Λυκουρέντζος: Υπομονή και αποφασιστικότητα

Λυκουρέντζος: Υπομονή και αποφασιστικότητα

Ιανουάριος 23, 2015 - 18:55
8 σχόλια

Το μήνυμα του κ. Λυκουρέντζου από το 2005, επίκαιρο και σήμερα

Προφητικές μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις δηλώσεις του βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Λυκουρέτζου και εκ νέου υποψήφιου βουλευτή Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στον κ. Λέτσιο και στην εφημερίδα «Πατρίς» τον Μάρτιο  του 2005, «δεν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις μισθών και συντάξεων».

Όπως είχε αναφέρει σε αυτή του στη συνέντευξη, και μιλώντας για τον τότε ανασχηματισμό, το 2005 δεν υπήρχε η δυνατότητα για γενναιόδωρη εισοδηματική πολιτική.

Σε ερώτηση για τη ΝΔ και τις προεκλογικές της υποσχέσεις, οι οποίες τότε άφηναν ανικανοποίητα πολλά αιτήματα χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, ο κ. Λυκουρέντζος είπε:

«Η Νέα Δημοκρατία υλοποιεί σταθερά και με συνέπεια τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει το 2004. Δεν υπάρχουν περιθώρια παροχών, αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων. Το 2005 θα πληρώσουμε 21,8 δισ. ευρώ για τόκους και δάνεια έναντι 18,3 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό και μόνο το στοιχείο», είχε τονίσει, «αποκαλύπτει την αδυναμία άσκησης γενναιόδωρης εισοδηματικής πολιτικής».

«Χρειάζεται υπομονή και συστηματική προσπάθεια», είχε πει ο βουλευτής πριν από δέκα χρόνια, και τα λεγόμενά του θυμίζουν το σήμερα όσο ποτέ. Ο κ. Αντ. Σαμαράς κατά τις προεκλογικές ομιλίες και συνεντεύξεις του τονίζει συνεχώς το γεγονός ότι οι προσπάθειες που έγιναν πρέπει να συνεχιστούν, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Όπως είχε αναφέρει και τότε, «η ΝΔ θα εμφανιστεί με το μέτωπο ψηλά για να επαναδιεκδικήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Ανδρέας Λυκουρέντζος: ο μόνος πολιτικός της Αρκαδίας με ήθος και ακεραιότητα. Χωρίς ψέμματα, χωρίς επώνυμα, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμφέροντα και με σταθερή πολιτική διαδρομή. Μπράβο Ανδρέα - πάμε δυνατά - είμαστε όλοι μαζί σου !!!!!

Επειδή μας δουλεύετε όλοι, για ποιες ίδιες απόψεις μιλάτε??? Όταν ο Αντρίκος ήταν στην αντιπολίτευση, χτυπιόταν την ανάγκη αύξησης των μισθών ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία. Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2. Στους τοπικούς σταθμούς τα έλεγε, όχι μόνο στους μεγάλους των Αθηνών. Και μετά όταν μπήκε στην κυβέρνηση και υπουργοποιήθηκε τα έκανε όλα γαργάρα και το μόνο που έλεγε ήταν "Ναι σε όλα".. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, έλεος πια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.