Πού πάνε τελικά τα υλικά από τους μπλε κάδους της Τρίπολης; (video)

Πού πάνε τελικά τα υλικά από τους μπλε κάδους της Τρίπολης; (video)

Ιανουάριος 28, 2015 - 12:08
7 σχόλια

Εκτός από τα οργανικά απορρίμματα, αυτά που ονομάζουμε«βρώσιμα», ό,τι τρώγεται δηλαδή,όλα τα άλλα απορρίμματα, δηλαδή οι κάθε είδους συσκευασίες που προέρχονται από τη Βιομηχανία ή τη Βιοτεχνία καθώς και τα χειροτεχνουργήματα, είναι καθαρά, δηλαδή χωρίς προσμείξεις με οργανικές ύλες.

Τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) είναι εγκαταστάσεις όπου με την μέθοδο της μηχανικής - χειρωνακτικής διαλογής, διαχωρίζονται τις ομάδες υλικών οι οποίες  προέρχονται από διαλογή στην πηγή. Στη συνέχεια, τα υλικά υφίστανται ποιοτική αναβάθμιση και δεματοποίηση ανά υλικό.

Ο Δήμος Τρίπολης, εφόσον δεν έχει τηδυνατότητα να κάνει αποκομιδή απορριμμάτων από τους μαύρους κάδους, κάνει αποκομιδή ανακυκλώσιμων από τους μπλε κάδους.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, μερικά απορριμματοφόρα του δήμου τα οποία κυκλοφορούν στην Τρίπολη μαζεύουν υλικά από τους μπλε κάδους, όχι όμως σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα οι μπλε κάδοι σε αρκετές γειτονίες να μένουν γεμάτοι.

Το ΑrcadiaPortal.gr σε επικοινωνία που είχε με το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Τρίπολης πληροφορήθηκε από υπάλληλο της εταιρίας ότι ο Δήμος Τρίπολης πηγαίνει εκεί τα υλικά από τους μπλε κάδους τα οποία είναι για ανακύκλωση. Σε ερώτησή μας για τον αν τις τελευταίες μέρες τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης μεταφέρουν ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς ο δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναφέρει ότι το ΚΔΑΥ δεν μπορεί να δεχθεί αλλά απορρίμματα, ο υπάλληλος ζήτησε να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους της εταιρίας και να μας καλέσουν εκείνοι για περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Ζαπουνίδης επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε ότι τα απορριμματοφόρα του δήμου Τρίπολης πηγαίνουν κανονικά τα ανακυκλώσιμα στο ΚΔΑΥ. Όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα χωρητικότητας και αν σταμάτησε η ανακύκλωση ο υπεύθυνος μας ενημέρωσε ότι μέχρι και το Σάββατο τα ανακυκλώσιμα μεταφέρονται κανονικά.

Άρα τα λεγόμενα του υπεύθυνου στο ΚΔΑΥ Τρίπολης έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του κ. Παυλή ο οποίος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αναφέρει ότι υπάρχει δυσκολία στην ανακύκλωση.

'Oπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Παυλής στη συνεδρίαση του ΔΣ αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Το ΚΔΑΥ Τρίπολης δεν μπορεί δεχτεί ανακυκλώσιμα από το δήμο Τρίπολης

Οι δημότες της Τρίπολης δυστυχώς δεν είναι συμφιλιωμένοι με τη διαδικασία της ανακύκλωσης υλικών, με αποτέλεσμα να αφήνουν τα οργανικά απορρίμματα που παράγουν στους μπλε κάδους, καταστρέφονταςέτσι την παραγωγή της ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Τρίπολης αρκετές φορές έχει επισημάνει ότι οι πολίτες δεν συμμορφώνονται με την ιδέα της ανακύκλωσης πετώντας στους κάδους που δέχονται γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο και τα απορρίμματα που παράγουν καθημερινά.

Να αναφέρουμε ότι τα υλικά που ανακυκλώνονται είναι τα εξής:

Χαρτί, π.χ. εφημερίδες και περιοδικά, χάρτινες συσκευασίες, π.χ. χαρτόκουτα, γυαλί, γυάλινες συσκευασίες, μεταλλικοί περιέκτες, π.χ. κονσέρβες, αλουμινένια κουτάκια, όλα τα πλαστικά δοχεία και οι πλαστικές συσκευασίες, π.χ. σακούλες, ειδικά απορρίμματα όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οχήματα, ελαστικά οχημάτων, λιπαντικά έλαια.

Η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Τρίπολη μπορεί να είναι τραγική, αλλά με την ανακύκλωση μπορούν να περιοριστούν τα απορρίμματα στους δρόμους της Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Που πάνε τελικά τα υλικά από τους μπλε κάδο


7 Σχόλια

Με ενα επιτοπου ρεπορταζ θα δειτε τα βουνα που υπαρχουν στο κεντρο αποθεσης!!!

Που είναι αυτά που έλεγες προεκλογικά ότι σε τρεις ημέρες θα έχεις μαζέψει τα σκουπίδια;

Να μη φεύγουμε από το κύριο θέμα μας που είναι ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Όση ανακύκλωση και να κάνουμε, σκουπίδια παράγουμε και θα παράγουμε. Ωραία ήταν το πακετάρισμα όπου έγινε (σε μη βιοδιασπώμενες τεράστιες σακούλες οι οποίες θα παραμείνουν αναλλοίωτες όπου τελικά πεταχτούν για 500 χρόνια), αλλά δεν φτάνει. Η Τρίπολη έχει τριτοκοσμική εικόνα και απορώ πως οι υπεύθυνοι γι αυτό το χάλι κοιμούνται το βράδυ, χωρίς ντροπή. Προσωπικά πηγαίνω πλέον και τα ανακυκλώσιμα σε άλλες πόλεις όταν μπορώ, διότι δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη ότι όοοοοοταν καμιά φορά περάσει το ειδικό όχημα και τα πάρει, δεν θα καταλήξουν σε άσχετο μέρος. Αυτά. Α, και να μην ξεχάσω, την υποψηφιότητα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα πώς θα τη γιορτάσουμε; με λαδόκολα και γουρνοπούλα πάνω στα βουνά των σκουπιδιών;

Τα χαρτονια που βαζουν οι πολιτες για ανακυκλωση,καποιοι επιτηδειοι τα κλεβουν και τα πουλανε!!

μια ερωτηση λιγο ασχετη μηπως ξερετε που μπορω να αφησω ηλεκτρικες συσκευες οπως εναν παλιο υπολογιστη για να μην επιβαρυνω τους καδους? υπαρχει καποιος χωρος οπου μπορω να αφησω τις παλιες μου συσκευες?

τι λε ρε παιδί μου! μας κλέβουν τα σκουπίδια κάτω από τη μύτη μας!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.