Αντιδράσεις για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολείο στην Τρίπολη

Αντιδράσεις για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολείο στην Τρίπολη

Ιανουάριος 29, 2015 - 08:36
2 σχόλια

Το παρακάτω κείμενο αφορά έναν τοπικό αγώνα ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που δόθηκε πρόσφατα σε μια γειτονιά της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα φυλλάδιο που μοιράζεται στην Τρίπολη απευθύνεται στους κατοίκους των οδών Γιάννη Κολοκοτρώνη, Μαντά, Ιάσωνος, Λουσίου, Διάκου, 11ου Συντάγματος, Θεοκρίτου, Λυκαίου, Δαβάκη, Μύρωνος, Αγίας Κυριακής και Δελφών, αλλά σίγουρα αφορά όλους τους κατοίκους και όλους όσοι ζουν στην Τρίπολη.

Το φυλλάδιο αναφέρει:

«Εταιρία κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται να τοποθετήσει κεραία δίπλα από το σπίτι σου και τα παιδιά σου.

Δίπλα στο 1ο Δημοτικό σχολείο και στο 12ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης. Μέσα στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τρίπολης.

ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;»

Οι κάτοικοι σε αυτή την επιστολή την οποία μοίρασαν έξω από σχολεία της Τρίπολης αλλά και στις πολυκατοικίες και στα σπίτια της γειτονιάς απαιτούν:

Να μην τοποθετηθούν κεραίες δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο 12ο Νηπιαγωγείο των παιδιών τους.

«Όχι κεραίες στη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, όχι κεραίες δίπλα στα παιδιά, τα εγγόνια και τους εγκύους μας. Όχι στον καρκίνο και στη δημιουργία θανατηφόρας ζώνης στη γειτονιά μας».

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, «η υπέρβαση των ορίων επιτρεπτής έκθεσης του γενικού πληθυσμού είναι ενδεχόμενη όταν οι κεραίες εγκαθίστανται σε τέτοιες θέσεις ώστε το κοινό να έχει πρόσβαση σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή οριζόντια απόσταση από τις ακτινοβολούσες επιφάνειες των κεραιών. Κεραίες εγκατεστημένες πάνω ή κοντά σε στέγες κτιρίων μπορεί να αποτελέσουν τέτοιες περιπτώσεις.

Σε περιπτώσεις όπου κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας είναι ισοϋψείς προς τα γειτονικά κτίρια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε όλες τις θέσεις των γειτονικών κτιρίων όπου δυνατή η πρόσβαση του γενικού πληθυσμού».

Μεταξύ άλλων, ορίζει τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ακτινοβολία από κεραιοσυστήματα που είναι εγκατεστημένα κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς αναφέροντας:

«Σύμφωνα με τον Νόμο 3431/2006, ‘Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών, που καθορίζονται στα άρθρα 2 έως 4 της υπ’ αριθμ. 53571/3839/6.9.2000 κοινής υπουργικής απόφασης ή στην εκάστοτε ισχύουσα αντίστοιχη κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών και Επικοινωνιών’».

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.