Στην εποχή της καθαρής προπαγάνδας

Στην εποχή της καθαρής προπαγάνδας

Ιανουάριος 30, 2015 - 08:44
18 σχόλια

2 μέρες μετά τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου ο Υπουργός οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να βρουν τους φταίχτες στο πρόβλημά τους στην «Ελληνική Ελίτ» και όχι στις Βρυξέλλες. Είναι μία καθαρή, αριστερή και μάλιστα ριζικά προοδευτική θέση για το ποιος φταίει για τα δεινά της χώρας.

Και όμως την Τετάρτη το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας μέρας οι ειδήσεις και οι σχολιασμοί στα περισσότερα κανάλια της χώρας, έπαιζαν τις δηλώσεις Σουλτς που πριν έρθει την Πέμπτη 29/1/2015 είπε ότι «είναι φρίκη που η Ελλάδα δεν συμφώνησε για τις αποφάσεις της Ε.Ε. για τη Ρωσία». Επίσης έπαιζαν το «Μεγάλο Κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αναλύσεις επί αναλύσεων για το λιμάνι, την Κόσκο, τα αεροδρόμια ειδικά από τον Έλληνα σχολιαστή του Mega Channel κ. Πρετεντέρη. Και όμως την Πέμπτη που το Χρηματιστήριο είχε άνοδο δεν υπήρξε καμία μα καμία ανάλυση από τον κ. Πρετεντέρη.

Ο κ. Πρετεντέρης ανέλυσε στο μεγάλο κανάλι επί 5 λεπτά τη δήλωση Μέρκελ που την μάθαμε έμμεσα από το Ρόιτερ με διαρροή από Βουλευτές της ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα του Μνημονίου και των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης». Για τη δήλωση Σόιμπλε η σιωπή Πρετεντέρη και υπολοίπων σχολιαστών ήταν εκκωφαντική. Φαίνεται ότι η μάχη του φόβου θα συνεχιστεί από τους ίδιους παίκτες, που 4,5 χρόνια τώρα αγνοούν το προφανές ότι η χώρα έχει αλλάξει πορεία.

Όσο θα φωνάζουν και θα απειλούν τόσο ο Ελληνικός λαός θα τους βάζει στο περιθώριο. Απόδειξη η γενική αντίληψη ότι ο κόσμος περιμένει να εξελιχθεί η πολιτική της νέας κυβέρνησης στα τρέχοντα και πιο σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα. Γι’ αυτό και η καθαρή προπαγάνδα δεν πιάνει πλέον. Για σκεφτείτε λίγο. Να έρχεται ο κ. Σουλτς και να λέει ότι έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμαχήσει με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και όχι με τους ΑΝ.ΕΛΛ. Να κάνει δηλώσεις ο Αλβανός ηγέτης και να τονίζει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας οφείλονται στα «μπουζούκια και στην κατανάλωση». Να βγαίνει πρωτοσέλιδο από γνωστό ΜΜΕ της Γερμανίας με την Αφροδίτη της Μήλου, με ένα περίστροφο στο χέρι και να σημαδεύσει τη Μέρκελ. Σας ρωτώ. Πού είναι η ευρωπαϊκή λογική; Πού είναι ο ρεαλισμός;

Δυστυχώς αυτό ακριβώς ζούμε. Η εποχή μας διακρίνεται από καθαρή προπαγάνδα εντυπώσεων και επικοινωνίας χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά να έχει ως σκοπό τον πλήρη επηρεασμό του πολίτη, την ψυχολογική του καταπίεση και την απόλυτη χειραγώγησή του. Δεν υπάρχει ουδέτερη πληροφόρηση μόνο ενδεχόμενες πλευρές που τονίζουμε βομβαρδίζοντας τον πολίτη – καταναλωτή πληροφοριών.

Όλο και περισσότεροι νέοι ανακαλύπτουν εναλλακτικά δίκτυα πληροφόρησης. Όλο και περισσότερα ΜΜΕ ακολουθούν συνεταιριστικές και πολυσυλλεκτικές διαδικασίες. Αυτή η πάλη θα έχει νικητή και ηττημένο. Μπορεί να χάσουμε την ελευθερία έκφρασής μας, μπορεί να μην μιλάμε σε 10 χρόνια για μαχητική δημοσιογραφία. Γι’ αυτό λέμε ότι μετά το 1989 ο κόσμος έπαψε σταδιακά να προοδεύει και δυστυχώς να οδεύει σε έναν νέο μεσαίωνα. Όχι μόνο οικονομικών αλλαγών αλλά και αλλαγών σκέψης, κρίσης και επικοινωνίας, δηλαδή πολιτικής.  

Άκης Χουζούρης

Ειδήσεις: 
Tags: 

18 Σχόλια

Στην Ελλάδα υπάρχει ...ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση (με πρωθυπουργό έναν κομπλεξικό πρώην κνίτη που προτιμάει τα ακριβά ρούχα από μια φτηνή γραβάτα γιατί πουλάει ως αντισυμβατική συμπεριφορά), επειδή κάποιοι πιστεύουν πως τους ψεκάζουν. Προφανώς γι αυτό είναι και οι μόνοι σύμμαχοι των ...αριστερών ριζοσπαστών στον αγώνα για να αλλάξουν την Ευρώπη. Τη λέξη προπαγάνδα την μεταφέρει το περιστέρι του αγιασμού από το Βατικανό μέχρι το σκοπευτήριο της Καισαριανής...

Φυτώριο πολιτικής το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μονοπωλεί την αγορά. Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, βγήκαν από άλλα φυτώρια ή φύτρωσαν τυχαία. Στον τομέα της προπαγάνδας έχει μείνει πολύ πίσω, δεν εκσυγχρόνισε τους μηχανισμούς πλασαρίσματος του προϊόντος του, γι' αυτό σιγά-σιγά, αλλά απελπιστικά αργά, φθίνει εκλογικά και μετατρέπεται όλο και πιο πολύ σε μεσσιανικό μόρφωμα που φροντίζει την ψυχή που θα παραδώσει και όχι τη σκληρή πραγματικότητα, ότι δηλαδή πρέπει να φάμε, να ζεσταθούμε, να ντυθούμε.

@Σύντροφος προβο.........Aγαπητέ το άδειο σου κεφάλι μόνο τέτοιες μ@λ@κίες μπορεί να γράψει. άντε χάσου μωρή βούλτεψη..........γελοίε...

Ότι πεις... Προς το παρόν απόλαυσε το χορό του Ζαλόγγου! Όπα με τους μπαχαλάκηδες και τους βαψομαλλιάδες υποστηρικτές των αναρχομπαχαλάκηδων!!!

Η αντιπαράθεση απόψεων, καλό είναι να γίνεται σε πολιτισμένο επίπεδο. Ο υπογράφων σύντροφος που προβοκάρει, πρέπει να είναι ένας από τους λίγους ακόμα που ιδεολογικά είδαν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, ίσως ακόμα αντιστέκεται στην τάση να καταντήσει Χρύσανθος Λαζαρίδης αλλά δεν χάνει ευκαιρία να δράσει και να γράψει σε χουλιγκάνικο στυλ. Προϊόν των φυτωρίων για τα οποία μιλούσα προηγουμένως. Έχω αρκετούς τέτοιους φίλους, καλά μυαλά, για τα οποία πονάω, γιατί αποδεικνύουν ότι είναι δυστυχισμένοι.

Δεν πρόλαβα να μιλήσω για την ανάγκη πολιτισμένου διαλόγου και ήρθε ο πιο κακοήθης από τους προπαγανδιστές να πετάξει τις γελοιότητές του.

Η αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας έχει βαφτιστεί κινδυνολογία... Εχθές, στελέχη της κυβέρνησης διατύπωσαν την άποψη ότι μπορεί να μη πληρωθούν συντάξεις και μισθοί σε 2-6 μήνες. Το γεγονός και μόνο ότι άφησαν να εννοηθεί κάτι τέτοιο, υποδηλώνει όχι την επικινδυνότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον ερασιτεχνισμό τους.

Άλλα φοβάμαι, όχι τον ερασιτεχνισμό γιατί οι ερασιτέχνες μαθαίνουν, ενώ οι εξπέρ του προηγούμενου καθεστώτος ήξεραν μόνο πώς θα μας καταστρέψουν.

Ο Στρατούλης (Και άλλα παιδιά του αριστερού κομματικού σωλήνα) εγγυώνται τη μισθοδοσία, χωρίς να αποκαλυφθεί σε τι νόμισμα θα είναι.. Είναι πράγματι ακίνδυνος ερασιτεχνισμός... Αυτο το άτιμο το ALZHEIMER φταίει...

Φιλάρα, το γάβγισμα είναι το μόνο προσόν σου, όλοι διαπιστώνουμε ότι το έχεις κάνει τέχνη. Μπράβο, τα συγχαρητήριά μας! Μας δείχνεις ότι είμαστε σε καλό δρόμο (αν έρθουν από τη μεριά σου επιδοκιμασίες, θ' αρχίσουμε να ψαχνόμαστε που κάνουμε λάθος). Όταν οι ληστές των καναλιών φάνε την κατραπακιά και κληθούν να πληρώσουν, τότε να δεις τι θα γίνει. Όταν οι ληστές των διυλιστηρίων εμποδιστούν να διοχετεύουν λαθραία καύσιμα, γοερές οιμωγές θα φτάσουν στα ουράνια. Όταν οι άρπαγες της εθνικής περιουσίας καταλάβουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ ξεδοντιάζεται, εκεί θα έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου (που ξέρατε). Έξι μέρες και ψοφήσατε από το φόβο, και που είσαι ακόμα!

Observer -----Aυτά που γράφεις τα έλεγε προεκλογικά η δεξιά καφρίλα,κάτι καινούργιο έχεις;;;διαφορετικά άει π.............

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΚΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ: "Πλανάσαι πλάνην οικτράν" Για την αντιγραφή: Observer

Tα ίδια λένε και δανειστές μετά τις εκλογές... Τελείως ακατοίκητο τόχεις το ρετιρέ.

Ναι, ακριβώς, γελοίε καραγκιόζη, πλανάται πλάνην οικτράν. Και διαβάζω ότι ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα και οι γερμανοί το σκέφτονται. Τελικά θα μείνεις μόνος σου, εσύ, ο Αντωνάκης που γυαλίζει το μάτι του, ο Α ρε τρόικα πόσο άργησες, τα αποτρόπαια σχόλια, ο Κουτσούμπας με τον σύντροφο προβοκάτορα, να ελπίζετε, ένα μάτσο λυσσασμένα σκυλιά να ποντάρουν και να εργάζονται για την καταστροφή της χώρας. Α, ξέχασα, μαζί με τον Λυκούργο Λιαρόπουλο.

Μην ξεχνάς τον ξακουστό Paul Tomsen και το Λακάν (μάλλον τελειώσαμε με τους ντόπιους μαυραγορίτες, τώρα θα ψάχνουν για νέα ψευδώνυμα, πέρα από το γενικής χρήσης "ανώνυμος")

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.