Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου στρώνει «άσπρο χαλί»

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου στρώνει «άσπρο χαλί»

Δεκέμβριος 18, 2014 - 11:36
20 σχόλια

Με χιόνια ανοίγει και επίσημα το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Η διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου είναι σε θέση να μας ενημερώσει ότι το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου ανοίγει και επίσημα τις πύλες του για τη νέα χιονοδρομική περίοδο 2014-2015.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του χ/κ «Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Δεκεμβρίου και «είναι ώρα να ξαναβρισκόμαστε σιγά σιγά στο αγαπημένο μας Μαιναλάκι!»

Αδιαμφισβήτητα το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου είναι πόλος έλξης εκατοντάδων φίλων της χιονοδρομία και όχι μόνο, καθ' όλη τη διάρκεια τις χειμερινής περιόδου.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος σε επικοινωνία με το ArcadiaPortal.gr έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες με γνώμονα την βελτίωση των υπηρεσιών, και την απόλυτη ασφάλεια των επίδοξων σκιέρ οι οποίοι θα θελήσουν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Ο αναβατήρας «πολωνέζα» φέτος δεν θα ανοίξει καθώς έχει αλλάξει η φύση του βουνού.

Ο τιμοκατάλογος θα ανακοινωθεί το επόμενο 24ωρο, αλλά όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χρονόπουλος η τιμή για τις καθημερινές είναι 10 ευρώ και για τα Σαββατοκύριακα 14 ευρώ.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ήδη τα πρώτα χιόνια ήρθαν και το Χιονοδρομικό θα υποδεχθεί τον κόσμο "ντυμένο στα λευκά".


20 Σχόλια

Αν σας φαίνονται πολλά τα 14€ το ΣΚ μάλλον δεν έχετε επαφή με χιονοδρομικά κέντρα... Αναβατήρες, χιονοστρωτήρες, προσωπικό, συντηρήσεις, προεργασίες, ρεύμα, ενοίκια... Μια χαρά τιμή ειναι τα 14€ Να ειναι καλά οι άνθρωποι μόνο που έδωσαν πνοή πάλι στο Μαιναλάκι μας!!

Κοίτα groupon φίλε. Προσφορά για καλάβρυτα με ski pass και μεταφορά από αθήνα 17.40ευρώ. Εξοπλισμός και κάρτες πιο χαμηλές ακόμα. Πάρε καμια 5άρα να έχεις και άσε το μαίναλο. ΕΚεί δεν περιμένει 3 ώρες για να κατέβεις μια πίστα σε 2 λεπτά. Απλά τα πράγματα

Και οι καφέδες στο πάνω σαλέ είναι μισή τιμή από το κάτω. Στο λέω για να την βγάλεις ακόμα πιο φθηνά.

@ FreeSkier Άντε τράβα τότε στα Καλάβρυτα και μην μας τα ζαλίζεις, γιατί πολλοί «έξυπνοι» μαζευτήκατε 'δω μέσα...Δεν σ' έβαλε κανένας να πας στην Οστρακίνα με το ζόρι...'Αει στα τσακίδια και φρόντισε τα Καλάβρυτα να έχουν χιόνι πουστρώνει εύκολα...

Κάτσε ρε μάγκα του πληκτρολογίου... Άλλο σκι κι άλλ... (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 18/12/2014 - 15:19. Δεν μπορούμε να πούμε την άποψη μας; Τι τσέλιγκας είσαι εσύ που δικαιολογείς τις τιμές λες και είναι στραγάλια. Στα καλαβρυτα έχεις 10 πίστες παραπάνω και με τα ίδια λεφτά κάνεις καλύτερο σκι/σνοουμπορντ. Και δεν έχεις τέτοια αναμονή. Τι το παράλογο βρίσκεις; Δεν με νοιάζει τι στρώνει εύκολα πόσους υπαλλήλους έχει κτλ κτλ. Το θέμα είναι η τσέπη του κόσμου εδώ και όχι του επιχειρηματία.

Παιδιά το πρόβληαμ ειναι και για τους snowboarder που αν εισαι αρχάριος δεν μπορεις να ανέβεις ψηλά. Και είσαι αρχάριος skier το πρόβλημα είναι ότι σκοτώνεσαι στην βορεινή που ξεκινάει απότομα. Δεδομένο ότι έχει λιώσει την περιφερειακή 10 φορές και θες να κανεις και τίποτα άλλο. Για να γίνει σοβαρή αναβάθμιση στο χιονοδρομικό αυτό θέλει εναέρια λίφτ. Τα άλλα είναι αδιάφορα. Απαράδεκτος ο τύπος πριν μην του δίνεις σημασία.

το μαιναλο ηταν παντα ιδιαιτερο βουνο. οντως οι ασχετοι μπορει να παθουν κακο εκει περα. πρεπει να ξερεις καλο σκι. τωρα για την αναμονη δεν εχει και πολυ αναμονη στη πανω πιστα. κατω ναι γινεται χαμος οταν το σκ μαθαινουν ολοι.

///@ FreeSkier Άντε τράβα τότε στα Καλάβρυτα και μην μας τα ζαλίζεις, γιατί πολλοί «έξυπνοι» μαζευτήκατε 'δω μέσα...Δεν σ' έβαλε κανένας να πας στην Οστρακίνα με το ζόρι...'Αει στα τσακίδια και φρόντισε τα Καλάβρυτα να έχουν χιόνι πουστρώνει εύκολα...////.-Νομίζω ότι το σχόλιο πρέπει να είναι κάποιου που έχει άμεση σχέση με το Μαιναλάκι.Εαν ξεκινάνε με τέτοια σχόλια και νοοτροπίες το χειμώνα , τους βλέπω στο τέλος να κάθονται και να τρώνε μόνοι τους τα κρουασαν και τις τυρόπιτες.

Ρε φιλαράκι δεν αντιλέγω πως τα Καλάβρυτα είναι πολλές οι πίστες και πολλές οι επιλογές. όμως για να πας στα Καλάβρυτα και να γυρίσεις θέλεις γύρω στα 70 ευρώ. Κάτι να φάνε τα παιδιά και σείς βάλε και άλλα 50. Σύνολο 120. Σύν τα έξοδα 18 ευρώ, και τα διόδια ( εκτός εάν πάτε από 111 - οπότε τοιμαστείτε για σακούλες εμετού και πολλαπλές στάσεις για κατουρήματα και κανα τσιγαράκι) φτάνουμε στα 150 ευρώ. Συγνώμη αλλά θα προτιμήσω το Μαιναλάκι μου με κόστος γύρω στα 20 ευρουλάκια σύνολο. Τα Καλάβρυτα είναι για υψηλόμισθους. Τώρα σε τί βάση θέλετε να συζητήσουμε; Τα Καλάβρυτα είναι για τους ντόπιους. Τώρα εάν θέλετε να μιλήσουμε για τις πίστες, ναι τα Καλάβρυτα έχουν εύκολες πίστες και μια "δυνατή". όμως το Μαίναλο έχει ψηφιστεί ώς η 5η πιο δύσκολη κατάβαση στα Βαλκάνια. Αυτά για όσους δεν γνωρίζουν και το παίζουνε μάγκες. Τώρα όμως θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και σας βλέπω όλους Μαίναλο για να μην πω Κάρτσοβα.

Το Μαίναλο ειναι δύσκολο για σκι και είναι μόνο για άντρες. Η ονομασία του δεν είναι τυχαία. Στα αγγλικά διαβάζεται Men-alo.

Και εγώ το αγαπάω το Μαίναλο και πηγαίνω αλλά αυτά που γράφεις για Καλάβρυτα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από Τρίπολη για Καλάβρυτα μόνο μέσω Κλειτορίας πας. Τρίπολη-Χ.Κ. Καλάβρυτα πήγαινε-έλα είναι 170χλμ. Τρίπολη Χ.Κ. Μαινάλου πήγαινε-έλα είναι 60χλμ. Έχουν διαφορά 110 χλμ. Με κατανάλωση 8lt/100Km αυτό έχει κόστος 13 ευρώ άντε 15 ευρώ αν ανέβει η βενζίνη. Αυτή είναι η διαφορά των δύο χιονοδρομικών. 15 ευρώ η βενζίνη και 1 ώρα δρόμο παραπάνω. Όλα τα άλλα είναι ίδια. Τα 14 ευρώ το ΣΚ είναι τσιμπημένα. Οι πίστες των Καλαβρύτων ΔΕΝ συγκρίνονται με αυτές του Μαινάλου. Ούτε η χιονοκάλυψη που έχει. Ούτε τα λιφτ που έχουν. Το αγαπάμε το Μαιναλάκι αλλά τα 14 ευρώ είναι τουλάχιστον τσιμπημένα. Και 11-12 ευρώ να το έβαζαν κόσμο θα κέρδιζαν και παραπάνω λεφτά.

Ποιος είναι αυτός που του τα πρήζουν όσοι λένε την άποψη τους! με τέτοιες συμπεριφορές αν σας τα πρήζουμε δεν θα πατάμε καθόλου ρε μάγκα. εμείς πληρώνουμε και εμείς αποφασίζουμε και θα λέμε την άποψη μας... φασίστα του πληκτρολογίου που θα μας πει και τι κάνουμε.

Το εισιτήριο είναι αρκετά ακριβό με βάση αυτά που προσφέρει το χιονοδρομικό σε αναβατήρες και πίστες. Ρίξτε μια ματιά σε άλλα χιονοδρομικά όπως Βελούχι, Βασιλίτσα, Πισσοδέρι, Φαλακρό κτλ , χιονοδρομικά τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από το Μαίναλο σε πίστες και σε αναβατήρες.

Το να γίνεται συγκριση μεταξύ Καλαβρύτων και Μαιναλου είναι εντελώς λάθος.Θα μου πεις και τα δύο χιονοδρομικά είναι και βρίσκονται στην Πελοπόνησο.Εντάξει τα Καλαβρυτα είναι χιονδρομικό ,το Μαιναλο δεν θα το λέγαμε και τόσο ,διότι οι αναβατήρες είναι πολυ παλιοι ,οι πίστες μικρές.Το Μαιναλο όπως γραφτηκε είναι πιο κοντά στην Τριπολη αλλά παιζει να ανέβεις και να μην εχει χιόνια.Εαν θέλει να τραβήξει κόσμο πρέπει να έχει τις μισές τιμές απο άλλα χιονοδρομικά γιατί χανει ,όπως είπαμε , σε πολλά.Π.χ.15 την καρτα οι άλλοι, 7 το Μαιναλο.10 τις ενοικίασεις οι αλλοι ,5 το Μαιναλο.Ο καφες 4 οι αλλοι 2 το Μαιναλο κλπ.

Παιδια πήγα στο bansko για σκι σε εκδρομη που διοργανωσαμε εμεις οι φοιτητες και η εισοδος ηταν 16€ ειδική τιμή λογω opening ΣΚ. Μια χαρα τιμη ειναι τα 14. Απλα το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει πιστα για πολυ noobs οπως εγω στο σκι που δεν εχουν πληρωσει δασκαλο να τους μαθει 5 πραγματα οπως πως να σταματανε πως να στριβουν πως να ρυθμιζουν το κεντρο βαρους τους...Anyway αγαπάμε Μαίναλο και το στηρίζουμε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.