Εύη Τατούλη: Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σύνεση, με συναίνεση και με συνεννόηση

Εύη Τατούλη: Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σύνεση, με συναίνεση και με συνεννόηση

Ιανουάριος 23, 2015 - 23:19
19 σχόλια

Η Εύη Τατούλη μιλά για τελευταία φορά πριν τις εκλογές στο Arcadia Portal

Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει Εύη Τατούλη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;

Θεωρώ ότι και η δική μου παρουσία μπορεί να αλλάξει την πολιτική στον τόπο μας και στους πολίτες. Η επόμενη ημέρα της παράταξης, μαζί με την εμπειρία όλων των στελεχών της ΝΔ που διαδραμάτισαν το ιστορικό τους ρόλο, θα γεμίσει με νέα πρόσωπα. Γιατί οι νέοι πολιτικοί θα χαράξουν την νέα εποχή της. Με πρωταρχικό σκοπό και στόχο να φέρουν πίσω εκείνους τους οπαδούς της που κάποτε την εμπιστεύτηκαν και σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την ψυχή της παράταξης.

Έχω καταθέσει μία δική μου πολιτική ατζέντα που αφορά και το κέντρο. Έχω μιλήσει για τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κεντρικό επίπεδο. Έχω μιλήσει για τις αρμοδιότητες που πρέπει να δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί αυτή είναι εγγύτερα στα προβλήματα των πολιτών.

Με τη δική μου υποψηφιότητα απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου, που καταρχήν ενδιαφέρονται για την επόμενη ημέρα της Αρκαδίας να τη βρει με μία πολύ ισχυρή εκπροσώπηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για την Αρκαδία εργαζόμαστε. Και από εκεί και πέρα η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Αυτή η καλή νεράιδα που εμφανίζουν κάποιοι ότι θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας με μία άλλη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει. Είναι παραμύθια για μεγάλους και δεν υπάρχουν. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την δική αξιοπιστία μας απέναντι στον ξένο παράγοντα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σύνεση, με συναίνεση και με συνεννόηση.

 

Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα;

Θεωρώ ότι ασφαλώς και δεν έχουν περάσει τα δύσκολα για τη χώρα. Και έρχονται να προστεθούν τα δύσκολα για τη χώρα σε ένα δύσκολο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Τα διλήμματα αυτοί ή εμείς δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα για την επόμενη ημέρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία περίσκεψη, μία περισυλλογή για το αν στο σημείο που βρισκόμαστε, αν η οποιαδήποτε επιλογή μας θα μας οδηγήσει σε κάτι χειρότερο. Γιατί πάντα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού, αλλά πάντα υπάρχει και πιο κάτω. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πείσει. Η επόμενη ημέρα πρέπει καταρχήν να μας βρει ενωμένους.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου;

Τα δημοκρατικά αποτελέσματα δεν πρέπει να φοβίζουν ποτέ κανένα. Το αντίθετο μάλιστα πρέπει να τα σεβόμαστε γιατί αντιπροσωπεύουν τη λαϊκή επιταγή. Βέβαια η πολιτική  είναι μια διαρκής  διαπραγμάτευση, της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους και το λαό  και της αντιπολίτευσης με τις κοινοβουλευτικές πρόνοιες της δημοκρατίας να ασκεί έλεγχο και να διαπραγματεύεται την εναλλακτική πρόταση, διέξοδο για την κοινωνία. Είναι καιρός πια στη χώρα μας να εγκαταλείψουμε τα ταμπού και τις ακρότητες στην πολιτική. Αν και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη. Ας μη μπερδεύουμε την ανάλυση με τον πολιτικό σχεδιασμό και την πραγματικότητα. Θα δούμε το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης. Και πιθανότατα να μας εκπλήξει με αποτελέσματα αντίθετα από αυτά που η στατιστική μελέτη μας παρουσιάζει σήμερα.  

 

Αν εκλεγείτε τι θα διεκδικήσετε όσον αφορά την εκλογική σας περιφέρεια;

Αυτή την στιγμή το πρωταρχικό μέλημα για έναν τόπο είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας του στα κεντρικά δρώμενα. Δεν υπήρχε μια παλαιότερη εποχή που διάφοροι μιλούσαν για το πανίσχυρο πολιτικό λόμπι των Αρκάδων; Ε, αυτό πρέπει να ξανασυμβεί μέσα από πολιτικούς που μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις που θα είναι πρωτόγνωρες. Και αυτό το αρκαδικό λόμπι χρειάζεται σήμερα να στελεχωθεί από ανθρώπους με άποψη, που μπορούν να εκφράσουν την  νέα αντίληψη μιας νέας γενιάς που θα αγωνιστεί να μην κληροδοτήσει στα παιδιά της τα ίδια βάρη που εμείς κληρονομήσαμε. Ακούστε, ασφαλώς το πρωταρχικό και αυτό που είναι στο μυαλό όλων μας είναι η ανεργία κυρίως των νέων ανθρώπων. Όμως δυστυχώς είναι και πολλοί εκείνοι που εκφράζουν την ανησυχία τους σε ένα φιλολογικό επίπεδο, χωρίς να διαθέτουν ουσιαστικά κανένα μοντέλο στο μυαλό  τους για το πώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Καλώς η κακώς σε οικονομίες σαν την ελληνική, οι υποδομές είναι εκείνες που βρίσκονται στο πρώτο σκαλοπάτι της ανάπτυξης. Όλα τα μεγάλα έργα που αυτήν την στιγμή εκτυλίσσονται στην Αρκαδία χρειάζεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και σφικτά χρονοδιαγράμματα. Το αρκαδικό μοντέλο για τον τουρισμό πρέπει να έχει δύο κατευθύνσεις: αφενός την περάτωση όλων των αναγκαίων υποδομών, όπως των λιμανιών, μια στρατηγική για την δημιουργία μαρίνων, του αεροδρομίου που είναι ένα κομβικό ζήτημα και αφετέρου την δημιουργία της αρκαδικής εμπειρίας, η οποία πρέπει να είναι  θεματική να έχει ως βάση της τις αγροτουριστικές υποδομές και ασφαλώς δεν μπορούμε όλοι παρά να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του χώρου με τις τράπεζες. Αυτός ο ασφυκτικός τραπεζικός κλοιός πρέπει να χαλαρώσει διαφορετικά θα χαθούν κόποι δεκαετιών, αλλά και οι τράπεζες θα έχουν κληροδοτήσει στην Αρκαδία κουφάρια που κανείς δεν θα μπορεί σε λίγα χρόνια από σήμερα να αξιοποιήσει. Αγροτική παραγωγή; Νέες καλλιέργειες, εξωστρέφεια, τόνωση της καλλιέργειας των δικών μας αρκαδικών προϊόντων; Πάρτε για παράδειγμα το κάστανο, ένα προϊόν που πρέπει να μετεξελίξουμε με κάθετες μονάδες τυποποίησης. Από την άλλη πλευρά στην Μεγαλόπολη πρέπει να εξετάσουμε την μεταλιγνιτική εποχή και το πώς θα γίνει  ενεργειακός κόμβος  μέσα από τις επενδύσεις στο φυσικό αέριο με μεγάλη προσοχή πια στην περιβαλλοντική επιβάρυνση. Και ασφαλώς οι πόλεις μας χρειάζονται μια νέα αισθητική, η Τρίπολη μπορεί να αποκτήσει την δική της ταυτότητα με μικρές παρεμβάσεις στις εισόδους και τις εξόδους της. Η Γορτυνία που κινδυνεύει από ερημοποίηση χρειάζεται ένα νέο μοντέλο προσέλκυσης μόνιμων κατοίκων.

 

 

Ειδήσεις: 

19 Σχόλια

''Ο έντιμος άνθρωπος''.Στην Αμερική το 1987.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!Αφιερωμένο στο πολιτικούς που κυβερνούν την Ελλαδα τα τελευταία 200 χρόνια.Καμιά συγνώμη και κάποιες τουλάχιστον παραιτήσεις δεν θα έβλαπταν που και που.... http://www.thetoc.gr/magazine/o-entimos-anthrwpos-autoktonei-se-live-metadosi

Ωραία νύφη . Έχει και προίκα , θέλει να μας νοικοκυρέψει , θα παντρευτούμε παρέα κι όλο της Τατουλόσογο . Τι άλλο θέλουμε ως Αρκάδες πια!!! Την Κυριακή ως Αρκάδες λέμε ΟΧΙ στην κυρία Ομπαμπάς μου . Υπάρχουν υποψήφιοι χωρις προικα , που το λέει η καρδιά τους να μας εκπροσωπήσουν στη βουλή ,...χωρίς τον μπαμπά τους .

Ναι, όπως τα λες είναι........Όλα τα μεγάλα έργα που αυτήν την στιγμή εκτυλίσσονται στην Αρκαδία χρειάζεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και σφικτά χρονοδιαγράμματα!!!! Εκείνο όμως το μεγαλειώδες έργο προς το Άστρος, που τελειωμό δεν έχει, πόσο τελικά θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο. Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά τα πανάκριβα τεχνικά του έργου (υπερσύχρονες γέφυρες, τεράστιοι τσιμεντένιοι τοιχοι αντιστήριξης,......) για να έρθει πιο κοντά η Τριπολη με Άστρος? Και μάλιστα σε μια εποχή σκληρής λιτότητας? Ας μας πει κάποιος γιατί σχεδιάστηκε και υλοποιείται ένα τόσο κοστοβόρο έργο, μικρής ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.

Εντάξει, έχουν σφίξει τα πράγματα και δικαιολογείται η όποια απελπισία, μια ομπρέλα όμως μπορούσες να την κρατάς πάνω κάτω στην Καλαμών.

δεν βλεπω να βγαινει...με τετοιες φωτογραφιες την βλεπω σε κανα πρωιναδικο...

Oi βολεμένοι,οι φοροφυγάδες,οι φοροκλέφτες,τα λαμόγια ψηφίζουμε μαζικά νδ-πασόκ, αφου δεν μας ενόχλησαν................

Ο μόνος καθαρός πολιτικός που κρατήθηκε μακριά από διαπλοκές και συμφέροντα είναι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο μοναδικός που αξίζει !!!!!

ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ 1ος με την Ν.Δ. και με μεγάλη διαφορά στο νομό Αρκαδίας. ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ Πολύ πίσω ο κώστας και μετά η εύη.

Ουσία η κυρία μηδέν... (μόνο το σόϊ της έχει). Ο Λυκουρέντζος έχει ακεραιότητα στην πολιτική, δεν κρύβει πίσω του συμφέροντα. Μόνο Ανδρέας λοιπόν. Ο μόνος που αξίζει.

Για τον ίδιο λόγο φίλε που εκτελούνται με μεγάλο κόστος, καταρρέουν λόγω των κακοτεχνιών, ξαναμελετώνται και ξαναεκτελούνται με μεγαλύτερο κόστος και μάλιστα υπό την επίβλεψη των ίδιων κρατικών λειτουργών, που ενώ θα έπρεπε να έχουν απολυθεί και να είναι στη φυλακή, συνεχίζουν να είναι στις ίδιες θέσεις και να συνεχίζουν το έργο τους..... Αν σε έναν επαρχιακό δρόμο, μικρής σχετικά κυκλοφορίας, γίνονται εκσκαφές εκατοντάδων κ.μ., κατασκευάζονται κοιλαδογέφυρες και τεχνικά με εκσκαφή και επανεπίχωση (Cut&Covers) –ημιστέγαστρα, τότε τι πρέπει να κατασκευαστεί στους μεγάλους οδικούς άξονες?

Καλη ψηφο . Καλη επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και κυρίως στην Έυη που τις έχω ρίξει το μεγαλυτερο κράξιμο από όλους , σε τούτη την προεκλογική.........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.