Οι «χουλιγκάνοι» γέννησαν έριδες στο περιφερειακό συμβούλιο (video)

Οι «χουλιγκάνοι» γέννησαν έριδες στο περιφερειακό συμβούλιο (video)

Νοέμβριος 24, 2014 - 21:54
6 σχόλια

Πρωτόγνωρες σκηνές και ύβρεις

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης. Κατά τη διάρκεια συζήτησης του  θέματος για συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου  στο έργο «Λειτουργία Περιφερειακών  Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» προκλήθηκε ένταση χωρίς προηγούμενο.

Η αντιπολίτευση στο σύνολό της διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στους συμβούλους της αντιπολίτευσης είπε ότι όφειλαν να είναι ενημερωμένοι για τα θέματα πριν πάνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν μπορούμε να σας αφήνουμε συνεχώς να μας αραδιάζετε το δικό σας παραμύθι, δεν μπορεί ο κάθε χουλιγκάνος να έρχετει εδώ και να λέει τα δικά του

Η μείζονα μειοψηφία με τον κ. Βουδούρη διαμαρτυρήθηκε εντόνως με τον επικεφαλή της παράταξης να σηκώνεται από τη θέση του και να πλησιάζει το προεδρείο, ενώ ζητούσε να ανακληθεί αυτή η λέξη καθώς προσβάλλει στο σύνολό του το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Μανώλης φανερά θιγμένος και αυτός απεύθυνε ύβρεις προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη.

Στο σύνολό της η αντιπολίτευση αιφνιδιάστηκε με τον χαρακτηρισμό αυτό .

Η μεγάλη ένταση συνεχίστηκε και όταν τα πράγματα πήγαιναν να ξεφύγουν με τον κ. Βουδούρη να έχει πλησιάσει το προεδρείο και τον κ. Τατούλη να μην ειναι διατεθειμένος να κατεβάσει τους τόνους, ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια το θέμα συνεχίστηκε σε πιο ήρεμους τόνους με τον κ. Τατούλη να έχει το λόγο.

Μεταξύ της ανάλυσης του θέματος ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον κ. Βουδούρη είπε:

Τι θέλει να πει ο ποιητής γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα; Ό,τι έχεις το λες ξεκάθαρα αλλιώς συνεχίζεις να είσαι ένας κοινός συκοφάντης όπου οι εμπειρίες σου και η ζωή σου δεν σε έχουν βοηθήσει να αλλάξεις τίποτα.

Ο κ. Βουδούρης στη συνέχεια ανέφερε:

Οι ύβρεις προσβάλλουν το ΠΣ, λυπάμαι γιατί είχα μια εκτίμηση στο πρόσωπό σας κύριε πρόεδρε και ήλπιζα ότι θα προφυλάσσατε  την ομαλή λειτουργία και αξιοπρέπεια του ΠΣ. Εμείς καταψηφίζουμε αυτή την πρόταση και αποχωρούμε.

Ο κ. Μανώλης ανέφερε:

Εγώ θέλω ο κ. περιφερειάρχης να αναφέρει σε ποιον απευθυνόταν εξαπολείωντας τέτοιες ύβρεις.

Στην συνέχεια πήρε πίσω την δική του ύβρη λέγοντας ότι ήταν λάθος του. Θα έχουμε ιστορία τόνισε καθώς υπάρχει προηγούμενο και έπειτα αποχώρησε.

Ο κ. Δέδες είπε:

Ήταν ένα ήρεμο ΠΣ και ήταν αδικαιολόγητοι οι χαρακτηρισμοί. Παρά το γεγονός ότι έχουμε δηλώσει υπέρ της εισήγησης , γίναμε δέκτες επίθεσης, η οποία δεν αρμόζει στην συμπεριφορά μας. Αποχωρούμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο κ. Δολτσινιάδης  επίσης αποχώρησε

Ο κ. Κάτσαρης είπε:

Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά απαξιώνει το σύνολο του ΠΣ,  αποχωρούμε και δεν θα δεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές.

 Ο κ. Γούργαρης  είπε:

Θα μείνω για να καταψηφίσω και θα αποχωρήσω.

Η κα Λυμπεροπούλου ανέφερε:

Κι εμείς θα μείνουμε για να καταψηφίσουμε και θα αποχωρήσουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταση αυτή.

Η κα Νικολάκου στη συνέχεια απογοητευμένη με την αποχώρηση του συνόλου της αντιπολίτευσης είπε:

Δεν είναι δυνατόν, έτσι προσβάλλουν τον πελοποννησιακό λαό και όχι το περιφερειακό συμβούλιο.

Να μεριμνήσετε γι’ αυτό το θέμα. Θα ζητήσουμε και εμείς προστασία.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρωτόγνωρη ένταση στο ΠΣ Πελοποννήσου


6 Σχόλια

Καλα,δεν καταλαβατε ακομα το συστημα και την μεθοδο..Τατουλη; Οταν θελει να περασει ενα θεμα που δεν αντεχει,η δεν γουσταρει συζητηση,ακολουθει την μεθοδο των ...χουλιγκανς!!! Αρχιζει απροκλητα τις υβριστικες, αιφνηδιαστικες και αδικαιολογητες υβρεις και προκλησεις με σκοπο να απαντηθουν και απο τον πιο ψυχραιμο συμβουλο. Δημιουργει ενα μπαχαλο μεθοδευμενο, με αποτελεσμα απροσανατολιζεται η συζητηση απο το προς συζητηση θεμα,το περναει με συνοπτικες διαδικασιες χωρις κανενας να γνωριζει τι αφορα το θεμα, βγαζει μια ανακοινωση η εκπροσωπος του, την αναπαραγουν τα παπαγαλακια του και αυτο θεωρειται ...ενημερωτικη ειδηση απο το δημιουργικο εργο της..Τατουλικης ΕΟΖ Πελ/σου. Εχει κανενας μη χουλιγκαν,διαφορετικη αποψη; Διοτι εαν δεν συμβαινουν αυτα θα γινοταν καποιος ....διαλογος και δεν αμφισβητει κανενας την εξυπναδα και το πολιτικο επιπεδο ολων των περιφερειακων συμβουλων. Να γιατι βολευουν οι ......χουλιγκανικες τακτικες.

Σωστός

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.