Η Καλαμάτα «κάνει παιχνίδι» στην Τρίπολη

Η Καλαμάτα «κάνει παιχνίδι» στην Τρίπολη

Δεκέμβριος 18, 2014 - 18:42
2 σχόλια

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Παν/μίου Πελοποννήσου και της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Φαίνεται ότι η Καλαμάτα έχει πάρει πολύ πιο σοβαρά την υποψηφιότητά της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 απ’ ό,τι η Τρίπολη και έχει ξεκινήσει τις διμερείς επαφές με θεσμούς που θα την υποστηρίξουν.

Πριν από δύο μέρες, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή της Καλαμάτας, ο δήμαρχος της πόλης συνοδευόμενος από τον κ. Ν. Μπασακίδη, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ να χειρίζεται τα θέματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας, και από τον κ. Έκτ. Τσατσούλη, διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας «Καλαμάτα 2021», μετέβη στην έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου παρουσίασε στη Σύγκλητο τις επιδιώξεις της Καλαμάτας, τον σκοπό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το σχέδιο της πόλης και την οργανωτική πορεία έως την ανάδειξή της ως Πολιτιστιιής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Οι εκπρόσωποι της Καλαμάτας ζήτησαν τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συναποφασίστηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Πανεπιστημίουγια την προώθηση της υποψηφιότητας της πόλης.

Ανάμεσα στα άλλα, οι Καλαματιανοί τόνισαν στη Σύγκλητο το πόσο μεγάλη σημασία θα έχει για το Ίδρυμα η επιτυχία της πόλης τους, καθώς συνήθης πρακτική είναι η διασύνδεση του πανεπιστημίου με τα πανεπιστήμια των πόλεων που έχουν υπηρετήσει τον θεσμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Θάρρος», κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα 18/12 θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Πολιτιστικού Σχεδιασμού, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με το έργο του σχεδιασμού του δεκαετούς προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης, αλλά και θα ορίσει την Επιτροπή Προγράμματος, η οποία θα σχεδιάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα αν η Καλαμάτα κερδίσει τον τίτλο.

Η έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρίσκεται στην Τρίπολη, αλλά κανείς από τη δημοτική αρχή δεν σκέφτηκε να προσεταιριστεί το Ίδρυμα προς όφελος της Τρίπολης. Ή μήπως έχουν ξεχάσει ότι είναι και η πόλη μας υποψήφια;


2 Σχόλια

Και ο δικος μας κοιμαται. Φαινεται οτι ακομη περιμενει καποια αποτελεσματα για να αρχισει να ασχολειται πραγματικα.

Και ο κ. Παυλής έχει ενημερώσει τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το θέμα της Πολιτιστικής πρωτεύουσας και για το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.