Σπάσε τη σιωπή πες «όχι» στην ενδοοικογενειακή βία (video)

Σπάσε τη σιωπή πες «όχι» στην ενδοοικογενειακή βία (video)

Νοέμβριος 24, 2014 - 12:43
2 σχόλια

Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών Τρίπολης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η οποία έχει οριστεί ως η 25η Νοεμβρίου μίλησε η κ. Τσαούση Θεοδώρα Ψυχολόγος στο Κέντρο συμβουλευτικής Τρίπολης της ΓΓΙΦ.

Η κ. Τσαούση σε συνέντευξη τύπου που έδωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου αναφέρθηκε στο συμβουλευτικό κέντρο της Τρίπολης το οποίο λειτουργεί από τις 17/12/2012.

Στο κέντρο παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στους τομείς της ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξη γυναικών θυμάτων βίας καθώς και νομική βοήθεια σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 η οποία παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας (11/3/2011 έως 11/3/2014) προκύπτει ότι το 76% των κλήσεων αφορούσαν σε ενδοοικογενειακή βία, 1% των κλήσεων σε σεξουαλική παρενόχληση, 1% σε περιπτώσεις βιασμού, 0,1% σε πορνεία, 0,05% σε trafficking και 12% σε καταγγελία άλλων μορφών βίας

Η πιο συχνή μορφή βίας προέρχεται από τον ερωτικό σύντροφο, νυν σύζυγο καθώς και πρώην σύζυγο.

Τα στατιστικά του κέντρου της Τρίπολης αναφέρουν ότι το 30,76% των γυναικών απευθύνθηκε και ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη, με το 85,71% των γυναικών να έχουν Ελληνική υπηκοότητα και κατά κύριο λόγο έχουν λάβει υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οι γυναίκες θύματα βίας μπορούν να απευθυνθούν στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Περιφέρειες όλης της Ελλάδας, στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών των Δήμων όπου μπορούν να φιλοξενηθούν οι γυναίκες μόνες ή και μαζί με τα παιδιά τους δωρεάν για κάποιο  μικρό χρονικό διάστημα.

Οι γυναίκες από την Τρίπολη αλλά και από τους γύρω νομούς έχουν «ανακαλύψει» το κέντρο και ζητούν βοήθεια . Επίσης όπως μας ανέφερε ο κ. Τσαούση μία γυναίκα μπορεί έστω και ανώνυμα να κάνει ένα τηλεφώνημα και να δεχθεί τη βοήθεια των ειδικών.

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 16:00

Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Τρίπολη, 22100

Τ: 2710 241814 / F: 2710 239592

E: tripoli@isotita.gr

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Άσκηση βίας κατά των γυναικών


2 Σχόλια

Κλασσική περίπτωση ενδοπαραγκικής βίας: η σιωπή μετά τα σφαξίματα Γιαχοσπαθαραίων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.