Η πολιτική αβεβαιότητα έχει αντίκτυπο στις αρκαδικές επιχειρήσεις

Η πολιτική αβεβαιότητα έχει αντίκτυπο στις αρκαδικές επιχειρήσεις

Ιανουάριος 23, 2015 - 11:27
16 σχόλια

Μπουντρούκας: «Οι επιχειρήσεις θέλουν σταθερότητα»

Τα τελευταία  χρόνια οι επιχειρηματίες βιώνουν μια αβέβαιη καθημερινότητα, καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει αύριο. Οι αλλαγές στο πολιτικό, φορολογικό, και γενικό οικονομικό περιβάλλον τούς αναστατώνουν και συνήθως βρίσκονται προ εκπλήξεως.

Κατά τον πέμπτο χρόνο οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις στην Τρίπολη οι οποίες έχουν κατεβάσει ρολά ή έχουν μετακινηθεί προς στο κέντρο της πόλης.

Οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας θέλουν ένα συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, και δεν τους είναι χρειάζονται εξάρσεις και αντιπαλότητες ανάμεσα στα κόμματα για τη διακυβέρνηση, αναφέρει το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο πρόεδρός του κ. Μπουντρούκας.

«Η αγορά θέλει κανόνες, ίσους όρους για όλους, σταθερό φορολογικό σύστημα και ψυχραιμία. Με την προκήρυξη εκλογών αναβαίνουν κάποιοι δείκτες της οικονομίας εις βάρος της Ελλάδος. Οι επιχειρήσεις ζητούν σταθερότητα. Οποιονδήποτε ο λαός επιλέξει να κυβερνήσει, αυτό είναι δικαίωμά του και το Επιμελητήριο συνεργάζεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, διότι  το Επιμελητήριο θέλει να εξασφαλίσει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργιάς για τα μέλη του», επισημαίνει.

Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα έχει μειωθεί δραματικά, με τους επιχειρηματίες να τα βγάζουν δύσκολα πέρα, και αρκετές φορές να έρχονται στη δυσάρεστη θέση να απολύουν προσωπικό ή ακόμα χειρότερα να κλείνουν την επιχείρηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι προ των πυλών, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα όπως και όλος ο ελληνικός λαός, προκειμένου να δουν ποιες θα είναι οι αλλαγές, αν υπάρξουν αλλαγές, και κατά πόσον αυτές θα είναι αισιόδοξες ή μη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η οικονομία της χώρας δεν αντέχει άλλα πειράματα και άλλες πιέσεις, οι οποίες θα αποβούν μοιραίες για αρκετές επιχειρήσεις που παλεύουν με νυχιά και με δόντια να τα βγάλουν πέρα.

Έφη Καστραντά


16 Σχόλια

Σας διαφεύγει κάτι βασικό κ. Μπουντρούκα...... Όλα αυτά που λέτε έρχεται αντιμέτωπα με τα συμφέροντα των Τραπεζιτών...... Συμφέροντα που καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα ούτε κατά διάνοια δεν ήταν διατιθέμενη να πλήξει........ Δεν μπορείτε να ζητάτε π.χ. σταθερό φορολογικό σύστημα γιατί αν είχαμε κάτι τέτοιο, οι Τραπεζίτες από πού θα έπαιρνα χρήματα για να γλυτώσουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες τους;....... Το συγκεκριμένο οικονομικό και πολίτικο περιβάλουν είναι μια χαρά για τις Τράπεζες....... Όταν κερδίζουν οι Τράπεζες φυσικό είναι να απολαμβάνουν τα κέρδη τους, όταν πάλι χρεοκοπούν φυσικό είναι να μετακυλύουν τα χρέη τους στους φορολογουμένους και να αντλούν τεράστια κεφάλαια από την πραγματική οικονομία, από εσάς δηλαδή....... Αν δεν το έχετε καταλάβει το μοντέλο της οικονομίας μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός...... Τι μοντέλο οικονομίας δηλαδή νομίζατε ότι ψηφίζατε μέχρι σήμερα;..... Τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός ξέρετε;..... Γιγάντωση του χρηματοπιστωτικού τομέα...... Όλες οι νεοφιλελεύθερες οικονομίας αυτό κάνουν....... Εσείς τι νομίζατε δηλαδή ότι είναι ο νεοφιλελευθερισμός;..... Αυτά που λένε στο μπαλκόνι οι τις Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ;..... Τι θέλετε τώρα, να κάνετε την Ελλάδα Σοβιέτ και να πληγούν τα συμφέροντα των Τραπεζιτών;...... Ήμαρτον Κύριε;

οι επιχειρηματιες ομως ας κατεβασουν και καμια τιμη που πας να ψωνισεις σε εκπτωσεις και σου κανουν ενα 15% εκπτωση και ειναι πιο πανω απτην παλια τιμη εαν δεν τοχες προσεξει και βρισκεις κατι παλιατζχουρεςε

Απόψεις από ηλίθιες μέχρι επικίνδυνες. Τι φουμάρεις ρε μπαχαλάκια; Το δικό σου το μοντέλο ποιό είναι; Η βαλσαμωμένη Σοβιετία;

Πάντα έλεγες ανοησίες Observer, τώρα τελευταία όμως ξεφεύγεις. Για μαζέψου.

Αγαπητέ Observer ελπίζω να μην είσαι ο μόνος που με καταλαβαίνει και την Κυριακή να επιλέξεις ή επιλέξετε κόμμα ή κόμματα που θα με στηρίξουν τώρα που είμαι χρεοκοπημένος. ... Βλέπεις εμείς οι Τραπεζίτες σήμερα έχουμε ανάγκη την ψήφο σας, όπως φυσικά τόσα χρόνια είχαμε ανάγκη και τα λεφτά από τη τσέπης σας βλέπε νέοι φόροι-Ενφια κ.λ.π. μη τα ξαναλέμε. ... Όχι ότι και οι Καναλάρχες -Μεγαλοεργολάβοι δεν σας έχουν ανάγκη, αλλά εμείς όπως ξέρεις είμαστε πάνω από όλους. ... Και για να συνεχίσω τον συλλογισμό σου. ... Είναι ηλίθιο & επικίνδυνο να πληρώσουν Ενφια οι Τραπεζίτες, μια χαρά τα είπε ο Στουρνάρας!!! ... Τι θέλετε τώρα να ξαναχρεοκοπήσουμε και να χάσετε τις καταθέσεις σας; .... Είναι ηλίθιο & επικίνδυνο να μπουν οι τράπεζες σε νέο νομοθετικό-ρυθμιστικό πλαίσιο που θα τις εμποδίσει να χρεοκοπήσουν ξανά λόγο της αχαλίνωτης ροπής μας (μη το πολυλέμε αυτό οκ ;) προς την ασυδοσία εεεε… συγγνώμη την κερδοφορία προφανώς ήθελα να πω. Αυτά λέει εκείνος ο αντίχριστος ο ΝΟΥΡΙΕΛ ΡΟΥΜΠΙΝΙ ο νομπελίστας και κάτι άλλα περίεργα βλαχοκουμμούνια και εσείς κάθεστε και τους ακούτε!!!... Μια είναι η πραγματικότητα . Είναι αδιανόητο σε εμάς τους Τραπεζίτες να πάψουμε να καταγράφουμε υπερκέρδοι!!! ....... Ένα μόνο μοντέλο οικονομίας υπάρχει πάρτε το χαμπάρι… η Τραπεζοκρατία!!!...... Και όποιος σας ρωτήσει αν θέλετε να μείνουμε στην Ευρωτραπεζική ένωση να του πείτε ότι μόνο κάτι ηλίθιοι κομμουνιστές θέλουν να βγούμε από αυτή την υπέροχη Τραπεζική ένωση που μας εδώ σε όλους εμάς τους Τραπεζίτες τη δυνατότητα να γίνουμε ζάμπλουτοι!!!! ...... Που ξέρουν αυτοί οι Αριστεροί από κυβερνήσεις, οικονομίες και τράπεζες;.... Κούβα θέλουν να μας κάνουν και Βόρεια Κορέα, να θυμάστε αυτά που σας λέγω!......

Η αντιπαράθεση βγάζει στην επιφάνεια την πραγματική φύση καθενός, κάτω από τη φλούδα του αμερόληπτου και αντικειμενικού παρατηρητή είναι κρυμμένος ο γελοίος καραγκιόζης.

Ότι πείς τραπεζίτη μου... ΔΙκή σου επιλογή οι σοφιστείες που ασπάζεσαι, όπως επιλογή σου να βάλεις το κεφάλι σου στη γκιλοτίνα παρακαλώντας να αστοχήσει ο μηχανισμός της. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι η χαλαρότητα που εκπέμπεις θα σου φανεί χρήσιμη στο άμεσο μέλλον.. Μη τη χάσεις, από Δευτέρα η (μη εικονική) πραγματικότητα θα ειναι οδυνηρή... Χαλαρά για να μην υποφέρεις...

Αγαπητέ μου Observer το γνωρίζω ότι από δευτέρα τα πράγματα μπορεί να γίνουν κάπως πιο άσχημα για μένα αλλά μην σε προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό το γεγονός........ Δεκαετίες αγαστής συνεργασία και βοήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχω πάρει εγώ εκατοντάδες δισεκατομμύρια από το Ελληνικό κράτος δηλαδή του Έλληνες φορολογουμένους άρα δεν μου πολυκαίγεται καρφί. Έτσι και αλλιώς δικά μου λεφτά δεν έβαλα ποτέ. Με λεφτά καταθετών και φορολογουμένων παίζω. Και το πιο ωραίο είναι ενώ εγώ έχω πάρει τα λεφτά των φορολογουμένων η τράπεζα να μου ανήκει ακόμα…. είναι δικιά μου το καταλαβαίνεις;;;; Φοβερό ε;;;;!!!!........ Ξέρεις καμία άλλη δουλειά που όταν χρεοκοπήσεις να σου δίνουν οι φορολογούμενοι όσα λεφτά θες και στο τέλος να σου μένει και το μαγαζί;;;;!!!!....... Μόνο εγώ έχω αυτό το φοβερό προνόμια να χρεοκοπούν εξαιτίας μου εκατομμύρια επιχειρήσεις, νοικοκυριά, άνθρωποι, ζωές και εγώ να παίρνω τις περιουσίες αυτών που τους χρεοκόπησα!!!! ....... Θεός ε;;; Με παραδέχεσαι;;; ....... Εξαιτίας μου η Ελλάδα να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή εν καιρό ειρήνης και εγώ ακόμα να κάνω κουμάντο και να έχω και τα κλειδιά της τράπεζας μου. ...... Τι άλλο να σου πω για να καταλάβεις τι φοβερή δύναμη έχω και πόση ασυδοσία με χαρακτηρίζει; ...... Βεβαία θα μου πεις τόσα εκατομμύρια έχω χώσει στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έτσι θα με άφηναν και αυτοί;;;;….... Αν ενθυμούμε καλά τα ταμία της Νέας δημοκρατίας έχουν λάβει από εμένα 146 δις ευρώ και τα ταμία του ΠΑΣΟΚ άλλα 128 δις και το καλύτερο είναι φυσικά πως στο τέλος μιας και όπως καταλαβαίνεις είναι αδύνατον αυτά τα δις τα κόμματα να μου τα επιστρέψουν θα τα φορτώσουμε και αυτά στους καταθέτες-φορολογουμένους!!!!!....... Για να δούμε και αυτός ο μικρός που θα μου κουβαλήσετε από σήμερα θα με βοηθήσει να συνεχίσω τα ίδια κόλπα που έκανα και με τους προηγούμενους ή θα τον πάρει ο διάολος;;;!!!....... Και μη ξεχνάτε παιδιά, ραγιάδες μια ζωή για τ’ αφέντη το ψωμί!!!!!

Πού ήσουν ρε Τραπεζίτη τόσο καιρό; Αν και δεν είμαι απ' αυτούς που γλείφουν τα κόκκαλα που πετάς, πού τέτοια τύχη, πάντως σ' ευχαριστώ, με γεμίζει αισιοδοξία η ύπαρξή σου, με κάνει να ελπίζω.

Το 'χω πει από τότε που φάγαμε την κρίση στη μάπα: από τους τραπεζικούς θα αρχίσει η επανάσταση, από αυτούς που ζουν καθημερινά τα παιχνίδια της σπέκουλας. Σήμερα, αν επαληθευτεί το 60% που στριφογυρνάει στο μυαλό μου, εκτός από τους τραπεζικούς θα συμμετάσχουν στην επανάσταση και οι έλληνες ψηφοφόροι.

"Αν ενθυμούμε καλά τα ταμία της Νέας δημοκρατίας έχουν λάβει από εμένα 146 δις ευρώ και τα ταμία του ΠΑΣΟΚ άλλα 128 δις ..." Τα στοιχεία που παραθέτεις είναι αποκυήματα της φαντασίας σου. Μπέρδεψες τα δις με τα εκατομμύρια... Δεν φτάνει που δεν μπορείς να μοιράσεις δυο γαϊδουριών άχερο, έχεις και άποψη..

Αν μπορούσα να μοιράσω δυο γαϊδουριών άχυρα δεν θα ήμουν Τραπεζίτης!..... Πάντως η αλήθεια είναι ότι καθώς έγραφα και μπέρδεψα τα δισεκατομμύρια με τα εκατομμύρια μου απέσπασε την προσοχή το βίντεο με τον Άδωνη και τα τρενάκια του. Λογικό είναι να τα χάνω με την κατάντια της Νέας Δημοκρατίας και των υπουργών της...... Πάντως μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τα δάνεια των κομμάτων θα πω του νέου Πρωθυπουργού να περάσει νομό τα δάνεια να μου τα πληρώσουν οι οπαδοί των κομμάτων...... .Τι πιο λογικό δεν νομίζεις;....... Όπως σε όλα τα πράγματα έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και υποχρεώσεις........ Όπως γράφεται κάποιος σε ένα κόμμα και θεωρεί ότι από εκεί και πέρα έχει δικαιώματα π.χ. να μπει σε καμία θεσούλα ή να κάνει τις βρωμοδουλειές του άνετα ή να καλύψει την ματαιοδοξία του, έτσι θα πρέπει να έχει και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στο κόμμα......... Τι να κάνουμε τώρα, οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν αλλά βάρη να μη φορτωθούν και "αλλά κόλπα " των κομμάτων.

σωστά όλα αυτά!αλλά σε τι χρησιμεύει το επιμελητήριο και το πληρώνουν οι επιχειρήσεις κάθε χρόνο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.