Θετικές εξελίξεις για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου (video)

Θετικές εξελίξεις για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου (video)

Δεκέμβριος 17, 2014 - 16:52
4 σχόλια

Έτοιμη στο τέλος του 2015 η δομή της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη,στην οποία αναφέρθηκε σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη ως προς το ζήτημα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα, καθώς αναρτήθηκε στο Σύστημα της Διαχειριστικής Αρχής η ένταξη του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Από τα έργα που ήταν και είναι σε εξέλιξη αποκλείστηκαν όλα, και το μοναδικό που εντάχθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο είναι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», τόνισε ο κ. Τατούλης, «για ένα έργο που θα την κάνει την πρώτη ευρωπαϊκή Περιφέρεια στη χώρα».

Έως τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει υπογραφεί η οριστική σύμβαση, έτσι ώστε τον Οκτώβριο να είναι έτοιμη η δομή για τη διαχείριση. Ο κ. Τατουλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί σε τέτοια έργα όπως το συγκεκριμένο, το οποίο, όπως ανέφερε, παρέλαβε από το μηδέν, και ολοκληρώθηκε σύντομα, ξεπερνώντας εμπόδια και αντιξοότητες.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης μίλησε και για μία ακόμα θετική εξέλιξη, η οποία έχει να κάνει με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, καθώς υπεγράφη η έγκριση δημοπράτησης. Η αποκατάσταση θα ξεκινήσει αμέσως με τη διαδικασία που προβλέπουν οι κανονισμοί, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.
Ο κ. Τατούλης μίλησε για τους στόχους που έχουν τεθεί και που με επιμέλεια και αποφασιστικότητα επιτυγχάνονται.

Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στην πορεία του μεγάλου έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέροντας ότι υπήρξαν εμπόδια πολλών αρμοδίων που δεν ήθελαν να προχωρήσει αυτό το έργο. Έκανε λόγο για μερικές «Κασσάνδρες» οι οποίες από τη μία μεριά λοιδορούν και αντιδρούν στο οτιδήποτε και από την άλλη μεριά αναρωτιούνται γιατί χάνονται τα χρήματα. Η Περιφέρεια είναι η μόνη που κατάφερε να εξασφαλίσει τα χρήματα για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το έργο της προσωρινής ολοκληρωμένης διαχείρισης που διαμηνύει η δημοτική αρχή της Τρίπολης, λέγοντας:«Δεν έγινε κατανοητό το σχέδιό μας, προκειμένου όλες οι δομές να ενσωματώνονται σε μία στρατηγική. Το έργο που έχουμε εμείς αναλάβει και έχουμε την ευθύνη μπαίνει στο τελικό του στάδιο». «Η προσωρινή διαχείρισης ύστερα από 8 μήνες θα είναι ευθύνη του αναδόχου και αυτό σημαίνει ότι ο κάθε φορέας θα πρέπει να  ασχοληθεί με τις αρμοδιότητές του. Ασφαλώς και η προσοχή όλων θα πρέπει να δοθεί στο θέμα της ανακύκλωσης επειδή, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η εκπαίδευση των πολιτών πάνω στα θέματα αυτά δεν είναι μια εύκολη υπόθεση».

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Μετατρέπουμε την Πελοπόννησο στην πρώτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της χώρας»

Ως την πιο σημαντική και ιστορική μέρα για την Πελοπόννησο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την ένταξη του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ως μεγάλο έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 68,5 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

«Από όλα τα αντίστοιχα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, μόνο αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν αποκλείστηκε και εντάχθηκε ομαλά στο ΕΣΠΑ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «σε μια περίοδο με κατεβασμένα τα ρολά για το σύνολο της χώρας, αποδεικνύουμε στην Πελοπόννησο ότι με την επιμονή, την αποφασιστικότητα, τη βαθιά γνώση και την αποτελεσματικότητά μας υλοποιούμε με επιτυχία το σχέδιο που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες».

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι η σύμβαση του έργου έχει ήδη διαβιβαστεί στο ελεγκτικό συνέδριο, για να ελεγχθεί, και  εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2015, «ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να είναι έτοιμη η δομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης όπως είχαμε εξαρχής δεσμευτεί».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη υπογραφεί η έγκριση δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης των 78 ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, και ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι τρείς ΧΑΔΑ.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κέρδισε επενδύσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού της προγράμματος» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «με την αποφασιστικότητά μας αυτή πραγματώνουμε το στόχο μας να καταστήσουμε την Πελοπόννησο την πρώτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της χώρας».

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος την υπογραφή της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου Ρωμανός – Γαργαλιάνοι και χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των έργων αυτών δείγμα συνέπειας και αξιοπιστίας προς τους πολίτες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προηγείται σε σχέση με τις λοιπές Περιφέρειες της χώρας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έτοιμη στο τέλος του 2015 η δομή της διαχεί


4 Σχόλια

Υπάρχει συμφέρον κάποιων να σπαταλάμε σκουπίδια πετώντας τα στο Πλάτωμα; Τα σκουπίδια πρέπει να ανακυκλώνονται, είναι λεφτά που χάνουμε, είτε θάβοντάς τα είτε καίγοντάς τα.

Τώρα τα σκουπίδια πάλι στο πλάτωμα κ Τατουλη για να τελειώνουμε!!! Μην μασατε με τον κ Τσαμουλο... Ειναι του χεριού σου!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.