«Ενώθηκε» η Τρίπολη με την παραλιακή Κυνουρία (photos+video)

«Ενώθηκε» η Τρίπολη με την παραλιακή Κυνουρία (photos+video)

Νοέμβριος 27, 2014 - 08:16
6 σχόλια

Παραδόθηκε το έργο Κουμπίλα-Λουλούδι 

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 12:00 με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρου.

Το οδικό αυτό έργο προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού ολόκληρης της Κυνουρίας, καθώς ο χρόνος μετακίνησης θα μειωθεί σημαντικά.

Ολόκληρη η Αρκαδία περίμενε την παράδοση του οδικού αυτού τμήματος μιας και ο δρόμος αυτός αποτελούσε καθημερινή τους διαδρομή. Ένας νέος δρόμος παραδόθηκε στους πολίτες ολόκληρης της Πελοποννήσου, διευκολύνοντας έτσι τους οδηγούς να έχουν μια ποιο ποιοτική  πρόσβαση στην όμορφη Κυνουρία.

Το κύριο αντικείμενο της εργολαβίας ήταν η αποπεράτωση δύο ημιτελών γεφυρών μεγάλου ύψους, στις οποίες είχαν κατασκευασθεί μόνον τα βάθρα και η ολοκλήρωση του τμήματος «Κουμπίλα – Λουλούδι»  της οδού «Τρίπολης Άστρους», σε συνολικό μήκος 2.040 μ. περίπου.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 το έργο θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του καθώς θα ολοκληρωθεί και το δεύτερο τμήμα «Ελαιοχώρι – Κουμπίλα», προϋπολογισμού 18.000.000 €, που κατασκευάζεται.

Η διαδρομή Τρίπολη – Άστρος μειώθηκε κατά 10 λεπτά περίπου και εκτός αυτού βελτιώθηκαν οι υποδομές, χαρίζοντας στους οδηγούς και επισκέπτες της περιοχής ένα άνετο και εύκολο ταξίδι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας στην ομιλία του ανέφερε:

Σήμερα είναι μία μέρα χαράς, μια μέρα αισιοδοξίας και ευτυχίας, καθώς ένα δύσκολο κομμάτι του δρόμου είναι πλέον πραγματικότητα και παραδίδεται. Το έργο αυτό ήταν  αίτημα δεκαετιών και τώρα γίνεται πραγματικότητα μιας και παρακάμπτονται οι δύσκολες στροφές με τη γέφυρα Κουμπίλα – Λουλούδι.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς είπε:

Η νέα είσοδος που ενώνει το κέντρο της Αρκαδίας με την Κυνουρία μας είναι ένας τρόπος να ενωθεί με ολόκληρη την Ελλάδα με ασφάλεια και είμαστε χαρούμενοι που παραδίδεται. Αισθανόμαστε οι πολίτες της Κυνουρίας υποχρεωμένοι στους ανθρώπους  που δούλεψαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου Ντίνα υπεύθυνη οδικών έργων ανέφερε:

Ο δρόμος αυτός στην εποχή της κρίσης αποδεικνύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με ψηλά το κεφάλι και αυτό ξεκινά από την Πελοπόννησο. Τη στιγμή που δεν κατασκευάζονται και δεν παραδίδονται οδικοί άξονες και έχουν σταματήσει τα μεγάλα έργα , εμείς μέσα σε 3,5 χρόνια λύσαμε ένα πολύ δύσκολο έργο με πολλά διοικητικά προβλήματα. Τα προβλήματα λύθηκαν , το έργο κατασκευάστηκε, με πρώτο τον περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη.

Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος είπε:

Φτάσαμε στο τέλος ενός έργου που οι παλαιότεροι το βλέπαμε σαν γεφύρι της Άρτας. Με αποφασιστικότητα, αλλά και με ιδιαίτερο τρόπο μπορέσαμε και υλοποιήσαμε αυτό το έργο.

Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες η Πελοπόννησος είναι ένα απέραντο εργοτάξιο.

Αυτή η παράδοση του κομματικού θα συμπληρωθεί με το κομμάτι Ελαιοχώρι – Κουμπίλα τους αμέσως επόμενους μήνες. 

Παρόντες οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας Γεώργιος Ρουμελιώτης, Γιάννης Κατσίρης, Γεώργιος Μπακούρης, Θεόδωρος Ντάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιωάννης Σταματάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας Δημήτριος Κατσής καθώς και πλήθος πολιτών. 

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.grΠαραδόθηκε το έργο Κουμπίλα-Λουλούδι


6 Σχόλια

πωωωωωωωωωωω τι ειπες τωρα..........ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ τελειωσε το κουρμπιλι,respect στο πετραν,τρομερα γρηγορη αποκατασταση του εργου,ενω τα αλλα ειναι εργοταξια .................................................... που ειναι ο κοσμος οεο να κραταει μπαλονια,να πεταει πυροτεχνηματα,να φωναζει ανακραζωντας δοξα και τιμη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5,3 για τις γέφυρες, 18 για το ίσιωμα... Μάλιστα.... Καλοφάγωτα.....

''ο χρόνος μετακίνησης θα μειωθεί σημαντικά'' Μεγάλο παραμύθι! Ζήτημα είναι αν θα γλιτώνεις 2,30 λεπτά με τη γέφυρα εφόσον από το προηγούμενο κομμάτι έκανες 3 λεπτά με το ρολόι... Για το θέμα ασφάλειας, ναι υπάρχει αναβάθμιση σε σχέση με τα πέταλα της προηγούμενης διαδρομής αλλά που ξανάγινε να ενώνεις 2 απέναντι σημεία και η γέφυρα να έχει σχήμα 'S'....αυτό από μόνο του δημιουργεί νέα επικινδυνότητα του δρόμου!

και δυστυχώς φτασαμε να χαιρόμαστε για τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα....για δρόμους που έτσι έπρεπε να είχαν γίνει από το 80 και να έχουν αντικατασταθεί από μεγαλύτερους και ασφαλέστερους από τότε 4 φορές!!!!!! πρεπει να χαρούμε ή να κλάψουμε ..δεν ξερω.....

Πουλημένοι...."10 λεπτά γλιτώνεις";;; "ολόκληρη η Αρκαδία περίμενε το δρόμο γιατί περνούσε καθημερινά";;; "πολίτες ολόκληρης της Πελοποννήσου";; άνετο και εύκολο ταξίδι επειδή γλιτώνεις 3 λεπτά;; Για την αναβολή πάνω στην αναβολή τίποτα; Για το ότι σπάσαμε τα αυτοκίνητα τίποτα; Για τις καθυστερήσεις, τη σκόνη και τη λάσπη τίποτα; Και καλά, οι πολιτικοί δουλειά τους να τρώνε και να κόβουν κορδέλες. Οι δημοσιογράφοι; Μαζί τους; Ξεφτίλα..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.