Μεγάλο πρόστιμο στο δήμο Τρίπολης για ΧΑΔΑ που δεν λειτούργησε ποτέ (video)

Μεγάλο πρόστιμο στο δήμο Τρίπολης για ΧΑΔΑ που δεν λειτούργησε ποτέ (video)

Νοέμβριος 28, 2014 - 19:05
5 σχόλια

Η χωματερή του Πλατώματος δεν είναι στη λίστα με τους ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με τρία θέματα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 16:00 στην αίθουσα Αλεξόπουλου Παναγιώτη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης.

Ένα από τα θέματα το οποίο εισηγήθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής είχε να κάνει με τους ανοιχτούς ΧΑΔΑ που βρίσκονται στο δήμο Τρίπολης, καθώς στις 2 Δεκεμβρίου επίκειται δικαστήριο για την επιβολή προστίμων για τους ΧΑΔΑ που δεν έχουν αποκατασταθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε στους 82 ανοιχτούς ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση μία χωματερή για το δήμο Τρίπολης η οποία βρίσκεται στην Τεγέα και ονομάζεται «Βαθύ Ρέμα»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στα πλαίσια ελέγχων που γίνονται από το υπουργείο περιβάλλοντος έγινε αυτοψία στο σημείο προκειμένου να βγει ένα πόρισμα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπισιούλης αυτή η λεγόμενη χωματερή δεν άνοιξε ποτέ και δεν δέχτηκε ποτέ όγκους απορριμμάτων.

Στην λίστα με τους ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση δεν αναφέρεται ο ΧΑΔΑ στο Πλάτωμα αλλά ο ΧΑΔΑ στην περιοχή της Τεγέας.

Συγκεκριμένα η χωματερή που ανέφερε βρίσκεται σε ένα κατάφυτο σημείο, περίπου στην είσοδο του χωριού της Μανθυρέας.

Ο ΧΑΔΑ στο «Βαθύ Ρέμα» όπως ανέφερε ο κ. Μπισιούλης δεν λειτούργησε ποτέ, απλά ήθελε να τον λειτουργήσει ο κ. Βόσνος όταν ήταν δήμαρχος Τεγέας. Αλλά στο σημείο αυτό δεν λειτούργησε ποτέ έτσι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί προς αποκατάσταση.

Ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι δεν μπορεί να μπαίνει εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο η αποκατάσταση ενός ΧΑΔΑ ο οποίος δεν υπάρχει. Κάποια στιγμή τόνισε πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι ΧΑΔΑ οι οποίοι πρέπει να μπουν στη λίστα με τους 82 που είναι για αποκατάσταση. Αυτή η μελέτη έχει ξεκινήσει από το 2012 με το σκεπτικό ότι επειδή δουλεύουν οι ΧΑΔΑ αλλάζει το φυσικό αντικείμενο.

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα  να καταθέσει ότι δεν συναινούν ότι ο ΧΑΔΑ «Βαθύ Ρέμα» λειτούργησε επομένως δεν χρειάζεται αποκατάσταση.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Aποκατάσταση ΧΑΔΑ που δεν λειτούργησε


5 Σχόλια

Πάλι μπάχαλο τα είχε κάνει ο κύριος Βόσνος γι΄αυτό έλειπε και από το συμβούλιο. Να δούμε τι άλλη αλχημεία θα ανακαλυφθεί ακόμα για το δήμο Τεγέας. Και αυτός ο άνθρωπος τώρα είναι υπεύθυνος και για τα μεγάλα έργα του Δήμου. Τι άλλο θα δούμε?

Εγώ δεν ανησυχώ, πιστεύω ότι και γι αυτό το θέμα έχει λύση ο Παυλής αλλά δεν έχει προλάβει να μας το πει.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΑΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟ!!!

Αγνοια έχει. Τον άδειασε και ο Βόσνος που δεν πήγε καθόλου στο συμβούλιο και θα δεχόταν ο Δήμος πρόστιμα χωρίς λόγο. Ευτυχώς τον ξελάσπωσε ο Σμυρνιώτης που όπως φαίνεται είναι ο μόνος που δουλεύει έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Έτσι για την ιστορία:Στην τοποθεσία Βαθύρεμα -Τσούκα - Λεχρού ήταν ένα χωράφι ιδιώτη κατάφυτο από πουρνάρια χωρίς πρόσβαση σε μηχανοκίνητο μέσο. Αυτό το κτήμα επί Δημαρχίας Βόσνου "δωρήθηκε" από τον ιδιοκτήτη κ. Γεώργιο......... στο Δήμο Τεγέας με σκοπό εκεί να γίνει μια νέα χωματερή. Εν μία νυκτί μπουλτόζα ανέβηκε στο βουνό έκανε δρόμο μέχρι το χωράφι αυτό , ξερίζωσε πουρνάρια και άλλα δέντρα και επιχειρήθηκε από τον τότε Δήμαρχο να πεταχτούν σκουπίδια (υπάρχει πολύ φωτογραφικό υλικό για αυτές τις ενέργειες) . Οι παράνομε ενέργειες αυτές έγιναν αντιληπτές αμέσως από κατοίκους . Μετά από σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων των όμορων χωριών Μαυρικίου , Μανθυρέας, Καμαρίου τα σχέδια του κ. Βόσνου ανατράπηκαν αφού οι κάτοικοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη. Η υπόθεση στα δικαστήρια ολοκληρώθηκε πριν από δυο χρόνια. Αν κάποιος από την σημερινή Δημοτική αρχή είχε διαβάσει λίγο θα γνώριζε εκ των προτέρων ότι εκεί προσπάθησε να δημιουργηθεί παράνομα ΧΑΔΑ τα τελευταία χρόνια. Ο υπεύθυνος σήμερα Αντιδήμαρχος για τα έργα πριν από μια εξαετία προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιβάλλον και τη ζωή τριών χωριών με παράνομο τρόπο. Άραγε σήμερα έχει αλλάξει κάτι στη νοοτροπία που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.