Εξάλειψη Βίας κατά των Γυναικών «Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» (video)

Εξάλειψη Βίας κατά των Γυναικών «Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» (video)

Νοέμβριος 27, 2014 - 14:33
3 σχόλια

Εκδήλωση για την Εξάλειψη Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

Η εκδήλωση, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με τη διοργάνωση της Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μία από τις πιο θλιβερές και καταστρεπτικές συνέπειες της φυλετικής ανισότητας είναι η κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εισήγηση της κ. Πουλοπούλου Αγγελικής προϊσταμένης της διεύθυνσης κοινωνικής μέριμνας με θέμα «Θεσμικά όργανα για την ένταξη της Ισότητας των Φύλων»  Επίσης το θέμα της κ. Κανέλας Καράμπελα ψυχολόγου της διεύθυνσης «Η βία κατά των Γυναικών».

Μία ακόμα εισήγηση με θέμα «Παρουσίαση της λειτουργίας του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών στην Τρίπολη, προβολή πλαισίου και πρακτικές» της κ. Τσαούση ψυχολόγου του Συμβουλευτικού κέντρου Γυναικών Τρίπολης. Η κ. Παπούλια Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας Πελοποννήσου μ'ιλησε για την ενδοοικογενειακή βία.

Τέλος η κ. Παναγιώτα Καντζάβελου Κοινωνική λειτουργός και η κ. Μητσάκου Αναστασία ψυχολόγος του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών δήμου Τρίπολης μίλησαν για τον ρόλο και τη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του δήμου.

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς να κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. 

Η βία συναντάται τόσο σε ιδιωτικό, όσο και δημόσιο χώρο, καθώς και στο χώρο της εργασίας. Η βία μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα και ασκείται σε κάθε κοινωνική και οικονομική ομάδα ανεξάρτητα από φυλή, τάξη ή μόρφωση.

Eνδοοικογενειακή βία είναι η πιο συχνή αιτία τραυματισμού των γυναικών απ' ότι τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, οι επιθέσεις ληστείας και τα επεισόδια βιασμού μαζί στην κοινωνία (Stark &Flitkraft 1988).
Οι συνέπειες της βίας είναι σωματικές, ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές.
Η βία είναι κοινωνικό πρόβλημα που βιώνεται όμως από την γυναίκα ως προσωπικό.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για την Εξάλειψη Βίας κατά των Γυναικών


3 Σχόλια

H Βια κυριες μου δεν προερχεται ετσι στα καλα καθουμενα.Καποιος λογος θα υπαρχει και το ξερετε καλα και εσεις και οι φιλεναδες σας που τα κουβεντιαζετε.Αν εισαστε εσεις ενταξει στο σπιτι σας,με τα παιδια σας,τον αντρα σας τις υποχρεωσεις σας γενικα,τοτε δεν υπαρχει λογος βιας.Γκεγκε;

Άξαφνε, το να υποστηρίζεις τη βία κατά της γυναίκας από τον άντρα δείχνει ότι είσαι οπαδός της ανωτερότητας του τσουτσουνιού (μπορεί να είσαι και γυναίκα, όχι υποχρεωτικά "άντρας"). Γι' αυτό θα σου άξιζε μια θέση στη Μπολέτα.

Κλασσικό κουτσαβάκι που πετάει τη λαμακία του στο καφενείο, ρουφώντας τον βαρύ γλυκό και παίζοντας κομπολόι. Μετά γυρνάει σπίτι, πλακώνει στο ξύλο την άτυχη που τον παντρεύτηκε και δεν δίνει λόγο σε κανέναν. Στην παρέα του λένε ότι τις γυναίκες πρέπει να τις δέρνεις τρεις φορές την ημέρα για να μη σηκώνουν κεφάλι. Αν έχει γιο, τον μεγαλώνει με αντρίκιες αρχές, δηλαδή τσαμπουκά: "τη γυναίκα την πατάμε κάτω" και "το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο", γι' αυτό ο θεός έκανε τον άντρα πιο μεγαλόσωμο και δυνατό απ' τη γυναίκα. Γκέγκε γυναίκες;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.