Καθαρή νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρή νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ιανουάριος 26, 2015 - 10:34
1 σχόλια

Επτακομματική Βουλή – Εκτός Κίνημα και ΔΗΜΑΡ - Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ συναντάται σε λίγη ώρα ο κ. Τσίπρας

Πρώτη φορά Αριστερά η χώρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πετυχαίνει ξεκάθαρη νίκη. Το πρώτο κόμμα λαμβάνει μέχρι στιγμής, και με καταμετρημένο το 99,81% της Επικράτειας, ποσοστό 36,34% και 149 έδρες. Ακολουθεί η ΝΔ, με ποσοστό 27,81% και 76 έδρες. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, με 6,28% και 17 έδρες και τέταρτο αναδείχθηκε το Ποτάμι με 6,05% και επίσης 17 έδρες.

Το ΚΚΕ απέσπασε 5,74% (15 έδρες), ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,75% και 13 έδρες, το ΠαΣοΚ με 4,68% και 13 έδρες. Επομένως, τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή είναι επτά. Εκτός Βουλής έμεινε το νεόκοπο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του κ. Γ. Παπανδρέου (2,46%), η Ένωση Κεντρώων (1,79%), η Τελεία (1,77%), ο ΛΑΟΣ (1,03%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,84%), και οι Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ (0,49%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΠαΣοΚ και ΑΝΕΛ δεν κατόρθωσαν να εκλέξουν βουλευτές Επικρατείας, με αποτέλεσμα εκτός Βουλής να μένουν οι κκ. Φλωρίδης, Μπίστης, Κουίκ και Ρήγας. Ενδεικτικά, εκτός Βουλής μένουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής, όπως η Φωτεινή Πιπιλή, ο Μιχάλης Ταμήλος, η Άντζελα Γκερέκου, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Αθ. Πλεύρης, η Ζέττα Μακρή, η Μίκα Ιατρίδη, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Π. Παναγιωτόπουλος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Αλ. Τσίπρας θα συζητήσει σήμερα με τον κ. Π. Καμμένο, με τον οποίον προεκλογικά υπήρχε η βούληση για συνεργασία, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά υπάρχει αίτημα να συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκη όσο και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπα.

Αυτή τη στιγμή, ο κ. Καμμένος κατέφθασε στην Κουμουνδούρου, όπου κυριολεκτικά επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς εκτός από τα ελληνικά κανάλια, εκεί βρίσκονται δημοσιογράφοι από ξένα πρακτορεία, εφημερίδες και κανάλια, καθώς το ενδιαφέρον για τα ελληνικά πράγματα βαίνει αμείωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν ήδη συμφωνήσει. Το μεσημέρι αναμένεται ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον κ. Κ. Παπούλια, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αύριο να ορκιστεί, εκτός απροόπτου, η νέα κυβέρνηση.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επιτέλους. Τώρα, για το καλό της χώρας, απομένει να ξεκουμπιστεί από την πολιτική σκηνή ο Αντωνάκης που γυαλίζει το μάτι του (από χτες πολύ περισσότερο) και να στηθεί απ' την αρχή ένα κεντροδεξιό σχήμα. Η Ν.Δ. κατέρρευσε. Θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει. Οι επιζώντες θα πρέπει να σβήσουν κάθε στοιχείο της περιόδου Σαμαρά. Θα μπορέσουν να το πετύχουν; Δύσκολο. Το κόμμα έχει χάσει τον κεντροδεξιό χαρακτήρα του, είναι μια πολυπληθέστερη χρυσή αυγή. Στο νομό μας, η Ν.Δ. αύξησε το ποσοστό της κατά 1,49%, ακριβώς όσο έχασαν τα χρυσαύγουλα. Συγκοινωνούντα δοχεία. Ποιος κεντροδεξιός με αυτοεκτίμηση ψηφίζει σήμερα Ν.Δ.; Όσον αφορά τον Σύριζα, τώρα αρχίζει το τιτάνιο έργο της ανοικοδόμησης της κοινωνίας. Το βασικό, η διαφορά, βρίσκεται στην κατεύθυνση προς την οποία κινείται μια κυβέρνηση. Εκφρασμένη θέληση του Σύριζα είναι η διαφορετική κατεύθυνση. Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.