σχολιάζοντας με αναρτήσεις του στο Facebook τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τάχθηκε υπέρ του ευρωπαίου αξιωματούχου γράφοντας “Γερούν γερά! Σπαστού τον τσαμπουκά!”.

Με το μέρος του Ολλανδού είναι αυτοί που θέλουν απολύσεις, μείωση μισθών-συντάξεων, εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, ασυδοσία των πέντε-δέκα μεγάλων οικογενειών που απομυζούν τον πλούτο της χώρας, λιτότητα, λιτότητα και, τέλος, λιτότητα μέχρι να γίνουμε όλοι χώμα. Ποιος είναι με το μέρος του Ολλανδού;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.