Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για το αποτέλεσμα

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για το αποτέλεσμα

Δεκέμβριος 17, 2014 - 20:29
8 σχόλια

Έπειτα από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί σχολίασαν το αποτέλεσμα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Ήταν η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες. Έχουμε μπροστά μας άλλες δύο. Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί πρόεδρος. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα, που δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες». Στη συνέχεια, συνεχάρη τους βουλευτές που από την πρώτη ψηφοφορία ξεπέρασαν τους δισταγμούς τους και εξέλεξαν τον κ. Στ. Δήμα.

Ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων στο περιστύλιο της Βουλής και είπε: «Η κινδυνολογία έπεσε στο κενό, η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και την απάντηση θα την δώσει ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Π. Καμμένος δήλωσε: «Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε. Με δημοκρατικές διαδικασίες θα προχωρήσουμε στην κατάργηση αυτής της κυβέρνησης και της ξένης κατοχής. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θα ψηφίσω, ακόμα και αν αλλάξει ο υποψήφιος».

Ο κ. Φ. Κουβέλης, η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου εμφανίστηκε συμπαγής ψηφίζοντας «παρών», δήλωσε ότι η καταψήφιση κατέδειξε ότι οι αδιέξοδες πολιτικές δεν μπορούν να συνεχιστούν. «Οι δημοκρατικές διαδικασίες δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος. Το αποτέλεσμα δείχνει προσφυγή στις κάλπες».

Ο κ. Π. Μελάς, ο οποίος καταψήφισε τον κ. Δήμα ενώ είχε δηλώσει τη θετική του πρόθεση, ξεκαθάρισε ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα ψηφίσει τον κ. Δήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερεις από τις πέντε ψήφους που έλαβε ο κ. Δήμας από τους ανεξάρτητους βουλευτές προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς (Λυκούδης, Ψαριανός, Μάρκου, Αηδόνης).

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Άσχετα από το τι δήλωσε ο Τσίπρας περί κινδυνολογίας, η J.P. Morgan έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Άδωνι, τη Βούλτεψη, το Στουρνάρα, αλλά και στον ντόπιο παρατηρητή (συνώνυμο: γελοίο καραγκιόζη) προτείνοντας στους πελάτες της να αποσύρουν τις επενδύσεις τους από τη Ρωσία και να τις πάνε αλλού, στην Ελλάδα για παράδειγμα, όπου, ακόμα και με κυβέρνηση Σύριζα, προβλέπουν ανάπτυξη 3 τοις εκατό. Καταλαβαίνει κανείς πόσο βρώμικο παιχνίδι έπαιξαν και ίσως συνεχίσουν να παίζουν τα μνημονιακά κέντρα Αθηνών και περιχώρων, με εντολοδόχο τον Αντωνάκη που γυαλίζει το μάτι του.

Λέγεται ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Ο γελοίος όμως μπορεί να γελοιοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ «ΣΠΡΩΧΝΕΙ» ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις αλλάζουν χέρια εν αγνοία τους. Ο Henri Kravis είναι το νέο αφεντικό πολυάριθμων ελληνικών επιχειρήσεων... μόνο που αυτές θα το μάθουν τελευταίες. Προς το παρόν οι πολυάριθμες αυτές επιχειρήσεις, η δραστηριότητά τους και οι εργαζόμενοι τους είναι μόνο ένας αριθμός, ένα βάρος που ξεφορτώνεται μια τράπεζα, ένα βάρος ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Επίσης εκτός της J.P. Morgan, το πρακτορείο Μπλούμπεργκ καλεί τους πιστωτές της Ελλάδας να προχωρήσουν σε διαγραφή του χρέους, καθώς καμία κυβέρνηση στη χώρα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερη λιτότητα το επόμενο έτος, ενώ στο newsbomb διαβάζω ένα περίεργο δημοσίευμα με τίτλο SCHAEUBLE SMOOTHES THE WAY FOR TSIPRAS. Εδώ αντίθετα ορισμένοι παλεύουν για την προσωπική τους επιβίωση, μη διστάζοντας να καταστρέψουν τη χώρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.