Γεμίζουν ξανά οι κάδοι στην Τρίπολη;

Γεμίζουν ξανά οι κάδοι στην Τρίπολη;

Δεκέμβριος 19, 2014 - 12:55
9 σχόλια

Περιφέρεια Αττικής: «Εάν μεταφέρονται από παντού σκουπίδια στην Αττική, στο τέλος η Αττική θα κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη.»

Τη λήξη της εργολαβίας με τον ΧΥΤΑ Φυλής είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Τρίπολης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου. Όπως είχε δηλώσει, «σε οκτώ με δέκα μέρες τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής» καθώς συμπληρώθηκε η ποσότητα των 65 τόνων που είχε οριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη νόμιμη μεταφορά των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Τρίπολης βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, καθώς δεν υπάρχει κάποιος νόμιμος χώρος για να μεταφερθούν τα απορρίμματα. Από τη μεριά της δημοτικής αρχής γίνονται προσπάθειες να βρεθεί κάποια προσωρινή λύση, έτσι ώστε η Τρίπολη να μην «πνιγεί» στα σκουπίδια.

Σε συνεδρίαση που είχε η Κεντρική Ένωση Δήμων την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου τέθηκε το θέμα των απορριμμάτων, καθώς αρκετοί είναι οι δήμοι της Πελοποννήσου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Με τη λήξη της συνεδρίασης δεν βρέθηκε κάποια ουσιαστική λύση, με τον δήμαρχο του Δήμου Τρίπολης Δ. Παυλή να αναφέρει: «Θέλουμε χώρο για να πάμε τα απορρίμματα το επόμενο πεντάμηνο. Να παρθεί απόφαση για μεταφορά τους από την Πελοπόννησο. Εκτιμούμε ότι ως όργανο (σ.σ. η ΚΕΔΕ) μπορείτε να πάρετε απόφαση ειδικά για τους δήμους που είναι σε έκτακτη ανάγκη».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αθήνας τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής «θέτει χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της Φυλής». «Εάν μεταφέρονται από παντού σκουπίδια στην Αττική, στο τέλος η Αττική θα κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη.»

Σε ό,τι αφορά τη Φυλή, αποφασίσθηκε ότι δεν μπορεί να αποτελεί εσαεί χώρο απόθεσης απορριμμάτων και ότι θα πάψει να υφίσταται έπειτα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στο ψήφισμα διατυπώνεται η κατηγορηματική αντίθεση της Περιφερειακής Αρχής της Αττικής στη μεταφορά απορριμμάτων από περιφέρειες και δήμους εκτός Αττικής. Δίνεται σαφές μήνυμα προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος ότι δεν θα υποδέχεται πλέον η Φυλή απορρίμματα εκτός Αττικής, ενώ, όπως είπε η περιφερειάρχης Αττικής, κατά τα άλλα «ορισμένοι ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν».

Τα ερωτήματα που γεννιούνται τώρα, ύστερα από αυτή τη συνάντηση, είναι τι θα γίνει στην Τρίπολη και αν θα παρουσιαστεί και πάλι το περυσινό πρόβλημα με τα απορρίμματα που βασάνισε επί μήνες την πόλη.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Άρχισε πάλι το ίδιο έργο. Πάλι θα μιλάμε για τα σκουπίδια της κάθε γειτονιάς, πάλι θα μιλάμε για αρρώστιες, πάλι θα κάνουμε μηνύσεις, πάλι θα βγουν και θα φωνάζουν οι κάτοικοι του Θάνα, πάλι θα βγουν οι γιατροί (όταν ξυπνήσουν) και θα λένε τα περί υγείας, πάλι θα βρίζουμε τον Παυλή και θα νοσταλγούμε τον Σμυρνιώτη, πάλι πάλι πάλι. Μήπως μας επηρέασαν οι ομπρέλες, τα καραβάκια και τα χριστουγεννιάτικα δένδρα και δεν ξέρουμε σε ποια πόλη ζούμε; Φωτοσωλήνες λοιπόν και στους σωρούς των σκουπιδιών......

Μόλις τελειώσει με το αναμα των δέντρων θα ασχοληθεί ο δήμαρχος με τα σκουπίδια. Απορία, την Καθαρά Δευτέρα , ανα περιοχή, θα πετάει χαρταετό;

Το βρήκες! Έτσι ακριβώς θα γίνει γατάκι! Σε κάθε γειτονιά και ένας χαρταετός? σε πειράζει? η μάλλον ζηλεύεις? ξέρουμε,είπαμε, τα 5 χρόνια είναι ΠΟΛΛΑ!!!

Πράγματι τα 5 χρόνια είανι πολλά για να ανάβει μόνο δέντρα και να πετάει χαρταετούς, αλλά είπαμε ο καθένας ότι μπορεί και ότι ξέρει, μέχρι εκεί.Εκεί θα είμαστε άλλωστε να γελάμε, 5 χρόνια , πολλά γέλια, ευχαριστούμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.